Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010 (6)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fluturasha23 spune:

heidy prajiturile/torturile de la pasticeria giuseppina sunt delicioase, care mai de care mai buna/bun. Ce-i drept sunt cam scumpe dar nu se compara cu nicio prajitura de la vreo cofetarie de marca. Tort cu albinute i-am facut acolo Iuliei cand a implinit 1 an. Am facut si eu album in picassa si am pus o poza si cu tortul, blatul era din pandispan si crema din mar verde cu scortisoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonique spune:

Buna fetele!

Vin si eu cu o intrebare...treaba ar fi cam asa:eu pt botez nu angajez firma pt decorare si aranjamente deci eu ma ocup de toate incepand de la invitatii pana la marturii, flori si ce mai trebuie pt un botez micut dar aranjat cu lucruri dragutzele, zic eu. Ca urmare am cautat pe internet tot felul de idei si lucruri dragutze care ar merge. Am rezolvat cu invitatiile si marturiile de pe site-urile specializate cu obiecte de botez, dar am vazut si ceva super si anume niste confetti super haioase care se pun pe masa si niste servetele cu imprimeu special de botez tare dragalase. Problema este ca de pe site-urile astea romanesti nu le mai pot comanda ca nu le mai au in stoc. Am cautat si pe site-uri straine si am gasit unul din UK care se pare ca trimit si in Romania, am facut si o simulare de comanda si pare ca transportul este 10 Lire. Ideea este ca produsele sunt chiar mai ieftine ca la noi, in sensul ca acelasi model de confetti la noi era 10 lei, la ei este in jur de 7 lei. Problema ar fi ca pt ce vreau eu, nu se merita sa dau 10 lire transport dar dak am comanda mai multe transportul s-ar imparti si atunci ar renta. Intrebarea ar fi dak e cineva care mai e interesat sa ia ceva de pe site-ul asta si sa impartim transportul. Site-ul este (am dat link-ul chiar de pe pagina cu obiectele ce vreau eu sa le comand):www.ukpartyshop.co.uk/search.php?mode=search&page=1" target="_blank">http://www.ukpartyshop.co.uk/search.php?mode=search&page=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Noi cu adormitul de seara nu avem probleme. O alaptez pe la 8.30-9-9.30, cum am eu programul si dupa ce papa bine, lasa sanul si adoarme. Nu trebuie sa ma ridic imediat, ca are momente cand dupa ce am senzatia ca doarme, mai cauta sanul si daca nu il gaseste e jale mare si daca am plecat, musai fac cale intoarsa. De multe ori atipesc si eu si cand ma trezesc doarme dusa. Ieri si alaltaieri m-am tinut sa nu adorm, ca vroiam sa fac baie si abia asteptam sa vad ca a adormit. Asa m-am tot uitat la ceas si cred ca organismul ei e setat sa dea stingerea la ora 22. Pt ca alaltaieri m-am dus sa o adorm la 20.30 si abia la 22 am avut succes, ieri ne-am dus la nani la 21 si tot la 22 mi-a dat liber. O mai urmaresc, oricum, e tare bine, ca de multa vreme e asa, adoarme sigur, indiferent dc ii facem sau nu baie (ii facem la 2 zile), indiferent de cat a dormit ziua. Iar noaptea se trezeste o data, pe la 3.30 de obicei, dar poate varia si apoi dimineata, la 6,7 sau 8 inca o tura si gata cu somnul profund, parca e alt copil ziua fata de noaptea. Noaptea mananca si adoarme imediat, ziua stam la discutii, somnul e superficial si mult mai scurt. Dar e normal, ca doar si noi avem somn diferit ziua de noaptea, nu? Bine ca s-a setat cum trebuie, ca nu vreau sa ma gandesc cum ar fi fost sa fie invers! Eu ca eu, ca dormeam ziua, dc era asa, dar ta'su ce facea, se ducea noaptea la serv?

Inacat: Tare pozitia de alaptat. Ar trebui sa mai sap si eu pe internet dupa pozitii noi. Tu in cate feluri il tii? Eu doar intr-unul, cu fata spre mine, cum ne-a aratat atunci Madalina.

Si legat de plans, a avut si Iulia o repriza aseara, de nu stiam ce are (are si ea, dar destul de rar). Incercam sa ii bag sanul dar urla, nici nu-l simtea in gura, ca gura era cat casa de mare. I-l miscam cu mana, sa il simta, sugea de doua ori si iar urlete.. Ma gandeam ca are vreo suferinta fizica, sotul se gandea ca e bolnava si tr sa mergem la spital. Si la putin timp ne-a aratat micutza ca urma sa faca kk si probabil ca o jena in burtica. A inceput cu multe parturi, si-a eliberat burta de tensiune si apoi da-i nenica... de nu stiam cum sa o dezbrac mai repede, ca stiu ca se pateaza imediat (ceea ce s-a si intamplat), ii iese prin partea de sus spate a scutecului. Si la schimbat era vesela, parca cea care urlase cu cateva minute inainte era alta, nu ea . Ideea e ca ea face aproape in fiecare zi, rar sare o zi ( in total sa fie vreo 5 zile in 3 luni) si in rest fie face de mai multe ori pe zi (2-3), fie o data si muuuult. Culmea e ca ieri a facut si de dim, dar putin, si seara, o tona. Dar pe mine ma bucura, ca inseamna ca papa bine. M-am gandit ca o mai avea colici si de aici durerile din cand in cand. Eu i-am oprit administrarea de Infacol, ca mi se parea ca nu mai are nevoie si asa a fost o saptamana. Doar aseara a avut o criza, cred, in rest, liniste si pace! Poate si la tine are legatura cu ceva, nu direct cu sanul, ca nu l-ar mai vrea... Analizeaza situatiile cand face asa si vezi numitorul comun. La mine kk a fost mereu, chit ca uneori explicatia venea imediat sau la juma' de ora. Oricum, suptul o ajuta mult, chiar daca il ia, urla si tot asa. Face pauze de scremut, elimina intai gazele si apoi se linisteste, afisand o satisfactie evidenta. Ca a unui om mare care reuseste in sfarsit, dupa multe chinuri .

Pupici tuturor!

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Lorin774: Doar la 8 zile i se citeste pruncului si i se pune numele. La 40 de zile (sau oricand, dupa 40 de zile) i se citeste mamei, care de la nastere la aceasta citire nu are voie sa intre in biserica.

Cat despre preoti va spun doar atat: "padure fara uscaturi nu exista". Si asta se aplica in orice domeniu. Dar nu trebuie sa sufere credinta voastra, fiecare isi poate cauta un preot pe propriul gust, care sa ii devina si duhovnic.

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona-maris spune:

Buna amiaza si de la noi! Ce iarna minunata e afara ..sa tot stai sa tot privesti...la gura sobei,cu mere coapte si un motan torcand la picioarele tale ..si sa scrii pe forum
Olgutzika, eu mi-am facut abonament la sala.Imi trebuie ceva care sa ma oblige, ca din proprie initiativa ..greu sa fac vreun abdomen. Gaseste ceva ff aproape de casa. Eu am o sala aici, la 5 minute de mine, si, desi arata cam jalnic, am preferat-o datorita proximitatii.Succes cu burtica...sau mai bine zis , cu lipsa ei
Sorinaalex, bine ai revenit! Despre laptic , am citit ca pompa trebuie folosita de cel putin 8 ori pe zi, daca scopul e sa inmultesti lapticul. Si, bineinteles, pus bebela san, asta stiai.. Dar de ce nu apuca bebe bine sanul? Ai apelat si la vreun consilier de alaptare? Stiu ca daca e numai pompa, fara bebe, e pericol sa pierzi lapticul. Succes!
Chestia cu varsatul ...tu ii dai si lp, sau numai de la tine? Am citit ca multi bebei varsa si de la lp, multi de la orice lapte. Unele mamici de aici au scapat cu un siropel din asta pt colici. Sa ai grija cum il tii la scos aerul, ca nu trebuie sa ii presezi stomacelul in nici un fel.Al meu bebelus nu a vomitat decat daca i-am presat aiurea burtica dupa masa.Multa sanatate bebicului si mamicii!

Simona, si bucuria noastra Stefan (1 11 2010)

Mergi la inceput

In legatura cu discoteca de seara de care ziceti. Eu ii fac baie Deliei pe la 19, apoi masaj usor, lapte, mai stam de vorba si nani. Astfel incat la 23 cand se trezeste pt urmatoarea masa doar mananca si adoarme. Bine eu am optat pentru programul asta pentru ca mai trebuie sa-i fac baie si Iuliei in jur de ora 21. Pentru noi e bun ca nu am discoteca noaptea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniusamb spune:

eu am aceeasi problema de 3 saptamani. la 3 mese din 5 plange la san.. si mor de ciuda, nu mananca asa cum trebuie, caca face dar greu si culmea exact la masa. ne oprim, asteptam sa facem kk apoi cand sa reluam de unde am lasat .. nimic.. el are chef de ras, de gangurit.. si a luat numai 150 grame sapt trecuta.. sunt foarte suparata

Ana, mami fericita de Matei (1.11.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona-maris spune:

Citat:
citat din mesajul lui fluturasha23

In legatura cu discoteca de seara de care ziceti. Eu ii fac baie Deliei pe la 19, apoi masaj usor, lapte, mai stam de vorba si nani. Astfel incat la 23 cand se trezeste pt urmatoarea masa doar mananca si adoarme. Bine eu am optat pentru programul asta pentru ca mai trebuie sa-i fac baie si Iuliei in jur de ora 21. Pentru noi e bun ca nu am discoteca noaptea.

Mami fericita de 2

Mi-e si jena sa spun ce program haotic avem noi. Si ma gandesc daca nu cumva e vina mea, ca l-am avut asa in sarcina..si, de altfel, cam de cand ma stiu
Facem baita pana in 22 , dar nu adoarme printul niciodata inainte de 1.Daca se intampla minunea sa adoarma, e somn din ala "de zi", cum zicea Elfica, superficial, de 15 min. De la 1 , sau 2 , doarme ca un pasa pana pe la 5,6...o data a dormit pana la 9 de la 2...7 ore, m-am trezit ingrozita ca a lesinat de inanitie..
Alta data mi-a dormit 12 ore cu doar 2 "treziri"partiale, adica ochi inchisi, pt papa.
Dar astea sunt exceptii. De obicei papa noaptea la 4 ore, ziua la 2, 1, 15 min..
Simona, si bucuria noastra Stefan ( 1 11 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rala spune:

Buna ziua si de la noi! Ne-am cam dat la fund si era gata gata sa nu va mai gasesc printre subiectele de pe DC.
Suntem bine, Maia a crescut frumos desi am intarcat-o de la 1 luna di cauza de 2 mastite si niste probleme urate de familie. Acum au trecut... sau ma rog, daca se poate spune ca au trecut. Maia a ramas cu o singura bunica din 4 cati ar fi putut avea. Fetelor, daca aveti parinti in viata, oricat de cicalitori si enervanti ar fi, bucurati-va de ei :-(
Altfel... nici nu stiu ce sa va mai povestesc. Vad ca va confruntati cam cu aceleasi probleme si nici voi nu prea mai aveti timp de forumit. Poate in ritmul asta reusesc si eu sa ma reintegrez.
Am remarcat 2 probleme la care as avea si eu sfaturi: caca greu - eu i-am dat lactoza "milchzucker" de la humana. De aproape o luna de cand ii dau, este ceas cu caca: in fiecare zi in jurul orei 11 "produce o productie" satisfacatoare. Cam tot de atunci a incetat si cu scremutul in timpul noptii. Ajunsesem sa ii spunem Godzilla.
Cealalta problema: somnul. Si Maia a avut primele 2 sau 3 saptamani cand dormea in orice conditii de zgomot dar apoi a devenit foarte sensibila mai ales in timpul zilei, orice zgomot o trezea. Eu am aplicat metoda "DooDoo" e o jucarie care scoate zgomote fetale. Huruie ingrozitor (cam ca foenul) dar un pic altfel. Dar doarme copilul dus. Daca cautati pe net stiu ca acum 2 ani (cand a cuparat-o sora-mea) exista un singur importator undeva prin militari, costa vre-un milion jumate dar face efectiv TOTI banii. V-o recomand cu caldura si cat mai repede pentru ca se pare ca dupa 4-5 luni nu mai are acelasi efect.
A! Si a treia problema: mucii si sensibilitatea in sezonul rece. Mi-a recomandat o prietena un aparat, un fel de salina mobla, pe care il incarci cu apa, are un filtru cu sare si toata noaptea "abureste". Copilul ei nu a racit deloc de cand a inceput iarna. Eu nu am cumparat-o inca, dar este pe lista de luna viitoare.
In rest... va imbratisez pe toate cu drag, am admirat bebelusii, sunt absolut perfecti, nu ne-am chinuit degeaba 40 de saptamani. Am mai pus si eu cateva poze.

39+ cu viitoarea scorpioanca Maia
"Babies are such a nice way to start people."
-- Don Herold

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui geniusamb

eu am aceeasi problema de 3 saptamani. la 3 mese din 5 plange la san.. si mor de ciuda, nu mananca asa cum trebuie, caca face dar greu si culmea exact la masa. ne oprim, asteptam sa facem kk apoi cand sa reluam de unde am lasat .. nimic.. el are chef de ras, de gangurit.. si a luat numai 150 grame sapt trecuta.. sunt foarte suparata

Ana, mami fericita de Matei (1.11.2010)

geniusamb nu trebuie sa fii suparata pentru ca bebelusii nu au un program fix de luare in greutate, intr-o saptamana iau mai mult, in alta mai putin, important este ca iau, si la final de luna trebuie sa se incadreze in niste limite. Ce m-as fi facut eu, daca stateam suparata, cand era Iulia mica in prima luna a luat 900 gr, in a doua 500 gr, si in a 3-a 400 gr, in conditiile in care s-a nascut micutza. A continuat sa ia constant in greutate desi mai putin decat media, si sa stii ca nu am avut niciodata probleme cu mancarea mai tarziu, asa cum sunt probleme cu multi copii, o sa vedeti cand incepeti diversificarea. Important e sa manance si sa ia in greutate constant. Asa cum sunt adulti de mai multe categorii, mai slabi, mai grasi, bine proportionati, asa sunt si bebelusii, din toate categoriile.

Mergi la inceput