Bebelusi de Septembrie-Octombrie 2010 (26)
Raspunsuri - Pagina 21
oramona spune:
Ajutor, fata a facut scaun cu sange, nu mult dar destul. Oare ce poate fi. Si tocmai azi a si vomat dimineata. Am vb cu o pediatra care mi-a zis ca daca mai face azi sa merg la spital ca este de garda, daca nu mi-am facut programare pt maine.
Lora,, ms de telefon. Sper sa fie o doctorita buna, ca mie tarer mi-e frica
mamica fericita de mici comori- Maria Lavinia (01.03.2006) si Elena Elisa (07.10.2010)
ionela.n spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oramona Ajutor, fata a facut scaun cu sange, nu mult dar destul. Oare ce poate fi. Si tocmai azi a si vomat dimineata. Am vb cu o pediatra care mi-a zis ca daca mai face azi sa merg la spital ca este de garda, daca nu mi-am facut programare pt maine. Lora,, ms de telefon. Sper sa fie o doctorita buna, ca mie tarer mi-e frica mamica fericita de mici comori- Maria Lavinia (01.03.2006) si Elena Elisa (07.10.2010) |
Uite ce am gasit pe net:
in realitate, sangele poate fi in scaun sau pe suprafata sa, o diferenta subtila foarte importanta pentru descoperirea cauzei.
Cauze. Cea mai frecventa cauza a sangelui de pe suprafata materiilor fecale este fisura anala. E vorba de o crapatura fina in pielea anusului, de obicei provocata de constipatie. Pe masura ce scaunul trece prin anus, el largeste fisura mai mult, ceea ce duce la o mica sangerare obserbila pe suprafata scaunului, pe scutec sau pe chiloti. Asemenea sangerari provoaca parintilor spaime grozave, dar rareori sunt grave si trec de obicei repede.
Poze Raisa
Arianna11 spune:
Asaaa....tocmai ne-am intors de la plimbare ca se innoura ...margelutza doarme si eu am recuperat ce-ati mai scris
Camy ce draguta esti...m-as bucura ca un copil de bulgarele tau ...eee...mai e pana in decembrie ,anul asta ca venim acasa de Craciun,primul in tara dupa atata timp...si cu bebelina la purtator...
Mari Mariuk si Alesia doarme asa cu mainile pe cap
Mi-a venit o pofta de gogosi si a zis mama ca framanta ea si eu am sa le coc..
DD ne-a daruit o minune Alesia Maria 25/10/2010
oramona spune:
Ionela, multumesc, dar nu pare la suprafata. Asa m-am gandit si eu, dar ea face moale, de 4-5 ori pe zi. Si m-am gandit ca poate fi de la prob ei la fundulet, dar sa vedem. Sa dea DD ca totul sa fie in regula.
mamica fericita de mici comori- Maria Lavinia (01.03.2006) si Elena Elisa (07.10.2010)
selenar spune:
oramona, esti sigura ca e sange? Eu am avut probleme cu baietelul mai bine de o luna, cu scaune moi si la un moment dat am crezut ca a facut cu sange. Dar dr gastroenterolog mi-a spus ca nu era sange, ca era coloratie datorata laptelui cu care suplimentam dieta (Humana HN). Facuse scaun cu mucus, si un acel mucus erau punctele rosii. Dr mi-a spus ca sangele arata ca firicele, lungi asa. Pentru detectarea sangelui, se face o analiza numita "proba de hemoragii oculte" - ca sa fii sigura ca asta e.
Din ce am patit noi, am invatat ca suferintele acestea intestinale la bebei se repara in mult timp. Noi nu am luat probitice (am luat Dicoflor, apoi separat Enterol - si de la ambele Vladut a facut diaree puternica). Vladut s-a reparat numai cu Humana HN (are laptele probiotice) si cu lapte de san.
Succes si sanatate la fetita!
eveline spune:
ORAMONA - nu stiu ce sa zic, daca a si vomitat nu ar fi mai bine sa mergi totusi la doctor...nu strica ceva investigatii. Tinem pumnii!
Si acum sa va zic: victorie totala: multumesc din suflet fetelor. Am schimbat pozitia si a mancat tot, a golit sanul si apoi si pe cel drept. Ne-am jucat un pic si acum doarme. Si nici n-a mai plans cat a fost treaz, Cred ca el plangea in ultimul timp probabil si pentru ca nu era satul.
Acum ca mi-am pus problema serios, sa va spun ce am observat (poate va ajuta si pe voi - CAMY, parca tu spuneai ca la fel nu vrea sa suga si TUTZ - dar tu spuneai ca-i din cauza de debit de lapte). So...cand suge din sanul stang eu stau culcata pe stanga si el, evident pe dreapta...sau tine capul intors in dreapta pentru a suge, da? Ei...cand sta drept, cand il tin in brate adica, am observat ca-si tine capusorul un pic inclinat in stanga, nu-l tine drept drept. Tin minte ca aceeasi problema am avut-o si cu Bia, isi tinea capul in loc de drept inclinat intr-o parte. Am fost cu ea la medic, groaznic de speriata ca-i fata stramba si mi-a zis ca are torticolis...sper ca am scris bine. Adica, mai pe romaneste o intindere musculara la muschiul gatului din partea aia opusa celei in care sta inclinat. Si voi o data in viata macar cred ca ati facut intindere la un muschi la gat de nu puteati intoarce capul deloc in directia aia.
Ma gandesc sa n-aiba Darian la fel, pe dreapta... La Bia a trecut atunci cu masaj, usor, cu o crema antiinflamatoare. Acum am in casa o crema dintr-aia de plante (eucalipt, menta, si mai nu stiu ce) si am sa-i fac masaj usor cu ea lui Darian. Chiar is curioasa, in cateva zile ar trebui sa se remedieze problema.
mamica de Andreea Bianca si Victor Darian
LoraG76 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oramona Ajutor, fata a facut scaun cu sange, nu mult dar destul. Oare ce poate fi. Si tocmai azi a si vomat dimineata. Am vb cu o pediatra care mi-a zis ca daca mai face azi sa merg la spital ca este de garda, daca nu mi-am facut programare pt maine. Lora,, ms de telefon. Sper sa fie o doctorita buna, ca mie tarer mi-e frica mamica fericita de mici comori- Maria Lavinia (01.03.2006) si Elena Elisa (07.10.2010) |
Ramona, stai linistita, e f. buna si f. draguta, o sa va placa sigur. Multa sanatate piticei si sper sa nu fie nimic rau.
Lora, mami de Iustina si Adelina
Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei
Bazar umanitar DC - ajutati copiii
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
Mari-Mariuk spune:
ORAMONA, da Doamne sa fie doar alarma falsa!
EVELINE, ma bucur ca ai reusit!
Noi am fost 10 minute la plimbare, si poate am mai fi stat afara, dar incepuse ploaia. Vlad doarme acum, i-a priit aerul.
Mariuk, fericita mamica de VLAD-CRISTIAN (27.08.2010)
http://picasaweb.google.com/102527437167244304186
http://radiobestpower.no-ip.org:8989/listen.pls
LoraG76 spune:
No, mi-am trimis sotul la farmacie dupa Galafor, ca din asta nu incercasem. Ce bucurie as avea sa-si faca efectul!!! Oare dupa cat timp se intampla "minunea"? Cica-i 25 de lei, la reducere.
Lora, mami de Iustina si Adelina
Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei
Bazar umanitar DC - ajutati copiii
(Niciodata sa nu spui niciodata!)