Ati citit asta?
Raspunsuri - Pagina 10
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui vikinga ori ce zicea si nelia, la alt subiect, legat de studentii la 40 de ani, care si-au trait tineretea f liber, nevoie mare, lalaind-o numai in droguri si petreceri si s-au trezit subit ca nu s-a legat nimic de capul lor. ideal ar fi ca odrasla sa mearga dupa ore sa-si faca temele si inca ceva in plus, insa realitatea e alta. tv si computer se cheama. aici is discutii despre scoala prelungita pe toata ziua, cu pauza la prinz doar. se vorbeste despre timpul liber al copilului, adolescentului mai ales, care trebuie ajutat, directionat spre ceva mai de bun simt, decit lalaiala pe facebook. dincolo de copiii de genul fetei de care zicea denizel, corect, o fata deosebita cu alegeri spectaculoase, sunt ceilalti, cei mai multi. sa nu-mi ziceti ca si ei merg in africa sa ajute pe nu stiu care, cind din emisiunile timpe de pe tv ori chaturi, nu scot nasul. Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo |
Vikinga, schimbi on topicul .
S-a vorbit pana acuma de pierdutul vremii la Univ. Bucuresti, nu pe chat sau Facebook :D.
Dar, da, sunt de parere ca daca copilul n-are alte preocupari in afara chatului si a emisiunilor tampe, mai bine il oblig sa mearga la doo instrumente. Si, daca ma supara, poate il dau si in clasa cu asiatici :)).
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
a_alinta spune:
buli, sunt amandoua. lejeritatea din vest , de fapt face departajarea dintre cine poate si cine nu.
nu toti ne nastem si ne place sa cantam la pian. unora le place , altii canta ca asa trebuie, iar altii se orienteaza spre ceea ce chiar le place.
asta face lejeritatea din vest. fiecare face ceea ce poate. nu iti impune nimeni nimic, trebuie numai sa arati de ceea ce tu esti capabil. e prea simplu, nu-i asa?
ioanadara spune:
Adevarul este ca putini romani mai vad inca drept un lucru bun studiul intr-o Universitate in Bucuresti.Nu este adevarat ca daca vrei sa inveti , inveti oriunde atunci cand se vorbeste de performanta. O Universitate nu este scoala primara. Nu ajung o sala de curs si un prof beton de carte.
Eu personal nu mi-as dori ca vreunul dintre copiii mei sa studieze in Romania, insa in nici un caz nu mi-as priva copilul de timpul lui liber pentru a ii asigura viitorul.
Fiecare om vrea binele pentru copilul lui, problema este gasirea punctului ultim pana la care obtinerea acestui "bine " chiar impotriva dorintei copilului poate prima.
Daca pustiul meu prefera sa mearga afara in curte si sa se joace in loc sa lucreze suplimentar genul de exercitii pe care eu am vazut clar ca nu il stapaneste de exemplu, dorinta lui primeaza in fata dorintei mele si de cele mai multe ori a iesit .
Daca insa pustiul meu prefera sa se joace pe computer in loc de a invata, ei bine atunci ma impun si dorinta mea primeaza. Lucreaza suplimentar .
Pana la urma, de capul lui nu il poti lasa oricat de ingaduitoare esti insa punctul unde se pune limita difera la noi fata de chinezi sau fata de americani.
corinadana spune:
Ba trebuie sa canti Alinta... Trebuie si ore in folosul comunitatii, trebuie si credite, trebuie si un sport, ehe cate trebuie ca sa poti ajunge la un college bun si sa mai salvezi si niste $$$$$ :)Toate dau bine in resume!
Ce simplu este in tara; pui dosarul sau dai examenul si ATAT!
