Viata in Germania - cap.66
Raspunsuri - Pagina 5
somnorica spune:
Neata
Helbi, nu te supara, dar pentru copil ar avea nevoie de un medic pediatru. Doar de la el sunt acceptate trimiterile la spitalul de copii pentru investigatii speciala. Si noi am fost la generalist, pentru ca ne placea de doctorita, insa a trebuit sa o schimbam pentru a face niste investigatii mai amanuntite.
Pupicei si cafeluta aburinda va las.
Anduc spune:
Buna fetelor,
Stie cineva in Frankfurt magazine cu lucrusoare pentru copii intre 0-3 ani si accesorii (carucioare, patuturi, sterilizatoare etc.)care sa aiba si preturi bune?
Multumesc,
Anda
roel spune:
Merci Andreea,
e buna ideea, dar vreau sa te mai intreb daca asistentele se baga la copii mici, sa le ia sange, exudat etc. La praxisul unde mergem noi la medicul de familie suntem multumiti, mai controleaza si copilul, ii da un sirop de tuse, etc, dar nu se baga la analize ca nu au experienta, de-aceea imi trebuie pediatru cu experienta.
Multumesc mult.
Rodica
tinatache spune:
salutare!
cu medicul: si asta depinde de Land? Ca la noi nu e asa, poti merge cu trimiterile de la Hausarzt la Kinderklinik sau unde vrei tu. Si asistentele de la Hausarzt iau sange, este una care are o mana asa de usoara... nu simti nimic:)
helbi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui somnorica Neata Helbi, nu te supara, dar pentru copil ar avea nevoie de un medic pediatru. Doar de la el sunt acceptate trimiterile la spitalul de copii pentru investigatii speciala. Si noi am fost la generalist, pentru ca ne placea de doctorita, insa a trebuit sa o schimbam pentru a face niste investigatii mai amanuntite. Pupicei si cafeluta aburinda va las. Robi |
Nu ma supar, INSA, noi am primit trimitere de la ei pt spital/cardiologie, cind Bianca a fost suspectata ca ar avea pb cu inima. Tot ei ne-au dat trimitere si pt operatia de polipi....
helbi spune:
citat din mesajul lui roel Merci Andreea, e buna ideea, dar vreau sa te mai intreb daca asistentele se baga la copii mici, sa le ia sange, exudat etc. La praxisul unde mergem noi la medicul de familie suntem multumiti, mai controleaza si copilul, ii da un sirop de tuse, etc, dar nu se baga la analize ca nu au experienta, de-aceea imi trebuie pediatru cu experienta. Multumesc mult. Rodica |
Rodica, fata mea avea excat 11 luni cind am venit aici si, primele 3 sapt a avut temperatura de peste 39,5. Atunci, disperati ca nu mai stiam ce sa-i facem am inceput sa ne interesam de cineva care vorbea romaneste (noi nestiind deloc atunci). Asa am afflat de ei si de atunci pt orice pb pe care a avut-o Bianca am mers la ei. Analize ii fac cel putin odata pe an (a avut de mica fierul f mic si de-asta a trebuit sa o tot urmarim). Singe iau in general ei, rar se intimpla sa ia asistenta. Injectiile tot ei le fac. Mie mi se par ok, motiv pt care nu i-am schimbat de 10 ani incoace, desi imi ia ceva timp pina ajung la ei, chiar daca stau in Frankfurt. Se cam asteapta insa, dar asta se intipla si acolo unde ai programare. La ei potzi merge fara programare. Imi amintesc ca pe la 4 ani ai Biancai vinerea la 6 fara ceva (in mod normal au deschis pina la 17, der niciodata nu plaeca la ora aia), Bianca a avut pb cu urechile. Am sunat si mi-au zis ca indiferent cit dureaza pina ajung, stau si ma asteapta. Si nu-s decat o pacienta, n-am nici un altfel de relatie de amicitie cu ei.
La ei de ex. nu am platit (pt mine) niciodata vaccinul antigripal. La alte cabinete se plateste......nu stiu ce sa zic, decat ca pt mine au fost ok (ce-i drept, fata nici nu a avut pb mari de sanatate).
helbi spune:
citat din mesajul lui Anduc Buna fetelor, Stie cineva in Frankfurt magazine cu lucrusoare pentru copii intre 0-3 ani si accesorii (carucioare, patuturi, sterilizatoare etc.)care sa aiba si preturi bune? Multumesc, Anda |
Anda, acum au reduceri mari la H&M, C&A, Kaufhof. Am vazut ieftine si mie mi se par super ok la Esprit. Cind vii tu, s-ar putea sa nu prea mai fie nimic:-(
Pt carucioare ai Baby Walz, Baby One (pe Hanauer), apoi mai e unul in Diezenbach.....sau, cel mai bine, datzi o fuga si pina la Segmüller in Weiterstadt ca si acolo au fff multe carucioare. Le putetzi vedea si apoi, putetzi comanda pe net, pt ca am senzatia ca-s mai ieftine (parca Alina a comandat pe net, dupa ce l-a vazut in magazin).
Daca ai nevoie de ceva, scrie-mi pe mail, maine merg in oras si o sa ma uit.....si-tzi mai spun.
Anduc spune:
Multumesc pentru sugestii Andreia
Da, ma astept sa nu mai fie nimic sau prea putin...cu hainele sigur ne vom descurca ca deja am inceput sa primesc fie cadou, fie cu imprumut...nici nu vreau sa arunc cu banii aiurea, mai ales ca bebeii cresc extrem de repede si nu apuca sa poarte mare lucru:) tentatia e insa ff mare, mai ales ca e fetita
Ma gandeam la patut, carucior, chestiile mai mari si ceva mai costisitoare...am facut deja lista de cumparaturi...le luam incet, pe rand:)
Ne revedem curand!
ceska777 spune:
Buna dimineata!
Stiti cumva vreun medicament impotriva reflexului de voma? Asta mic al meu e racit un pic nu stie sa sufle nasul si inghite. Si fiindca joi seara a vomat si doua zile a avut diaree, acum vomeaza muci. Nu a mancat mai nimic doar Salzstangen si bea ceai de menta. Spala masina mea de spalat in draci, lenjerii de pat, huse de canapea, haine etc.Si eu una doua dau cu mopul....
Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)
Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
helbi spune:
ceska, noi cind plecam foloseam pt Bianca Vomex sau Vomakur impotriva semzatiei de voma. Uneori ajuta, alteori nu....ca ea nu prea e cu siropurile (mai repede injectie merge la ea)