Prietene la bine si la greu - 101

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

ce bine ar fi si daca nu m-ar durea capul... o durere surda,un cap greu... sa nu fie cumva un pui de gripa,cu toate ca nu am alte simptome ... am luat deja 2 antinevralgice...

monis,daca ii scot pe mucosi azi afara,ma uit la tabel (sper sa nu uit)

Dragos si Eva _30.11.2009

mucosii

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns na_bo spune:

Lumi- ce ma bucur ca papa bine pisicoasa. Si eu ma gandesc cateodata daca nu mananca prea mult. Nici cum nu ne place!

Ancutza- parca vad ce dulce era Sabi in zapada

Amalia a adormit un pic si apoi s-a trezit iarasi de la tuse, culmea cand e treaza nu tuseste numa cand o pun la somn.Acum se joaca langa mine, sper sa mai adoarma mai tarziu. Ce bine e cand sunt sanatosi

Natalia, fericita de Amalia Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

iar faza cu copilul ca nu e in camera cu mama nu m-a deranjat prea tare, avand in vedere ce rau m-am simtit dupa ceza, la ce dureri sunt...

idem si la fel, la cate perfuzii am avut si dureri de abia ma tineam pe picioare...nu am fost in stare sa ma duc pe picioarele mele dupa 24 de ore de la operatie la fata. Ajunsesem aproape de salonul pt alaptat, dar am cazut pe langa, noroc cu niste infirmiere de m-au cules..Abia a doua zi seara tarziu am reusit sa merg sa o vad. Oricum in zilele alea la ce rau mi-a fost si ce dureri crunte de cap am avut nu eram in stare sa ingrijesc singura de fata daca mi-o lasau in salon cu mine.
Si cu toate astea...daca ar fi sa aleg, tot ceza as alege.

Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)

Firefly's shop

BLOGUL MEU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui monis5

fetele din Bucuresti care stati la bloc, am si eu o rugaminte: spuneti-mi daca la voi pe tabelul de intretinere exista coloana separata de "cheltuieli dupa nr. de persoane" si coloana separata cu "cheltuieli dupa cota indiviza" si cam cat sunt acestea (la nr de persoane si nr de camere). Va rog mult ca vreau sa vad ca fac astia aici la noi, dar nu am termen de comparatie.
La noi (2 camere, 3 persoane) cheltuielile dupa nr de pers sunt de 30 de lei si alea pe cota indiviza sunt 60 si ceva de lei. Adica pe luna, aproape 100 de lei doar pt ca respiram pe aici . Si mi se pare aberant. (La astea se adauga apa rece, apa calda, caldura si taxa repartitoare). Dar ca sa deschid gura, mi-ar trebui ceva informatii.

Multumesc mult

cheltuielile alea dupa cota indiviza nu sunt cumva oare cheltuielile cu curentul pe scara, curatenia, liftul(daca e cazul), plata administratorului(daca se practica)..? Ma gandesc ca poate astea le-a grupat sub denumirea generica de mai sus...
Noi pe langa apa calda, rece, caldura vreo 90ron de alte cheltuieli cu diverse pe scara,dar nu sunt grupate sub denumirea de cota indiviza ci separat, fiecare in parte..

bine..io is de la mangalica, nu stiu de se pune ce se practica pe aici cu ce se practica la voi..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lalu_79 spune:

Ancutza, nu stiu daca de la dinti ni se trage, ca nu ma lasa deloc sa ma uit.Si lui Ari ii place sa mearga in picioare pe pat, mereu imi sare inima cand o vad aproape de margine.Are asa un talent in a descoperi chestiile periculoase, ooof.Sper sa ne vedem cand veniti in Iasi.

Lumi, chiar ca m-ai binedispus, multu pt pozici.Ce bine ca a inceput sa pape bine pisicoasa!Eu zic sa te bucuri de perioada asta, lasa gandurile.

Monis, nu stiu la noi cum e dar o sa ma uit....Sotul e in tema, se cearta mereu cu mosnegii de la administratie care gasesc tot felul de 'solutii' pentru amortizarea pierderilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_boc spune:

Buna ziua,

Ce scumpa e viata prin sudul tarii. La noi vine pe factura: apa, gaz, electrica, gunoi, deratizare etc. Cheltuieli de bloc avem curent pe scara si femeia de servici: in jur de 7 ron / luna/ apartament. Atat. Ce-i drept nu avem asociatie, nici administrator ......... O fi aerul asa curat, de costa asa mult
sa-l respirati, vorba lui Monis?. Mie mi se pare exagerat de mult.

