Bobocei sept-oct 2008 (323), Bun venit Theo!!!

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui albertje

buna fetelor ,

luminita 2008 , sant la ordinea zilei (noptii) trezirile hunilor sau e ceva trecator ,vreo dereglare de program?
Nici a mea copila nu doarme neintrerupt noptile .de cand e ea asa a fost ...greu de programat .are treziri dese ,dar de scurta durata .ori vrea sa bea ,ori vrea suzeta ...din pacate nu am scapat inca de ea .
voi mai folositi pampers?

O ZI FRUMOASA IN CONTINUARE.

trezirile sunt ceva normal, asa le e firea. de cand s-au nascut au avut atatea nopti dormite snur cate degete am eu la o mana....
se trezesc strict ptr lapte/bibe, dar nu ptr ca le e foame, ca nu beau cine stie ce, pur si simplu relfexul...

noi da, suntem inca cu pampers. inca nu vorbim, nu cerem olita, asadar mai astept putin. doar putin, pana in primavara, ca din spetembrie mergem la gradi si nu ne mai sterge nimeni la fund ca la cresa...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Nocom

Salutare,

luminita Offff, eu chiar credeam ca ai fost la vre-o petrecere ceva.... imi pare rau! Sincera sa fiu, nu mai stiu cum e sa nu doarma copilul noaptea, sunt o mega fericita din punctul asta de vedere... totusi, clar nu e ceva normal ca inca sa se trezeasca noaptea pentru diverse nevoi :( (SA NU CREZI CA O ZIC CU RAUTATE!!!) Dr lor ce spune despre aceste treziri, care este cauza lor, cand vor inceta? Imi pare tare tare rau.....

zice ca sunt obisnuiti sa bea lapte noaptea si se trezesc pur si simplu din reflex. sunt total de acord.
si mai zice sa nu le mai dau cateva nopti si nu se vor mai trezi. dar ei plang tare si eu nu vreau asta...
mai asteptam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

'Neatza!
Ange, offf, lasa ca trece si os a vina un job mai bun, o sa vezi. Cat despre acomodarea Crinei, nu-ti face griji o sa reintre in fagasul normalitatii cand o sa isi faca o rutina din asta dar crearea unei rutini dureaza un pic asa ca... rabdare.
Nococm, asta cu viteza o stiu de la Stefan. Lucia nu e o vitezomana. Cu Stefan cand mergeam pe strada cu ceva cu roti trebuia sa ma chinui sa ma tin de el (ma mir ca n-am nascut-o pe Lucia si mai devreme la cat am alergat dupa el) in schimb de Lucia trebuie sa trag eu ca ea e cu ochii pe toate gardurile. Ea e cu vorbitul si intrebatul, nu se uita pe unde merge ca trebuie sa discute despre toate cate-n luna si stele. E de groaza.
Anis, eu nu te stiu dar ma bucur sa te cunosc. Ce fain sa ai 3 fete cucuiete! Cat despre dorinta de a face lucrurile singura... stiu bine ce spui ca "Lucia face" e un refren continuu al zilelor noastre. Evident ca Lucia face numai ce are ea chef sa faca. Atunci cand vrea ea se imbraca/dezbraca singura, se incalta/descalta, face ordine la jucarii dar numai cand vrea ea. E obsedata sa aprinda/stinga lumina, deschida/inchida usa, sa ordoneze tacamurile din masina de spalat vase in sertar si orice altceva ce face fratele ei. La tine cu 3 cred ca e si mai interesant cu imitatul.
Alexa, ma bucur tare mult sa aud vesti bune despre cei mici. E fain ca deocamdata nu exista semne de rivalitate. Tineti-o tot asa!
Albertje, asa cum exista scoli si scoli, gradinite si gradinite la fel e si cu doicile. Eu sunt foarte multumita de serviciile lor iar cresa e amenajata special pentru copii mici: la bucatarie au scaune inalte, tacamuri de plastic, pahare speciale, meniu adecvat si variat, camera de joaca si camera de sport sunt amenajate strict pentru nevoiele celor pana la 3 ani, jucariile sunt toate adecvate varstei iar camerele de dormit (dorm max. 3 copii intr-o camera) sunt dotate cu patuturi de copil mic, cu saci de dormit, baby-phones si tot ce mai trebuie. Tipele au experienta, sunt foarte profi fiind incluse pe lista celor care ofera si ucenicie avand mai mereu pe cineva in practica (trimis de Jugendamt). Zilnic petrec o ora afara in aer liber si o data pe saptamana vine o tipa de la scoala de muzica si face cu copii tot felul de chestii muzicale interesante. Au saptamanal cate o tema de cunoastere, inclusa fiind si parte experimentala, de ex. saptamana asta cunoastem fructele si legumele asa ca merg la supermarket si cumpara cate un fruct si o leguma din principalele sortimente dupa care se intorc la cresa si se joaca cu ele, vorbesc despre ele, gusta si tot restul sapt. tema se regaseste in diversele lor activitati. In plus pe una dintre doici o cunosc personal, ne stim de la asociatia micilor gradinari unde sotul ei e vicepresedinte iar baietii nostri sunt prieteni (vor merge impreuna la scoala anul asta). Poate de asta a prins si Lucia loc la ele ca de obicei au doar 3-4 locuri libere pe an iar cereri cu gramada.

Lucia nu mai poarta pampers de pe la 20 de luni iar de suzeta am scapat undeva inainte de doi ani, pur si simplu i-am dat-o din ce in ce mai rar asa ca ea s-a obisnuit s-o ceara tot mai rar pana cand n-a mai cerut-o deloc.

Oau ce m-am intins la povesti. Ma duc sa ma pregatsc ca intru de sevici dupa-amiaza astazi.

O zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui AlexaM

Lumi, Matei inca are aprox 80% din nopti cu trezri, cel putin una. Din fericire el se trezeste de control, ma vede si se culca la loc. Sau cere apa si nani...nu sta treaz. Trezirea nu dureaza mai mult de 5 min. S-a trezit de vreo 2 ori pe la 4 si a vrut sa se ridice din pat sa se joace, insa i-am explicat ca e noapte nu zi asa ca trebuie sa dormim. Acum ne bate la cap mereu ca "e noa nu e zi" (zi ca in zimbet...nu spune cu "i"...e tare amuzant).
In ceea ce priveste normalitatea trezirilor, cred ca tine de copil. Tata inca se trezeste de vreo 2 ori pe noapte in fiecare noapte si a ajuns bine sanatos la 56 de ani...

Noi suntem bine acum. Theo e un mancacios...

te pup, ma bucur mult ca sunteti ok.
cat despre treziri, nici hunii nu pleaca la discoteca de obicei cand se trezes, sunt exceptii noptile in care se trezesc si adorm dupa 2-3 ore. de regula se trezesc sa bea putin lapte si adorm singurei imediat. insa se trezesc de 2-3 ori pe zi, in contratimp, deci ptr mine vreo 4-5-6 treziri. incep sa le cam simt, de cand am reinceput serviciul.

nici eu nu cred insa ca e un lucru anormal. absolut deloc. stiu si alte cazuri de copii care n-au dormit noaptea pana la vreo 3, fix acelasi program cu ai mei... asta e, mergem mai departe.

Mergi la inceput

ange, o imbratisare mare de la mine si aici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albertje spune:

Citat:
citat din mesajul lui angelynna82

Neatza,

Haideti la o

ieri am avut parte de o experienta foarte nasoala...dau copy paste...

dupa amiaza m-au sunat si "sefa" a spus ca a avut o neintelegere cu celalalt asociat si nu au nevoie de serviciile mele, mor de oftica, nervi&co....

pitica se pare ca se acomodeaza mai greu la gradi...nu a dormit deloc ieri si aseara a cazut la pat de la 20.00...cere mereu in brate, daca plec din raza ei bizuala plange, uffff

azi iarasi incep cautarile pt job...

mami de printesa Crina(12.10.2008)
"pinsesa lui mama"www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=6c29da1dcaea711431a9cb&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_ur" target="_blank">Crinul mamei

imi pare rau pt tine .sper sa gasesti in curand sefi mai seriosi ,ce in neintelegerile lor nu amesteca si angajatii .
rabdarica cu gradinitza ,totul va fi bine !

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui AlexaM

In primul rand va multumesc din suflet pentru urari si gandurile bune de cand s-a nascut Theo. Inseamna mult pt mine!

Bun venit fetelor noi!

multumesc de primire. la randul meu ,zic : ,, Sa traiasca Theo ! ,,

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui luminita2008

Citat:
citat din mesajul lui Nocom

Salutare,

luminita Offff, eu chiar credeam ca ai fost la vre-o petrecere ceva.... imi pare rau! Sincera sa fiu, nu mai stiu cum e sa nu doarma copilul noaptea, sunt o mega fericita din punctul asta de vedere... totusi, clar nu e ceva normal ca inca sa se trezeasca noaptea pentru diverse nevoi :( (SA NU CREZI CA O ZIC CU RAUTATE!!!) Dr lor ce spune despre aceste treziri, care este cauza lor, cand vor inceta? Imi pare tare tare rau.....

zice ca sunt obisnuiti sa bea lapte noaptea si se trezesc pur si simplu din reflex. sunt total de acord.
si mai zice sa nu le mai dau cateva nopti si nu se vor mai trezi. dar ei plang tare si eu nu vreau asta...
mai asteptam.

Ceata lui pitigoi: Luminita, Edi si Robi - 26.09.2008

"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"

www.sos-satelecopiilor.ro/" target="_blank">O mama imaginara nu e o mama!

andrea ,a fost deosebita de la nastere in priviinta somnului .am alaptat-o pana la 10 luni .pediatrul ne-a recomandat si noua dupa 6 luni evitarea alaptarii in cursul noptii .am incercat toate variantele ,dupa cele 10 luni nu se mai punea in discutie dorinta ei de a suge,dar tot se trezea .primea apa ,pe care de alfel nu o tolereaza decat pt baie ..am luat carti ,am aplicat metode ,am facut ritualuri ,am luat creme de masaj relaxante, am primit si homeopatice ...totul in zadar .la un moment dat am renuntat eu sa mai monitorizez noptile ,sa imi notez de cate ori s-a trezit ...cat de putin am dormit .fiecare copil e unic !ii iubim asa cum sant !

Mergi la inceput

m-am lungt pe mai multe posturi ..raspund cam la subiect ,fiecaruia in parte ,pana imi intru in ritm si reusesc sa retin atatea info fara a va confunda .

ClaudiaH ,suna atragator ceea ce ofera doicile voastre.super profesional .ma bucur ca ai avut sansa sa gasesti pe cineva pe masura . e un sentiment de bine sa stii ca copilul tau e bine ingrijit in lipsa ta ,ca primeste tot ce are nevoie .altfel te duci la servici .

cat despre suzeta ,jos palaria .mie cu baiatul mi-a fost extrem de usor in toate privintele .suzeta ,biberoane ,pampersi etc .total alt tip de copil ,extrem de linistit fata de sora lui .de asta ziceam ca inca nu am inca probleme (de pubertate)cu el .e un tip calm ,iubitor ,placut ,comunicativ .

alegi pt copilul tau vreo scoala anume ,tip Waldorf sau il vei inscrie la scoli normale ?

le vorbesti copiilor tai in romaneste sau germana?

Mergi la inceput

O dupa amiaza placuta tuturor si spor in ce faceti .gata si pauza mea de relaxare pe aici . back to work .

Mergi la inceput