Proprietate fara acte

Proprietate fara acte | Autor: Rufus

Link direct la acest mesaj

O prietena din SUA vrea sa faca o succesiune pe o proprietate (a bunicii decedate); unchiul ei, din Romania, cu care se va intalni la succesiune, are actele dar nu vrea succesiunea.
Cum ar putea sa gaseasca (si unde) alt rand de acte ale proprietatii?
Multumesc!

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

din cate stiu eu, actele pot fi solicitate de catre o instanta judecatoreasca. si persoana care le detine e obligata sa le aduca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluighe spune:

teoretic e adevarat ce spune bulli, dar nu se intampla niciodata. mai degraba suspenda instanta procesul pana depui actele doveditoare.

depinde. de regula, primaria in raza careia se afla imobilul- sa zicem, are copii de pe actele de proprietate, daca bunul a fost declarat fiscal si se plateste impozit.cand se intereseaza/depune cerere sa primeasca copie, recomand sa aiba acte de stare civila la ea sa dovedesca ca e mostenitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Eu recomand sa intrebi un notar. Probabil ca ei se mai intalnesc cu astfel de situatii si au idei despre modurile de rezolvare.
Cu atat mai mult cu cat prietena este din SUA probabil ca daca vine aici nu poate sta pe termen nedefinit si ii trebuie o solutie care sa functioneze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

Eu recomand un avocat. E un caz tipic in care succesorii de cujus-ului nu vor/nu pot realiza succesiunea amiabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

mergi la primarie si vorbeste cu cadastrul, deobicei se elibereaza si copie legalizata.sper sa iti ajute sfatul meu!

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput