LMA licurici ian-feb2009(134)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Selene, am stat ceva vreme sa ma hotarasc daca sau scriu sau nu, dar nu m-am putut abtine.
Din ceea ce scrii de ceva vreme incoace, deduc ca ai acumulat o multime de frustari, personale si profesionale. Nu lasa aceste frustari sa iti intunece relatia cu Daria. Cu toate resimtim frustarea, oboseala, lipsa de intimiate despre care vorbesti. Insa, cu toate stim ca asta este MESERIA DE MAMA! Mamele duc greul, mamele nu dorm, mamele se impart in sute de parti pentru ca sa impace si copilul, si sotul, si serviciul. Insa tot mamele au parte de cea mai frumoasa RECOMPEMSA: ZAMBETUL SI LINISTEA COPILULUI, GLASUL VOIOS SI IMBRATISAREA LARGA SI SINCERA A MICUTULUI. Incearca sa gasesti confort, alinare si putere in Daria, in achizitiile ei, in profunzimea ochilor ei, in puritatea ei sufleteasca. Incearca sa vezi ca orice actiune a ta sau a altora poate afecta acel echilibru fragil al sufletului copilitei, evita sa o bruschezi, musca-ti limba cand iti vine sa tipi la ea sau sa spui ceva urat si FII O LEOAICA CU CEI CE AU CURAJUL, CHIAR SI TATAL, SA AFIRME SAU MACAR SUGEREZE CA FETITA ESTE SURSA NEPLACERILOR! Nu tipa la ea si, in nici un caz, nu o mai trezi din somn cu tipete. Stii cate boli psihice se pot declansa acum sau mai tarziu?

FETITA VOASTRA ESTE UN MIRACOL, DUMNEZEU V-A DAT-O SANATOASA, IN CIUDA PROBLEMELOR SI TEMERILOR DIN SARCINA. E O MINUNE! BUCURATI-VA DE EA, IUBITI-O, PROTEJATI-O, RASFATATI-O! VETI OBSERVA IN FINAL CA TOATA IUBIREA SI PROTECTIA DATA SE INTOARCE LA VOI, VA IMBOGATESTE, VA FERICESTE, VA DA PUTERE SI VOINTA!

Ce iti scriu nu sunt simple vorbe, sunt trairi ale mele personale. Lasa-te manata de sentimentul de mama, traieste-l, imbratiseaza-l cu cu bune si cu grele (ca rele nu exista) si vei fi fericita si implinita. Iar de vei fi mai linistita, vei avea parte de apropierea si intiminatea pe care simti ca le-ai pierdut.

Stiu ca iesirile despre care ne spuneai sunt rezultatul unor acumulari negative, dar Daria nu este persoana asupra carei sa ti le reversi. Ea este CATALIZATORUL tau, ea este RATIUNEA VIETII TALE!

Copiii fac pozne, murdaresc, strica, arunca lucruri, e in firea lucrurilor. Sa nu ne transformam in gardieni, sa nu ii cenzuram la tot pasul, sa nu le inabusim orice initiativa! Din contra, trebuie sa le dam libertate, sa le aratam ce este bine si ce este rau, pentru ca ei, la randul lor, sa poata mai tarziu ca sa discearna.

Nu vreau sa isc vreo polemica, nici nu vreau sa te superi pe mine, insa TREBUIE SA TE TREZESTI SI SA ITI STABILESTI PRIORITATILE!

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada_coman spune:

Multumesc frumos Irina!

Mamica de Daria-Ioana 15.08.2007 si Karina-Nicole 29.12.2008

Daria

Karina

POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8352f415656e1fa1594ae5&source=category&category_id=12" target="_blank">FILMUL NOSTRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bpaula spune:

Fetele am nevoie de ajutor pentru o prietena.
A deschis un subiect referitor la niste proteze auditive pentru bebe prematur. Daca cumva stiti sa ii raspundeti as aprecia:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=160648

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Robert
Ana
Ioana

Am vazut copil vorbaret si tunsulici. Super Aidan
Si evident ne-a placut tortuletul lui Bubu ca doar mergem aproape zilnic in gara
Am admirat si tortuletul lui Lucas.
Si tot nu am reusit sa vad pozele de pe mailul comun.
Tot sper sa o fac

La faza cu tipatul la copii eu am vazut pe ai mei cum chestia asta se intoarce. Asa ca incerc sa ma controlez cat pot. E tare greu cand sunt frustrari adunate si ajungi la o limita dar pana la urma tot adultii sunt cei care trebuie sa gaseasca solutii.

Ca sa imi aerisesc creierii eu folosesc plimbarile cu Fabi si pentru relaxarea proprie. Mai stam pe o banca, mai povestim amandoi, asa mai respir si eu. Sau mergem impreuna la cumparaturi si in felul asta castigam timp in familie. Sau facem impreuna mancare. El avand acces doar la ceea ce se poate in felul asta evitand accidentele si alti nervi. Pana si curatenie fac cu el. Are carpa lui cu care sterge si in felul asta eu imi pot vedea de treaba.

Dar la noi de la inceput au fost regulile clare si lucruri pe care nu are voie sa puna mana. Daca si o singura data ai lasat regula sa fie incalcata atunci penru copil e debusolant.
Fabi se joaca la TV de imi turbeaza creierii pentru ca totdeauna a facut-o. Pe cand daca gaseste cumva din intamplare teleonul meu la indemana mi-l aduce urgent pentru ca niciodata nu a avut voie cu el. Si tot de astea.

In zilele in care simt ca nu mai pot pur si simplu ii spun la tati si iese o ora afara cu piticii ca eu sa stau sa privesc tavanul, sa fac o baie sau orice imi ajuta neuronul. Seara eu stau cu ei in camera pana adorm si in felul asta are tati clipele de liniste necesare. Iar in weekend facem si noi ca Dark cu randul la somn si relaxare.

Intalnirile ni le dam in orele in care binevoieste plodul sa bage somn la el in pat. Iar cand e cu bunicii ne simtitm ca in luna de miere Dar stim deja de la Dori ca asta e o etapa, ca va trece si incercam sa ne bucuram de ea cat putem.

Selene daca nu poti pune un dulap pe perete poate poti pune toate intr-o cutie undeva sus. Pentru absolut orice vei gasi solutii daca te vei relaxa si iti vei permite sa te gandesti la asta. Din pacate din afara nu prea ai ce ajutor sa primesti daca si sotul tau e la fel de frustrat. Justificari sunt mereu pentru actiunile noastre dar din pacate efectele asupra copiilor pot fi grave. Cumva insa trebuie sa gasiti solutii sa va bucurati de partile bune din viata voastra in ciuda greutatilor financiare. Cred ca e tare greu pe partea financiara. Aici nu stiu ce idei sa dau.

Saptamana viitoare e vacanta asa ca eu o astept mai ceva decat copii

Sanatate multa la cei bolnaviori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

baai, Eva e Pupu da???? Ledi si David is Bubu in intimitate
oricum io va pup pe toate si va multumesc pentru urari si vizionari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Rox eu manc scriu si is cu ochii pe plod asa ca iarta si tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

si io am corectat in gluma, doar ma stiti. dar nu-s obisnuita cu Bubu si ma tot gandesc la David
zici ca de vineri e vacanta? au si cei de la scoala, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina1976 spune:

Buna fetelor,

LA MULTI ANI pentru noul an si pentru toti licuricii nostri dragi!
Imi pare rau ca nu am putut intra de sarbatori sa va urez toate cele bune insa gandurile mele au fost la voi.

Daca vreti sa stiti cum mai arata licuriciul Sabinutza, uite cateva poze recente:

http://alina1976.sunphoto.ro/SABINUTA_la_2_ANI

Pupici la mamici de licurici!!

SABINA-MARIA (29 decembrie 2008)
ANA-ISABELA (9 octombrie 2006)
"http://lb4f.lilypie.com/qhF1p3.png" Asa creste Anutza noastra
"http://lb1f.lilypie.com/lHCCp3.png" Asa creste Sabinutza noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Aidan de senzatie!
sa ne mai pui filmuletze mami de baiet tunsulit!!!

Selene o sa iti scriu si eu vreo doua..cu toata consideratia si prietenia chiar cu riscul de a te supara

Sper doar ca in urma celor scrise pana acum de fete sa incerci sa iti reevaluezi pozitia in cercul tau, starile, emotiile, sentimentele
Desigur nu se poate de azi pe maine, cu rabdare si catinel.

De mult am senzatia/care cu ultimele postari imi e confirmata
cum ca, mai degraba esti toleranta si ii gasesti tot felul de scuze lui Doru decat Dariei. Am sentimentul ca iti epuizezi resursele in eforturile de a-ti intelege si proteja sotul.

helouuuuuuuuu (iarta-mi tonul ..., dar nu stiu cum sa dau seriozitatea pe care doresc sa o transmit)

copilul este singura certitudine din viata ta! Daria este cea care te iubeste neconditionat!!!!!!!! Si are nevoie de tine 100%, de toleranta ta, de rabarea ta, de iubirea ta

nu am cuvinte sa mai comentez ceea ce a afirmat el...
iti pot spune doar ca daca mi se inampla chestiunea asta mie, m-as fi simtit complet si iremediabil ranita, desconsiderata
Copilul, copiii sunt parte din mine, din noi... poate o astfel de pozitionare sa prezinte o urma de 'dusmanie'???EXCLUS!
ar fi fost chiar motiv de divort
(poate a fost o exagerare, o gluma, ca nu-mi vine sa cred totusi...nici la cei mai mari nervi nu as accepta astfel de ganduri din partea tatalui indreptate spre copiii mei)

o sa razi poate...dar am vazut intr-o emis a Eugeniei Voda un studiu facut in tarile ft sarace din lumea asta... si prezentau cu cata iubire, tandrete si simplitate isi inconjurau oamenii aia sarmani copiii
si ca statistic mai multi oameni au spus ca-s fericiti decat cei din tarile asa-zis civilizate

fug ca am treaba,

Selene, te imbratisez cu drag, stiu ca esti o persoana care ia atitudine si ai un suflet mare. Mi-as dori sa te vad ca-ti indrepti energiile bune in primul rand asupra copilului tau.

Alinuk
mama de Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

inceputul meu de lume

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyc spune:

Selene, la fel am ezitat si eu ..... sa ma bag, sa nu ma bag in discutie....pana la urma am zis ca poate e mai bine sa auzi mai multe pareri si poate te va ajuta in a lua decizii bune pentru copilul tau. Anii astia sunt esentiali in dezvoltarea copiilor nostri, o stim foarte bine si totusi nu acordam suficienta atentie. Erorile facute de parinti in primii 3 ani de viata sunt greu de remediat, iar urmarile sunt extrem de nefaste asupra copilului si viitorului adult. La fel de importanta este perioada urmatoare de 3-6 ani cand copilul isi formeaza schema dupa care va functiona ca si adult (perioada oedipiana etc etc).

Armonia in casa si echilibrul cuplului parental sunt esentiale, mai ales in aceasta perioada. Nu e vorba neaparat de cupluri casatorite sau care locuiesc impreuna, caci cei 2 parinti trebuie sa fie in echilibru pentru copilul lor, chiar si daca sunt separati. Voi din diverse motive nu sunteti in echilibru, problema nu este a Dariei si nici nu vine de la ea. Toate "necazurile" mai mari sau mai mici vin de la voi doi, voi doi trebuie sa va autoanalizati....ideal ar fi mers la psiholog, dar daca nu sunt bani, incercati sa vedeti voi ce nu merge la fiecare in parte si apoi care sunt problemele voastre ca si cuplu. Multe "rele" vin de departe, din copilaria voastra, modelul vostru familial, felul in care comportamentul vostru a fost conditionat etc...Incercati sa individualizati problemele si sa evitati sa reproduceti acelasi model in educatia Dariei. Analizati problemele voastre de cuplu, bazele relatiei voastre...din cele citite de mine pe forum aceste baze sunt fragile, tatal nu a acceptat usor sarcina, copilul, ai fost singura multa vreme.....multe lucruri anormale s-au intamplat acolo.....de ce oare? Un psiholog v-ar ajuta mult de tot in rezolvarea problemei.....

Strigatul la copil in miez de noapte (nu ca daca ar fi fost zi ar fi fost ok sa strigi la ea.....), palmute date la fundic etc sunt absolut interzise. Nu ai voie sa te comporti asa cu ea, indiferent de ce "motiv" ai avea. Singurul motiv de pe lumea asta in care ai dreptul (si obligatia!) sa strigi la un copil este atunci cand este in pericol iminent, vital (gen sta sa dea o masina peste el in mijlocul strazii)...si chiar si atunci cu prudenta, caci ai putea sa-l sperii.

Sa nu permiti nimanui(nici tie, nici tatalui) sa strige la copil sau sa manifeste orice forma, inclusiv "minora" de violenta fizica sau verbala.

Cu totii avem probleme, la toti ne este greu, dar este musai sa ne adaptam si sa mergem mai departe, cu zambetul pe buze. Mi-a placut ce a zis Irina....hai cu noi o zi la spital, o garda la urgente si-ti va ajunge..... in loc sa strigi la Daria, o vei pupa de o suta de ori mai mult si-i vei multumi cerului ca exista si ca e sanatoasa!

Plec ca am consultatii multe multe azi :( (apropo de consultatii, urmatoarea pacienta vine pentru bilant infertilitate....astea-s necazuri adevarate, sa nu ai copii si sa-ti doresti sau sa-ti fie bolnavi.....restul problemelor se rezolva ele cumva!)

PS Miere mi-a placut cu cortizolul ei:)

Totusi nu plec pana nu-mi spun of-ul, ca vorba aia de cand merge Daria, Selene se plange extrem de des ca atinge obiecte nepermise si alte cele......te rog eu mult, securizeaza casa, fetita nu trebuie sa aiba acces la obiecte nepermise, nu este vinovata cu nimic daca tu lasi Augmentinul sau lama de ras (Venus asta e, nu?) la indemana ei (chiar si pt o secunda). Imensa majoritate a accidentelor domestice se intampla din cauza si sub ochii parintilor! Poti sa-i spui de o mie de ori ca nu e voie, e de datoria ta ca si parinte sa te asiguri ca nu are acces la nimic periculos pentru ea. Deja viata ar fi mult mai simpla si o sursa de "enervare" si de stres eliminata:)

Pupic si ne esti draga la toate, Pyc

Mergi la inceput