Strumfi si prichindei iulie-august 2011(13)
Raspunsuri - Pagina 11
mamutz spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ireth Buna fetele, Sunt noua in toata treaba asta, si cu forumul, si la partea de mamica... conform ecografiei trebuie sa nasc pe 13 aug - sper sa nu fie cu ghinion! Ma confrunt cu o analiza cu probleme, care imi da batai de cap si nopti nedormite de mai bine de o saptamana. Am facut un set de analzie la Medlife si mi-a iesit CMV-ul IGM (adica infectia) pozitiv, iar IGG (anticorpii) negativ. Ceea ce inseamna sarcina cu risc sa iasa copilul cu probleme, iar cei mai multi medici recomanda avortul. Dupa multe planseste si vaicareli refac analiza la instit. Cantacuzino, unde, surpriza! ies ambele negative. Normal ca acum ma indrept spre al treilea test, sa vad care din cele doua e de fapt bun. Din experienta voastra, Medlife-ul a mai dat erori la analize? va dati seama ca asta e speranta mea actuala, ca cei de la Medlife au gresit. Sarcina fara probleme tuturor! |
Stiu eu pe cineva care a facut asta vara si i+a iesit ca si tie, a repetat si nu era nimic. A nascut intre timp.
lisssa_ana spune:
foarte frumaose pozele mari.
se pare ca am inceput si eu sa simt bulele din burtica
sunt assa de fericita
aaa si aseara am dat la rate din pacate si eu care am cerzut ca au trecut greturile
Mama de Ana si
16+
Ireth spune:
Fetele, multumesc mult pentru incurajari!
Doctorita mea (care e la spitalul Cantacuzino) mi-a spus ca din punctul ei de vedere cei de la institut nu gresesc, si ca, prin urmare, nu am CMV. Dar eu intre timp am devenit paranoica si pana nu il fac si pe al treilea nu ma las!
Faza cu IGM-urile si IGG-urile e cam asa: atata vreme cat ai IGG nu e o mare problema daca IGM-ul iese pozitiv. Grav este atunci cand IGM e pozitiv si IGG negativ, adica infectia este asa de recenta incat nu a fost timp sa se faca anticorpii (apar la 1,2 sapt. dupa infectie, ceva de genul..).
Malformatii inseamna, printre altele, surzenie, orbire, retard mintal. Am auzit de un caz cu CMV, un copil de 4 ani jumate care nu vorbeste si are semne de retard mintal. Deci pana aici se ajunge... si totul de la un virus de herpes nenorocit! (CMV face parte din familia herpesului)
Legat de inot: chiar vorbeam cu sotul meu zilele trecute ca taaaare m-as mai duce si eu la inot, tot la Bery, unde zicea cineva, dar mi-e un pic frica de eventualele ciuperci sau infectii care se pot lua. Si de lovituri in burtica.. mi-amintesc de pe vremea cand mergeam ca unii erau cam badarani si ma loveau ca sa treaca de bine (eu inot mai incet, deh, sunt incepatoare)
mariaruxi spune:
Buna seara fetelor!
Ireth bine ai venit! Pentru linistea ta mai bine fa-l si pe al treilea.
Mari ai un super bebe 
Alexandra felicitari din toata inima pentru fetita! Ce ma bucur ca rand pe rand apar si fetitele, intr-o vreme am crezut ca asta va fi odiseea baietilor ![]()
Babyblue eu sunt si mai ingrijorata pentru ca am pus deja 3,2 kg. Ce ma fac daca continui asa pana la final? Cica imi propusesem sa pun mai putine kg sau macar la fel ca in sarcina precedenta...aiurea.
Fetelor ca ma bucur ca va simtiti bebeii. Recunosc ca si mie mi s-a mai intamplat, dar extrem de rar. Acusi intru si eu in 16 sapt, sa speram ca va deveni mai activ ![]()
Maria (27 nov. 2007) si
15+
mariaruxi spune:
Babylicious felicitari pentru analize! Banuiesc ca nici nu mai e nevoia sa-ti faci TT?
Cereline bafta si tie vineri!
Adra cum mai esti? Cate saptamani ai acum? Ai fost la medicul nou?
Maria (27 nov. 2007) si
15+
Babylicious spune:
Multumim mult de felicitari! Asa este, nu mai facem TT si alte chestii, in schimb in seara asta am fost la control sa se uite peste analize, si ne-a zis sa facem o dozare de anticorpi(daca am retinut corect) din cauza ca eu am grupa 01 si sotul A2. Aveti idee ce naiba mai e si asta? ca m-am saturat de analize la care nu le vad rostul
. Pe 10 iar eco> Mi-e dor de bebelina...
pupici pe toate burticile

Noapte buna
15+ cu 
lisssa_ana spune:
babylicious,singurul motiv care il vad eu ar fi Rh-ul. daca ai rh negativ e vorba de anticorpi...altfel n-am auzit ca cu 2 grupa de sange diferite si acelasi rh sa fie probleme
Mama de Ana si
16+
sdcristian spune:
neatza fetelor
cum sunt ocupata cu jobul de citit va citesc, dar nu prea apuc sa scriu
am reusit in sfarsit sa ma ingras 1 kg, si sa ating 53 kg. sunt incantata. ca totusi burta nu imi mai incape in nimic. dar daca erau gemeni s-ar fi vazut pana acum la eco, nuuuuu?
sper ca saptamana viitoare sa aflam si noi ce e bebe, ca mor mor mor de curiozitate. nu stiu cum rezistau femeile inainte sa existe ecografii. eu as vrea sa aflu daca se poate cand imi fac primul test de sarcina...
in primul rand ca sa fac cumparaturi.
mama de Carol (29.12.2008) si
15+
Burtocika spune:
Oxidoni - la Berry Spa nu stiu sa-ti impuna cineva costum intreg sau 2 piese ... Eu personal, din motive de greutate, nu mai port demult 2 piese, pt ca nu-mi placea sa mi se reverse colaceii peste slip 
Fetelor, ieri l-am vazut pe bebe 

A fost super haios, dadea din manute, facea tumbe, i-am vazut foarte clar profilul, nasucul carn, din pacate nu ne-a putut spune sexul.
Partea buna este ca bb e bine, are de toate in parametri normali.
Partile mai putin bune:
- am placenta dezlipita intr-un loc (de-aici sangerarile pe care le-am avut, nu multe si nu dese, dar oricum au existat); mi-a dat Utrogestan 2 pastile de doua ori pe zi, intravaginal
- am intariri ale burtii (la care eu spuneam contractii), mi-a dat No-Spa 1/zi timp de 7 zile
- am valori usor crescute ale tensiunii (presiunii?) in arterele uterine, asa ca m-a trimis sa fac niste teste speciale pentru trombofilie, ca sa vedem daca nu cumva am asa ceva.
Azi dimineata am fost si mi-a luat sange pt dublul test si pentru trombofilie, dar trebuie sa astept 2 saptamani pana ies rezultatele ... Nu stiu cum o sa am rabdare pana atunci ...
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
Ireth spune:
Burtocika, deja ai vazut profilul copilului?? wow, ce fericita... ultima eco am facut-o la 9 sapt. si un pic, si n-am vazut decat un corp lunguiet, cu un cap ca o boaba de strugure
si niste bulinute mici care erau manutele si picioarele...
Ma duc sambata din nou, sper sa vad si eu ceva mai concludent!
Faza cu intaririle burtii o am si eu, tot No-spa iau.
Vad ca multe dintre voi au facut sau au in plan dublu-test... eu inca nu am apucat sa vorbesc cu doctorita de el, sambata poate imi da si mie sa fac. Dar deja sunt in 12 saptamani +, oare nu e cam tarziu?
De asemenea, nu am inteles prea bine ce arata dublu-test, si triplu-test, imi poate explica cineva?