PCOS (21)
Raspunsuri - Pagina 5
adijo spune:
Firicel, felicitari! Doamne ajuta sa fie bine 9 luni!
Aniram bafta! sa ne vedem gravidute cat mai curand! si eu sunt pe baricade din 2006, din pacate, am facut si 2 fiv-uri deja, nereusite, nu mai stiu incotro sa o apuc..
lai spune:
Adi, imi pare rau sa aud de experienta cu hiperstimularea :( Stiu ca aici de obicei se recomanda Femara in loc de Clomifen daca nu ai ovulat pe Clomifen, in ideea ca poate ovulezi pe Femara, sau, cum scriai si tu de altfel, daca ai avut probleme cu endometrul pe Clomifen.
Insa poate ca in cazul tau nu ar fi o idee rea, daca esti in asteptare pentru un alt FIV si un ciclu de stimulare cu injectabile fara FIV e prea riscant. Sansele sunt oricum mai mari decat daca nu faci nici un tratament, mai ales daca natural nu (prea) ovulezi, si pe Clomifen ai ovulat, deci poate ovulezi si pe Femara si poate chiar mai bine.
Aici am vazut ca unii doctori mai practica stimulari mixte cu Clomifen sau Femara si injectabile - doctorului meu nu ii placea combinatia asta ca el zicea ca imbini partile negative de la amandoua, dar alti doctori fac si stiu mai multe paciente cu PCOS care au reusit asa.
Bafta multa multa, multa rabdare si sunt convinsa ca pana la urma o sa fie bine
Lai
gudinde spune:
Hop si eu:
Felicitari noilor .
Welcome noilor membre. Imi pare rau ca va confruntati si voi cu aceasta boala pacatoasa.
Despre mine: no news is good news. Imi vad in continuare de lupta cu rezistenta la insulina si incerc sa-mi traiesc viata frumos. Cam atat. Pupici si sa dea Dumnezeu sa aveti toate o primavara superba, plina de vesti bune!
firicel spune:
Adijo,lai,gudinde si Adriancic-va multumesc din suflet.Cand am vazut trupa de emoticoane mi-au dat lacrimile.
Aniram,welcome si multa putere de lupta,gandeste pozitiv si nu te lasa!
AlinaOprea-bebe sanatos si nastere rapida si la termen!
Sa nu uit sa mentionez-auzisem ca multe fete au ramas gravide dupa HSG,HyCosy.Ei bine,eu sunt una din ele.Alte "secrete" nu am pentru ca dupa cum v-am spus ma pregateam pentru FIV si chiar ma gandeam la un moment dat ca daca nu se intampla nimic,o sa adopt pt ca fara copii nu ma vad trecand prin viata.Plus anul trecut am fost la nutritionist din pricina de colesterol marit si de cateva kg in plus care se incapatanau sa-mi fie "prietene".Am slabit circa 6-7 kilograme de atunci.Colesterolul tot marit este desi am urmat indeaproape sfaturile nutritionistei.Oricum citisem de PCOS,colesterol marit,kg in plus si boli cardiace asha ca nu a fost un soc pentru mine.
Gudinde-papa multe grefe!
O imbratisare pentru fiecare din voi.
aniram spune:
Va multumesc fetelor , sunteti foarte dragute si primitoare si impreuna sunt sigura k o sa invingem lupta cu SOPC. Adijo imi pare rau pentru nereusitele tale, dar capul sus, pt k zic eu k o sa ne strangem puiutii in brate cat de curund (offfffff trebuie sa gandim optimist).
Firicel si AlinaOprea felicitari, sarcina usoara si la termen, ma bucur nespus de mult sa aud de reusite, asta nu poate decat sa ne faca mai optimiste si mai perseverente.
Anul trecut am facut si eu HSG, la fel, auzisem ca au ramas multe fete dupa aceasta interventie, dar eu din pacate nu am fost asa norocoasa.
