Sezatoarea canadiana (206)
Raspunsuri - Pagina 15
cristip71 spune:
Buna nelia,
Sper ca ai reusit sa-ti inscrii copilul si nu ai inghetat prea rau.
dar chiar asa ce scoala e aia de trebuie sa te duci in toiul noptii sa-l inscrii?
Numai bine
cristip71 spune:
Si eu l-am inscris pe fii-miu la o scoala de care nu apartin si care o reputatie foarte buna, dar nu a trebuie sa ma duc cu noapte in cap.
cge spune:
Asta cu procedeul de inscriere e specifica fiecarei scoli.
Si eu de exemplu, am facut coada pe tempete vreo 2 ore ca sa o inscriu pe mandra mica la Beaubois. Si e privata !!
Ca la examen ii chema in ordinea inscrierii.
Oricum, nu o chemau la examen cu tot dardaitul meu, daca nu era acceptat Victor. (altii inghetasera mult mai mult decat mine)
Si cei cu bani platesc pe altcineva ca sa stea la coada.
La scoala publica unde sunt copiii acum in Laval, ca nici la asta nu apartinem, a fost mult mai simplu.
Am facut cerere de "libre choix" la scoala de unde apartinem in care am scris ca o refuzam, ca preferam cealalta scoala si am compus cateva motive.
Si au aprobat-o directorii de la ambele scoli.
Nelia, cum a fost ?
A cata e pe lista Tudora ?
O zi buna,
mimitete spune:
mikiion, asa este, copiii care nu fac fata la scoala privata merg la scoala de cartier sau oriunde unde ii mai primeste. Asta eu nu o vad ca un lucru neaparat negativ desi este o lovitura in special pt parinti, dar daca copilul nu se potriveste cu scoala, oricit de bani ai baga tu in scoala, rezultatele sint 0 asa ca mai bine reconsideri si bagi banii in tutoriat, my 2 cents...
Spunea cineva mai inainte ca indiferent de citi bani ai nu esti primit daca nu performi sau nu treci examenul. Oh well, asta ne place noua sa credem, cunosc suficient de multe exemple de copii care au "intrat" fara examen la scoli cu mare renume (inclusiv LCC) mult dupa ce ei au picat la toate celelalte scoli unde au dat examen. Cu o donatie in consecinta, se mai gaseste un loc si in timpul anului.
Nelia, eu tot sper ca nu ai stat la -40C asteptind afara. Asta nu e tot scoala unde merge Agata si care te supara ca nu cer prea mult si nu sint fermi cu temele?
Simonna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iselin Sa stiti ca Racul e cea mai inteligenta zodie a sistemului, are un singur punct negativ: delasatoare. Prietenul meu care este rac are o inteligenta nativa incredibila, as putea zice perversa de la un punct incolo, in facultate facea tot posibilul sa exploateze orice/ oricine care i-ar fi oferit un avantaj astefl incat lui sa-i fie drumul facil. Munciti deci putin cu racusorii vostri, nu cred ca nu veti obtine roadele dorite. |
Vezi ca rac femeie versus rac barbat mare diferenta. Amu' asa erau zodiacele de pe vremea mea, da' pe bune ca zodia asta am studiat-o. De acord cu delasarea, da prefer sa-i zic procrastinare, suna de parc-as face ceva cu cap si coada... :))
S.
CriPOD spune:
I'm home with the flu. Va dati seama cat de rau ma simt de nu m-am dus la treburi ca si contractor? Am eu stil sa ma imbolnavesc in weekend ca sa nu pierd bani, dar asta e lunga rau. Sper sa nu va las niste bugs pe-aici.
Wow, ce urat cu statul pe-afara noptile pentru inscrieri. Nelia, sper ca n-ai stat degeaba.
lorelaim, probabil ca la nivel de gradinita si scoala metoda M face sens pentru ca sunt comparatii cu scoli clasice care n-au cum sa iasa cu plus, dar la pre-k nu are sens.
delphin, nu stiu despre istoria si geografia in manualele din qc, insa in cele din on nici macar nu cred ca gasesti vreo referinta la romania. O sa vezi tu cand dupa vreo 2 ani nici habar nu mai ai cine-i presedintele frantei sau cancelarul(a) german(a). Fie-mea a discutat despre romania in contextul anului de latinitate a antichitatii de fapt despre dacia.
Eram curioasa sa vad daca a citit cineva linkurile pe care le-am pus, pentru ca aveam cumva premonitia ca ma veti intreba cat lucreaza cele 2 fete si cum se descurca ele, ca in articole scrie clar cate ore in plus de lucru independent faceau baietii. Mi s-ar fi parut interesant.
Laura B spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanagabriela Nu stiu daca cititi ziarul "Pagini romanesti" http://paginiromanesti.com/index.asp dar in ultimul numar este o stire de neacceptat pentru cei care traiesc in zona Montreal. Extras din articol: "Presa din Romania a publicat, la sfarsitul anului trecut, o declaratie a mi-nistrului de Externe roman, Teodor Baconschi (foto), care anunta intentia de “a muta” Consulatul General roman de la Montréal pe coasta de vest a Canadei, la Vancouver. Alarmati de aceasta posibilitate, am decis sa trimitem o scrisoare deschisa ministrului de Externe, prin care ii solicitam sa renunte la acest proiect si sa ne informeze asupra deciziei luate. " Scriu si in majuscule, ca sa se vada: GUVERNUL ROMAN VREA SA INCHIDA CONSULATUL DE LA BUCURESTI. Daca vreti, puteti sa semnati petitia initiata de ziar, la link-ul de mai jos. Ar fii bine sa o dati mai departe la prieteni si cunostinte. http://www.petitieonline.ro/petitie-p65667055.html Oana, mama lui Antonia |
Un alt punct de vedere:
Ideal ar fi daca Romania si-ar permite ca pe langa consulatele existente sa mai deschida unul si in Vancouver. Din pacate, mai mult ca sigur din lipsa de bani, guvernul roman nu are posibilitatea asta. Pentru a veni in ajutorul romanilor care locuiesc pe coasta de vest a Canadei, dupa multi ani de gandire pentru unii si de asteptare pentru altii, guvernul roman a decis in fine ca unul din consulatele de pe costa de est sa se mute pe coasta de vest.
Asa cum probabil stiti, Romania are in Canada reprezentati oficiali doar pe coasta de est: consulate in Toronto, Montreal, New Brunswick, si ambasada in Ottawa. Toate se afla relativ aproape unele de altele- daca tinem cont ca intre Vancouver si Toronto sunt cam 4500km, 5 zile de condus, sau 5 ore cu avionul (pentru comparatie, tocmai am googal-uit, distanta intre Montreal si Otawa e de 200km).
Fetele mele, de exemplu, nu au inca cetatenie romana pentru ca mie mi-a fost imposibil sa fac deplasarea pana pe coasta de est si sa suport cheltuielile (zile libere de la serviciu, camera la hotel bilete de avion) ca sa le prezint la consulat, asa cum mi s-a cerut prin telefon de catre personalul consulatelor cu care am vorbit in doua randuri la distanta de 7 ani. Si asta e doar unul din serviciile consulare pentru care romanii care locuiesc pe coasta de vest ar avea nevoie de un consulat in apropiere.
Deci, rugamintea mea e sa incercati sa priviti mutarea consulatului si prin ochii unui roman care locuieste in BC, sau Alberta.
cge spune:
Laura, nici pentru noi cu consulat in Montreal nu e mai simplu cu pasapoartele.
De 3 sapt. incercam sa luam programare ptr schimbat pasapoarte, ca astazi sa aflam ca pana in februarie nu mai raspund la nici un email, cerere, caci asteapta hotararea daca se mentine consulatul sau nu. Deci totul e blocat.
Ar trebui sa ase adauge consulate nu sa se inchida.
Caci romani tot emigreaza in Canada. Dar in sfarsit, asa merg treburile cu autoritatile romanesti.
nelia spune:
Scurt, ca am venit si plec la curs... Mimitete, da, e scoala unde e Agata, dar e singura din jurul casei noastre care cere teme si e cit de cit in regula atit ca mediu, cit si ca admitere mai departe prin secundare. Este incomparabila cu orice scoala din jurul casei noastre, pina la NDG si Mozaic. E tristete mare in privinta scolilor aici unde stam noi. Mai ales ca mediu... sint multi anglofoni, chinezi si cam toate natiile, aici unde e Tudora acum sint quebecos de o anumita categorie... cu cercelusi si... Of, nu-mi aminti. Dar vreau sa le unesc pe amindoua la aceeasi scoala, ca nici asa, cu trei in trei locuri nu se mai poate, ne rupe anul asta...
Si apropo de chinezi, ei, uite ca n-am gasit pe nici unul la coada. Le-am facut-o de data asta. Mai mult de atit nu am ce face... Am stat de la 5 la 7 in - cite grade erau, am fost imbracata bine, dar tot am inghetat bocna. Dar e prima pe lista de libre choix! Un loc sa fie necompletat la clasele I si este al ei. Sper!
In schimb, eu am reusit formarea, dar nu am post. Am trecut absolut de tot, motivare, excelent contact cu copiii, au venit puiutii aia mici la mine si am lucrat frumos, m-am jucat cu ei, nu s-a suparat nici unul (doi au renuntat pentru ca au facut copiii cu care lucrau niste crize, aoleu, eu inca nu am vazut pina acum... si nu cred ca era vina lor, dar au plecat imediat, au zis ca ei nu pot gestiona asa ceva).
Evaluarea mea e buna, formarea reusita, imi da voie sa o trec in CV si imi da si recomandare, dar... nu am trecut de ortofonist. Adica de ceea ce era pe planul de interventie legat la capitolul pronuntie, invatat sa spuna cuvintele corect. Mai am miercuri o evaluare la alt centru, cu un ortofonist chiar, eu, o anglofoana si o fata cu un usor defect la vorbire... dar nu-mi fac iluzii. O mare parte din acest program este sa inveti copilul sa vorbeasca, sa pronunte corect cuvintele. Oricit m-as stradui eu, nu-mi pot iesi ca unui francofon, asta este... Sint un pic trista, dar pentru ca m-a dat pe spate evaluarea in rest (sint trei care au pierdut pentru ca nu au abilitati, sint anxiosi etc., la mine a mers totul uns... pina la limbaj).
Dar am pus o pietricica la CV, pot face si benevolat acolo daca vreau, am semnat toate hirtiile, atit doar ca e mai mult in psihoeducatie, decit TS si la niste ore cind eu acum nu pot, poate mai tirziu. A fost o experienta tare placuta si am invatat foarte multe in ultima saptamina si mai ales in ultimele trei zile.
Dar macar am incercat, incercam altceva, adica poate tot cam pe unde imi doresc, dar dintr-o perspectiva sociala, nu psihoeducativa.
Multumesc pentru vorbele si gindurile frumoasa, diseara le citesc pe toate, acum doar le-am scanat!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU