Copilul meu este batut la gradi

Copilul meu este batut la gradi | Autor: criss76

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,

Am fost cu voi in Odisee, nu am prea scris, dar v-am urmarit si de multe ori v-am urmat sfatul, am ras cu voi, m-am suparat cu voi. Pot sa spun ca m-ati ajutat de multe ori, intrucat eu nu prea stiam multe despre copii, iar unele dintre voi fiind la a doua experienta stiati cam cu ce se mananca treaba asta.
Acuma am si eu o problema si as vrea anumite pareri, astfel ca, mi-am luat inima in dinti si v-am scris.
Nu stiu daca v-ati mai confruntat unele din voi cu asa ceva, si daca da,cum ati reactionat.
L-am dat pe Alexandru la gradinita, acuma are 3 ani si 6 luni. La inceput totul a fost Ok. De la un timp am observat ca, atunci cand merg dupa el il gasesc plans si speriat. Mai mult, dimineata cand il pregatesc pentru gradi plange si imi spune ca ii este frica.
Ieri cand m-am dus dupa el plangea si mi-a spus ca l-a batut educatoarea.
El mi-a mai spus de cateva ori ca il bate educatorea si ingrijitoarea, dar cand ceream detalii sau insistam putin mai mult,imi spunea ca nu pe el ci pe alt Alexandru.
Ieri nu am mai rezistat pentru ca m-a speriat starea in care l-am gasit. Am intrebat un alt coleg si mi-a spus ca l-a batut pentru ca a rupt un creion, platit tot de mine din fondul grupei.
Am mers la educatoare sa cer explicatii. Evident ca a negat, dar dupa reactia ei mi-am dat seama ca l-a batut. A inceput sa-mi indruge ca Alexandru si cu un alt baietel sunt cei mai rai din grupa, ca se bat ca nu doarme. Cand s-a aplecat asupra lui Alexandru sa-l intrebe "cand te-am batut eu mai",copilul s-a ferit ca si cand se astepta sa primeasca una.In timp ce ea ma tot aburea ca nu l-a batut o fetita a spus ca l-ati batut ca a rupt creionul negru. Si atunci ea tot nega ca nu este adevarat, ca ea nu bate copiii, ca ea stie ca sunt rai la varsta asta.
Reactia asta o avea Alexandru si cu ingrijitoarea,dimineata cand il dezbracam ea il saluta, Alexandru nu o saluta, se ferea si se uita urat la ea.
Mi se parea un comportament ciudat din partea lui, deoarece el este un copil vesel,sociabil si infingaret. Chiar nu am mai vazut sa se comporte cu cineva asa, mai ales ca el saluta pe toata lumea. Fara sa-i spun eu, daca eu salut pe cineva si el saluta.
Nu am gasit-o ieri pe directoarea gradinitei,mi s-a spus de catre administratoare ca o gasesc azi in jurul orei 12,oo.
Ma gandesc sa cer mutarea lui din grupa, intrucat eu am sentimentul ca nu este in siguranta acolo.

Gradinita este nr. 25 din Timisoara.

Scuzati-mi greselile de ortografie, dar nu prea mai am nervi de gramatica la ora asta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Criss, nu mai lasa copilul acolo! Fa plangere scrisa educatoarei, vorbeste si cu ceilalti parinti. Indiferent daca ea a spus ca a lovit pe baietelul tau sau alt copil, e la fel de grav. Mergi si vorbeste cu directoarea. Daca incearca sa o acopere si neaga tot, fa-le plangere scrisa la inspectorat. Nu lasa sa se intample asa ceva copilului tau fara sa reactionezi. Si cauta-i alta gradinita, sau macar muta-l la alta educatoare.

Iti tin pumnii sa se rezolve repede si sa ai din nou copilul fericit.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Ce animale ....eu nu pricep ce cauta specimenele astea in invatamant. Fa-i plngere la inspectorat, adu-i la cunostinta educatoarei si muta-l. Iti doresc bafta sa gasesti o educatoare cu suflet.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Nu e suficient sa-i schimbi grupa. Schimba-i gradinita cu totul. Orice, numai nu-l mai lasa acolo.
Plangere la directoare obligatoriu, daca te tin nervii si timpul - cum zic fetele - plangere la inspectorat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myamaria spune:

Sunt alaturi de tine.

Noi am trecut de gradinita strangand din dinti si platind aproape tot ce ne cereau (fonduri, taxe, bani de cadouri, mancarea a carei calitate era sub orice critica). La prima obiectie, asupra copilului au fost consecinte. Dintr-un copil care plangea ca a inceput vacantza, si cu care a trebuit sa mergem sa ii aratam usa incuiata a gradinitei ca sa se convinga ca chiar s-a inchis peste vara, in grupa mijlocie urla cat putea, se agata de scara si ne implora sa nu plecam si sa il lasam acolo.

Nu stiu nici azi ce s-a intamplat. Am fost prea creduli si atunci nu am protestat si nu am facut sesizare nici cand a venit acasa cu buza de jos sparta si plina de sange si cu motivatia "eh, a cazut, ce sa-i facem".

La scoala am indraznit sa spunem din start ca noi nu dorim si nu putem sustine sumele cerute si preluate fara chitanta si fara drept de apel asupra modului in care sunt cheltuite. Acum scoala incearca sa ne faca sa parem niste oameni care nu merita sa fie ascultati sau crezuti, ne ataca pe ce cai poate.

Am ajuns la inspectorat, e un infern ce se intampla.
Simtim nevoia unui ajutor organizat, dar nu am gasit inca o Asociatie sau ONG care sa ne poata sustine.

Stim ca nu suntem singurii, dar solidaritatea tacita din pacate nu este de ajuns.

Copii trebuie aparati in fata abuzurilor incetatenite in sistemul de educatie si invatamant.

Iti tin pumnii sa rezolvati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Imi pare nespus de rau pentru suferinta copilului tau, abuzul fizic si psihic al unui educator/invatator are consecinte asupra viitorului copilului tau. Nu mai lasa sa se intample asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Sub nici o forma NU lasa lucrurile asa!!!
E strigator la cer asemenea comportament de la cineva care e pusa acolo si platita, pentru a avea grija si pentru a-i oferi o educatie buna copilului tau!

Sa iti crezi copilul, mai ales cand spune asa ceva!!! Sa nu crezi aburerile educatoarei, ea vrea sa profite de varsta lui frageda si de faptul ca ea e mai mare si pe ea se presupune ca o crezi, nu un...copil! Drept dovada "cand te-am batut eu, mai???"... Si faptul ca alti 2 copii spun acelasi lucru ca baietelul tau... la fel, sa ii crezi!!!
Eu nu cred ca daca sunt mici, mint, dimpotriva!!!
Fa plangere la directorul gradinitei, la politie, la protectia copilului, oriunde e nevoie!!
Gandeste-te ca asa cum si puiul tau e lovit, a mai lovit si loveste si alti copii! Dar de teama... nu inteleg de ce, multe mame nu reactioneaza. De-aia se ajunge aici, pentru ca se merge pe ideea ca "poate pateste la fel si maine". Dar daca il muti la alta grupa, tot nu ai garantia ca d-na colega a educatoarei nu se va razbuna. Si gandeste-te ca pe al tau il muti, dar ceilalti pitici raman cu javra aia de om!

Sa-ti dau un exemplu personal:
Acum cateva luni, mi-am gasit fetita plangand, cand m-a dus s-o iau de la gradinita. Bineinteles ca am intrebat, educatoarea (de altfel ok la prima vedere), mi-a zis ca a certat-o alta fetita. Buuuun... nu am crezut, dar am zis ca daca alta data o mai gasesc plangand, cand ea nu plange fara motiv, schimbam placa.
A doua zi, copila urla de-a dreptul! Pana sa ajunga educatoarea sa-mi spuna ca a certat-o alta fetita... mi-a spus matza mea, ca X i-a dat o palma si cu scaunul in cap!!! Iar scaunele, la momentul ala, erau din lemn, cu picioare de fier!!! Si pe obrajorul fetitei se cunosteau clar niste degetele mici, iar pe cap era o urma rosiatica (bine ca nu era sange!).
Am zis ca innebunesc! Eu nu sunt genul care sa tac si sa suport! Iar cand e vorba de fetita mea, fac urat rau.

Am intrebat, educatoarea a recunoscut..."dar stiti, se jucau"...Poftiiiim? Ce joaca e aia si mai ales dvs. unde erati in acel moment????? Am facut scandal, erau multe mamici acolo...