Eu in urma cu 9 ani, am avut o sarcina si am considerat eu pe atunci ca sunt prea "tanara" pt un copil si am facut cea mai mare prostie pe care o s-o regret tot restul vietii , am facut intrerupere de sarcina. Nu stiam de existenta acestui sindrom, desi menstuatie regulata nu am avut niciodata. Imi daduse un medic ginecolog sa iau AC si la un moment dat am renuntat la ele, nu ne-am protejat crezand ca mi s-a reglat menstra dupa acele AC si uite asa in prima luna de la intreruperea lor am ramas insarcinata, ovulatia fiind cam in ziua 25-26 pt k eu asteptam sa-mi vina urmatoare menstra. Am zis k o sa incep sa iau din nou AC pt 2-3 luni si sa repetem aceeasi schema poate DD ne iarta pt ce am facut si ne da un alt bb .
firicel spune:
Aniram,mult succes!Sa ti se indeplineasca visul cat mai curand.Apropos de HSG,HyCosy-azi am vorbit cu una din asistentele de la endocrinologie.Cand i-am povestit de sarcina dupa HSG a spus ca sunt a treia viitoare burtica din 2011.Deci in medie una pe luna!Nu e "reteta universala" pentru probleme de fertilitate dar vad ca pentru unele fete e miraculoasa.
si o zi frumoasa va doresc
emilia.m spune:
Fetelor, tot aud ca vorbiti de HSG HyCosy...
Ce este mai precis?
Histerosapingografie?
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
simona9000 spune:
Buna fetelor, sper sa ma primiti si pe mine,urmaresc subiectul de ceva timp si m-am incumetat sa scriu si eu povestea mea. Din pacate locuiesc intr-un oras unde nu avem medici ginecologi buni, iar saptamana trecuta am fost la Constanta unde mi s-a pus diagnosticul de Sindrom Ovar Polichistic. Mi-a dat sa fac dozarile hormonale, dar oricum ma incadrez oarecum in tipar: plinuta ( la 158 cm am 63 kg), hirsutism, anovulatie, ovare polichistice.Totusi am obtinut o sarcina anul trecut in mod natural, dar nu a fost sa fie. Am facut luna trecuta stimulare cu clomifen, am ovulat dar nu s-a prins, iar luna asta nu am mai raspuns la tratament. Imi doresc din tot sufletul un copil dar mi se pare ca nu o sa mi se implineasca visul. Pupici
Adriancic spune:
Draga Simona, nu trebuie sa disperi. Forumul e plin de exemple pe viu ca Domnul ne daruieste copii in ciuda a oricare diagnoza. O sa fii si tu mamica, o sa fiu si eu mamica, si toate fetele de aici. Aas ca nu discuraja, e doar o chestiune de timp. Te pup si iti doresc rabdare si credinta!
firicel spune:
Emilia-da,este histerosalpingografie.HyCosy are acelasi scop numai ca difera doua lucruri majore-solutia folosita(salina)si ecografie in loc de radiografie si solutie de contrast la HSG.
Eu am facut HSG pt ca trebuia sa astept vreo 3 luni pt HyCosy si voiam sa incep FIV in Aprilie.
Daca as fi avut de ales as fi ales HyCosy cu siguranta.
Uite ce am gasit aici:
http://www.ivf.com/hsg.html
Citez(din linkul de mai sus):"Although the purpose of the hysterosalpingogram is not therapeutic, sometimes forcing dye through the tube will dislodge any material which blocks it. A number of women have become pregnant following a hysterosalpingogram without further treatment."
Simonaeu sunt cam tot de aprox 1.60.Cel mai mult am avut in jur de 66.8 kg la un moment dat.Datorita colesterolului mare am fost la nutritionista(trimisa de Doctor) si am reusit sa ajung la 58.2 kg si vad ca inca slabesc.Trebuie ca corpul sa ajunga la o greutate cat de aproape de idealul pt varsta/inaltime.Lucru foarte greu pentru PCOS dar cu multa lupta,uneori se poate ajunge le rezultate bune daca nu excelente.De asemenea cauta un doctor cat mai bun-nu te sfii sa intrebi si chiar daca initial s-ar putea sa astepti mai mult pana il/o vezi,merita tot efortul.
Succes si sanatate tuturor!