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family
a_alinta spune:
era vorba de a canta la pian ca asa canta toata lumea.
corina, pe copilul meu nu il obliga nimeni sa cante la pian, daca nu ii place,, iar credite la invatatura si sport cred ca nu fac rau nimanui.
eu una chiar cred ca sunt valabile , mai ales ca vin din partea scolii, adica nu din partea parintelui.
bird70 spune:
Cred ca cea mai mare problema cu invatamantul din Romania este faptul ca ai o singura sansa. In Australia sunt 2 tipuri de admitere la facultate: pentru absolventii de liceu sunt notele obtinute la examenele din clasa 12-a si alternativ pentru cei care nu sunt proaspeti absolventi de liceu. Metoda alternativa depinde de ce facultate te intereseaza, exista 2 examene care desi unul pare mai mult de matematica si celalalt mai mult de engleza, amandoua testeaza mai mult IQ-ul decat cunostintele. Pe langa examenele astea mai ai si alte variante care iti pot aduce puncte pentru nota finala. Eu am intrat la facultate aici prin metoda alternativa, am dat examenele, am obtinut un punctaj mare si nu mi-am batut capul cu adunatul punctelor prin alte metode, am avut admiterea garantata unde vroiam eu. Cred ca presiunea nu mai este atat de mare pe copii sa ia note mari la examenele de sfarsit de liceu daca exista si alte metode de admitere si pot merge la facultate si mai tarziu. Mai exista si clase la diverse materii studiate in liceu dar care sunt studiate la un fel de post-liceala pentru cei care au nevoie de cunostintele astea pentru facultate si nu au facut materiile astea la liceu sau le-au facut si nu au trecut clasa.
Personal pe fiica-mea cea mare o vad la universitatea de la 50 minute de noi (care este locul 43 in lume ) pe cea mica o vad capabila sa faca mai mult. Daca va putea sa faca fata stresului unei universitati mai pretentioase gen Ivy League asta este o alta problema. Eu nu am sa o imping spre asta desi categoric academic este capabila. Dar daca isi va dori o voi sprijini cu toata inima chiar daca va trebui sa parasesc pentru o vreme iubita mea Australie pentru asta.
Sunt curioasa cum este admiterea in Ivy League, ti se dau mai multe sanse sau doar ce ai la sfarsitul liceului?
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
a_alinta spune:
corina, mie mi se pare mai simplu si mai corect aici ( cum spuneai tu cu credite, sport si altele ) ca sa ai un resume bun, specific , un resume bun al copilului ( ca el trebuie sa faca toate astea ) decat a te agita tu ca parinte ( cu relatiile personale ) de a ii gasi un colegiu bun .
pana la urma copilul trebuie sa mearga pe picioarele lui.
Katya spune:
Ioanadara ,dar studiul intr-o universitate oarecare din Bucuresti nu-i totuna cu studiul la Universitatea Bucuresti.Eu una,ca absolventa a acestei universitati,am primit aici exact aceleasi drepturi ca si un absolvent al Universitatii din Montreal de ex,fara sa am nevoie de nici macar o ora de curs de completare(in timp ce alti absolventi ai altor universitati din Bucuresti sau din alte centre universitare din Ro au fost nevoiti sa-si completeze studiile).Stiu ca invatamintul din Ro s-a degradat,dar imi place sa cred ca cine termina Universitatea Bucuresti chiar si in zilele noastre,stie carte.Deci daca as fi in Ro chiar as fi onorata ca fetele mele sa studieze acolo.
corinadana spune:
Alinta relatiile mele si college aici, am zambit...
Daca aproape toti canta la cel putin un instrument atunci si a mea canta, altfel se pierde teren. Ptr resume, concerte :)Acum nu o s o omor cu exersatul, acolosa un pic cat sa nu ne facem de cacao (noi suntem cu vioara, ap. e mult prea mic ptr un pian :) )
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family
denizel spune:
De cand subiectul "Ati pleca din Romania?" s-a mutat la Psi? (bine, el e de Psi, dar hai sa pastram traditia si sa lasam ifosele "Romania? Eu n-as..." sa se desfasoare la Generale :)).
Marina, fa split!
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~