Intamplator era si tatal fetitei respective (mama sta de fiecare data in masina, nu cumva sa-si strice pantofii), care stie ce copil violent are, dar nu se astepta nici el la asa ceva. Si pentru ca nevasta-sa nu catadicsea sa se poarte ca o mama (ca e mai rece, zice sotu' ei), am stat eu de vorba cu fetita si i-am explicat niste lucruri. Iar educatoarei si mai si! Si pentru ca mai era una bucata educatoare-colega ce incerca sa-i ia apararea, am pus-o si pe aia la punct!
De a doua zi au inceput sa se schimbe lucrurile, iar educatoarea e mult mai atenta, desi are "28 de copii in grupa" (care oricum, nu vin toti).

Mai are rost sa spun ca de fiecare data cand o intreb de X fetita, raspunsul e "mi-a dat cu scaunul in cap"?

Si asta o spune de acasa, pentru ca la putin timp dupa acel incident, am fost nevoite sa luam o pauza de gradi, pana in primavara, la recomandarea medicului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui criss76

Buna fetelor,

Am fost cu voi in Odisee, nu am prea scris, dar v-am urmarit si de multe ori v-am urmat sfatul, am ras cu voi, m-am suparat cu voi. Pot sa spun ca m-ati ajutat de multe ori, intrucat eu nu prea stiam multe despre copii, iar unele dintre voi fiind la a doua experienta stiati cam cu ce se mananca treaba asta.
Acuma am si eu o problema si as vrea anumite pareri, astfel ca, mi-am luat inima in dinti si v-am scris.
Nu stiu daca v-ati mai confruntat unele din voi cu asa ceva, si daca da,cum ati reactionat.
L-am dat pe Alexandru la gradinita, acuma are 3 ani si 6 luni. La inceput totul a fost Ok. De la un timp am observat ca, atunci cand merg dupa el il gasesc plans si speriat. Mai mult, dimineata cand il pregatesc pentru gradi plange si imi spune ca ii este frica.
Ieri cand m-am dus dupa el plangea si mi-a spus ca l-a batut educatoarea.
El mi-a mai spus de cateva ori ca il bate educatorea si ingrijitoarea, dar cand ceream detalii sau insistam putin mai mult,imi spunea ca nu pe el ci pe alt Alexandru.
Ieri nu am mai rezistat pentru ca m-a speriat starea in care l-am gasit. Am intrebat un alt coleg si mi-a spus ca l-a batut pentru ca a rupt un creion, platit tot de mine din fondul grupei.
Am mers la educatoare sa cer explicatii. Evident ca a negat, dar dupa reactia ei mi-am dat seama ca l-a batut. A inceput sa-mi indruge ca Alexandru si cu un alt baietel sunt cei mai rai din grupa, ca se bat ca nu doarme. Cand s-a aplecat asupra lui Alexandru sa-l intrebe "cand te-am batut eu mai",copilul s-a ferit ca si cand se astepta sa primeasca una.In timp ce ea ma tot aburea ca nu l-a batut o fetita a spus ca l-ati batut ca a rupt creionul negru. Si atunci ea tot nega ca nu este adevarat, ca ea nu bate copiii, ca ea stie ca sunt rai la varsta asta.
Reactia asta o avea Alexandru si cu ingrijitoarea,dimineata cand il dezbracam ea il saluta, Alexandru nu o saluta, se ferea si se uita urat la ea.
Mi se parea un comportament ciudat din partea lui, deoarece el este un copil vesel,sociabil si infingaret. Chiar nu am mai vazut sa se comporte cu cineva asa, mai ales ca el saluta pe toata lumea. Fara sa-i spun eu, daca eu salut pe cineva si el saluta.
Nu am gasit-o ieri pe directoarea gradinitei,mi s-a spus de catre administratoare ca o gasesc azi in jurul orei 12,oo.
Ma gandesc sa cer mutarea lui din grupa, intrucat eu am sentimentul ca nu este in siguranta acolo.

Gradinita este nr. 25 din Timisoara.

Scuzati-mi greselile de ortografie, dar nu prea mai am nervi de gramatica la ora asta.

buna,

daca ai timp si nervii necesari, fa-le reclamatie peste tot pe unde se poate. ar fi bine sa mai gasesti cativa parinti cu care sa te aliezi in aceasta lupta grea. eventual insistati sa fie montate camere de supraveghere, nu costa o avere si ar fi o garantie pentru linistea si siguranta voastra.

ai putea sa-i spui educatoarei respective ca o poti reclama la politie, pentru ca ti-a lovit copilul, chiar daca nu ai dovezi concrete. ea nu este angajata acolo pentru asa ceva, cu ce drept isi permite una ca asta ?

daca nu, schimba urgent gradinita, spre binele si linistea copilasului tau. mai bine il tii acasa o perioada, decat sa-l duci zilnic intr-un mediu unde este abuzat fizic si psihic.
mult succes !

