O varsta inaintata pentru acest forum, dar...

O varsta inaintata pentru acest forum, dar... | Autor: Flavianda

Link direct la acest mesaj

Buna ziua. Poate nu este chiar locul meu aici - avand in vedere varsta - dar as dori sa impartasesc cu fetele de pe acest forum pareri si informatii.
Sunt intr-o etapa a vietii mai dificila, adica la 47 ani, sunt si nu sunt la finele vietii mele fertile, ca sa zic asa. Desigur, avand aceasta varsta, sotul meu la fel avand o varsta (60), chiar nu mai doresc sa raman insarcinata, dar totusi am niste nedumeriri la modul de protectie pe care mai trebuie sau nu sa-l adopt in viata intima.
Pe de alta parte am primit azi rezultatele unor analize endocrinologice facute si chiar nu mai am rabdare pana ajung cu ele la medic, poate cineva imi poate sugera ceva vazand valorile: TSH 40.8, FSH 127.1, estradiol 44.4.
Ma intereseaza 2 aspecte deocamdata:
- exista posibilitatea sa mai raman insarcinata daca nu ma protejez? (mentionez ca nu mai am ciclu de peste 2 ani)
- se pare ca sunt suspectata de hipotiroidism - ce se intampla daca nu iau masuri? - problema e ca nu pot lua hormoni din cauza problemelor mele de tip tromboflebita - hipotiroidismul este chiar o afectiune care ar pune in pericol viata daca nu-l pot trata cu hormoni?
Va multumesc si scuze daca v-am retinut atentia desi voi sunteti mai tinere si nu va confruntati cu asa ceva.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

bine ai venit pe forum, Flavianda !

Nu pot sa raspuns la intrebarile tale - insa sant sigura ca va raspunde cineva cu cunostinte in domeniu

Vreau doar sa spun ca nu esti la o varsta inaintata pentru acest forum eu am 45 de ani si un baietel de aproape 8 ani

Sanatate multa iti doresc

Ingrid

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Flavianda, TSH 40 inseamna ca ai hipotiroidie destul de avansata si trebuie tratata.
Altfel poti avea probleme de memorie, lipsa de energie... iar in timp poti avea probleme si mai mari. Daca nu o tratezi poti ajunge sa lesini pe strada din cauza asta.
Va trebui sa vezi un endocrinolog. Vezi ca exista si un subiect Tiroida pe forum.

Daca nu mai ai ciclu de 2 ani nu prea mai sunt sanse sa ramai insarcinata.

Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

In primul rand: bine ai venit pe forum!
Cat despre varsta, niciodata nu mi-am pus problema ei, aici pe forum! M-am lovit de asta, intr-adevar in viata reala, dar aici, ar fi culmea! Eu am 43 de ani si un baiat de 8. Poate ar trebui sa facem si un club al senioarelor, adica ceva peste 40 de ani!
Cat despre intrebarile tale, nu pot sa-ti raspund decat la una: daca nu ai ciclu, nu mai poti ramane insarcinata.
Ai copii Flavianda?

Mergi la inceput