Sezatoarea canadiana (206)
Raspunsuri - Pagina 9
Exclusive spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iselin Exclusive, povesteai undeva de amande, cred ca tu, nu-i asa? De calitatea lor, cum trebuie sa fie natur, si nu tratate...asa e? Scuze daca fac confuzii. De fapt ma interesa care e sursa pentru cele bune, netratate, tu unde ai gasit/ comandat? Scoala la care e copilul tau e f buna si nu e scumpa deloc in comparatie cu Lower Canada College (de ex) care e 19000$ CAD pe an. Dar pot sa te intreb daca nu se simte suprasolicitat copilul? Exclusive, tu lucrezi cu o gama de produse holistice, bio? Care este aceea, se poate? |
iselin, sotul a comandat de pe un site din Portugalia dar nu-si mai aduce aminte iar punga nu o mai am caci le-am desertat intr-un borcan de sticla. Mai googlesc si eu, mai googleste si tu - de obicei vin din Portugalia, Spania si mai sunt inca cateva ferme private, particulare prin California care exporta amande biologice.
Ai dreptate, scoala ei e pe undeva pe la mijloc ca pret, dar daca as fi avut 2-3 copii, nu mi-as fi permis luxul sa dau copilul la scoala asta. BTW, cativa colegi de-ai ei se duc la LCC ( deh ... copii de bani gata si nu straluciti la invatatura; Liz a fost la unii dintre ei acasa - mame divortate, cu Mercedes SUV, care nu lucreaza si stau singure-singurele cuc intr-un mansion cu 3 garaje ... deci copii cam rupti de realitate ...) Nu, Liz nu se simte suprasolicitata, ci are un fel de sentiment de reusita ca face fata la asa cerinte mari -isi face tot timpul temele la timp si mai ia si notre mari (97%). Copiii din scoala asta au un fel de mandrie de apartenenta la un "grup select" caci asa ii bat la cap directoarea si profesoarele "We are the best - bla-bla-bla"
Eu lucrez cu Cabine Exclusive of Switzerland - o linie vanduta la magazinele de specialitate ptr. esteticieni. Este paraben free si e pe baza de plante- fructe, flori, seminte. Nu, nu e certificata organic. Am in obiectiv pe viitor o linie certificata organic, dar trebuie sa cumpar produse in valoare de $3000 de la firma respectiva. Deci ar trebui sa cer pe un facial de baza $70 in loc de $50 si eu imi cunosc clientela - nu mi-ar plati nimeni $70 ... everybody wants gratis, daca s-ar putea. Isn't that amazing? Interesant este ca atunci cand cineva se duce la un SPA, inchide ochii si plateste $90 +tax +tip +vreo crema de $60 pe care i-o baga sales person pe gat si asta fara produse organice si fara curent galvanic care sa ajute la penetrarea produselor in profunzime, ptr. un facial de o ora - timp in care cosmeticiana mai fuge si in camera vecina sa faca un spray-tan, ca deh, lucreaza pe comisie si trebuie sa impuste cati mai multi iepuri dintr-o data...
Anyways, la SPA-ul la care lucrez partial, tipa foloseste produse de la Dead Sea ... le-am folosit in Israel fara nici un efect, iar acum nu vreau sa le cumpar de la ea si sa le reancerc cu aparatele mele (galvanic, high-frequency) sa vad daca ar da ceva rezultate ptr. ca deja folosesc linia Cabine Exclusive of Switzerland si nu vreau sa amestec cele doua linii.
_ Everyone's duty is to feel and look great! _
iselin spune:
Exclusive, merci pentru toate informatiile.
Tine-ma la curent cu momentul trecerii la gama bio, te rog.
Eu acum sunt cu:
http://www.eqlib.ca/eqlib-fr.html
Inainte am fost cu:
http://www.spaorange.ca/
dar am schimbat, e loc de comentarii
Dar punga aia pe care ati aruncat-o de la amande era venita prin comanda sau ati gasit-o aici undeva intr-un magazin?
Am vazut acum ca era comanda on-line
Bravo voua pentru copil sarguincios!
Si mie mi-a placut Regina Assumpta fff mult, Anne a fost ani la rand acolo in camp de vara. Renume bun, cunostinte solide, activitatile in extra super, sentimentul de apartenenta.
