Piatra Neamt, Perla Moldovei (85)
Raspunsuri - Pagina 20
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/crissandrada/crissandrada.jpg)
crissandrada spune:
Buna dimineata.
Ramona multumesc de . Am nevoie de una tare ca am pazit-o pe Andrada vreo jumate de noapte. A facut febra 39 si i-am pus un supozitor novoclamin si a lasat-o si a putut dormi. Nu s-a mai dus azi la scoala.
Laura pai platiti si voi enorm. Eu ce sa zic? Pana acum nu prea ne uitam asa la bani , nu m-am gandit nicioata ca e prea mult sau prea putin. O luam cum era. Ehe se mai schimba roata. Sper doar sa ne redresam cat mai repede.
Ati luat martisoare? Nu prea am vazut prin oras... Cel putin nu ca in anii trecuti.
Bazar general DC
Criss
![](mamica.gif)
![](zana.gif)
![](zana.gif)
"Humor is mankind's greatest blessing" - Mark Twain (Umorul este cea mai mare binecuvantare a omenirii)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/LoraG76/LoraG76.jpg)
LoraG76 spune:
'Neata!
Ramona, multumim pt. cafeluta!
Da, stiam si eu ca doar miercurea, dar am zis ca n-oi sti eu bine.
Noi ne ducem azi la spital la ea, ca altfel nu o gaseam degraba.
Poate. totusi, iertati copilul si veniti. Poate se ia cu ai nostri si mananca mai bine si nu-i rau sa-si faca prieteni noi.
Ma duc sa hranesc copilul. O zi buna!
Lora, mami de Iustina si Adelina
Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei
Lucrusoare la bazar umanitar
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
LoraG76 spune:
Criss, multa sanatate Andradei!
Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ellinia/ellinia.jpg)
ellinia spune:
Oramona, sigur ne vedem ca noi suntem dupa voi, la 16:10. Inseamna ca aloca fiecarei programari cate 20 minute... Sper sa nu fie aglomerat si sa respecte programarile.Tu esti cu fata cea mare, nu?
Criss, uf, febra asa mare .... Si eu care ma gandeam ca, pe masura ce cresc nu mai fac febra asa mare! Multa sanatate Andradei!
Ancutza, nu-i problema, imi spui cand poti!
Clinica asta, Sf. Andrei, e in bloc cu mine. Daca stiam, ma duceam si vedeam exact ce medici sunt si ce specializari au ... si nu ma mai duceam pana la Antares. E bun de stiut de acum inainte. I-am cautat pe net si nu am gasit inca, informatii despre ei.
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
BazarGeneral
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
'Neata!
Noi azi suntem 3 bolnavi in casa . Copii au tusit asnoapte, de dimineata sunt mai bine, nu prea i-am auzit chihaind, dar am preferat sa ii tin acasa. si la gradi sunt o gramada de bolnavi si m-am gandit sa ii tin o zi sa ii pun pe picioare. Eu m-am virusat de ieri si ma dor toate
.
Ramona, eu cred ca una din marile chestii legate de masa e sa nu insistati dincolo de o limita si sa nu o fortati. Puneti-i farfuria in fata si lasati-o sa manance ce/cat vrea. Nu vrea, o sa manance la masa urmatoare. E tare greu sa vezi ca nu mananca mai nimic, dar copil mort prin auto-infometare eu nu am auzit. Insistatul si scandalul la masa e mai mult cu consecinte negative decat pozitive. Eu am exemplu acasa, pe sotul meum, batut, amenintat, fortat de mic sa bage in el mancare si care acum pot numara pe degete cate lucruri mananca. Eu urasc sa aud tipete si reprosuri la masa. Imi sta imbucatura in gat si nu mai imi vine sa mananc nimic. Acum eu nu zic ca voi terorizati copilul, ca habar nu am cum decurge o masa la voi, dar vreau doar sa atrag atentia ca si prea multa presiune poate declansa repulsie si opozitie din partea ei.
Eu am mai povestit aici, am avut problema asta cu presatul la masa cu Bianca mea, la gradinita. Doamnele (si ingrijitoarea mai ales) erau convinse ca trebuie sa manance tot si insistau, presau, ii bagau in gura. Rezultatul a fost ca Bianca mea punea capul pe masa si refuza sa manance orice. Am stat cu ele la discutii de cateva ori, au invatat sa o lase in pace, sa ii inlocuiasca mancarurile pe care nu le baga deloc in gura (in dimineatile cand e iaurt, ei i se aduc biscuiti cu ceai sau cand au ficat la masa, ea primeste 2 portii de cioraba) si preogresele au fost semnificative.
Relaxativa voi si se va relaxa si ea, va fi mai bine, sau cel putin mai putin stresant pt toata lumea. Lasa-i la indemana bucatele de fructe, legume, snitele mici cat sa muste de 2 ori, ia-o cu tine in bucatarie sa te ajute la gatit, da-i sa guste legumele cand le cureti pt mancare, roag-o sa guste , sa iti spuna daca mai trebuie sare etc, etc ...
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oramona/oramona.jpg)
oramona spune:
Laura multumesc tare de sfaturi. Dar crede-ma, cand zic ca am incercat orice nu exagerez. Orice in afara de bataie, ca chiar nu-si are rostul . Dar daca nu-i zici sa manance nu ia nici o gura. Ieri a stat o ora cu castronul de mancare in fata fara sa ia nici macar o lingura de bors. Am lasat-o sa vorbeasca, sa manance cat vrea, sa o chemam cu 10-15 min inainte sa-si termine activitatile, sa-i dam noi, sa o certam , sa... nu stiu daca am citit ceva sau ne-a gandit la ceva si nu am aplicat. Recompensele pe ea nu o intereseaza, dulciuri nu mananca, doar promite ca va manca si atat. Uite aseara plangea ca vrea la petrecere dar de mancat tot nu manca cu toate ca i-am zis ca o duc daca papa.
Cum am mai zis o sa cautam un psiholog, asa ca daca cunoasteti va rog sa ma indrumati.
Si medicul ne-a spus ca are anorexie si vad ca nu functioneaza la ea nici un medicament sa-i dea pofta de mancare.
mamica fericita de mici comori- Maria Lavinia (01.03.2006) si Elena Elisa (07.10.2010)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
Ramona, o amica de-a mea a fost cu copilul la Viorica Cucu, in spate la 'Vanatorul si pescarul'.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ellinia/ellinia.jpg)
ellinia spune:
Si mie mi-a recomandat stomatologul sa merg cu Stefan la d-na Viorica Cucu pentru bruxism. Am inteles ca ar colabora cu o dr. homeopata care are cabinet tot acolo (cred) si ca ar fi buna. Sau mai este Sanziana Burcea, pe Dacia are cabinet, mai incolo de cabinetul dr. Horia.
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
BazarGeneral
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/crissandrada/crissandrada.jpg)
crissandrada spune:
Multumim de urari. Pana acum nu a mai facut febra dar cred ca o ia iar. Ma duc sa-i verific temperatura si dupa amiaza mergem la dr.
Laura sanatate si voua si refacere rapida. Si la Andrada ieri erau 10 copii lipsa.
Nici mie nu-mi place scandalul la masa. Mi se trage de cand eram mica ca nici eu nu mancam si ma pedepseau ai mei , nu ma ridicam de la masa cu orele, etc.
Tocmai de aceea eu nu am insistat cu mancarea la Andrada care e la fel de sclifosita . Daca mananca bine, daca nu, iarasi bine. Doar ca sunt zile cand mai ca nu mananca nimic
si atunci mai umblam la coarda sensibila ( analizele
) si o mai determinam sa isi reconsidere comportamentul vis a vis de mancare.
Bazar general DC
Criss
![](mamica.gif)
![](zana.gif)
![](zana.gif)
"Humor is mankind's greatest blessing" - Mark Twain (Umorul este cea mai mare binecuvantare a omenirii)
LoraG76 spune:
Na, ca tot vorbiti de copii nemancati, suntem si noi in trend, cu Iustina. De fapt, a avut luna trecuta problema asta, s-a si inaltat mult, nu a mancat si e slabaaaaaa-slabaaaa rau, da rau de tot. O s-o vedeti vineri, vezi prin ea ca prin sticla. De unde aveam un copil care manca de se speria cine-o vedea, vreo luna n-a mancat mai nimic. Acum a inceput, chipurile, sa manance, dar nu cu asa pofta ca inainte. Mai mult de aia am vrut si eu sa merg cu ea la dr. Ilas.
Deci am fost azi la Ilas - Adelina e super-ok, totul cum trebuie, continuam la fel cu mancatul si cu tot. Iustina pt. ca-i curge nasul si se aude cum vorbeste ca are ceva - dr. suspecteaza o mica-mica raceala si-o rinita alergica - va lua ACC sub forma de suspensie, Bio-rinil in nas, trachisan de supt cate jum./4 ori pe zi si aerius sau claritine timp de 3 sapt., ca are si un fond alergic (dermatita atopica are de la 3 luni). Pe langa astea, vigantol - 3pic./zi pt. ca zice ea, se vede la oase ca nu-i chiar ok si pikovit. Pe langa asta, de joi va merge la inot, pt. miscare si pt. intarirea oaselor si poate asa creste si apetitul si mai apar si ceva muschi pe langa oase si piele. Oricum, dr. a zis ca se si mira ce rezistenta e la boala, ca n-a avut nicio viroza urata si nimic altceva, la cat e de slaba. Speram s-o punem rapid pe picioare, ca altfel o baga la investigatii mai amanuntite.
Am mai vrut sa zic ceva si-am uitat...sunt cu pluta total.
Laura, multa sanatate si sa ne vedem vineri, ca altfel, stii tu...iti sparg fatzaaaa!!!
Iulia, voi cum sunteti? Sper ca ok! Multa sanatate!
O seara placuta va doresc si fara copii bolnaviori!
P.S.: Cristina, ce v-a zis de Stefan?