NU se zice "am decat un mar"!! Nici "doctora"!! -3
Raspunsuri - Pagina 12
calipso_zeus spune:
Pai daca are lumea mult timp liber...
Eu propun eventual sa luam la puricat si google-ul.Sa vedem ce iese.
Ilinca eu propun sa o intrebi pe Liliana.Sigur la cat e de priceputa va putea sa dezlege misterul,inclusiv cautand pe "gugal" si sa faca lumina in nebuloasa care te inconjoara.De fapt eu propun sa lamureasca ea ce mai apare,doar se pricepe dupa cum se vede.Si sa analizeze fonetic si etimologic cuvintele.
iulianm spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Doamn' f@reshti shi p@zieshti! Una mi-i diajuns. Shi s' fac cu toati trii? Avetzi mil^ di bietu om! |
Ha, ha! Nu esti de-al locului. Or' t-ai pierdut graiu' ((:
"Doamni fer@sti s^ p@z@shti! Una mi-i di ajuns. (S^i) ci s'fac cu t@ti tri? Avet^ mil^ di bietu' om!"
Ii "tri" or "trii"?
Cind sfirsiti cu "-ta", "-ti/tii", "-sasii/si", stie cineva care e treaba cu "Rominia" vs "Romania" ("romin" vs "roman")? De ce schimbarea si cind?
denizel spune:
ba s-avem iertare: avet^ mil^ di ghietu' uom!
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
liliana83 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel ba s-avem iertare: avet^ mil^ di ghietu' uom! Nu-i mil^, da' nu stiu cum sa transcriu fonetic |
iulianm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel ba s-avem iertare: avet^ mil^ di ghietu' uom! |
Oh, well, I'm a city girl !
Liliana, i-un ^ mai moale, nu cred ca are echivalent phonetic.
iulianm spune:
Bine, daca o iei asa, cam toate sunetele-s mai moi.
Am zis eu ca trebuie separate regiunile si facute subgrupe ((:
Ilinca_M. spune:
Multzam de lamuriri! No, ce sa zic, io intotdeauna am scris "ma-sii", "ma-tii" (se poate verifica si pe forum, daca are cineva sa citeasca...aaa...am uitat cate mesaje am!:))) dar sa va zic de unde mi-a intrat boaba de fasole-n nas, recent: pe alt forum este o tipa despre care stiu sigur ca e profa de romana la gimnaziu, deci unde e gramatica in floare:))). Cand am vazut prima data ca a scris "ma-si" am zis ca e "typo"; dar a continuat asa peste tot, adica a mai scris de cel putin 3-4 ori "ma-si" ceea ce m-a complexat profund, dandu-mi sentimentu' ca eu m-am prostit atata timp scriind cu doi "i". As fi vrut o explicatie logica, dar mi-a fost jena sa-mi arat nestiinta intreband-o. De voi nu mi-a fost jena:P.
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever