Fainoase/ sarate sau dulci/ sanatoase
Raspunsuri - Pagina 3
olympia spune:
Lorena, de ce zici ca mierea incalzita devine toxica? Stiam ca la temperatura mare isi pierde proprietatile, se distrug vitaminele, dar ca devine toxica, n-am mai auzit. Eu fac crusta rumena la fripturi cu miere...
ML spune:
Am scris un mesaj lung, s-o dus in gaura neagra a Internetului, asa ca o scurtez: indienii cu Ayurveda lor considera ca mierea incalzita peste 43-45 C se transforma intr-un fel de lipici toxic pentru organism care nu poate fi eliminat (sunt cateva info info si pe Net, eu am citit intr-o carte despre digestie).
Iar articolul de mai jos spune ceva despre furfurolul din miere (nu am idee daca este totuna cu "lipiciul" indian; vezi la "Despre incalzirea mierii"):
http://www.scritube.com/medicina/alimentatie-nutritie/Sfaturi-utile-miere205131324.php
O folosesc si eu la cateva prajituri (o coace zdravan atunci!) dar daca fac deserturi mai usoare si fluide (orez cu lapte, mere coapte la cuptor, compot) sau ceai o adaug la sfarsit desi, sunt sigura, ca nu le astept pana le coboara temperatura la 45 C....
Nu-i mai sanatos si mai rapid de mancat un mar crud, vorba bunicii? Eu mancam tone in copilarie, acum le-am cam dat uitarii. Ma biruie (si chinuie) ciucalata monser .
P.S. Sunt superbe "florile" tale!
La tzara americana (poze)
"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)
olympia spune:
Lorena, multumesc de info! Sper ca la cat de putin o folosesc in felul asta nu-i asa riscant.
Ma bucur ca-ti plac floricele, e perioada "martisoritului"! Scuze pt deviere de la subiect.
Dana sa ne tii la curent cu evolutia experimentelor in privinta aluaturilor!
ML spune:
Adela, Daniela, multumesc de precizare, se deschide acum.
Raluca, tot cam asa imi spun si eu, mai bine miere fiarta decat splenda coapta (trandafirul gri este preferatul meu).
Azi am calcat stramb (a se citi am fiert miere ) si am facut ca desert "chestia" de mai jos, cu capsuni in loc de fragi (reteta am luat-o de pe un blog norvegian si am tradus-o cu Google; ce nu intelegeti pe acolo dupa traducere sunt fragii si nucile macadamia. Iar vanilla curd a fost mai degraba lemon curd (si aici am pus miere) amestecata cu frisca si... zahar pudra, 1 lingura). Gustoasa si rontaioasa de la capsuni, fulgii de ovaz si migdale (n-am avut macadamia):
http://greenzoneforlife.blogspot.com/2010/06/de-har-kommet.html
La tzara americana (poze)
"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)
daniela_b spune:
Nu stiu, nu-mi vine in cap cum sa pun titlul, schimbat ...
de fapt subiectul asta e despre tot felul de chestii facute din tot felul de faina, din tot felul de cereale sau altele....
Azi am gasit la magazinul de "naturiste" faina de naut.
La ce e buna faina de naut?
Intelegeti?
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
puisorul spune:
Eu fac chiftelele astea cu faina de naut http://www.culinar.ro/forum/continut/Dieta-Montignac/27650/Reteta-Montignac-Chiftelute-de-ceapa/. Si mai pun faina de naut la falafel.
Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii
roxanaz spune:
eu am facut aceste chestii - care-s ceva intre biscuiti si batoane de cereale - fara niciun indulcitor in plus (adica fara zahar) - cu absolut orice fruct inloc de banane - adica cu pepene galben, cu mere, cu pere.. si fara ciocolata. ne plac mult.
na ca nu intra la fainoase pure dar merita incercata.
Roxana
Mindy spune:
fetelor va dau o retea de muffins cu dovblecel sanatoare, sunt excelente pt copii:
intr-un bol se amesteca ingredientele in ordinea urmatoare cu un tel:
4 linguri mari miere de calitate
o canita ulei -eu am pus 1/2 ulei, 1/2 sos de mere (apple souce organic)
2 oua intregi
3 lingurite extract de vanilie
2 canite dovlecel razalit pe razatoarea medie
1/2 lingurita sare
1 lingurita bicarbonat alimentar
1/2 lingurita praf de copt
2 canite de faina 100% integrala
3 lingurite scortisoara macinata fin
aluatul asta se aseaza in tafa de muffins, fiecare muffin sa fie mai mult de jumatate plin. ies 12 muffins mari.
se coc la foc mediu cam 22-25 minute (se face proba cu scobitoarea).
eu le coc la 350 F (nu stiu cat e in celsius)
Mindy spune:
Denisam, sincer nu stiu, de atatia ani nu am mai folosit retetele in grame. decat cups, tablespoons, teaspoons.
reteta originala e in cups nu in grame. 1 cup de faina este echivalentul a appx 125 gr.
am transferat un cup faina intr-o cana de ceai marime medie (cea de 200 ml) si se umple mai bine de treisfert.