Va pe toate.
Nu reusesc sa mai scriu, sper sa intru mai spre seara. Am musafiri neasteptati, neinvitati si neanuntati (asta ca sa vedeti cat m-au enervat cand au sunat la interfon)

CRIS , Andrei Cristian, 7 dec 2009
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marijan90 spune:

Buna ziua fetelor,
Intru si eu dupa atatea zile lipsa. Gata e batuta in cuie: pe 14 februarie incep serviciul. Asa ca am profitat de ocazie si am stat cu piticuta, ne-am dragalit incontinuu, ne-am jucat si doar cand doarme ea mai fac cate ceva.
Dozz, si eu ii dau unt pe paine, dar f. rar ca ea mai mananca fructe dimineata
Raluci si eu am ovare polichistice si inainte sa raman insarcinata am baut ceai de cretisoara si de naprasnic (acum nu stiu daca merg la alaptare). Am mai auzit de ceva homeopat poate vezi despre ce este vorba: gynex
Monis si eu platesc la intretinere cota parte indiviz. dar azi ma duc sa platesc intretinerea si iti spun si cat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marijan90 spune:

Aa, si inca ceva.
Raluci, unde faci tu analizele lui Bubu, ca am vazut ca ii i-a din deget? Vreau si eu sa ii fac, dar nu vreau sa ii i-au din vene, cred ca mi se face rau.
O intrebare: are vreun fulgusor picioarele in paranteze()?Avem ceva probleme cu piciorusele si trebuie sa fac analize.
Dozz, parca tu ai fost la dr. Jianu ce parere ti-a facut? Este superficial? Am fost si noi la el si in 5 minute am iesit
Multumesc fetelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rgagapie spune:

Citat:
citat din mesajul lui marijan90
O intrebare: are vreun fulgusor picioarele in paranteze()?Avem ceva probleme cu piciorusele si trebuie sa fac analize.
mamica fericita de fetita Gabriela

si noi de la ghenunchi in jos. Iar ortopedul a recomandat: masaj, gimnastica si baita zilnic timp de 6 luni si apoi la control . Problema e la noi baita, k tre sa dea din picioare si nu vrea .......
Dar de ce sa faci analize?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili_a spune:

Hello hello, long time no see
Multumesc fetelor (shtephy,lyly, licurici) pt strigare, nu stiu pe unde am disparut si ce-am facut, am citit cam tot dar am uitat sa scriu Puseul de mutenie, bata-l vina...
Incep deci prin a ma bucura tare tare ca ne-a scris muuuult si frumos draga de shtephy pe care o pup cu foc si ca si-a facut draga de Di timp sa ne povesteasca de familia ei cea minunata . Si mai vreau sa-i spun nataliei sa nu mai ezite si sa ne povesteasca mereu despre ... orice Imi pare rau ca Amalia tuseste.
ancutzule multumim de capitol si de noul document, imi pare rau ca a julit Sabi frumusete de buzita. Si eu zic ca poti sa stergi lista de amorezati, eu o iubesc pe many si fara lista
monis si Lila se atirna de geam dimineata inainte sa ajungem sa se spele si pe ochi, dar vin eu si ma intreb, oare nu trebuia sa-i invatam ca statul pe pervaz este un big no-no, ca sa nu-i tenteze acrobatiile mai incolo? Si mie mi se par jucariile alea scumpe rau pt cit de usor e sa le faci (desi la urma urmei ideea face banu'), dar si mai usor mi se pare sa-i pun o camasa in brate si sa exerseze direct pe ea inchisul si deschisul nasturilor Multumim mult pt link-ul din dr Sears
Ramonik, licurici 2 zile pina sa vedeti copiii? La mine au trecut fix 24 de ore, la 9.15 am nascut si a 2-a zi la 9 eram cu copilul la tita, si tot mi s-a parut extrem de mult, tare mi-as fi dorit sa mi-o aduca la pat sau sa ma care si pe mine cineva intr-un scaun d-ala cu rotile pina la ea. Eu nici nu m-am simtit asa rau cum spuneti voi, nu m-a durut capul deloc, doar muschii de la burta, cred ca tine de natura anesteziei. Daca o fi sa mai fac un copil, o sa ma rog de doctor sa ma lase sa incerc sa nasc natural sau o sa fac revolutie in spital sa-mi dea copilul. De fapt, cred ca pur si simplu mi-ar placea sa fac revolutie in spitalele si maternitatile din Romania
Si ca tot sintem la subiectul nastere, am si o poveste pt voi
raluci Te pup, si te imbratisez, si o sa fie bine, ai sa vezi
Dozz ce-a facut untul de te-a suparat?
laura-andreea Giulia pt primii pasi! Suna tare bine ce i-ai gatit
lalu sper ca ai apucat sa dormi un pic de prinz, sa compensezi pt noaptea grea
lyly se mai vede cucuiul?
gabitza eu am facut biscuiti adaptare dupa retea capisoneasca si am pus in ei fulgi de ovaz si de inca niste grine d-astea si i-am risnit cu risnita de cafea ca sa fie mai fini. Copchilului ii plac tare, mie mi se pare ca au gust de nisip
Noi facem bine, Lila a spus primul ei cuvint (altul decit mama, tata, pa) - gata si il spune cit poate de des, intotdeauna corect in context Mi se pare si foarte muzicala, cinta corect cu la-la-laaa si mult patos fraze din 2 melodii - In padurea verde si valsul nr 2 al lui Shostakovich (ala din Eyes wide shut) A, si a mai invatat si sa faca liniste, daca aude shhhh isi pune degetul la in gura (de obicei cind ii zic eu duminica dimineata shhh, tati face nani ) si a invatat-o taica-sau sa zica foarte convingator bleah cind vede cana cu cafea, si sa adune firmituri pe care sa le aduca si sa ti le puna in palma spunind scirbita "cih" (ei ii iese tis ca h e greu de pronuntat )
Citesc "Anii magici" de Selma Freiberg: cu exceptia inflatiei de metafore care cam ingreuneaza lectura, e foarte interesanta. In ton si cu linkul de la monis, am retinut despre formarea constiintei, care coincide cu insusirea limbajului. Astfel, pina pe la 2-3 ani cind vorbesc bine, copiii au nevoie de o constiinta exterioara, adica parintii, care sa le zica atunci cind ceva nu se face. Autoarea spune ca verbalizarea este un pas foarte mare in evolutia copilului si pt ca un cuvint = un simbol al unei persoane/situatii reale. De exemplu, in perioada in care se afla acum copiii nostri, ei isi descopera individualitatea si de aceea se opun somnului, pt ca atunci cind adorm "renunta" la independenta. O data ce or putea spune mai multe lucruri, o sa-i auzim in patut spunind "mama, tata" si alte cuvinte simbol care ii vor ajuta sa adoarma ca si cum mama, tata ar fi linga ei. Referitor la anxietati, ea da exemplul unei fetite care a inceput sa refuze brusc sa faca baie, si m-am gindit la licurici - in exemplul din carte, fetita vazuse cum se scurge apa si, pt ca la virsta asta ei nu-si dau seama de dimensiunile lor in raport cu restul universului, se temea ca s-ar putea scurge si ea pe acolo, (evident ca fetita nu stia sa zica ea toate astea, se gindise mama ei ce se intimplase deosebit la baie) si "solutia" a fost sa o lase sa se joace la chiuveta, ca sa vada acolo ca daca se scurge apa nu se scurg si jucariile si prin analogie sa nu-i mai fie frica. Mai vorbeste si despre cit de greu este autocontrolul pt un copil pina in 3 ani. Un copilas la aceasta virsta se abtine de la a face chestii in primul rind pt ca intelege ca parintilor nu le place cutare lucru, nu pt ca ar sti ca nu e bine sau moral sa faca respectiva actiune. Deseori, ceea ce copilul retine intr-o parte, izbucneste in alta - de ex un copil care pare ca se descurca excelent cu facutul la olita, poate dezvolta o anumita anxietate (deseori de ploaie, care este uda) sau deveni agresiv citeodata, pt a descarca tensiunea acumulata abtinindu-se. Mai da si exemplul aparitiei unui nou bebelus in familie (smara, licu asta e pt voi), situatie care trebuie gestionata cu mare atentie si aici da 2 exemple - al unui baietel care din gelozie devenise agresiv fata de bebe si caruia parintii i-au spus foarte clar ca asa ceva nu poate fi tolerat dar au trebuit sa recunoasca ce baietelul avea nevoie sa descarce cumva agresivitatea respectiva pina cind va putea sa o controleze sau si mai bine sa o exprime prin cuvinte, nu fizic si i-au oferit o papusa pe care sa o altoiasca cind il apucau nervii ; - si al unei fetite pe care parintii o invatasera sa inlocuiasca impulsurile agresive fata de surioara cu gesturi de afectiune, situatie care a facut-o ca de fiecare data cind intra intr-un mediu nou si devenea anxioasa fata de anumite persoane sa-i copleseasca cu ciudate gesturi de afectiune.
Cam atit, mi s-a sculat printesa, i-am facut bors de sfecla cu curcan, pastirnac, telina,morcov, fenicul, cimbru, leustean si patrunjel, sa vedem ce zice
Va pupacesc

Mergi la inceput