Prietene la bine si la greu - 101
Raspunsuri - Pagina 16
gabitza35 spune:
am prestat si eu paste-stelute pt pranzul mucosilor... sa vedem ce zic si ei (eu am bagat totul la robot si am inabusit terciul ala)
Dragos si Eva _30.11.2009
mucosii
poze
lylyana.ion spune:
ziua buna!
doo vorbe ca sunt leguma:
ieri ma vaitam de rusi, na ca azi au venit (ce bine era fara ei, oamenii sunt vesnic nemultumiti ) . pe 9 febr am facut programare la gineco
Riana
Ramonika, n-am putut urmari filmul cap-coada, am dat pe sarite, dar mi se pare mai horror ca acasa, cu pam-pam la coada . ma bucur ca esti mai bine si ca Ruxi face exercitii de mers
Tina, felicitari pt mergaret!!
Raluci, la cat este intalnirea diseara, sa ma infintez din timp
Maaaaanyyy
va las, pupaciuni fara exceptiuni (lalu )
cristina_boc spune:
Buna ziua,
I-am dat copilului vreo 20 de dischete, sa vad daca ma lasa sa scriu si eu ceva.
A inceput sa umble singurel. Isi da drumul si merge singur intre diferite locuri din casa. Ieri a luat in plin usa de la baie, eu eram acolo si cred ca el s-a impiedicat si a dat cu capul in usa de a rasunat in toata casa. Noroc ca nu are nimic vizibil.
Legat de nasterea acasa, nici nu stiu de care parte sunt. Eu am nascut natural, relativ usor si repede, cu exceptia rupturii pe care am avut-o, pe langa epiziotomie. Nu cred ca ar fi greu acasa, dar as prefera ceva personal specializat prin zona. Pe mine moasa m-a ajutat foarte mult.
Sincer, sotul meu nu cred ca ar fi in stare sa asiste. A refuzat cand s-a pus problema. Dar totusi as fi preferat sa stea cu mine in sala de nastere, sa imi vorbeasca sau sa ma tina de mana, nu trebuia neaparat sa se uite ..... (la actiune........ nu gasesc o expresie ...)
Aveam o carte pe care o tineam in baie si citeam din ea Sarcina si nasterea fara secrete. Acolo am vazut poze cu nasterea naturala. Cand am dat de ele prima data mi-a fost foarte greu sa ma uit. Cu timpul a fost din ce in ce mai usor, si chiar am cautat si filmulete. Eu zic ca si asta m-a ajutat, sa stiu ce se intampla in sala de nastere si travaliu.
Legat de nasterea tipei, poate bb-ii nu-s asa de sensibili cum credem noi, sau tipa avea un mediu f steril pe acolo, in sensul ca in poze se vede sa tine de wc, dupa aceea cu mana pe bb ...... adica nooo, daca e sa ma gandesc la baia mea, no way.........
Intre timp Andrei a adormit la mine in brate.
Vin si eu pe bancutza diseara, sper sa ne vedem acolo.
CRIS , Andrei Cristian, 7 dec 2009
POZE
lumi_calin spune:
Monis daca esti prin zona raspunde-mi te rog:
Cand a fost Iulian bolnav asta vara voma+ diaree a avut si febra si spune-mi te rog ce medicamente i-ai dat.
Multumesc! Calin vomita de aseara si azi ain ceput cu diaree si mai nou cu febra.
na_bo spune:
Salutare!
Acum mi-a adormit pitica, dar mai nou la amiaza asa greu adoarme, se da jos din patut si e asa fericita cand o prind sa o pun la loc, asa ca mai nou adormim la mami in brate in balansoar.
Am prestat si eu o mancarica de linte si a mancat, dar vrea si ea lingurita si sa isi faca treaba prin mancare.
