Copilul meu este batut la gradi
Raspunsuri - Pagina 2
rosioara spune:
De ce nu apar numele acestor educatoare? Ar putea fi evitate de alti parinti...Exista vreo interdictie in acest sens?
capcaunul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui criss76 Gradinita este nr. 25 din Timisoara. |
Iar Timisoara? Ceva nu se leaga.
La subiect:
1. Imediat, chiar de maine, fie nu duci copilul la gradi, fie il duci la alta grupa, fie mai bine la alta gradinita. Explicand conducerii gradinitei exact ce ne-ai povestit noua.
2. Numele educatoarei si ingrijitoarei aici pe forum. La gazeta de perete.
3. Daca te tin nervii, reclamatie scrisa la inspectorat. Scrisa, cu nr. de inregistrare. Nu sunt toti impasibili, unii mai citesc reclamatiile astea si ceva-ceva se poate schimba in bine. Daca nu pentru tine, caci, repet, nu merita DELOC sa mai continui cu acea echipa (educatoare si poate unii colegi de grupa), macar pentru alti parinti tentati sa-si dea copiii acolo.
criss76 spune:
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.
Am vorbit astazi cu directoarea i-am spus exact ce v-am spus si voua. Nu a parut deloc surprinsa. Se pare ca au mai fost retrasi copii sau transferati de la acea grupa, exact pe acest motiv. Si ma intreb de ce educatoarea mai este in gradinita.De maine il duc pe Alexandru la alta grupa. I-am spus ca va merge de maine la alta grupa si va avea alti colegi, iar el mi-a spus "acolo nu ma mai bate d-na Geta", va rog sa ma credeti ca m-a pufnit plansul. Imi vine sa ma dau cu capul de pereti, nu stiu exact de cand a inceput totul, cu siguranta ca nu ieri a fost prima data cand a fost lovit, ma ingrozesc la gandul ca poate lua batai in toata regula si ca poate ii era frica sau nu stia sa ne spuna.
Raza de soare, evident ca sunt neglijente si ca invoca motivul ca nu pot avea grija de atatia copii la grupa. S-a intamplat de cateva ori sa merg dupa Alexandru si sa nu fie nimeni cu ei. Odata am stat aproximativ 5 minute sa o astept pe educatoare, sa nu iau copilul asa din gradinita,desi poate ca trebuia sa o bag in boala, sa-l iau si sa vada ca nu mai e, si sa ma duc apoi dupa copil, sa fac un scandal monstru ca mi-a disparut copilul, poate se trezea si ea si conducerea gradinitei. Cand m-a vazut a spus ca se joaca de-a hotul si vanatorii si ea se ascundea, sa o caute cei mici. In timp ce ea statea ascunsa bine astia mici puteau sa faca orice. Bine, faptul ca l-am gasit lovit, zgariat,cu barbia zdrelita, asta este alta discutie, gasea explicatii pentru orice. Cand l-am gasit cu barbia lovita mi-au spus copiii ca a cazut si s-a lovit cu barbia de scaun.
Mai este o mamica care a spus ca l-a tras de ureche de i-a smuls-o, a mers si la medic ca era smulsa tare,copilul spune ca l-a tras educatoarea, evident ca educatoarea neaga.
Alexandru mi-a mai spus ca l-a batut, dar cand ceream detalii sau insistam sa-mi spuna, imi spunea ca nu pe el ca pe alt Alexandru, ma gandeam ca incearca sa nege ce i se intampla si ma temeama sa nu incerce o dedublare a personalitatii. Am vorbit cu educatoarea si mi-a spus ca este un alt baiat Alexandru care este foarte rau, si ca parintii sunt disperati si ca are permisiunea parintilor sa-l corecteze cum stie ea mai bine.
Gradinita este nr. 25 din Timisoara
Educatoarea este Neagu Geta,
ingrijitoarea este d-na Mariana,
grupa este Grupa Mica B.
Andries spune:
Eu i-as pune copilului un voice/video recorder in hainuta si as iesi e toate posturile de radio si TV dupa aia, plus plangere la politie si dat in judecata cu daune. Haos as face in gradinita aia, educatoare nu face asa ceva de capul ei, directoarea stie cu siguranta si pana nu as da-o jos nu m-as lasa.