Merci de lamuriri L.C.C., mai spune-mi, macar sa daram din mituri
pitilache spune:
citat din mesajul lui iselin Sters tot din motive de postare dubla. Dar cu aceasta ocazie sa intreb si eu: - Cum e sa locuiesti in Baie d'Urfe, Beaconsfield, dar in partea de Kirkland dintre 20 si 40? In Ste-Anne de Bellevue poate? - Cum se face intrarea in Montreal la orele de varf? E aglomerat tare, e blocat ca ruta Terrebonne -Montreal sau ca intersectia 15 cu 40 dimineata? - Cat e de puternic si cum afecteaza zgomotul produs de proximitatea lui 20 unde trec zzz camioane zilnic? - Cand se termina configurarea lui 30 pentru conturnarea traficului greu pe acolo? - Cum afecteaza sezoanele ploioase sau degelul zona? - Si Rox, o vorba buna pentru Ile Perrot? Prefiguram o relocalizare si cu siguranta e spre partea de centru- vest de Montreal. |
Sunt doua case de vanzare chiar langa noi! Glumesc.. cred ca totul depinde de unde lucrati voi si de scoala unde va merge Anne. C. merge cu masina dimineata (pleaca pe la ora 7) pe Aut. 20 si face in medie cam 40-45 de minute de la noi pana undeva aproape de College Dawson. Eu cand lucram in centru (pe McGill College) mergeam cu un microbuz la noi pe insula pana la gara si apoi cu trenul si faceam 1.5h dus, 1.5h intors din care 50 min. stateam in tren, timpul meu in care citeam, vorbeam cu amici vecini, sau lucram pe laptop daca aveam ceva urgente, etc. Daca mergem la ore care nu-s de varf facem 30 min pana in centru. Noi pentru asta am avut buget, ca si mie mi-ar place sa stau poate in Westmount dar... Depinde ce cautati.
Aut 30 mi se pare ca are termen Dec 2012 dar se misca deja destul de repede. O sa fie o solutie rapida de a ajunge pe Rive Sud si de a ocoli centrul.
Mai pune intrebari si daca stiu, iti raspund cu mare placere!
Nelia mult succes cu Agata! Sunt convinsa ca o s-o aduci pe drumul bun cu multa rabdare si consecventa. La noi casiera de la Maxi sau spalatul WC la Walmart este echivalent cu muncitor in constructii iarna la -20grade cu stat afara si tot tacamul... Pana acum a functionat! Lasand gluma la o parte, si eu cred ca Agata este inca destul de mica pentru a-si face complet singura lectiile. Te inteleg ca iti este greu aproape singura cu trei copii dar poate daca iti rezervi macar jumatate de ora in fiecare seara cand sa stai langa ea cand isi face lectiile, te va si o va ajuta sa creati o rutina. In timpul acesta, ceilalti doi pot urmari un film sau poate juca impreuna. Doar o idee. La noi au fucntionat foarte bine si incurajarile verbale! Cred ca Seba imi seamana. Daca imi spui ceva de bine, sunt in al 9-lea cer si-ti mai fac ince 100 de probleme sau ce vrei numai sa-ti arat ca ai dreptate!
O duminica frumoasa doamnelor!
pitilache spune:
citat din mesajul lui mQQm Simonna, bine ca a trecut cu bine! Uite, asta zice el ca e cel mai reusit song, sincer, pe la jumate nu mai rezist. Dar daca rezisti, vezi ca mai sunt pe pagina aia. |
Super cool beats! Mie mi-a placut! Bafta multa in continuare!!!
nelia spune:
Pitilache, pai vezi ca eu nu prea pot sa o 'renforcez' cu chestii din astea. Pentru ca (tot io-s vinovata) ea o ia ca pe o chestie negativa si i-ar apara pe cei pe care ii dau exemplu: muncesc, nu fura, de ce nu bine sa fii vinzatoare? Ginette e vinzatoare si e o femeie buna, iubitoare etc. Si traieste foarte bine, e multumita de viata ei (si chiar este). Trebuie sa gasesc alt WC...
Bineinteles ca lucrez cu ea, doar nu o lasa asa... numai ca daca am plecat de linga ea, e gata si lucrul ei...
Dar astazi a fost bine, laudam cit putem reusitele mici, dar consistente. A fost la jazz si apoi a venit si bifat toata lista cu ce are de facut. Ma gindesc totusi ca am impresionat-o ieri, in rau bineinteles, ca mi-am luat zi libera. Si-a facut agenda si pentru miine... la urma urmelor, am reusit sa le fac sa se inteleaga, imi cinta inima de bucurie cind le vad cum se joaca si am senzatia ca se iubesc chiar... sint tare dragastoase una cu alta.
E o minune, care vad ca tine mai mult de trei zile... sper sa reusim si cu invatatul asta, ca eu nimic nu pot sa-i cer... nu am frustrari din copilarie, mie mi se parea ca nu fac niciodata destul, desi, de muncit efectiv nu munceam decit acolo unde imi placea. In rest... salvam aparentele, dar bine de tot, nu s-a prins nimeni.
mQQm, e tinar, e muzica lor. Si eu cind eram tinara ma rupeam in figuri pe muzica tehno, asta nu stiu cum se numeste, dar ma imaginez dansind pe ea intr-o atmosfera disco... Mie imi place, nu e originala neaparat (sa nu ma spui), nu as aculta-o in surdina sau in casti, dar suna bine, are ritm. Dom'le, da' e plina casa aia de artisti, unul si unul! Abia astept sa vad Pepitel ce va face.
Mi s-a facut pielea gaina citind despre copilasii asezati la masa si seriosi, la 2-3 ani. Al meu ramine la gradinita pina la 6, intr-o gradinita fara pretentii academice, unde copilul se joaca 80 la suta din timp si nu cu jucarii sofisticate, nu au calculatoare etc. Si eu de aia o iubesc... Nu spun ca daca ai un copil pe care il vezi ca sta numai cu cartile in mina, sint si din astia, nu e buna, dar pe mine m-a furnicat intotdeauna metoda M. si nu pentru ca nu e buna, ci pentru ca cer prea mult de la copii. Parerea mea, stiu ca sint fete care au copii acolo, e bine pentru cine a ales si vede ca e bine!
Eu m-a uitat la un film, Deux hommes dans la ville (1973) cu Alain Delon si Jean Gabin. Si Depardeau tinar, care parca avea nasul mai mic. Trist filmul, dar m-a convins ca spre inchisori nu ma duc, nu am ce face acolo, nu ma simt in largul meu... Dar actorul!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
CriPOD spune:
mikiion, asa este. Si mie mi se pare ca este absurd. Alui meu i se potriveste mai bine pentru ca e extrem de static, il inhiba miscarea multa, il sperie copiii mai animati. Sper numai sa nu ma enervez prea mult, ca pana locuiesc aici n-am alta alternativa, daca nu vreau sa vorbeasca rusa a doua limba. Asta daca n-o invata-o intre aprilie si iulie.
Din pacate eu am vrut sa pun cuvantul genii in ghilimele, mi-a scapat asta. Eu cred ca orice copil normal care e pus sa repete de atatea ori acelasi lucru devine geniu, numai ca nu-l tine mult (cunosc si cazuri). E exact stilul chinez, nu o inteligenta naturala. Poate la nivel de scoala o fi montessori altceva, dar la copiii mici e cam jenant.
Vorbind de supra-dotati, hm, pana nu demult asa le spuneam si eu la toti copiii foarte isteti (catalogati asa de psihologi si scoli, in general). Insa, acum, dupa ce am cunoscut cativa folosesc cu multa grija expresia. De ex fratii a 2 prietene si colege ale fie-mii, culmea, niciuna chineza. Ca sa exemplific, unul a fost acceptat la 16 ani la U of T, ceva pe matematica. La 22 de ani, si-a terminat deja doctoratul la Princeton. www.cbc.ca/health/story/2004/07/20/math_win040720.html" target="_blank">Cam asa. Celalalt, medaliat international al olimpiadele de matematica si chimie in primii ani de liceu, a plecat la 17 ani la MIT. www.thestar.com/article/468338" target="_blank">Cam asa.
Este un termen foarte vag.
edit ca am toooot scris vreo 2 ore si n-am vazut postarile voastre: pitilache, , ii spun sa se umfle in pene.
nelia, ceva progresive electro ambient house something ii zice.. Pai uite ca si eu am ales montessori, dar nu ma supar, daca e asa, sunt de acord. Sper in adancul sufletului ca au organizat totul asa de ochii lumii pentru ca a fost open house, sa impresioneze parintii (chinezi, care-si dadeau coate incantati ca o fetita numara boabe pe niste cartoane si un baietel trasa litere cu degetul pe smrighel ori cum ii zice). Si sper ca daca sunt cu copii la montessori sa ma contrazica, poate nu am dreptate, dar asta a fost perceptia mea din ce au prezentat. Nu, nu au jucarii sofisticate, nici calculator. Dar nici masinute sau papusi.
cristip71 spune:
citat din mesajul lui laurajr Cristip, sotia unul coleg de-al meu e profesoara si mi-a zis ca in ultimii 10 ani cerintele profesorilor au scazut ff mult, ca nu se mai fac la scoala atat de multe cate se faceau acum cativa ani. Au lasat-o mai moale si la sugestia unor grupuri de parinti care s-au plans ca sunt prea multe teme. In schimb, cand ajung la liceu si brusc cerintele cresc, copiii daca nu au o baza solida se prabusesc. Asa vad si eu lucrurile si nu ma bazez doar pe sistemul scolar si mai fac ceva suplimentar; insa regret ff mult ca nu-mi permit o scoala particulara ( la noi e in jur de 10-12 mii pe an) ori genul de scoli cu concurs din Montreal de care v-am auzit vorbind atat de mult Si la urma urmei, ce sa faca copilul dupa ce vine de la scoala ? Doar TV? Joaca? Eu zic ca putin lucru suplimentar nu le strica si le antreneaza creierul. Vorba cuiva , trecut prin viata : copiii si barbatii trebuie tinuti mereu ocupati ! |
Buna laurajr,
Eu trebuie sa recunosc ca Alexander are destule teme. Cel putin asa mi se pare mie. In special la franceza are cel putin 12-14 pagini de teme pe saptamana plus inca vreo 4 la mate si inca 4 la engleza. Plus ce mai are de invatat la "Univers Social" care e un fel de istorie. Si e la scoala publica. E adevarat la istorie nu are de invatat in fiecare saptamana ca au teste o data la 3 sasptamani, dar primesc cartea de istorie cu cateva zile inainte de test si nu stiu cum sa trec prin materie mai repede.
