PCOS (21)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana0000 spune:

Dragelor si eu am fost diagnosticata cu PCOS,desi menstruatia mea e regulata si in ultimele 2 luni cand am monitorizat ovulatia testul a iesit pozitiv in ziua 14a primei luni,respectiv in ziua 16a pt cea de-a doua luna(am facut si progesteron in ziua 21 si a fost in limitele corespunzatoare fazei luteale-inteleg ca s-a confirmat faptul ca am avut ovulatie).
Nu stiu ce sa mai cred,eu am restul problemelor gen pilozitate (nu ceva de speriat dar am oricum pe fata),kg in plus si ten gras.
Am citit ca la PCOS menstruatia e neregulata sau lipseste si eu nu am avut niciodata astfel de probleme.
Endocrinologul meu mi-a recomandat analize specifice (DHEA care a iesit marit 454.7 fata de 340 limita superioara,SHBG care a iesit mai mic 19,92 fata de 26.1 limita inferioara si testosteronul liber 0.023 fata de 0.014 cat e limita maxima),ecografie unde se vede ca sunt mici chisturi pe ovare si a pus acest diagnostic.
Intrebarea mea e daca ati auzit de cazuri similare in care exista ovulatie cu PCOS?
Acum mi-a recomandat anticonceptionale,3-6 luni pana se curata ovarele de chisturi...oare functioneaza?
Incercam de un an si jumatate sa facem un bebelus:(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

buna dana. este intr-adevar foarte posibil sa ovulezi dupa ce iei cateva luni anticonceptionale, pt ca intr-adevar chisturile se resorb.
succes!

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

emilia multumesc pt raspuns,ideea e ca eu ovulez fara sa iau anticonceptionale inainte pt a curata ovarele...
deocamdata, pana doctora se decide cum procedam, o sa tin regim,am inteles ca ajuta.
in plus azi e prima zi de menstruatie,o luam de la capat:)
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Dana... daca ovulezi atunci cum de nu ai ramas insarcinata? Nu e endometrul bun? Progesteronul te-ar putea ajuta daca il iei dupa ovulatie...

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Sincer nu stiu ce sa iti zic,de ce nu am ramas pana acum e si intrebarea mea catre medici care ma tot plimba si imi zic ca sunt stresata...acum pe bune am la munca colege mai stresate decat mine care au ramas "fara sa vrea".
Mi s-a spus sa nu ma mai gandesc,sa astept sa se intample de la sine dar cum sa nu ma mai gandesc? Odata ce intrii in cercul asta vicios cu teste de ovulatie,temperatura bazala,mucus cervical greu mai scapi...
Si sotul meu e de aceeasi parere,sa lasam totul mai natural dar eu simt ca nu e suficient. Si daca ii spun ca sunt la ovulatie si acum ar trebui sa prestam i-am taiat tot cheful,nu vrea sa programam.
O sa vedem...
Pupici

http://lt2m.lilypie.com/kQr6p3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irmaria spune:

Sunt si eu suspecta de PCOS. Acum sunt la monitorizarea ovulatiei. Eu stiu ca ovulam dar luna asta cand m-am hotarat in sfarsit sa fac monitorizare se pare ca nu ovulez, sau poate o sa ovulez dar mai tarziu...

Diagnosticul desi e posibil... ma sperie foarte tare

viitoare
http://www.fertilityfriend.com/home/28714c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeag23 spune:

salutare fetelor....cam de mult timp nu am mai intrat pe aici desi m-am tot gandit la voi....deja am ajuns la 34 sapt..am o fetita..caldurile astea ma termina cu totul....am avut o sarcina cu ceva probleme dar am trecut de toate....analizele mi-au iesit tot mai bune incat endocr mea se mira cum de m-au ajutat atat tratamentele naturiste...acum abia la 3 luni dupa ce voi naste voi mai reface analizele si voi incepe iar un tratament pt excesul asta de par care mi-a facut sarcina si mai mare cosmar...la fel si cosurile pe fata...
nu va pierdeti speranta ca pana la urma veti reusi fiecare sa aduceti pe lume un ingeras...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINAOPREA spune:

Buna fetele,
Am intrat pt a impartasi cu voi bucuria nasterii printesei mele Carla Maria.
Sa nascut pe 13 iulie prin operatie cezariana, a avut 4.500 kg si 54 cm, scor apgar 9.
Nu va pierdeti speranta, ca Dumnezeu e mare si face minuni.
Una dintre aceste minuni sta la mine in brate in timp ce va scriu.
Va pup si va doresc sa traiti fericirea mea cat mai curand !

Alina de Carla Maria (13 iulie 2011)
Multumesc Doamne pt. cel mai frumos cadou

Hipotiroidie Hashimoto, PCOS, gena MTHFR A1298 C genotip heterozigot, o sarcina obtinuta prin FIV si pierduta la 19 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Alina, felicitari!!! Sa-ti traiasca minunea, sa fie sanatoasa si norocoasa si fericita toata viata, si tu alaturi de ea!!! Mult laptic si multe clipe minunate impreuna

Andreea, bravo pentru analizele bune si pentru depasirea problemelor, sarcina usoara pana la termen si un bebe sanatos si voios iti doresc! Si eu am intrat astazi in saptamana 34 Tu postezi la odiseea sarcinii? Si aici sunt calduri mari, nu prea imi priesc nici mie, stau cat mai putin afara.

Eu nu cred ca am apucat sa scriu aici povestea reusitei noastre. Bebe s-a prins dupa doi ani si jumatate de incercari, din care jumatate de an de tratamente naturiste, doi ani de tratamente alopate lunare, si trei sarcini pierdute. Eu am fost monitorizata ecografic de cand am inceput tratamentele, in fiecare luna, si parea ca foliculii cresteau pana la niste dimensiuni rezonabile, si apoi parea ca ovulam. Insa abia cand am ajuns la injectabile au inceput sa imi masoare si nivelul de estrogen de-a lungul ciclului, si atunci si-au dat seama ca estrogenul nu crestea cum trebuie. Abia la al treilea ciclu de stimulare cu injectabile (Gonal-F), au introdus si o micro-doza de LH de la inceput, si asa mi-a crescut si mie estrogenul cum trebuie, si ovulatia a fost de calitate, si bebe s-a prins si a continuat sa creasca frumos, si nu imi doresc decat sa continue asa pana la termen si mai departe in viata extrauterina. In sarcina am luat de la inceput si iau in continuare (de fapt le luam pe toate de dinainte de a ramane insarcinata) vitamine prenatale, supliment de acid folic (peste ce contin vitaminele prenatale), Aspenter pe care o sa-l intrerup cand ajung la 36 de saptamani, Levothyroxine preventiv avand tiroidita Hashimoto (si functia tiroidei monitorizata frecvent pe toata durata sarcinii), si Metformin 2000mg/zi. Mi-a fost teama de diabetul gestational, dar nu am facut, si in general mi-a priit incredibil sarcina. Am avut cateva sperieturi cu mici sangerari, dar in afara de asta, mai ales in trimestrul II am avut o energie debordanta, am mancat sanatos si echilibrat fara sa fie nevoie sa fac un efort pt. asta (pur si simplu asta imi cerea organismul, si nu tampenii ca inainte), tenul este mai curat decat a fost in ani si ani de zile - desi am sistat aproape toate cremele pe care le foloseam inainte si nici la tratament cosmetic n-am fost decat o singura data in toata sarcina, parul din cap nu-mi mai cade, parul de pe corp parca e mai putin, si ma simt si eu, in sfarsit, ca un om normal. Tare as vrea sa aflu ce-as putea sa fac ca sa mentin echilibrul asta si dupa sarcina.

tuturor si multa incredere, e un drum greu adesea, dar ce-i al nostru e pus deoparte si merita toate eforturile.

Lai 34+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeta23 spune:

Buna fetelor
Ma alatur si eu voua, sunt diagnosticata cu pcos din 2007 si sunt sub tratament cu siofor 850. Cand am fost diagnosticata am urmat tratamentul riguros si mi-au fost prescrise si AC doar ca imi faceau rau, ma simteam rau de la ele si le-am intrarupt sub indrumarea medicului, asta pana in dec 2008 cand a decedat mama si totul s-a dat peste cap, dar totusi pana anu trecut in august n-am mai auvut probleme cu menstra venea regulat fara cheaguri, greutatea se mentinea, acneea, parul si toate s-au stabilizat, dar de anu trecut am inceput iar sa ma ingras, de acnee nici nu vb, parul din cap cade de pe corp infloreste depresii, amenoree, toate au reinceput in momentul cand ne-am hotarat sa facem bebeculmea (n-am mai luat siofor cu ceva vreme inainte pt ca pe prospect scrie ca nu e de luat sub nici o forma in sarcina)
Am reinceput sa iau sifor si sa fac miscare mai multa, gen bicicleta 1-2 ore in parc, mers pe jos (tot parc) o data la 2 zile, sunt mai atenta la ce mananc, beau mai multa apa ( dar tot ma ingras), dar in seara asta pe o pagina de suport pe facebook dedicata acestui sindrom am descoperit o dieta (de fapt nu este dieta, ci o schimbare de alimentatie) care merge de minune la sindromul asta(cand restul te chinuie si nici nu ai succes prea mare) si anume no carb no sugar.... mamanci max 50 de g de carb pe zi in rest proteine fibre mult lichid.
Tipa care a infiintat pagina de suport a postat si reteta la note cu care ea si altele care au incercat-o au slabit in jur de 40-50 lbs (20-25 de kg) in 6-7 luni fara nici un stres fara nici un efort, marturia lor este ca primele 30 de zile e foarte greu dar apoi devine un obicei foarte simplu de urmat, pt ca daca te vei indopa iar cu dulciuri si carbohidrati se pare ca te vei simti ingrozitor de rau
Sunt mai mult decat tentata sa incerc si voi incepe foarte curand si sper sa am rezultate si sa va spun si voua :D (si voi mie daca aveti secrete care dau roade )
Va dulce si va urez spor la slabit, la sanatate, la bebei
un link la pagina respectiva daca aveti nevoie sau curiozitate
http://www.facebook.com/MYPCOSgroup?sk=notes

Mergi la inceput