Viata in Germania - cap.66
Raspunsuri - Pagina 7
roxy spune:
nasuc multumesc pentru raspuns. Western Union exista si in ro dar din cate am vazut pe seitul lor ar cost cam aproape 5% din suma trimisa comisionul de trimitere.La o suma mai mare e destul de mult.
Ei au gasit asta cu Eurogiro este prin posta romana dar nu stiu ce comision au aici, dar ei au zis ca li se pare mai convenabil.Acum ramane sa vad eu aici daca posta nemteasca are si ea si daca ma pot duce la filiala de langa mine unde imi vin scrisorile sau trebuie in alta parte.De aceea ma gandeam ca poate cineva cunoaste niste amanunte.
kariguld spune:
roxy, Western Union sau Money Gram. sunt sigure, chiar daca percep comision.
si ai mei sunt raciti, fata in special e mai rau. e o gripa obisnuita zice doctora. sper sa le treaca repede.
sanatate tuturor!
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
Claudi@ spune:
Roxy, eu am trimis mereu prin eurolines iar prietena mea prin atlasib si suntem amandoua multumite.
Amonar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxy buna la toata lumea si sanatate multa,ca tare rau e sa fii bolnav.Noi tocmai am depasit o etapa de raceala, al meu baiat cel mare a fost super racit, am stat cu el internata cateva zile in spital cu o gripa porcina de toata frumusetea, acum e bine, sper sa ne confruntam de acum numai cu raceli obisnuite ca la alea am leac.Acum cel mic e cu ochii inlacrimati si stranuta, dar au trecut 2 saptamani de la cel mare si cica nu e asa mare perioada de incubatie daca ar fi luat de la el, s-ar fi manifestat imediat la cateva zile distanta. |
Roxy, bine ca v-ati facut bine! Cum s-a constatat ca baiatul tau are gripa porcina? Ce simptome a avut? Si noi am fost bolnavi toti trei, in decembrie, si asa bolnavi nu imi amintesc sa fi fost. Si sotul si eu am avut febra de 39-40 de grade ceea ce pt sotul este ceva foarte iesit din comun iar eu am avut febra numai cand eram copil. Baiatul a avut si el febra dar si la o gripa normala face febra. Deci sunt curioasa cam cum s-a manifestat gripa porcina la voi.
Sanatate va doresc si sper sa treceti usor racelile si gripele!
roxy spune:
Amonar in cazul baiatului meu cel mare porcina s-a descoperit la analizele de sange facute in spital, cel putin am primit in hartia data de la spital la diagnostic asta specificat.Dar cum a inceput. El merge cu scoala o data la doua saptamani vinerea la inot, si a fost vineri la inot , a venit la amiaza acasa zicand ca-l doare capul si e obosit.Am gandit ca tot e vineri hai sa-l las sa doarma (el nu doarme la amiaza de regula)ca o fi obosit dupa o saptamana de scoala si a mai si venit pe frigu ala cu capul descoperit, fara caciula, mai ales ca a mers la inot.Cand s-a trezit avea o stare febrila cam 38 grade si chiar m-am bosumflat ca nu demult ii trecuse o gripa obisnuita, tot de la inot luata.Si asa cum fac de obicei i-am dat nurofen pentru febra si pentru durerea de cap.Cum se intampla la ai mei, dupa ce i-au nurofenu brusc le trec toate, i-a trecut si lui, era iar vesel si cum e normal, doar ca noaptea s-a plans mereu de durere puternica de cap, iar febra nu mai scadea cu tot nurofenu meu tot numa 39-40 era si ardea de nu mai puteai .Am mers a doua zi ,sambata fiind ,direct la spital ca doctorita lui nu e cum de altfel cred ca nu e nici un doctor sambata si duminica, iar acolo pe langa durerea de cap nu mai avea echilibru aproape deloc, nu putea face doi pasi, parca ar fi baut si trebuia sa-l tin de mana sa mearga de la masina pana la intrarea in spital, plus febra care nu mai trecea, si adormea in timp ce vorbea cu doctorul care il consulta.Prima grija a doctorului a fost sa nu fie encefalita, sau un virus localizat la nivelul capului, pentru ca asta ar explica durerea mare de cap si lipsa echilibrului.
Ne-au oprit imediat in spital, nu prea era in planul meu ca lasasem acasa ca dupa taifun, si eu mai am si un bait mai mic ,de 3 ani ,noroc ca era sambata si a stat cu taicasu.In spital i-au luat sange si i-au dat tot contra febrei si a tusei , nimic altceva , ca era virus.
A doua zi, duminica au venit si ne-au spus ca e o gripa banala si daca ii e mai bine sa mergem acasa , nu are rost sa stam ca eram la infectioase cazati si sa nu luam si altceva de acolo.Eu m-am internat cu el ca desi e mare e tare fricos si nu sta singur, noroc ca am putut chiar si contra cost sa raman, ca doar pana la 6 ani pot ramane copii insotiti la spital.
Hartia cu consemnarea ca a fost gripa porcina am primit-o acasa dupa cateva zile, dar el era bine cand am plecat din spital , nu mai facea febra si ce e curios noi nu am luat nici unu , cum se spune ca e asa periculoasa.
O fi periculoasa din cauza febrei foarte mari care nu scade oricat te-ai chinui , dureri groaznice de cap si avea starea aia ca nu suporta lumina, in rest ca o gripa normala.
Problema se pune in cazul in care mai ai si alte boli care impreuna cu asta sa duca la ceva grav.Cam asta in cazul nostru, oricum o fi fost un virusel de porcina mai slab, sau organismul lui a fost puternic ca si-a revenit mult mai repede decat la o gripa obisnuita cand de regula boleste cam o saptamana, dar simtomele sunt muuult mai intense.
Multa sanatate la toti va doresc.
tinatache spune:
aaa, si noi suntem lati. Pitzu abia si-a revenit, tot asa, febra mare, peste 40, dureri cumplite de cap dar fara ameteli. Inschimb n-a putut citi nimic, il dureau ochii imediat.
Era destul de activ asa, in rest. I-a trecut, abia azi la spartu targului am fost la dr. ca-l dor picioarele f tare. Muschii, cica de la febra mare de atunci. L-a controlat pe toate partile, da, e numai febra musculara, acu tb sa prinda curaj sa si mearga. A, si n-a mancat mai nimic, abia azi l-a prins foamea.
Acu e randul meu, nici nu mai tin minte de cand nu m-am mai simtit asa de rau... M-am pompat cu medicamente si stau... bleah, naspa treaba...
Apropo, chiar nu e nici un psiholog pe aici?
Si mai am o intrebare: stiti cumva sub ce numa e vandut Fastum Gel aici? Sau care e sunbstanta activa? Vrea mama si aici nu e, desi e fabricat in Germania.
Numai bine dragelor si dragilor, sanatate!
roxy spune:
Cristina si pe al meu il dor picioarele , el zice ca destul de tare...sa inteleg ca e in legatura cu gripa pe care a avut-o si cu febra mare? Pentru ca alt motiv nu vad...ca efort nu a facut, nici macar cu bicicleta nu a avut cand sa mearga.
helbi spune:
Roxy &co + Cristina&co multa sanatate!
Pb cu durutul picioarelor a avut-o in vara trecuta si Bianca si nu era racita, ci doar in crestere. Asa ca, si asta ar putea fi una din cauzele pt care se pling baietzii de dureri de picioare.
Roxy, si eu stiu ca Eurolines, Atlasib si Amad (dar astia nu cred ca sunt la voi, iar eu personal ii consider cei mai de treaba si mai ieftini), aduc/duc bani. Parca 3% e comisionul la Eurolines, cred ca oricum mai ieftin ca la banca si categoric mult mai ieftin ca Western Union, care, pe de alta parte e mai sigur......
tinatache spune:
helbi, mersic, o sa treaca si asta...
Cu durutul picioarelor: in constelatia asta, dupa febra, este de la febra. Si alta data n-a avertizat dr. dar nu a avut asa febra mare si atatea ore asa ca n-a avut nik. Acuma a fost chiar naspa, peste 40. Tineam la 38-39 cu paracetamol si nurofen la 3h. I-am dat mai mult decat doza maxima admisa, da' chiar nu mai stiam ce sa fac cu el. Comprese reci, tot tacamul... Ma rog, a trecut. Dar picioarele dor acuma de la asta.
Si de la crestere dor picioarele, a avut fata o perioada cu asta.