Puiuti de Randunici 2008! (475)-INGERASULUI ILINCA
Raspunsuri - Pagina 10
zozela spune:
Cu restul..nici n-as sti de unde sa incep.
Asta daca as avea timp acum
Miha
Mamica lui Mihai si a Mariei 
gecko spune:
De la inceputul lui februarie incepe si el inotul. Primul trimestru dureaza 11 saptamani, vedem cum merge/cum ii place si daca e interesat continuam si in trimestrele urmatoare.
Si mi-am amintit ca nu v-am spus cum a fost cu barca.EXCELENTTTT
, mai vreau
. Dupa ce ne asezam la casa noastra, dupa ce ne asezam una alta in jurul nostru, dupa ce ne prisosesc banii, ne luam si noi barcuta
.
Apropo, cand zic barcuta nu ma refer la vasle, ci la ceva de genul www.boatsales.com.au/Tig/UI/PagePopup.aspx?R=9954725&PhotoID=bp5626304620997956652&h_mid=5217090&f_mid=&c_mid=5220866&pid=140921&tabID=303696" target="_blank">asta
E incredibil ce lume plina de viata e pe apele din zona. Barci mari/mici, familii cu copii, tineri petrecareti, pensionari relaxandu-se, toti scotandu-si barca pe rau si plimbandu-se in sus si-n jos pe canale. Recunosc ca mi se pare o activitate tare frumoasa si mai ales sa o imparti cu copiii.
Si pe langa plimbarea excelenta, vreme faina, companie placuta, am avut onoarea sa fim salutati si de 2 delfini
. I-a cam stat inima'n loc cumnatei, caci au aparut cand ea statea intr-un colac din ala mare tras de barca, dar imaginea a fost de milioane.
Inca e la bustul gol
...oare asteapta sa i se usuce tricoul
ariel_7000 spune:
Eu am fost incantata de ce a facut Alex la gradi, adica de faptul ca a fost indrumata sa-si asculte inima si sufletul. Alex deseneaza, picteaza, modeleaza fff frumos si Irina a simtit asta si a incurajat-o in directia asta. Pt Alex a fost superba perioada gradinitei. Acolo intemeiasem un mic cerc de prieteni: copii, frati, parinti, bunici chiar, stateam la suete dupa serbari, am facut petreceri impreuna, revelion chiar, picknicuri...a fost frumos.
Ca minusuri: nu prea se respecta principiul W., insa daca educatoarea e blanda, atenta, draguta, nu se simte lipsa...totul depinde de educatoare si grupa. Eu va recomand din suflet pe Irina daca mergeti la W. din Popa Nan sau pe Veronica la cel din Romana (Venezuela parca). Nu va recomand grupa lui Marry, directoarea, care mie una nu mi-a placut in cei 3 ani de W. Celelalte fete nu le cunosc, deci nu le pot judeca. Alt aspect care nu mi-a placut: ca primesc copii bolnavi, indiferent de stadiu...de la simplul muc, la scarlatine si pneumonii...chiar daca au afise peste tot ca NU SE ADUC COPII BOLNAVI
si chiar daca au o tante la cabinet, marti si joi, care se uita in gatul lor...nu stiu cum o face, ca nu a depistat sau s-a facut ac nu depisteaza scarlatina de 3 ori, varicela de vreo 5 ori, gripe in plina perioada porcina, pneumonii de a fost copil luat direct cu salvarea de la gradi...Din spusele educatoarei, directoarea le forteaza sa primeasca copiii asa, impreuna cu tratament la ei, din cauza ca daca nu indeplinesc nu stiu ce numar, ar fi prbl la minister.
De ce nu am continuat cu scoala...La sfatul Irinei am ales altceva pt Alex. Irina a avut ocazia sa lucreze ca prof la scoala W. si a refuzat, deoarece a zis ca nici pe departe nu se respecta nimic din programa acolo, ca daca la gradi mai e cum mai e, se mai improvizeaza ceva, acolo e jale....Am discutat cu parinti care au copii acolo sau care i-au avut, aceeasi parere...La fel m-a sfatuit fosta mea invatatoare, care are cursuri de W. si mi-a zis ca gradi este ideala pt Alex, scoala nu.Alt aspect, scoala W., ca si gradi, tin de Min. Invatamantului, au sistem alternativ de invatare, deci sunt scoli de stat, dar cu finantare din Germania, din partea Fundatiei W....asta este numai pe hartie, ca de fapt lipseste cu desavarsire, asa ca MI nu mai poate el si nu le mai da nici el nimic, ca pretinde ca au de dincolo. La gradi, TOATE materialele, mobila, jucariile, TOT erau luate de catre noi. Atunci nu m-a deranjat, insa la nivel de scoala se mai complica lucrurile, deja au in curriculum instrumente muzicale, ore de abilitati practice si plastice, de fapt pe asta pun ei accent...
