Fulgusori de 2009 {2*}

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

'seara
roxy da tu madam numa bagi un ochi si atat? nimic din casa?
deci budinca sta in felul urmator:

reteta originala (dintr-o carte super veche de retete)
1 lamaie, 1 lingura faina, 20 gr unt, 3 oua, 100 gr zahar, putina sare.
Se freaca zeama de la lamaie cu o lingura de apa, sare si faina. Se amesteca cu untul caldut si se adauga treptat galbenusurile de oua, zaharul,coaja rasa de lamaie si albusurile batute spuma. Se pune compozitia intr-o forma/oala si se fierbe la bain-marie pe foc.

din toata compozitia asta cred ca iese mai multa, eu am facut mai putina...si trebe sa spun ca budinca de lamaie mie mi-a iesit prea acra (din cauza ca am pus prea multa lamaie si cantitate prea putina din celelalte ingrediente, si zahar f putin), asa ca a mancat-o sotul...n-am avut curaj sa-l ,acresc' asa pe David

varianta mea (iese o portie pt copil)
o jumatate portocala
1 lingura faina
unt- o bucata taiata cam de-un deget
1 ou
1 lingura de zahar (se poate mai mult, dar eu n-am vrut pt David)
un varf de sare.
Zeama de portocala se amesteca cu o lingura de apa, faina, sare, zahar,unt...dupa ce-i omogenizata pun galbenusul de ou. Separat bat albusul de ou. Le amestec si le pun pe foc la aburi cateva minute, pana incepe sa se ingroase. Atat.

eu ma gandesc ca se poate face cu orice fruct care are zeama, eu voi incerca chiar si cu banana...budinca de la magazin nu vreau sa-i dau sub nici o forma, asa ca asta ii numa buna.
a mancat-o David pe toata.

tot in carticica asta am gasit niste retete care ar fi ideale pt David, tot asa usoare, ca niste gustari, si ma gandesc ca-s f bune dupa cum se ,povesteste' in carte....dar sa-mi spuna cineva daca stie ce sunt ,,franzelute mici cu lapte (de 2-3 zile)''???
Adriana, mamica lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

lady pt mine?

(jur ca ma gandeam la tine cand am inceput sa citesc la subiectul cu DC-ul pt toti?!?!...ma gandeam daca apari sau nu...
ce face Becca? sunteti bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

am aparut...doar nu era s-o las pe Zina singura in atmosfera destinsa si distinsa care e acolo?.nu voiam sa intru insa de ce sa fiu eu privata de informatii ca nu ma place madam Branzovenescu sau madam Farfuridi?mie imi place la odiseea mea si imi place sa citesc si sa invat, nu ma cred culta din nascare,ca altii!

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

ma bucur ca ai hotarat asa

si acum noapte buna va doresc gagicute si fulgusori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

'neata...hai ca am si si capuccino si suc de fructe

vad lume buna pe aici , plus ca mi-a mai venit si mie inima la loc cu Flviuselul meu.
A_driana o sa incerc si eu budinca t...fain reteta..sa mai pui aici!
Lady tare ma bucur ca ti-ai dat seama ca nu merita sa demonstrezi nimanui nimic..si ca trebuia sa revii aici
Roxy eu stiu ca iti sunt datoare cu o ..si nu una virtuala ..dar te invit si aici la un bunaaa...si o discutie de asemenea. Multa sanatate lui Matei, sa treaca mucisorii!!
Pishko cat de putin mai este ..a inceput AMR-ul

astept un semn de viata de la LauraB, Sunshine

Mamica de pui scump pe pamant si ingeras in ceruri
.....................................................................................................................
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pishko spune:

Fetelor, dati-mi si mie un sfat, va rog, din experienta voastra... asta mic al meu are scaun moale de vreo 4 zile. Acum 4 zile a facut si febra asa intr-o dupa-amiaza vreo 38,5 rectal. I-am pus un supozitor cu paracetamol si l-am culcat ca era ora de somn... I-a scazut dar nu f mult ca eu l-am tot verificat pana i-am stricat somnul si s-a trezit. Spre seara a crescut febra pana la 39.2 tot rectal. In fine i-am dat la culcare 7 ml de panadol si cam intr-o ora n-a mai avut nimic. Si nici nu i-a mai crescut de-atunci. In ziua aia a avut 4 scaune moi, unde el face unul pe zi maxim, se intampla uneori sa nu-l aiba nici p-ala. A doua zi dimineata a mai avut unul tot asa moale si atunci am intrat in panica si i-am dat branza dulce, banana, ceai de menta, etc... am renuntat la fructe, evident. Urmatoarea zi n-a mai facut nimic si eu am crezut ca am sarit parleazul si i-am dat dimineata mango cu banana... Bineinteles ca in 15 minute a venit si cacutul moale si zemos ca inainte. Dar din fericire a fost singurul din ziua aia. Si azi dimineata cand m-am dus la el sa-i dau laptele era facut iar pana la brau tot ca i-am schimbat tot de pe el inclusiv sacul de dormit si le-am bagat la spalat. Credeti ca e cazul sa intru in panica sau sa dau vina pe masele? El are 8 dinti iesiti si am vazut doua maselute cum si-au scos coltii sus, si am observat ca e gingia umflata si alba si jos indreptul maselelor. Pe-aici la dr am incercat sa-l duc dar era inchis la cabinet si nu am alta varianta decat sa ma duc la urgenta la spital cu el. Dar parca imi vine sa mai astept. Voi ce parere aveti?

