Strumfi de iul-aug 2007 (208)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mychydutza

Citat:
citat din mesajul lui Timi07

Micky si eu balesc la greu.

Unde ne mutam noi se vorbeste germana , mai rau germana elvetiana.

aia cu "eine kleine Lupulaine"??????

d'ale lui Andrei: "mancarea care vorbeste nu se mananca!!!!"

Ja, natürlich

Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

moaaama, n-am mancat de mult timp si acum mi-e foame iar la ce poze am vazut.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Timi nu stiu daca sa te incurajez sau sa-ti spun adevarul.

Adaptarea aici a lui Cosmin a fost grea. In sensul ca acum uitandu-ma in urma, poate nu a fost asa greu, insa atunci am plans multe nopti.

Cosmin venea din Romania unde era sufletul "gastii" foarte po..p.ul.ar, cand il vedeau afara copiii tipau de bucurie, era foarte pozitiv, plin de viata si il iubeau toti. Iar cand am ajuns aici a fost un soc pt el faptul ca, la 4 ani, nu putea comunica in engleza, copiii nu se jucau cu el, iar joaca pe strada la coltul blocului nu exista.

Eu i-am facut abonament la un loc de joaca, asa ca mergeam cu el acolo zilnic si pentreceam ore bune, el alerga dupa copii dar sfarsea interminabil prin a se juca singur. Imi aduc si acum aminte cum seara ma bagam in pat si ii povesteam consortului si plangeam.

Insa in mod pozitiv pot spune ca perioada asta trece repede, in doua luni vorbea engleza, si acum imi aduc aminte cum la locul de joaca si-a facut primul prieten, si a venit foarte fericit la mine sa-mi zica.

Plus ca in 3 luni a inceput scola, asa ca erau alte preocupari.

Uitandu-ma acum in urma, nu stiu cate urme au lasat toate astea in el, a devenit putin neincrezator, nu mai e pozitiv ci de un negativism exasperant, insa nu stiu daca are legatura cu mutatul sau cu avansarea in varsta. El saracul nu s-a plans niciodata, chiar in prima zi de scoala el a intrat in clasa fara sa zica nimic, iar eu m-am intors acasa plangand ca o sa-mi piarda aia copilul.

Deci dupa cum vezi mutatul nu pare sa-l fi afectat neaparat pe el, aici e acasa, si acum ca mergem in Romania, are emotii dar mereu imi zice ca nu vrea sa locuiasca acolo, ca aici e ACASA. Insa pe mine m-a afectat, mi-a lasat urme, ma gandesc cu greu la perioada aia, mai ales ca si eu eram in proces de adaptare, lasasem multe in urma.

Dar asta e cazul nostru, pe de alta parte nu cred ca m-ar mai afecta asa mult o relocare, am facut-o o data, atat timp cat suntem impreuna cred ca totul ar fi ok si nu as mai vedea totul tragic. Insa la noi a fost o adaptare masiva, mutatul, lasat tot in urma, adaptarea la o casnicie (pt mine), adaptarea lui Cosmin cu sotul meu, etc etc. La voi e o situatie diferita si cred ca atat timp cat aveti stabilitatea psihica normala unei familii nu o sa fie asa greu.

Mergi la inceput

Si pentru ca am fost destul de negativista in postul precedent, iti pot spune ca a ajutat f mult atitudinea noastra pozitiva in fata lui, activitatile frumoase, practic i-am aratat weekend de weekend avantajele mutarii aici, mereu plecam undeva, ferme de animale, zoo, locuri de joaca care mai de care, activitati care nu se gaseau atunci in Romania si care il incatau nespus. Iar din momentul in care a inceput sa vorbeasca engleza ii invitam prieteni de la scoala sa vina la noi sa se joace, il intrebam de cine ii place la scoala si il chemam la noi, astfel i-am consolidat prieteniile pe moment.

Mergi la inceput

Fetelor stiati ca s-a schimbat calendarul zodiacal?