Si motivul cel mai important si decisiv, a fost securea care atarna asupra acestul tip de invatamant. Fiecare minstru al inv. de pana acum a vrut sa desfiinteze acest tip de scoala, mereu s-a pus problema daca raman sau nu, prin diferite interventii au mai rezistat un an si inca unul si inca unul...dar asta nu-mi garanteaza ca la anul vor rezista sau ca nu vine nu stiu ce alt ministru care-i va face praf. Eu una, ma tem de incertitudine. Cel mai teama mi-a fost ca Alex sa inceapa scoala W. si peste noapte sa nu apara o lege, sa-i desfiinteze si brusc sa ajunga intr-un sistem total opus.
In gradi Alex a invatat sa se joace, nu a invatat sa scrie, sa citeasca, asta a facut-o ea acasa putin, ca a vrut ea. La gradi au invatat, extracuricular niste liniute, bastonase, ca asa a vrut Irina. A fost greu pt Alex in primele saptamani, caci toti colegii ei stiau deja multe, dar a recuperat, datorita ei, ca e silitoare si a invatatoarei care, dpdv al meu, este f buna si rabdatoare si nu a dat importanta bagajului de notiuni cu care au venit copiii. Am discutat cu ea la inceput aspectul asta si a reactionat f bine si a avut rabdare.
Un alt motiv a fost naveta. Scoala lui Alex este la fix 2 minute de casa, scoala W. era mai departe si cum noi nu avem masina ar fi insemnat iar stat prin statii in ger, viscol...ceea ce ar fi fost f greu cu Teo atarnat de pantalonii mei...
Ca alternativa, ar fi fost sistemul Step by step, care se practica in unele scoli, din pacate niciuna pe langa noi si niciuna la care sa avem intrare...trebuiau niste relatii pe care noi nu le aveam.
Daca ar fi sa plec din tara, as alege pt ea ori sistemul W. ori SbS, aici nu, din motivul de incertitudine in ceea ce priveste autorizarea.
Tragand linie, sunt multumita de alegerile facute, sper sa fie ok si in continuare, cu toate ca ma cam sperie programa scolara, care cum am zis inainte, mi se pare cam complicata pentru nivelul lor de intelegere. Noroc ca Alex este isteata, silitoare si ca avem parte de o invatatoare mai buna decat m-am asteptat.
" SALVEAZA-L PE SILUAN!!! TU IL POTI AJUTA!"
blankar spune:
hello randunici!
un mare
-ic lui Miha!
Gecko , e tare faza cu tricoul
de ce trebuie sa ii faceti urografie?
sa bat in lemn,Eric nu a mai facut infectii de cand
a scapat de pampers si a mai crescut
nu i-am mai dat antibiotic de 5 luni

in schimb in sucul proaspat stors de citrice ii bag
in fiecare zi suc de afine,zmeura ,merisoare sau capsuni
asa ne-a zis dr. sa manance cat mai mult din fructele enumerate
cica sunt bune contra infectiilor
Bitza curaj! sunteti pe drumul cel bun
Cristina la multi ani cu intarziere!
Ioana,rabdare! lui Eric i-a cam trebuit 1 an sa se obisnuiasca
ca nu e singur
acuma zice ca mai vrea o surioara
gecko spune:
Blankar, ne-au pus sa facem urografie pentru ca e Proteus, pentru ca nu am rezolvat-o cu prima tura de AB, pentru ca bine-nteles la ecografie nu se vede mare lucru si mai ales nu se vad ureterele...pentru ca...nu mai stiu
, eu m-am dus ca o floricica cu el la reevaluare (ca asa e protocolul aici pt infectiile urinare la baieti), fluierand a fara grija si cand colo...pai stai ca inca e infectia...hai cu nou tratament...hai cu investigatii. Pe deoparte as spune pas, ca am convingerea ca nu are nimic, dar....
Tin minte ca undeva am citit si eu de sucul de afine si zmeura...dar nu mai tin minte daca a fost carte/articol de medicina sau remedii mai babesti.
Ma bucur ca Eric e bine
.