pishko +34
si mihai 28.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 28061982 spune:

Buna

Ce bine ca ai revenit MyLady... zilele trecute plangeam dupa tine si uite ca ai aparut...

A-driana super budincuta, dar treaba cu faina e ok? ca doar la aburi? Aseara ma gandisem sa te chestionez azi despre budinca, cuscus si pateul facut de tine. De budinca va ca deja au intebat fetele, dar zici retetele de la cuscus si pate? Te roooog
Nu-ti mai zic ca degeaba am incercat ieri cu branzica cu biscuiti, taitei cu lapte si etc dupa-amiaza ca a mancat la 13.30 si a mai mancat seara la 19.30. N-am avut cum sa o pacalesc.

Pishko treaba cu scaunele la noi se intampla destul de des. La noi nu e ceva de ingrijorat asta. Ea face moale destul de des si asa facea de mica pt ca era alaptata. Poate fi de la maselute mai ales daca sta mai tot timpul cu manutele in gura. Chiar daca o speli des tot are reactia cu scaunul moale. Insa febra e de gandit, dar Adela si asta poate fi tot de la maselute. Urmareste-i temperatura des si eventual poate poti vorbi la telefon cu dr sa-ti dea o parere avizata.

Getik ce-i cu tine? Unde esti?

la fulgusori

Mergi la inceput

'neata
pishko din ce spui tu nu a avut diaree (adica scaune apoase rau si mai multe de 5-6/zi, sau chiar mai mult de 10 zic unii doctori)
daca starea generala ii buna, mananca bine, nu are alte semne eu zic ca o fi dintii...mai urmareste-l in urmatoarele zile...daca nu se mai intampla, atunci asta o fi...
si la David cand i-au iesit niste dinti a facut febra mare si cam 1 sapt a avut cate 5-6 scaune pe zi, moi dar nu apoase...
eu am sunat pediatra, mi-a spus ca daca nu are alte simptome, sa-i dau lichide multe si orez, banana, branza, biscuiti, din astea sa ,tina' burtica....asa a si fost, a tinut-o asa cam 1 sapt si apoi gata...aparu dintii...

Mergi la inceput

aly ce are faina? te intreb pt ca habar n-am
(eu aveam un pitic cu oul, daca s-a facut cum trebuie pe aburi )
sper sa nu te superi, dar de la 13:30 pana la 19:30 mie mi se pare cam mult sa nu pape nimic, ar trebui intre ele macar o masa...nu stiu ce sa zic, daca nu poti s-o pacalesti nicicum sa pape ceva...nici daca-i dai ce-i place ei mai mult?

reteta de cus-cus
(asa o fac pt David, ca altfel ar trebui putin calit cus-cus-ul)
intr-o cratita micuta pun apa la fiert si un varf de sare, apa cam 300-400 ml (dar asta nu prea conteaza)...cand fierbe pun vreo 2 lunguri mari de cus-cus...las sa fiarba pana se umfla putin cuscus-ul si se face mai alb (ca si pastele)...cand ii gata il strecor si atat
din asta iese cam o portie pt David, plus ca mai este langa el ceva sos cu ceva carnita/ficat/peste...

reteta de pate
(varianta mea , pe net sunt multe retete, dar eu n-am respectat niciuna, am pus ce am crezut eu ca ar fi bun)
2 perechi de ficat de pui/curcan
un morcov (taiat pe lung, in 2 sau in 4)
un cartof
1 foaie de dafin
putin ulei, putina sare sau alte condimente
Toate astea se pun impreuna la fiert, cu apa de vreo 2 degete deasupra lor aprox, dupa ce sunt fierte se lasa sa se raceasca.Se pune la blender ficatul, morcovul, cartoful si putina zeama in care au fiert, depinde cat vrei sa fie de moale, si unt cam cat tai o bucata de 2 degete. Se blenduiesc toate si gata. Din asta iese cam 300-400 gr de pate. Trebuie tinut la frigider si mancat in maxim 3 zile.
Se poate pune mai multa sare, dupa gust, sau orice condimente.

sper sa va fie de folos...la David tare i-a placut, sotul a zis ca-i ff bun, sa nu mai cumparam de la magazin...in asta stii ce este pus si poate manca si copilu linistit.

Mergi la inceput