Tina- bravo pentru mergaretul tau
Lyly- cam asa e , totdeauna ne trebuie altceva decat avem, sa treaca repede starea de leguma
pupici tuturor
Natalia, fericita de Amalia Maria
monis5 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lumi_calin Monis daca esti prin zona raspunde-mi te rog: Cand a fost Iulian bolnav asta vara voma+ diaree a avut si febra si spune-mi te rog ce medicamente i-ai dat. Multumesc! Calin vomita de aseara si azi ain ceput cu diaree si mai nou cu febra. Mamica de Calin |
acu am intrat in casa...
pai nu i-am dat mai nimic... in prima seara a tot vomat incontinuu, a doua zi i-am dat cateva lingurite de saruri de rehidratare si putina smecta. doctorul mi-a zis sa-i dau si debridat, dar mie mi se pare un medicament cam dubios, asa ca i-am dat doar de 2 ori. in prima zi a supt doar san - daca nu e san tb neaparat lapte cu formula HN si de a doua zi a mancat cateva lingurite de banana mai verde, apoi mar copt, bv... incet-incet (era si mai mic atunci si manca destul de putin oricum...). In tot cazul vomitatul s-a oprit in 24 de h, diareea a tinut spre 3 zile (am inteles ca laptele de mama o intretine putin, fata de formula HN). Mai apoi i-am dat probiotice.
Important este nu sa manance, ci sa bea lichide multe multe. Si saruri. Am citit in Anne Bacus ca daca nu vrea sa bea deloc lichide, e bine sa-i dai f f putina sare, care nu-i acopera necesarul de saruri, insa ii provoaca sete, asa ca ajunge sa bea apa.
Multa sanatate, sa ne tii la curent! De unde ati capatat oare? ati fost pe afara? e ceva virus? sau a mancat ceva crud / dubios?
Monis si piticutzul Santiago (02.11.2009)
lylyana.ion spune:
Lumi, nu cred ca i-a dat ceva medicatie lui iulian, doar regim alimentar (orez, morcov) si tztz. nu-mi amitesc daca a avut febra. sanatate!
edit: iote ca Monisu a fost mai pe faza
cristina_boc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lumi_calin Monis daca esti prin zona raspunde-mi te rog: Cand a fost Iulian bolnav asta vara voma+ diaree a avut si febra si spune-mi te rog ce medicamente i-ai dat. Multumesc! Calin vomita de aseara si azi ain ceput cu diaree si mai nou cu febra. Mamica de Calin |
Imi pare rau pentru Calin. Sper sa va faceti repede bine.
Si noi am facut un fel de enterocolita, cand avea Andrei vreo 7 luni. Noi am avut doua reprize de varsaturi, duminica seara(de vreo 4 ori), cand am fost la Urgenta, a primit ceva injectie ( nu stiu ce.......). Iar apoi luni pe la amiaza, cand i-am dat picaturi de metaclopramid. Trebuia sa-i dau si hidrasec, dar n-am reusit sa-l fac sa bea. A avut si cateva scaune mai moi, dar ne-am revenit repede.
Dupa ce varsa ar fi bine sa nu-i dai nimic. La vreo juma' de ora sa incerci cu niste ceai, putin si des.
Sfatul meu, daca ai o pedi buna sa iei legatura ce ea. Sau la Urgenta. In functie de starea lui.
Imi pare rau ca nu am sfaturi utile, ci doar o experienta.
CRIS , Andrei Cristian, 7 dec 2009
POZE
monis5 spune:
asa e, cum zice Lylyana febra nu a facut, a fost un virus light . Si mi-am amintit, zicea pediatrul atunci ca sarurile tb date cu lingurita, dupa ce n-a mai vomitat 1 ora. La fiecare 5 minute cate o lingurita (ca sa nu irite iar stomacelul si sa ramana acolo).
Monis si piticutzul Santiago (02.11.2009)
lumi_calin spune:
monis lyly cristina multumesc de raspuns
sunt un pic ingrijorata ca a inceput sa imi faca si febra si nu are o stare generala buna. E fff palid si moale. De mancat nu a mancat nimic, cu exceptia biberonului de dimineata care a fost din laptele lui ptr, ca nu am stiut ca e asa groasa treaba. Am luat lapte hn25 milupa si suntem cu orez si restul. De baut bea ffff mult, ingrijorator de mult ptr. mine, i-am facut apa cu saruri. II dau metroclopramis+ furazolidon, Sper sa scapam repede ca e cumplit .
Multumesc inc ao data