CristinaGoji spune:
Gecko si eu am patit-o cu Vlad cu infectie urinara cu proteus, pe vremea cand avea reflux. Ii dadeam o data la 2 saptamani urocultura si o data i-a iesit proteus, a luat antibiotic, am repetat urocultura, iarasi i-a iesit proteus, iar dr ne-a trimis la spital, unde i-au recoltat urina pe sonda, "direct de la sursa" si nu avea copilul nimic. Concluzia - a fost infectata proba din exterior. Sfatul meu e sa refaceti proba pe sonda, daca aveti posibilitate.
Multumesc de urari la toata lumea. 
Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria
"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
Author unknown
ariel_7000 spune:
Cristina, tie ti-e si mai greu cred, in ceea ce priveste perioada dificila a picilor, ca sunt apropiati de varsta. La fel si la celelalte fete cu pici de varsta apropiata.
La noi, imi dau seama ca are legatura cu noi, cu disponibilitatea noastra, in functie de nevoile lui. La Alex a fost diferit...a fost un copil energic, plin de idei, reuseam cumva sa ii fac fatza, cu greu, dar reuseam sa ma impart intre "meseria" de mama, cea de sotie, ce de om in campul muncii...acum, mi-e greu si uneori simt ca nu reusesc si de aici frustrarile tuturor. Incerc sa fiu mama, prietena, sotie, gospodina (asta nu prea imi iese mereu
), piesa principala in firma. Pana sa ramana M. fara job mai mergea cum mai mergea, acum, imi tremura sufletul de teama ca daca nu turez motoarele la maxim azi, maine nu am ce sa le mai pun pe masa la pici...casa mea nu mai e camin, este casa de locuit, depozit de marfa, atelier de creatie
, sala de invatat, loc de joaca, totul in 2 camere, 1 bucatarie si o baie...si un hol. De multe ori am senzatia ca este muuuuult prea mare aglomeratie pe mp, ca incep sa incurc mamiceala cu afacerea si de aici haosul aferent. Azi ma simt depasita de situatie, am senzatia ca nu iese bine in nicio directie, ca incerc sa le rezolv pe toate si mai rau le amestec...maine, poate cand se va risipi ceata din mintea mea si poate va fi altfel si voi reusi si eu sa am un program normal de viata, de aici, implicit si un comportament normal, sa ma dedic in dozele corecte mamicelii, vietii de familie, muncii...Pana atunci, imi vad viata ca si pe casa mea, o mare amestecatura de lucruri si de fapte...si ma gandesc daca nu cumva asa o vad si picii mei si de aici reactiile, crizutele lui Teo. Alex, saraca, cumva s-a pliat pe situatie, nu intelege ea exact cum sta treaba, dar vad ca incearca. Nici eu nu inteleg, cum as avea pretentie la ei sa o faca?
" SALVEAZA-L PE SILUAN!!! TU IL POTI AJUTA!"
CristinaGoji spune:
Ariel am auzit o expresie faina intr-un film "Homes are for free expression, not for good impression." Cred ca asa e si la tine, important e sa functionati voi ok in haosul (care poate fi doar aparent) din casa. Si Teo o sa se plieze, in timp, lasa-i timp, dar si tu sa te simti implinita cu ceea ce faci si sa vada ei ca o faci de placere. Capul sus, mamico!
Deeapui cartea nu a aparut inca in Romania, eu am cumparat-o cu ajutorul unei prietene de pe amazon. Ti-as putea-o imprumuta si sa ti-o trimit eventual prin posta, tu sa platesti taxele de transport dus-intors, dar nu stiu daca nu ti-ar iesi mai bine/ieftin sa o cumpueri tu de pe amazon.
Vladic
Daria
"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
Author unknown
CristinaGoji spune:
Si asa cum viseaza Gecko la "barcuta", visez si eu la o "casuta pe roti" sa putem calatori nestingheriti peste tot pe unde ne duce capul...
Vladic
Daria
Author unknown
luny spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui CristinaGoji Si asa cum viseaza Gecko la "barcuta", visez si eu la o "casuta pe roti" sa putem calatori nestingheriti peste tot pe unde ne duce capul... Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006) Vladic Daria "We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing." Author unknown |
mi visam, dar rau de tot, la... ambele!
ce n-as da sa locuiesc undeva cu apa, lac, rau, mare, sa am barcuta cum zice Gecko!! macar casa pe roti s-o avem, macar la pensie..
ne-au innebunit nemtii, olandezii, prin Grecia, mergeau in gasca vreo 3-4 masini, se distrau suuper, majoritatea in jur de 70 aniIubirea mea,
MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!