Viata in Germania - cap.66

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Helbi, un exemplu, nota ar fi 8. Atunci calculul este 10-8 deimpartit la 5, da 0,40. Apoi inmultesti 0,40 cu 3 si aduni 1, rezultat 2,2 (nota germana). Ca sa vezi ca e corect, daca de exemplu nota ar fi 10, atunci 10-10=0, impartit la 5, tot 0, x3 tot 0,plus 1 = 1....deci calculul e corect, caci 10 la noi e echivalentul lui 1 in germania.

Mergi la inceput

bebe face bine, creste, e un scumpic. ma doare spatele deja de la atata carat, mai ales noaptea cand ma scol si tb sa il ridic din pat ca sa-l alaptez.....atunci mi se pare de o tona!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Panseluta, merci. Hai ca itzi scriu PM.

Mergi la inceput

Helbi are dreptate. Din formula mea nu se intelege prea bine ca de fapt impartim (10-nota noastra) la diferenta (10-5),adica la 5!

tuturor ca a venit primavara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Buna!

Va intreb si pe voi, pt ca aici vad ca sunteti mai active, cu toate ca problema mea tine de Austria(imi inchipui ca ar putea fi ceva asemanator, sau, poate, cineva s-a lovit de acest aspect si ma poate ajuta)

Copiez aici mesajul pe care l-am scris si fetelor din Austria:

Va rog mult de tot, stiti cumva ce ar presupune incheierea unei asigurari de sanatate in Austria, pentru un copil (~2ani) care sufera de o boala cronica, diagnosticata, deja, la Viena, dar care traieste in Romania, astfel incat numeroasele internari de care va mai avea nevoie la Viena sa fie cumva acoperite de acea asigurare!
Nu stiu exact ce informatii sa cer:(. In primul rand daca e posibil, apoi, eventual, nivel de pret. Si niste link-uri ar fi utile(de preferinta cu varianta in engleza).
Am gasit in Ro posib incheierii unei asigurari internationale dar as vrea sa compar cele 2 asigurari.

Multumesc,
MadalinaM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui DidiAlex

Erer,

noi am fost luni la consulatul de la Strasbourg. Papadie si andreia recomandase la un moment dat, dar chiar nu am crezut ca e posibil.
Jos palaria pt profesionalism. Noi avem 144 km pan la St si 250 cred ca pan la Bonn, alegeam Bonnul de obicei, ca ramaneam in Köln..
la Strassbourg am sunat am facut programare dupa o sapt pe alta, am ajuns acolo si totul, pass pt doi minori, cel mare biometric, valabil 5 ani, a durat 1 ora. dureaza intre 3 -8 sapt. ne vor suna ei cand vin. Noi le vom trimite pass vechi prin posta, pt anulare si un plic cumparat deja din Frantza, autoadresat si ei ne vor returna cele patru pass ( doua noi, doua anulate.)
Daca ai buletin de romania se merita drumul. Am inteles ca la Mü sunt cozi..dar ce am citit pe ici colo..

Cum adica daca ai buletin de Ro ? Ce se intimpla cu buletinul romanesc ? (am inteles ca la consulat in Germania iti iau buletinul de Ro, daca ai asa ceva)
Eu mi-am schimbat numele de familie prin casatorie si mi-am facut buletin nou in Ro, urmind sa-mi fac pasaport alta data, ca nu mai aveam timp. Strasbourg e pt mine f. aproape, deci m-ar tenta sa incerc.
Ce taxe exista ?
Hai, c-am pus o groaza de intrebari, pentru cine-mi raspunde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Agnes, probabil DidiAlex se refera la cei care au pasaport cu domiciliul in strainatate (si deci cu adresa de Germania in el) si care au predat buletinele ca nu ar putea merge la Strasbourg. Am inteles eu bine, Didi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Maruntzica si mie tot ca Allgemein Hochschulreife mi s-a recunoscut Bac-ul in 2009 si este acelasi lucru ca si "Abitur". Poti studia orice doresti la orice Facultate.
Nici mie nu mi s-a echivalat nota, dar asta n-a fost o problema in a primi un loc la Facultate sau pentru a ma inscrie la Fachschule (pt. ceea ce fac eu acum e nevoie de Abitur sau Realschul Abschluss si un Ausbildung deja terminat).

Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

revin si eu cu intrebarea lui Maruntzika legat de recunoasterea de la bac.
Am intrebat-o pe colega mea nemtoaica de lucru si ea a zis ca un allgemeine Abitur iti da posibilitatea sa studiezi la oricefacultate pe cand daca ar fi recunoscut cu o anumita specializare, nu ai putea sa studiezi decat la anumite scoli.
Deci e de bine asa cum e!

harnici la de 14 luni
Cresterea in greutate
Perioadele de crestere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Da, Aschiutza are dreptate. Poti merge a Strassbourg daca ai buletin romanesc, adika nu ai domiciliu stabil in DE; si, asta e valbila doar pa pass pt ca un certificat nou de nastere nu il poti obtine din fratza, pt ca copilul e nascut in de si si actele lui sunt in germana nu in franceza..

Maruntzika, nu stiu daca tu ai intentia sa studiezi, dar daca iti trebe doar sa o pui intr-o Bewerbungsmappe, iti recomand sa nu o faci. Denumirea asta e de nu iti aduce nimik bun, mai bine scrii direct pe CV abitur.
acu ceva timp, o tipa care e profa de germana, mi-a spus ca : mda..e abitur dar titulatura nu e cea mai fine..
Noi stim ca germana are o denumirea pt fiecare situatie si Abitur e pt varf.

Mergi la inceput