Pepenasi de iulie-august 2008 (206)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

ASPIRATOR avem un Samsung mai vechi, nu e grozav, nu e nici prost, dar cred ca in vreun an maximum va trebui si noi sa-l innoim, ca parca nu mai trage asa bine. BOBITA, cat de des trebuie sa schimbi apa la cel fara sac?

PLACA DE PAR am si eu Remington, o foloseam cam de 2 ori pe an, acum nici atat ca m-am tuns scurt, dar mie imi placea foarte mult, chiar e buna.

BOBITA, iti dau perfecta dreptate ca trebuie sa-i lasam un pic sa fie independenti, oricat de dureros ar fi pentru noi. Eu sunt superposesiva si ma gandesc cu groaza cum va fi cand ma voi intoarce la servici, dupa aproape 4 ani. Oare voi putea lucra ceva fara sa ma gandesc la ei? Ca eu in afara de cat am stat la maternitate pt. Alex nicio noapte n-am putut sta departe de Luca. Si acum ne planuim vacanta si desi cu siguranta ar fi mult mai odihnitor fara ei eu cred ca m-as perpeli, nu as putea savura nimic. Dar trebuie sa ma educ. Cred ca cel mai important lucru pe care il poate invata un copil de la parintii lui este sa se descurce singur in viata, sa stie sa faca, nu sa i se faca mereu. Oricat am vrea sa fim mereu acolo pentru copiii nostri din pacate nu vom putea intotdeauna.

Sunt ingrijorata ca are Alex niste bubite pe fata, ca si cum ar fi pielea ca si glasspapirul, mai descuamata. Ma tem sa nu fie dermatita atopica. Si numai pe 14 am reusit sa fac programare la dermatolog. S-a confruntat vreunul din copilasii vostri cu dermatita atopica? Ce aspect au bubitele sau pielea?

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!

Know you what it is to be a child? It is to be something very different from the man of to-day. It is to have a spirit yet streaming from the waters of baptism; it is to believe in love, to believe in loveliness, to believe in belief; it is to be so little that the elves can reach to whisper in your ear; it is to turn pumpkins into coaches, and mice into horses, lowness into loftiness, and nothing into everything, for each child has its fairy godmother in its own soul. (Francis Thompson)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

salu

Moni, dermatita atopica variaza de la portiuni de tegument usor rosiatice sau mai galbejite si aspre rau la pipait (cel putin comparativ cu restul pielii) si pana la rani care de fapt sunt suprainfectii ale situatiilor de mai sus.

Ce are bebe tau se trateaza cu crema emolienta si data destul de des.

Noi am folosit in cazuri de sangerari 'fucicort' bine, dupa vizita la dermatolog la Dl. Tiplica. Dar ne'a tratat nevasta dansului care e si pediatra parca.

Ce spun eu aici se bazeaza pe experienta cu Sofia nu pe altceva.

Nu dispera, e un sensibil :)

Creme am folosit cu succes trixera de la avene.

le. noua dermatologul ne'a recomandat 2 aplicari de nustuce cu cortizon, dar la noi sangera. Nu a trecut nici cu aplicarile alea desi tare nu am vrut sa le fac, au trecut cu fucicort. Insa e frustrant, imi aduc aminte ca atunci ma gindeam ce bine e sa aiba pielicica normala, sa nu fie sangerinda.

pupici

mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

mi'am mai adus aminte ceva:

la dr. i'a luat proba si i'a facut analiza sa vada ce e exact, nu mai stiu ce'a iesit dar balariile astea se hranesc incrucisat si daca nu dai pentru ce e se multiplica si a doua chestie am scos detergentul normlal, am trecut pe bio plus i'am scos ce vedeam io ca irita pielea din alimentatie, stiu ca ii dadeam atunci niste cereale cu zmeura. Dar nu stiu exact ce si cum, iti spun ce am facut noi insa nu uita ca la noi a fost mai grav, nu foarte dar nici doar pete aspre. Pete aspre avem si acum dar le dam cu crema si se imblinzesc.

mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

MONI..eu scot apa de fiecare data,pentru ca e foarte usor si mai ales ca mi-e teama ca se impute. Cred ca o poti lasa,dar mie mi-e usor dupa ce termin de aspirat s scot apa...Doar o arunc si gata.

Legat de creme,nu stiu ce sfat sa iti dau. Noi nu avem probleme. Irina a avut asa niste bubite mici, mici si cred ca a fost de la frig. Ii dau cu Avene acum,crema de fata pt copii, si e ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Moni, si Aida a avut dar nu pe fata ci in special pe interiorul cotului, unde se inchide; sau pe umeri sau a mai avut asa niste mici locuri mai aspre ici si colo. Singurul remediu care a functionat la noi a fost Avene Trixera. Este o crema hidratanta foarte buna, poti sa ii dai chiar daca nu e dermatita atopica ci doar piele mai uscata. Si preferabil sa ii hidratezi pielea inainte de a iesii afara in sezonul asta.

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

OOKA, BOBITA, DIDI, multumesc de raspunsuri!

OOKA, pai cam asa are Alex, portiuni de piele aspre de tot si mai galbejite, care vad ca se inrosesc parca din ora in ora mai tare (de asta am banuit dermatita atopica pt. ca m-am uitat un pic pe net si parca seamana cu ce are el, formele mai usoare pana acum, din fericire, ca am vazut si poze cu aspect tare urat). E ciudat ca n-a mai avut pana acum, doar acum vreo luna am observat vreo 2 pete de astea pe picioruse, au trecut destul de greu dar au trecut, are una sub ureche iar acum de ieri au aparut astea pe ambii obraji. Dar ce ai zis tu de Sofi a fost dermatita atopica sau doar ceva alergie? Eu nu reusesc sa asociez cu nimic din alimentatie. Fucicort nu e tot ceva cu cortizon? Oricum, nu ii dau nimic cu cortizon pana nu-l vede medicul.

O sa iau Trixera daca ziceti ca e buna, am mai auzit de ea. Si nu-l mai spal pe fata cu gelul de la Sanosan cu care il spalam si pe corp, il voi spala doar cu apa.

Eu sper sa nu fie dermatita atopica pt. ca am citit ca aia ar insemna ca are teren propice pt. tot felul de alergii respiratorii, inclusiv astm...:( Sper sa fie doar o sensibilitate a pielii. Si eu de vreun an am devenit atat de sensibila la pielea de la maini, imi sangereaza de-a dreptul si e super rosie de la frig, chiar si daca stau cu manusi afara. Si pana acum un an-doi n-am avut nimic.

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!

Know you what it is to be a child? It is to be something very different from the man of to-day. It is to have a spirit yet streaming from the waters of baptism; it is to believe in love, to believe in loveliness, to believe in belief; it is to be so little that the elves can reach to whisper in your ear; it is to turn pumpkins into coaches, and mice into horses, lowness into loftiness, and nothing into everything, for each child has its fairy godmother in its own soul. (Francis Thompson)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iul-aug2008 spune:

207

Mergi la inceput