Succesiune

Succesiune | Autor: Rufus

Link direct la acest mesaj

Am o prietena in SUA.
Bunica ei a murit mai demult si avea o proprietate in Prahova. A avut doi copii: mama prietenei (decedata si ea) si un baiat (unchiul prietenei).
Prietena mea vrea sa porneasca o succesiune (de fapt una dubla, ca nici dupa bunica nu s-a facut succesiune).
Intrebari:
- daca prietena mea nu are actele proprietatii si unchiul ei (care le are) nu doreste succesiunea si, deci, nu-i da actele, ce are de facut?
- preietena mea are un frate; poate porni succesiunea fara el? Daca nu poate, este de ajuns un act prin care fratele o imputerniceste pe ea, sau renunta in favoarea ei, act eliberat in SUA (unde traieste si fratele)? Actul poate fi in engleza, dupa care tradus si legalizat i Ro? Sau trebuie in romana, la vreun consulat, ambasada?
- este necesara prezenta ei in Romania, sau poate imputernici un avocat, sa spunem?
- succesiunea se poate deschide in Bucuresti, sau in localitatea unde a decedat bunica?
- exista disponibila vreo lista cu valoarea proprietatilor, aia pe care o iau in calcul notarii cand incheie tranzactiile imobiliare?

Multumesc!

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamaluighe spune:

acum am vazut si subiectul acesta, ti-am raspuns si la cel cu actele proprietatii.
as putea raspunde la intrebarile acestea, dar parerea mea este ca la o succesiune avocatul este un " must have". este un proces complicat, de lunga durata si de uzura si la ea chiar nu vad cum fara, de vreme ce locuieste in sua. avocatul o va reprezenta pe ea, eventual si pe fratele ei. cu fratele chestiunea este daca renunta la mostenirea mamei lor sau a bunicii/bunicului etc. e mult de explicat si dupa intrebarile acestea vor fi altele, cu siguranta.
cel mai bine este sa ia legatura cu un avocat, telefonic sau mail, sau personal daca crede ca merita efortul si sa plateasca o consultatie care sa ii epuizeze toate nelamuririle. avocatul trebuie sa fie din prahova ( si procesul, daca acolo a decedat bunica). fiind din sua, tendinta avocatului va fi sa o taxeze peste onorariul practicat in mod obisnuit. poate incerca, daca vrea, mai multi, pana se simte impacata cu alegerea :). eu o sfatuiesc sa plateasca doar consultatii si apoi sa se decida pe mana cui merge.

Mergi la inceput