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

In subiectul asta regasesc trei probleme:

1. Agesiunea educatorului asupra copilului.
Indiferent daca agresiunea este fizica sau verbala (amenintari, cuvinte urate, tipat)- nu trebuie admisa sub nici-o forma. Daca e ceva mai subtil - sa zicem tonul, sau cuvinte care pot fi interpretate - pentru inceput e suficient sa se vorbeasca cu educatoarea si sa se urmareasca daca se corecteaza. Daca e vorba de agresiune fizica sau verbala grava- direct la Directoare si in functie de rezultat (masuri imediate sau tergiversare) la Inspectorat.

2.Agresiunea copiilor.
Acest tip de agrsiune trebuie controlat de educator. E adevarat ca se mai poate intampla (si copiii mei au fost muscati sau loviti) dar trebuie educatorul trebuie sa verifice daca e o intamplare sau e ceva intentionat, cate e adevar si cat impresie in relatarile copiilor. De obicei copiii sunt incurajati sa parasca si asa educatoarele afla si de la copiii neimplicati care e de fapt adevarul. Dupa stabilirea adevarului parintele trebuie anuntat. X a alunecat si s-a lovit cu capul de coltul dulapiorului sau Y a fost impins din greseala (nu ar trebui spus de cine daca e doar intamplare). Daca sunt situatii mai grave: copii muscaciosi, care lovesc intentionat - tot educatorul trebuie sa supravegeze mai atent interactiunea copiilor agresivi cu ceilalti, sa discute cu parintii, cu psihologul gradinitei- unde exista, sa recomande consultarea unui psiholog daca e cazul si sa urmeze sfaturile acestuia.

3. Problema fondurilor - mai bine sau mai prost gestionate. Nu cred aceasta era problema de fond a initiatoarei subiectului, asa ca nu dezvolt.

Cris, tu ai incercat sa discuti cu educatoarea. Etapa urmatoare e reclamatia la directoare. Daca ea prefera sa mute copilul la alta grupa sau sa sanctioneze educatoarea - e alegerea ei. Din cate stiu nu poate musamaliza o reclamatie scrisa si trebuie sa o raporteze si la inspectorat. Daca nu se misca repede directoarea - faci tu o alta reclamatie si o depui la inspectorat si in copie la directoare - sa nu zica ca n-a stiut . Daca lucrurile degenereaza si se comporta urat cu copilul - faci alta reclamatie la inspectorat si ceri mutarea copilului in alta unitate. Nu lasa timpul sa treaca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

si inca ti-ai lasat copilul pe mana lor? ma indoiesc sincer ca un copil de 3 ani isi inventeaza o bataie , da detalii despre cauze, ba e sustinut si de alti copii care confirma si detaliile. Ce dovezi sa mai ceri, ce poti discuta cu individa aia ca fiinta nu poti sa-i spui. Cred sincer ca ar trebui reclamat in scris la directoare inspectorat etc, sesizat protectia copilului si plangere la politie. Este absolut inadmisibil asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Gradinitele de stat asa sunt, suprapopulate, si supraevaluate, supercautate....insa asta nu e un motiv sa o ia razna chiar asa. stiu ca nu e simplu, ca poate nu ai cu cine lasa copilul si ca trebuie sa-l duci acolo si ca poate il vei duce si maine, ca e greu sa o transferi, insa nu poti sta si sa asculti cum ti se spun minciuni cu o fata senina. e clar ca educatoarea e sub orice critica daca te minte in fata, se bazeaza pe faptul ca astia mici vb multe, vrute si nevrute (stiu si eu ca a mica a mea ma minte destul de des si cu convingere, insa ma prind cand minte si cand nu)

nu stiu ce succes ai daca tipa e "bazata", cu spatele sustinut de directoare si de inspectorat. pana la urma e cuvantul copilului impotriva cuvantului lor. eu as incerca s-o bag in sperieti cumva, nu stiu sa-ti zic cum, insa sigur mi-ar veni o idee daca ar fi copilul meu batut de educatoare.

Mergi la inceput