Uitati www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1347140/Horoscope-change-2011-Sidereal-astrology-reveals-13th-OPHIUCHUS-zodiac-sign.html" target="_blank">AICI

Mergi la inceput

multumesc frumos Luna, normal ca adevarul il cautam
Ai dreptate ca fiind toti impreuna e mai bine pe de o parte, chiar si Sophie a spus-o, minusul la noi va fi ca eu noi nu vorbim germana deci sprijin din punctul asta de vedere va fi f mic. Ma amagesc ca vom invata toti impreuna
Ma astept la o regresie si la revenirea in forta a tantrumuriloe atunci cand va merge la cresa. Ma bucur totusi ca acolo incep scoala mai tarziu pe la 5 sau 6 ani, inca nu stiu sigur si o sa poate invata germana mai in joaca...asa sper eu.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Si pentru ca am fost destul de negativista in postul precedent, iti pot spune ca a ajutat f mult atitudinea noastra pozitiva in fata lui, activitatile frumoase, practic i-am aratat weekend de weekend avantajele mutarii aici, mereu plecam undeva, ferme de animale, zoo, locuri de joaca care mai de care, activitati care nu se gaseau atunci in Romania si care il incatau nespus. Iar din momentul in care a inceput sa vorbeasca engleza ii invitam prieteni de la scoala sa vina la noi sa se joace, il intrebam de cine ii place la scoala si il chemam la noi, astfel i-am consolidat prieteniile pe moment.

Noi incepem cu o saptamana de vacanta, urmeaza o periada cand vor fi acasa cu mine si abea dupa aceea merg la gradinita.Acomdarea zic eu va zi treptata dar tot ma astept la socul de-a nu cunoaste pe nimeni si mai ales de-a nu intelege ce i se spune chiar daca eu o tot pregatesc. Speram sa facem mici excursii, in jurul stanii, tot restul anului si sa indulcim greul acomodarii. Simplul fapt ca poate ne vom lua masina anul asta va fi o mare bucurie pt Sophie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Vivela, si la noi Saby a respectat ordinea Montessori, intai sa scrie literele si apoi sa citeasca diverse cuvinte. Doar ca ea le scrie pe cele mari de tipar, n-am incercat sa-i arat altceva.
Vad ca prinde foarte repede limbile straine, stie deja propozitii intregi in engleza, raspunde la unele intrebari, intelege ce i se spune. Cand am fost in Franta si in Italia incepuse sa salute si sa comunice cu oamenii de acolo, destul de usor si fara efort din partea noastra, doar am corectat-o unde nu pronunta bine. Stie cantecele in franceza si pronunta perfect, chiar daca nu s-a deranjat nimeni sa-i spuna ce inseamna . Mi-ar placea sa invete organizat, dar pentru ea cred ca e mult mai bine sa o faca in joaca. Mai nou si Larisa repeta cuvinte straine dupa sora-sa, dimineata m-a innebunit cu "onion", ca mi-a dezbracat 2 cepe.

Voiam sa mai raspund din urma dar nu mai tin minte nimic. N-am in cap decat faptul ca ne-am luat bilete de avion pentru vacanta, mai ramane sa stabilim cazarea si masina, dar am cautat sute de locuri de cazare, am vazut mii de poze, am sortat si ales si tot nu m-am hotarat, insa ce am vazut m-a imbolnavit complet, in orasul asta gri eu visez doar la mare si soare. Asa ca ma intelegeti daca am mai uitat din ce am citit, da?

Mergi la inceput

Timi stana? ce stana? Suna superb, imi si imaginez cum veti avea voi casuta pe deal si vedeti stana la oriznont, peisaj feeric, va invidiez. Va fi bine sunt sigura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Salut fetele! Vad ca discutati de mancaruri si vacante... ehhh, eu nu stiu pe unde sa imi mai scot camasa ca mi-a venit impozitul pe cladiri si era sa fac comotie cerebrala: pe apartamentul unde locuim impozitul e cat valoarea apartamentului meu din Brasov! am ramas interzisa! cum frate sa platesti impozit pe un apartament chiar daca are 150 mp, 32000 euro????? si asta doar pentru ca mai detii o proprietate?!? 32000 euro pe an?!? astia au innebunit cu totul! E furt pe fata!

Mergi la inceput