Ghiocei de Martie-Aprilie***296***
Raspunsuri - Pagina 25
pisigri spune:
Cred ca datorez niste scuze, in primul rind lui Floric si apoi si Gianinei (si oricarei fete care a spus ca prefera sa isi dea copilul la scoala la 6 ani jumate): nu am vrut sa sune ca si cum as fi detinatoarea adevarului absolut in legatura cu acest subiect. este o parere personala, ce-am zis eu legat de copilarie&co. Doar ca ma gindesc ca poate aveti niste argumente pe care eu le pierd din vedere, cind sinteti atit de hotarite in aceasta privinta. Si daca aveti, va rog sa mi leimpartasiti...
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Anaan spune:
Salutare!
Pisik, desi gandul mi-a fost cel mai mult la tine, tocmai pe tine am uitat sa te incurajez si sa te pup

. Sfaturi n-am sa-ti dau, ca n-am experienta necesara, dar iti inteleg perfect sentimentele. Sper ca gradinita sa fie o experienta placuta si pentru Ana-nazdravana si pentru mami a ei cat mai curand!
Anaan spune:
Referitor la mersul la gradinita si la varsta inceperii scolii, eu nu as mai vrea sa detaliez, ca nu vreau sa isc polemici inutile. Intr-adevar eu am gandit in perspectiva si nu am renuntat la asta, dar va inteleg ca nu vreti sa va faceti griji de pe acum.
Pisigri, un motiv pentru care nu e indicat mersul tarziu la scoala - si asta ti-o spun din experienta mea cu copiii- este acela ca, mai ales la varste mici, diferenta de varsta intre copii se simte, intre un copil de sase ani sau sase ani si jumatate si unul de sapte ani si jumatate sunt diferente evidente: cei mai mari au alt ritm de invatare si alta capacitate de atentie, numai ca tocmai astea sunt "bruiate" de ritmul mai incet de invatare si de incapacitatea de a se concentra pe termen lung a celor mai mici. Deseori, copiii mai mari se plictisesc si se blazeaza, astfel incat prin clasa a doua nu mai au acelasi randament. Anii trecuti era o moda de a tine copiii cat mai mult acasa, exact din motivul mentionat de tine "au toata viata inainte sa tot invete etc", si-mi spuneau colegele mele invatatoare ca acei copii dati tarziu la scoala, unii chiar pe la opt ani, erau departe de a fi cei mai performanti si, deseori, dezvoltau probleme de comportament, fiindca initial le era greu sa se adapteze colegilor mai mici si apoi fiindca erau frustrati din cauza lipsei de performanta, in conditiile in care varsta i-ar fi propus ca performeri
. Sigur ca aceasta constatare s-a facut la nivel general, au existat si exceptii; pana la urma, fiecare copil este altfel, insa nici concluziile cu caracter de generalitate nu sunt de neglijat.
Deseori, diferentele se pastreaza si in clasele mai mari: in clasa unde eram diriginta pana sa intru in concediu, sunt doua fete care au 19 ani si jumatate. Nu au reusit sa se integreze si mereu sunt deranjate de "prostiile" si "superficialitatea" colegilor, ambele de-abia asteptand "sa se scape de tampenia asta de liceu" si sa merga odata la facultate.
Pisik06 spune:
Hello!
Multumim de incurajari in continuare
Va simt aproape si va iubesc

Astazi a fost mai rau la despartire, dar mai bine per total zic eu. Dimineata a fost lectie deschisa, adica parintii au stat cu copiii intr-o alta sala decat cea de clasa, iar doamnele au cantat cu ei vreo 3 cantecele (mai mult doamnele va dati seama) si au facut o activitate de lucru manual, adica pe o plansa mare sa isi puna ei amprentele, cu manuta data in prealabil printr-un soi de vopsea alba. Ana mea care e mozolici sef a fost f incantata
. Dupa lectie a venit vremea sa revina in clasa. Nenorocire desigur. A urlat mai tare cand a fost sa plec. A, si am uitat sa zic ca a plans si cand am intrat dupa cum spunea M_Monique, se agata de mine si tipa "nu mami". In fine, am lasat-o cu dna asistenta si am coborat sa mai stau de vorba cu educatoarele care au mai ramas cu parintii. La scurt timp a venit cineva si mi-a spus sa stau linistita ca le-a pus dna asistenta muzica si danseaza si ca nu mai plange. Pe la 11 am plecat si la 13 am revenit sa o iau. Pe geamul de la ei de la grupa se vede poarta si am vazut-o ca se plimba super linistita pe acolo. Cand m-a vazut a inceput sa tipe si sa urle mami, a luat-o educatoarea in brate si cum m-a vazut a intins bratele spre mine cu jale, dar s-a calmat f repede. Apoi imi arata sala, ca facusera patuturile si incepuse sa spuna "api, api" (api = lapte, asociat cu nani). I-am zis ca plecam, apoi cand am iesit afara, s-a dus repede la geam si s-a lipit cu fata de el si tot zicea "opiii", adica copiii. La masina can sa ne urcam o luase inapoi spre gradi spunand mereu "opiii". Mi-au zis fetele ca a si mancat astazi, chiar putin din ambele feluri. Asa ca eu zic ca e spre bine![]()
Ce e rau e cu somnul. Eu o iau pe la 13, imi adoarme in masina, ieri a ramas adormita si a dormit vreo 40 minute, astazi s-a trezit, deci a ramas cu cele 10 minute din masina
Asta se va rezolva cand o sa si doarma acolo, desi eu parca tot aman momentul asta, nu stiu de ce
Va pup mult si va tin la curent.
P.S. Meniuri asa exacte ca Geanina nu pot posta, meniul e afisat acolo dar eu nu tin minte. Micul dejun nu am ajuns inca sa il servim acolo, ca ajungme tarziu, dar astazi la pranz au avut supa de pui cu taitei si spaghete milaneze cu carne de vita parca. Si fructele de la 11. Dimineata au lapte, tartine, chestii din astea am vazut. E variat meniul si imi place si dna bucatareasa.
Mami de minune mica
Bianca2503 spune:
PISIK, cand Vladimir adoarme in masina in jurul pranzului nu oprim masina. Preferam sa mai mergem cu el vreo juma de ora-o ora sa mai doarma ca sa isi faca somnul cat de cat ca altfel tot eu trag.
Asta am invatat de la Robert care a ajuns cu el intr-o zi pana la Ploiesti. A intors in giratoriu la Lukoil si s-au intors
.
Sincer, decat sa ma maraie 7 ore pana seara mai bine consum niste motorina.
pisigri spune:
Ana, multumesc
. Cumva ma recunosc, eu sint nascuta in iunie si am mers la scoala la 7 ani (si-un pic), insa stiam sa citesc fluent si sa scriu cu litere de tipar, sa fac adunari/scaderi cu numere mici, etc. Adica cumva ma cam plictiseam/enervam pe la ore. Bine, pe mine nu m-a lasat maica-mea sa ma blazez :D pentru ca in ciclul primar m-a verificat mereu la lectii (lucru care mi-a prins bine mai tirziu, ca m-a invatat sa invat si mai ales sa fiu constiincioasa). Oricum, ce spui tu makes sense, multumesc din nou.
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Pisik06 spune:
BIANCA, stiu, si noi faceam asa, inclusiv inainte de Craciun s-a plimbat ta'su cu ea pana la Ploiesti si inapoi si prin Bucuresti, ca a dormit vreo 2 ore. Dar acum ma bazam ca era obosita si eram si eu si am sperat....asta e, ne imbunatatim invatam.
Mami de minune mica
Gina2008 spune:
Hello
PISIK-ule...
era sa plang pe aici, pe la birou, cand am citit. Off... si pe mine ma asteapta asta peste cateva saptamani, dar eu am inceput de acum cu bocitul (in gand, momentan
). Sper sa ii fie bine Anei si sa se acomodeze repede. Adica sa se linisteasca repede dupa ce o lasi acolo si sa fie fericita ca e cu "opiii". Cred ca sunt foarte putini cei care nu plang si nu resimt aceasta noua etapa, insa ma gandesc - sau asa ma incurajez eu - ca e mult mai bine pentru ei sa fie in colectivitate decat singuri, acasa.
Eu o s-o mai bat la cap pe Oli (
) ca sa ma incurajeze ea ca prevad ca voi plange si eu la job vreo 2-3 saptamani gandindu-ma ce face piticul meu "singur" acolo.

Calin, un baietel nazdravan si mamica lui
Gina2008 spune:
BIANCA eu am zis de plastilina inaintea ta, dar nu mi-am inchipuit ca ti-o pun de-o insomnie
(scuzati limbajul "academic"). Ce-ti veni? Las-o naibii de plastelina!
NOVUSELU, am luat de la Faber da' n-am avut niciun spor cu ele la Calin. Tot ce a vrut sa faca cu ea a fost sa o guste, intai, si apoi(evident fiind "cah") s-o arunce. Nu cred ca-l fac artist, asa cum visam eu, ci va fi tot inginer ca tac-su!
.
Si sunt si subtiri ale naibii chiar daca sunt 12 "bete". Nu stiu cat de mult as putea modela cu ele...
Gina2008 spune:
SIMPLY uelcam bec!
Zici ca e fromos la Madrid, ha? Sper ca nu doar vremea...