Andries
Laura25 spune:
criss76, eu insist pe ideea ca trebuie facuta plangere scrisa la inspectorat. Nu lasa lucrurile asa. Eu cred si ca poti sa duci copilul la psiholog si pe baza hartiilor de acolo sa ii faci si plangere la politie pt abuz.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
avioana76 spune:
Buna ,sunt un membru nou,am dat de voi cautand pe net si alti parinti care au problema mea.Se pare ca sunt destul de multi copii loviti in gradinite.Oare nu scapam de generatia comunista de educatoare?Fetita mea are 3 anisi 5 luni si mergem la cresa de la 1an si 6 luni iar la 3ani am trecut la gradi.Diminetile plange de mi se rupe sufletul sa o duc la gradinita de bebelusi si acum am aflat de ce :pentru ca pe mine Victorita ma bate,a fost raspunsul copilei.Acum regret ca nu am crezut-o de la inceput si nu am actionat mai repede.Acum cand am vorbit cu educatoarea care cu naturalete a recunoscut ca loveste copiii am facut si o plangere scrisa catre directoare ,care nu mai sunt atat de sigura ca vrea sa rezolve problema ,si cand vad ca nu se schimba cu nimic comportamentul educatoarei sunt foarte hotarata sa nu renunt si sa lupt pana la capat.Nu este normal ca un copil de 3 ani sa sufere si sa fie bruscat pentru nervii unei nebune .Eu am primit sfaturi de tot felul dar sa stii ca solutia nu este sa muti copilul,va suferi o alta trauma din cauza schimbarii si nu asta vrei.Eu merg pe varianta sa fie mutata educatoarea.Am hotarat ca daca directoarea nu rezolva voi merge peste ea la inspectorat.La inceput nu am vrut sa fac mare scandal ,dar am fost uimita sa aud mame care stiau c asunt loviti copiii si nu au spus nimic pentru ca stiau ca si copilul a fost de vina.Te sfatuiesc ca sub niciun motiv si cu nicio explicatie sa nu accepti sa fie lovit copilul ,nu este normal.Am avut si eu temerea ca daca vorbesc copila va suferi si mai mult iar doamna se va razbuna pe ea ,dar nu poate fi mai rau de atat,acum nu mai am nevoe de sustinerea celorlalti parinti si nici de acordul lor sa -mi apar fetita.te sfatuiesc sa nu-ti fie teama sa vorbesti,este datoria noastra de parinti sa facem tot ce ne sta in puteri sa ajutam copilul atunci cand are nevoie de noi,altfel nu va avea niciodata incredere in noi .I-ti urez succes si sper sa se rezolve.La noi este tot mai tensionata situatia ,ne aflam in plin conflict.
monica70 spune:
E foarte important ca inca de la inceputul gradinitei sa intrebati copiii des ce se intampla acolo.A mea desi era micuta cand a inceput gradi - 2,8 luni - mi-a spus tot ce se intampla,ba din proprie initiativa ,ba cand o tot trageam de limba.In grupa mica si in cea mijlocie totul a fost super ok,avea doua educatoare una mai in varsta si cu experienta,cealalta f.tanara si mai incepatoare.Ca pedepse le mai puneau cate un scaunel langa dulapuri si ii mai puneau sa stea putin acolo,ii mai ridicau in picioare ... chestii din astea.Ei bine,in prima zi din grupa mare,surpriza,educatoarea f.tanara n-a mai aparut,a aparut in schimb alta,tanara dar nu foarte , insa extrem de zambitoare,genul zambet fortat ,foaaarte mieroasa si amabila.Mie din prima mi s-a parut cam prefacuta
Dupa vreo luna doua,cand am tras-o de limba pe fetita,surpriza,am aflat ca a tras-o odata de codite,fiindca a vorbit cu alta fetita si ca ii mai trage si pe altii de par
Stiam ca fetita e ff cuminte la gradinita,dar cam neascultatoare acasa, plus ca acasa nu-i tace gura o clipa.Am zis ca s-o fi enervat si aia pe moment ca nu tacea fata si mai astept, asa ca n-am zis nimic atunci.Acum cateva saptamani,am aflat ca iar a tras-o de coada si fetita era "indignata" ca nici nu fusese deloc vinovata,ci alta fetita.Atunci i-am zis sotului ce si cum si el a mers si i-a spus povestea educatoarei mai in varsta.Ea a zis ca nu se poate,ca Diana e ff cuminte si ca vorbeste ea cu cealalta.Si chiar a vorbit,fiindca a doua zi ,educatoarea cea noua a luat-o pe fetita mea deoparte,i-a dat pe-ascuns
o prajiturica de ciocolata si i-a spus ca o iubeste chiar daca a tras-o de par.Happy end
deci,dar ma indoiesc ca la nervi nu va mai face aceeasi chestie cel putin altor copii prea saltareti.Sotul a vorbit si cu ingrijitoarele,care si ele au zis ca fusese cam "turbata" in ultima perioada.Inteleg ca o fi avand cine stie ce probleme personale femeia,dar nu e deloc normal sa se razbune pe copii ! Mie mi-era cam jena sa ma duc sa o iau tare,nici n-as fi turnat-o direct la directoare,asa ca am preferat varianta asta ...
Inamplator am vorbit recent cu o psihiatra pediatru ,care cand i-am povestit de asta, a zis ca e necesar sa intervenim la orice chestie marunta de genul asta,ce se intampla la gradinita: copiii trebuie sa se simta protejati de parinti.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI