Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (75)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Sunt 3 carti diferite : una pasnica- "Copilul tau tb sa doarma", una tot pasnica (existenta pe contul comun) numita "The no-cry sleep solution", scrisa de o tipa ce a reusit cu copiii ei sa ii adoarma fara plans, fara treziri, singuri, desi alapta. Si mai e a treia carte - "Healthy sleep habits, happy child"- asta e cu un pic de plans... asta am dat-o in CLuj. I-am dat-o vinerea trecuta, sa vad cand termina, si daca vrei Ramona, ti-o trimit si tie.

Al meu numai jumatati de ora doarme peste zi, ca e in casa, ca e afara... va ziceam ca o data pe luna imi face surpriza si doarme mai mult.. azi a fost acea zi- prima tura de somn de o ora si 50 de minute. De nenumarate ori m-am dus sa vad daca respira, ca nu imi venea sa cred... deci o luna mai am pana va face din nou la fel... Tu, io de mic l-am scos zilnic, mergeam cu mama zi de zi... si tot asa trebuia sa impingem caruciorul 2 ceasuri sa doarma si copilul o jumate de ora... si cand se trezea asa urla, ca era musai in brate si acasa. Asa e si acum.. asa ca la mine nu merge povestea ca daca il obisnuiesti de mic cu iesitul se va obisnui si va dormi...mereu ma miram si atunci si acum de copilasii din carucioare ce dorm si nu trebuie leganati, si stau asa minim o ora, doua...

Al meu dovlecel nu vrea.. nu ii place. Azi i-am dat carnita. greu a mancat, cred ca din cauza ca aera prea groasa supa. MA rog, era piure in toata regula. Dar a mancat cam 100ml, e ok.

Kata, grija mare sa nu ia si Victor.

Carmen, sper sa fie totul ok.

Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)

Poze

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

Andrei doarme, dar ca si alti copilasi, in casa nu stie dormi azi nu am iesit, ca pare mai urat ca zilele trecute, asa ca l-am culcat in patut, a dormit vreo 15 minute, a marait, l-am pus in carut unde doarme bine dar numa ziua face din astea...

Andrei e mult mai intelegator pe masura ce trec zilele...se mai maraie, mai vrea si in brate, dar cand e odihnit rade, se joaca, stam amandoi intinsi pe canapea si ne jucam, ne dragalim, este asa de dulce, mi-e drag de el de numa

MENIU

1.15, 5.30
9.30
11.30 - mandarina la safe feeder + piure de mar cu mango
14.30 (speram) - piure de morcov, dovlecel, patrunjel, telina si branzica
18.00 - nu am idee mai incerc iaurt
21.00 - + lp cat o vrea el

am mai pus pozici, cu Andrei pe olita si in noile lui hainute de 9 luni, care ii sunt fixe deja si cu salopetica lui de noapte roz

si am trimis pe mailul comun 2 pozici de ieri de la kineto

mami fericita de nazdravanul Andrei

Mergi la inceput

La noi e zapada mare...

Poze

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Citat:
citat din mesajul lui CarmenAlbu

Leti s-a lovit la cap langa ochi intr-un colt de metal a cazut peste el de la vreo 15 cm
s-a umflat tare si a si vomitat, ma duc la medic

FERICIREA SE NUMESTE LETIZIA
Doamne Ajuta-ne!!!

Of mai, tocmai cand ziceai ca-ti faci casa "baby proof". Sa vii cu vesti bune.
Probabil a plans, s-a innecat cu secetii si de aceea si de aceea a si vomat.
Eu am patit ceva similar cu Ana. A cazut la 2,5 ani pe coltul metalic al unei lampi si s-a ales cu un mare cucui deasupra ochiului.

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Diana_Eva

Aelita - Stiu ca asa e teoretic - dar ce sa ma fac cu un copil care nu mai vrea lapte praf? de mine trag de 5 luni sa am cat de cat lapte (am zis ca dupa 6 luni renunt la orice stimulent ca nu stiu in ce dau cu atatea)- oricum mai mult de 400ml nu am - iar ea are 8650kg - cu alte cuvinte cerinte mari de calciu.

Diana, mami de pui iubit Eva (20.08.2010)
cand copilul nu mananca,ii dai orice ,clar!
nu ai ce sa faci,doar sa incerci cateva feluri de lp,si atat.
eu am zis cum e teoretic,pt ca ai intrebat de ce e ok iaurt si nu lapte.pt ca teoretic se exclud amandoua.lumea devine sceptica atunci cand aude ca lapte nu,dar iaurt da,si se intreaba la fel ca tine de ce unul e ok si altul nu?
in cazul tau,si al tutror care nu au ce face,ii dai ce o fi !important e sa manance.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby78 spune:

Eva de Diana_Eva
Medeea de saddie
Dimitrie de Deveghe
Miruna-Ioana de Corrina [

Iuliana mami fericita de minune Tudor 05.08.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Kata, asa stiu si eu, ca e contagioasa tare conjunctivita, dar poate la voi nu va fi cazul. sa treaca repede lui Robi.
Victo, voi ce mai faceti? Cum mai e Stefanut?

Carmen, sa treaca buba! Si eu cred ca voma se datoreaza plansului.

Ramona, nici eu i-as da un tranchilizant asa tare unui bb asa mic... as incerca intai remediile homeopate.
Am o cunostinta care dadea Peritol puiului ei cand ea efectiv nu mai putea.
Si eu sunt de acord ca exista diferente mari intre copii, temperament . Al meu nu doarme mai mult de 10 h ore pe noapte, asta in zilele cele mai bune! Se mai trezeste, mai plange...
Ziua doarme de 2 ori. La prima tura cate juma' de ora, maximum e 1,la tura 2, 1h, uneori aproape 2h (rarissime). Eu oricum, sunt f multumita!

Care are o reteta de tort bun bun cu cioco? Nu easy chocolate cake, aia o am. Arissa, help!

Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010

Luna 5

Primul meu Craciun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorina_goga spune:

Citat:
citat din mesajul lui racusor2010

Eva de Diana_Eva sa fii sanatoasa frumusica mica!!!
Medeea de saddie
Dimitrie de Deveghe
Miruna-Ioana de Corrina [

mami fericita de nazdravanul Andrei

SI DE LA NOI!!!

mami fericita de mamutzica Bogdan-Andrei
13 iulie 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

COTEASCA ,daca nu ai incotro,normal ca ii dai lapte de vaca,daca nu accepta altceva.dar iti spun si tie,despre aceeasi confuzie creata,la intrebarea de ce nu se da lapte si se da branza sau iaurt:teoretic nu se da niciuna din astea.daca e copil sanatos si manaca bine lapte lm sau lp nu e nevoie,dar cazul vostru e diferit,clar ca trebuie dat ceva!important e ca tu sa il vezi ca e bine

iaurt se da ,dar unul adaptat .
spun pt cine vrea sa tina strict ideea asta.
la mine asa se recomanda,fara lapte de vaca 2 ani.

ca si la OTILIA,daca fetele au refuzat chiar si laptele de vaca,ce sa le faca?le-a dat si ea in amestecuri ,in ce a putut,si clar trebuia iaurt .
cand nu sunt solutii,faci orice.

COTEASCA asa faceam si eu biscuitii,la un robot ,si asa ii amestecam cu mere,fructe,etc...ca la razatoare albesc !
dar nu le placea,le mancam eu
faceam cum zice RODICA,cu cereale.dar copiii care mananca asa cu biscuiti,eu as da si asa,o fi diferit biscuitele,ma gandesc si eu ..nu stiu.
mie imi parea rau ca nu mancau biscuiti cu mere dar apoi cand cresteau mancau biscuiti goi.

incearca sa iei cuti mici de lapte praf,macar nu iei teapa totala.
sau poate te intalnesti cu fetele de aici,si aduc fiecare alt fel de lp ca sa incercatiintre voi

TINA ma bucur ca sunteti mai bine !
sotul tau zicic a vine din gemeni..super fata si baiat,poate vin si la voi gemeni eu zic,dar poate tu nici nu vrei ,ca doar eu sunt dupa gemeni
ii urez cumnatei sa reuseasca sa ramana insarcinata daca isi doreste !si de gemeni hihi
eu mor dupa ei,dupa minunile CARLEI-DENISA ma topesc !!!!!
si de DRAGAICA,apropos Sheritra ce mai face??

OANA eu consider dovleacul la legumede parca e dupa consider eu
oricum,cand ajungi sa pui multe legume in piureu,poti sa pui zilnic o bucatica de dovleac,il face mai bun.

PAULA la mine se recomanda primul cartoful,deci e ok sa ii dai si tu dupa ce ai introdus deja altele.
si dparca,intre primele legume,e recomandat si dovlecelul ala lunguiet,nu mai stiu sigur daca noi inca nu am inceput..si dovleac,da,intre primele.
eu am primit deja lista ,dar nu am citit-o cu atentie ca noi mai avem ceva timp.dar imi amintesc ca scrie sa nu dam din cele verzi,gen spanac.nu stiu pana cand era interdictia,asta e lista de 6 luni.dupa 8-9 imi da liber la altele.

CARLA ,CARMEN,nici la mine nu se da galbenus pana ..parca la 10 luni ,sau cam asa ceva.
sau ceva mai devreme..albus nu se da pana la 11-12 sigur.

CRISPO daca nu ii place dovlecel,sau orice alta leguma,adauga-l "camuflat" in piure in cantitate mica,sa nu il simta.
carnea la fel,pui doar cat o lingurita de carne fiarta de pui,chiar si mai putin daca refuza ,daca o simte,incepi cu cat o bobita mica din ceea ce refuza.
daca pe viitor refuza si refuza o leguma si o simte in orice,desi daca pui puuuutin nu simte,dar daca toto va refuza,tu o fierbi in continuare si folosesti zeama.si cand vor creste copiii,vor refuza multe,la fel,puse acolo ca macar din zeama si tot isi iau !

CARMEN sa vii cu vesti bune ! eu sper ca nu are nimic grav,nu a cazut de la distanta mare,dar e mai bine sa verifici la un medic !pupam sa treaca repede !!

Dimitrie
Miruna-Ioana
Eva
Medeea

Mergi la inceput

Tare imi place de Aelita, ca mereu ne gaseste solutii. Si de fiecare data cand fac maioneza, dar absolut de fiecare data, ma gandesc la ea.

Poze

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput