Viata in Germania - cap.66
Raspunsuri - Pagina 13
Miriluta spune:
Tot citesc/aud in ultima vreme de copiii disparuti in DE, abuzati, rapiti, ucisi. Sunt constienta ca asta se intampla in toata lumea, nu numai aici, insa frecventa din ultimul timp ma ingrozeste.
Pe fie-mea o ducem noi la scoala pt ca e chiar langa gradinita unde merge si Henrik, si asa ii ducem dimineata pe amandoi. De luat o ia taica-meu. Ma gandeam insa ca din clasa a 3-a sa o las sa merga singura/cu alte doua colege de clasa care locuiesc pe langa noi. Ar trebi sa mearga o statie cu S-Bahn-ul si poi inca 5 minute pe jos pana la scoala. Daaaarrrrr, imi e groaza.
Locul de joaca e la 100 de metri de casa noastra si uneori imi cere sa mearga singura acolo, impreuna cu 2 din prietenele ei (una are 9 si una 8 ani). Primul impuls e sa o las insa la 5 minute ma duc dupa ele si stau acolo cu ele.
Stiu ca ar trebui sa o las mai libera insa ma ingrozeste gandul ca un nebun ar putea sa mi-o ia. Miru e un copil foarte bun si foarte constiincios insa tocmai pt ca nu merge nicaieri singura, intra usor in panica in situatii neasteptate.
Voi cum faceti cu copii vostrii? Sunt eu nebuna/exagerata?
aschiutza spune:
Alina, drum bun. Multa sanatate mamei tale!
Miriluta, si eu imi fac deja ginduri. Am discutat cu sotul ca il vom da pe Florian la cursuri de autoaparare: acolo invata cum sa reactioneze daca cineva se ia de el, de ex. daca cineva vrea sa il bage cu forta in masina. Intreaba la politie sau la scoala, daca ei pot sa iti recomande asa un curs. Cred ca il voi duce la scoala pina la vreo 10 ani... in functie de oras, cartier si departare de scoala.
Miriluta spune:
Ne-am gandit si noi la cursuri de autoaparare...de saptamana viitoare o sa mearga la un curs de arte martiale. Insa cum ii apreri de vecini, de profesori, de parintii colegilor???? Stiu ca suna absurd insa ii invatam mereu sa nu vorbeasca cu straini, sa nu se urce in masini straine...insa vad ca majoritatea abuzatorilor isi cauta prada in mediul familiar...Pana de curand mergea de cel putin 2 ori/saptamana la vreo colega...acum evit, o las doar la o singura colega si la vecinele noastre... pt celelalte am inventat povesti sau le-am chemat la noi.
Si nici cu Henrik nu sunt linistita...
Amonar spune:
Alina, drum bun si putere va doresc.
Aschiuzta si Miriluta, eu mi-am pus problema asta de cand am venit in Germania. Vad ca copiii aici se duc singuri la statia de autobuz si merg singuri la scoala. Am vorbit o data cu vecinele nemtoaice si le-am spus ca mie nu mi se pare normal ca copiii sa mearga singuri la scoala si mi-au sarit in cap :' de unde stii tu ca nu este normal?:
Dar mai ales aici in zona de granita cu Belgia si Olanda mi se pare cel mai periculos, Despre Belgia noi avem o parere foarte proasta, cele mai mari scandaluri de pedofilie sunt acolo. Plus cazuri de abuzuri si omoruri de copii. Sotul spune ca daca cineva vrea sa fure un copil in cateva ore este in Franta de aici si nimeni nu-l mai gaseste.
Sotul nici nu vrea sa se gandeasca sa-l lasam singur. In Olanda copiii sunt dusi de parinti la scoala sau merg in grup de 5 sau 6 copii in grup pe biciclete. Si acolo exista piste de biciclete mai bune decat drumuri de masini Sotul a fost dus la scoala, el nu stie altfel.
Deci da, si noi ne punem problema si nu am incredere in nici un curs de arte martiale pt ca asta il ajuta sa se apere cand va fi mai mare de alti copii. Un pedofil sau criminal stie exact cum sa procedeze cu un copil. E foarte usor de convins un copil, oricat l-ai antrena.
Poate nu e bine sa traim in frica dar eu zic ca zicala Olandezului e foarte inteleapta: un om avertizat face cat doi la un loc
In alta ordine de idei, eu mai am caruciorul lui fiu-miu pe care l-am tot tinut si nu am avut timp sa ma ocup de vanzarea lui. Este vorba despre caruciorul X adventure, culoarea kaki:
http://www.gardo.nl/catalogus/triple-swivel-combi-black-p-1000/
Este combi, deci sunt doua carucioare in unu, pt bebe si mai tarziu pt cand sta in fund. Mai am si un Maxicosi care se poate instala pe scheletul caruciorului, nu stiu cum sa explic, deci se poate merge si in maxicosi la plimbare Daca va intereseaza, il dau pe nimic la cineva care are mare nevoie de asa ceva. Problema e ca eu locuiesc in NRW, nu stiu daca distanta nu e o problema.
Va astept reactiile.
ceska777 spune:
Copii disparuti, abuzati-subiect greu.
Nu stiu inca cum sa-l abordez, gaza e prea mica sa mearga singur undeva. Dar are la gradi trei frati, cel mare merge la scoala in cl.1, fetita e in grupa paralela cu al meu si cel mic de doi ani abia a inceput gradi. Si intr-o dimineata am intalnit-o de fetita. Venea singura la gradi, urmand ca in urma ei la 10-15 min sa vina bunica cu cel mic. Fetita mi-a povestit ca i-a zis mama ca iar a auzit löa stiri ca a murit un copil care a plecat cu o persoana straina. Nu am stiut ce sa spun decat ca mama are dreptate daca ii spune sa nu vorbeasca cu straini si daca nu cunoaste persoana (pe mine ma stie) doar sa salute inapoi sisa isi vada de drum. Si daca e ceva sa tipe tare de tot....
Si eu voi incerca sa duc/aduc copilul la/de la scoala si la orice activitat sau in vizite la prieteni doar sotul considera ca e exagerat, doar aici in sat a crescut si el si mergea singur peste tot. El cred ca desi fiind in politie aude multe nu constientizeaza clar ca timpurile s-au schimbat... probabil o sa devina el exagerat cand mai creste gaza si vine vremea sa incepeam sa ii acordam independenta...
Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)
Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
sunshine2009 spune:
Amonar, sti cumva daca la carucior se poate pune adaptor pt bicicleta? Cat de mic se face cand se impacheteaza?
Cred ca Anduc era in cautare...
harnici la de 14 luni
Cresterea in greutate
Perioadele de crestere
aschiutza spune:
Fetelor, zau ca e grea problema asta cu copilul singur. Cunosc un baiat care a fost dus de mina la scoala pina pe la vreo 12-13 ani si i-au tot povestit de ce primejdii il pasc. Nu l-au lasat nicaieri singur. Si acum la douazeci si ceva de ani are stari de panica daca trebuie sa se duca la piatza ... Eu la fel, mi-e teama sa intru cind e intuneric prin parcuri prost luminate sau sa merg singura prin padure, asta cind aveam o vecina rusoaica care isi plimba copilul pe aleile fara lumina de tot fara nici o problema. Asa ca uneori ma intreb daca nu sunt eu prea sperioasa dupa scoala Bucurestiului si daca nu mi-as educa eu copilul tot prea sperios...
Miriluta spune:
Hai ca m-am mai linistit, credeam ca doar eu sunt ''nebuna''. Mamicile din jurul meu privesc tema destul de degajat...poate fiindca sunt nemtoaice?
Am decis sa ii creem impresia de libertate, adica o trimitem ''singura'' la paine (5 minute pe jos de acasa) insa unul din noi merge in urma ei...asa capata si ea incredere in ea, noi vedem cum se comporta si nici nu e singura.
kariguld spune:
hallo fetelor
Alina, drum bun spre Romania si multa sanatate mamei tale. ai grija si de tine!
cred ca e o stare perfect normala sa ne ingrijoram ptr copii. eu inca n-am auzit de parinti sa spuna al meu circula de la doi-trei ani singur pe strazi si nu s-a intamplat nimik
io recunosc in fata oricui, i-am invatat pe copii sa fie duri pe strada. bine, in cazul in care sunt agresati sau cineva necunoscut insista sa le vorbeasca. multumesc lui dumnezeu ca pana acum n-au fost nevoiti sa aplice lectia. dar sunt in continuare cu beculetele aprinse, chiar daca ai mei sunt mai marisori.
poate un telefon mobil, setat sa poata fi apelat apasand o singura tasta ar fi bun in buzunarul copilului. si cursuri de autoaparare. acolo i-am dat si eu pe amandoi. si desigur, spus mereu, nu in fiecare zi, nici exagerat cu detalii criminale, dar cand se iveste ocazia spus.
si ceea ce e foarte greu, de mentinut o stare de liniste. daca copii ne vad panicati si ingrijorati, transmitem asupra lor.
pe fiicamea am invatat-o mereu ca ea poate, e capabila sa refuze orice frumusete i se ofera (floare, ciocolata, cadou etc). i-am spus ca poate vb tare si aspru daca e nevoie si situatia o impune.
acum vre-o doi ani si ceva, in fata casei unde locuiam atunci, cand venea ea de la scoala (era singura fara frate'so) a abordat-o un tip. care avea un aparat foto asupra lui. el ia cerut sa-i faca cateva poze acolo in strada. ea sa uitat urat la el si ia spus tare NEIN! el a insistat, ia zambit....ea s-a enervat si a spus Ich will nicht! geweg! versthest du deutsch?? oder was?? intre timp a sunat la sonerie, eu eram sus la etaj pana am coborat si am deschis individul deja plecase. chiar daca am venit imediat. avea o bicicleta. daca il prindeam, il haleam si-l castram pe viu. am sunat la poiltie, a venit politia si ne-a luat declaratii si cam atat. fata mi-a povestit apoi ca era hotarata sa-i arada una la oua. cateodata ma bucur sincer ca fiimea are momente cand e rea si dura, uneori sare calul si cu noi (prea putin si rar) ii amintesc ca eu sunt totusi mama si n-am nici o intentie sa-i fac ceva rau.
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Amonar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sunshine2009 Amonar, sti cumva daca la carucior se poate pune adaptor pt bicicleta? Cat de mic se face cand se impacheteaza? Cred ca Anduc era in cautare... harnici la de 14 luni Cresterea in greutate Perioadele de crestere |
Nu cred. Nu stiu cum sa spun cat de mic se face. Mie mi-a incaput in portbagaj la Seat Ibiza, masina mica. Adevarul e ca imi umplea portbagajul. Are 3 roti mari totusi.