Vaccinurile ??

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

nicaieri nu e obligatoriu, am si zis asta acum 2 ani, daca ai sa ai rabdare sa citesti subiectul ai sa vezi si n-ai sa mai sari la "beregata", nu sta nimeni cu bata la cap sa-ti vaccinezi copilul, nu ti-l da afara de nicaieri (nu stiu de la ce te-ai luat cu asta)....insa au evidenta, In olanda e GGD, in alte tari sunt alte organizatii...deci cineva are o evidenta. In Rom nu sunt acele organizatii, de asta iti cere carnetul sau fisa de vaccinari, si in alte parti mi s-a cerut...n-am avut-o, nu m-a arestat nimeni....insa au intrat in posesia ei de la organizatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui virginia333

Va recomand sa cititi cartea doamnei doctor Christa Todea Gross, medic cu competente in pediatrie, carte care trateaza tema vaccinurilor.

Mai bine cititi Apocalipsa 2012, are mai multa veridicitate decat pseudostiinta pseudodoctorului cu competente in bigotism ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Si alte pareri, intr-o www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=V5_x_hVE9ZA" target="_blank">emisiune tv.

Pe langa asta, azi am inscris la gradi pruncul 3, spunand ca nu e vaccinat deloc.Directoarea mi-a zis ca e strict treaba si problema noastra ca nu e.
Cand alt prunc a fost inscris la scoala, acum cateva saptamani, doamna cu care am avut intrevederea a spus ca nici ea nu e de acord cu vaccinurile, nici macar cu vaccinul anti-capuse, care e in mare trend aici.Si capusele la fel.
Macar nu trebuie sa latru la luna, cu accesul in gradi/scoala nevaccinati.
Pana acum mi-au facut primii doi un episod de rubeola, pe cand unul din ei era prea mic ca sa mearga la vaccin si amandoi au facut forme identice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marcia03 spune:

Nici in Elvetia nu e vaccinarea obligatorie, carnet de vaccinuri exista, dar nu te intreaba nimeni de el (nici la gradi, nici la scoala). Eu i-am facut Marciei si vaccinul anti-capuse, pt ca in cantonul Zurich (de fapt, cam peste tot in nordul Elvetiei) exista capuse (padurile sunt pline), iar noi stam langa padure si Marcia merge des acolo. Daca pleaca in excursii cu scoala, li se recomanda sa isi ia pantaloni lungi, iar cand vin acasa ni se sugereaza sa controlam copiii sa nu fi luat vreun "dusman" cu ei. Toate vaccinurile pt copii sunt suportate de catre Casa de sanatate (au un cu totul alt sistem de asigurari, mult mai complicat decat in Romania, cu in jur de 100 de case de sanatate; pt copii se plateste o suma lunara, mica in comparatie cu asigurarile pt adulti; insa din fiecare factura platesti 10% din valoarea ei, dar nu mai mult de o anumita suma pe an - exceptie fac internarile in spital, unde nu platesti nimic).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Pe mine aici m-au intrebat de vaccinuri si la cresa si la scoala si la afterschool. Acu' copiii le aveau, nu-sh ce mi-ar fi zis daca nu le aveau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Marcia sa nu te culci pe o ureche ca ai facut fetei vaccinul "anti-capuse". Am pus intre ghilimele, caci asa ceva nu exista.

Capusele transmit mai multe boli printre care cele mai periculoase sunt encefalita (data de un virus pe care il transmite capusa) si borelioza (data de o bacterie). Vaccin exista numai impotriva encefalitei, nu si impotriva boreliozei.

Aici primim cu doua saptamani inainte de vaccin o hartie acasa prin care ni se aduce la cunostinta ca e campanie de vaccinare impotriva unei boli si trebuie sa semnam amandoi parintii ca suntem de acord, apoi trimitem hartia inapoi la scoala si apoi primim instiintare cand e programata vaccinaea. Daca nu dorim vaccinarea, nu trimitem hartia inapoi semnata si e suficient.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

In fiecare tara se fac alte vaccinuri pentru ca sunt specifice tarii respective. De exemplu la noi se face BCG pentru ca incidenta de TBC e foarte mare, in europa nu se face BCG pentru ca acolo se imbolnavesc prea putini de TBC si nu e nevoie. Nici la noi nu se fac toate vaccinurile care se fac in Africa.

Pentru asta comparatiile intre ce vaccinuri se fac in Romania si ce vaccinuri se fac in alte tari trebuie sa tina cont de lucrul asta. Nu e corect sa spui ca BCG nu se face in Germania si atunci nu ar trebui sa se faca in Romania, aici poti sa intalnesti un bolnav in autobuz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larasarit spune:

Noi am facut in plus fata de cele decontate vaccinul pentru rotavirus si Prevenarul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marcia03 spune:

Multumesc Mihaela_S, stiu si eu ca borelioza (infectie provocata de o bacterie) nu e acoperita de vaccin, ci doar meningo-encefalita (infectia cu virusul FSME). Iar vaccinul asa se numeste in germana : Zeckenimpfung (vaccin pt./anti capuse, eu am tradus direct din germana ). In Elvetia se face vaccinul optional (prima data de 3 ori, urmand a fi repetat apoi la fiecare 10 ani). Si bineinteles ca Marcia trece la control cand vine din padure.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MACARIE spune:

am prietena care a intampinate multe probleme pt ca a refuzat sa faca vaccinurile copilei ....la prima gradi..."cum doooamna nu ati facut copilului nici un vaccin????? vai ...da ce inconstienta !!!!o sa avem mari probleme cu dvs !!!!! " mamica a fugit mancand pamantul de la acea gradi ca sa le "scuteasca pe cadre de probleme" la a doua la fel .teoretic nu sunt obligatoriu dar moral.....of....eu le-am facut la prima fetita si pe cele optionale pe toate ca ma dadeau banutii afara din casa , la bebe 2 doar rotarixul pana am aflat ca trebuie sa fac si rapelul si am inghitit in sec...asta e...si mai fac si prevenaru si gata , sora si cumnata au medic de familie pediatru care nu face nimic gratis , nici cel de la sanepid , le-a costat vreo 10 mil prima tura , 3 vaccinuri ....
una peste alta obligatorii sau nu , gratis sau cu plata , nu cred ca nu este mama care sa nu se gandeasca de 2 ori inainte de a lua hotararea sa nu le faca si pe parcursul anilor sa nu se intrebe " dar oare daca faceam vaccinul nu-i era mai bine acum , mai eram in spital acum ?" hai spuneti-mi ca nu este asa .......dar spuneti-o cu zambetul pe buze ...nu cu rosii ...;-)

-------------------------------------------------------------------

Mergi la inceput