America (218)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Bravo Adriana, bine ati ajuns! Ma bucur ca totul a fost ok.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Pantera, bravo, felicitari! Ai trecut si hopul asta. Succes si fericire in noua viata, adaptare usoara. Sa nu ne spui povesti ca ale lu' Virgi

Eu am fost curioasa de cartea lu' Chua. E mai plictisitoare decat ma asteptam, ce atata povesti despre pian si vioara nene, Aia cu femeile Ph.D. si tenure-track si greutatile intampinate si cum nu primesc ele joburi si nu ajung sa ia tenure le stiiiiim, sunt binecunoscute. Dar depinde si cati copii ai, se pare ca cc cu unul se mai poate, cu doi mai greu, cu mai multi imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Welcom Panteruta!

Mai, eu n-as fi dat banii pe cartea lui Chua.

Arminad, daca nu coci piinea in masina de ce nu cumperi un KitchenAid si faci aluatul acolo? Eu las piinea sa se coaca in masina. E mai usor sa taiem felii pentru sandwich.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Eu coca o impart in sase sau opt bucati egale si le pun in tava de muffins:)) ies niste chifle absolut bestiale:))

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balerrina spune:

Depinde si cat de implicat e tatal si de cat de implicati sunt si bunicii.
Eu stiu cateva cazuri unde tatal e stay-at-home dad.

-- C.

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Pantera, bravo, felicitari! Ai trecut si hopul asta. Succes si fericire in noua viata, adaptare usoara. Sa nu ne spui povesti ca ale lu' Virgi

Eu am fost curioasa de cartea lu' Chua. E mai plictisitoare decat ma asteptam, ce atata povesti despre pian si vioara nene, Aia cu femeile Ph.D. si tenure-track si greutatile intampinate si cum nu primesc ele joburi si nu ajung sa ia tenure le stiiiiim, sunt binecunoscute. Dar depinde si cati copii ai, se pare ca cc cu unul se mai poate, cu doi mai greu, cu mai multi imposibil.

Mergi la inceput

Si inca ceva, asta cu 50 de ore pe saptamana e o frumoasa poveste ca in primii
ani cel putin ajungi usor la 65 daca consideri si calatoriile, etc.

-- Cristina

Citat:
citat din mesajul lui balerrina

-- C.

Citat:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui balerrina

-- C.

Mie comentariile la articol mi s-au parut macar la fel de interesante ca articolul itself. Arata clar diferenta intre generatii, unii favorizeaza ideea de stay-at-home dad, altii absolut deloc (vezi istetu' cu Mt Vernon...).

Discutia la noi continua, am uitat sa precizez ca participantii, pina acum, sint 100% barbati, eu doar trag cu ochiul. Doi Chinese aproape c-au injurat-o pe mrs. Chua .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Iulianm, si mai exact ce ziceau aia, mai ales chinezii?
Balerina, asa e, eu nici nu luasem in considerare stay at home dads. Dar suportul sotului sau familiei conteaza. Eu ma gandeam mai mult la mine, suport zero.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Ruxij, asa, decent scris, ca-i exagerata, si ca a avut noroc de copii care nu s-au razvratit (rebel). Nu le place sa fie pusi in aceeasi oala cu ea, vad.

Uite o concluzie: care sint sansele ca al tau copil sa devina un Ivy League superstar/music virtuoso, ziua mergind la Harvard si noaptea ori in weekend concertind la Carnegie Hall? Foarte, foarte slabe, independent de stilul tau de parenting. Probabilitatea mare e ca acest copil va fi average. Iar daca tu esti Mr. Tiger-dad, peste a fi average, va fi si nefericit, urindu-te tot restul vietti lui si foarte usurat cind dai ortul popii. Asa ca, numara-ti avantajele si dezavantajele, si pastreaza planul initial

Men

Mergi la inceput

La tine nu se pune, tu esti super-woman :):):)

Insa chiar si la tine nu poti sa spui ca suportul a fost zero la inceput.
Articolul se referea si la studente si avut copiii in studentie. Daca nu
ai nici un suport, financiar nu poti sa-l dai la day care, atunci munca
si recordul vor suferi. De aceea femeile care make it through nu sunt
average, ca altfel nu s-ar descurca si cu munca si cu bias-urile si etc ...
In schimb sunt o gramada de average men that make it through :(

-- Cristina

Citat:

Iulianm, si mai exact ce ziceau aia, mai ales chinezii?
Balerina, asa e, eu nici nu luasem in considerare stay at home dads. Dar suportul sotului sau familiei conteaza. Eu ma gandeam mai mult la mine, suport zero.

Mergi la inceput