Daca voua nu vi se pare destul, cat de multe teme au copii vostri la privat?
cristip71 spune:
nelia,
Felicitari pentru job. E asa de important sa faci ce-ti place.
Cat despre fetita ta, incearca sa nu disperi. Sunt convinsa ca o sa gasesti o metoda sa o pui la munca - daca nu ai gasit-o deja. Si la urma urmei, eu am colegi de liceu care nu erau nemaipomeniti si acum isi au companiile lor si o duc foarte bine.
Eu cred ca e mai important sa te descurci in viata decat sa fii cel mai tare in clasa si sa lucrezi pe urma la patron!!!!
Succes cu slujba si cu copiii.
simi spune:
Nelia mult succes in ceea ce ti-ai propus! Cu cariera si cu Agata! Sunt sigura ca vei reusi, ai rabdare, pasiune, esti un parinte minunat!
Iselin ma intrebai cum am reusit sa fac in plus cu copilul. Care din ei, ca am doi? Cu baiatul a fost usor, era docil, nu faceau mult la scoala, era la scoala publica si ii dadeam si eu aceleasi exemple cu spalatul wc-urilor , sau adunatul gunoaielor. Si a functionat. Cu fata e diferit, nu am nevoie sa fac in plus cu ea. Au atit de multe teme date de scoala ca abia face fata saracuta cu alea, ce sa-i mai dau si in plus? In fiecare seara are teme pentru 2 ore cel putin, iar duminica fara 3 ore nu scapa. Are pagini intregi de invatat la geografie, biografie, stiinte, probleme la mate, exercitii la franceza si...vesnica poezie (una pe saptamina). Le face ca n-are incotro, sint date de scoala nu de mine. Singurul moment cind am lucrat in plus a fost inainte de examenul pentru Beaubois, dar si atunci, nu am facut mare lucru, ca nu aveam timp. Tot timpul e ocupat cu lectiile ei. Aseara eram intr-o vizita si la se facuse 10 seara, ea a venit la mine sa-mi spuna ca-i zece si ca miine trebuie sa se trezeasca devreme ca are lectii si ar fi bine sa plecam. Draga mamii studioasa{:-@]
Singurul moment de frustrare pe care-l are e cind vin zilele frumoase, primavara, se umple strada de copii care bat mingea, iar ea e inca pe lectii si ma intreaba de ce ei se pot juca si ea nu? Ii explic cum pot mai bine ca NO PAIN NO GAIN
Acum abia asteapta sa mearga la Beaubois ca a auzit ea ca-i mai usor, ca n-au de invatat atite poezii. Am sfatuit-o sa nu se bazeze pe asta, ca singur, va fi altceva in plus in locul poeziei.
Simo multa sanatate sotului, chiar daca nu stiu pentru ce, eniuei, multa sanatate!
delphin spune:
ANA parerea mea despre scolile din franta o stiti. Cert este ca eu nu voi veni acolo sa-mi dau copilul la o scoala fr, adica sistem si programa fr.NON!Nu stiu ce cultura generala invata ei la scoala, dar cultura generala a fr. de rand e undeva...spre 3 pe o scara de la 1 la 10.
Romania e "pays de l'est", estul Europei. cand i-am explicat invatatoarei lui David, doamna cu experienta multa in invatatmant, cotata ca educatoare foarte buna, diferenta dintre Romania "Pays de l'est" par raport a la situation géographique de la France, dar pays de l'Europe Centrale a belit niste ochi la mine.
Uleiul de ARGAN confirm, este tare bun pt. piele. Folosesc crema de fata si crema de maini pe baza de ulei de argan si pot zice ca sunt multumita. Costa ceva, dar merita.
Ca feedback dupa un essai de produse cosmetice de la Amway, gama Artisty, pas mal, placut surprinsa. Test de 24 de ore, produse ant-irid.A se tine cont ca eu nu cred nici o iota din tot ce spun ei, am vrut sa-mi fac propria parere. Rezultate egale cu cele dupa produsele clinique.