NU se zice "am decat un mar"!! Nici "doctora"!! -2

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ADRIANKA spune:

Citat:

citat din mesajul lui ADRIANKA

Craciunita, dar nu gasesti interesante abordarile fetelor si analizele de text ce se fac aici?

sa cred oare ca cineva care vine cu o asemenea intrebare chiar a citit cele 80 de pagini sau cate s-au strans pana acum?

Nu stiu cum e cu citatul multiplu, dar asta era mesajul pe care l-am citat eu si totodata motivul confuziei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ce titlu imi recomandati pentru un topic unde sa comentam expresii ultrafolosite si care ne scot din minti? (din punct de vedere gramatical, expresiile sunt cat se poate de corect cladite :)).

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

"Ticuri verbale actuale" ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Ce titlu imi recomandati pentru un topic unde sa comentam expresii ultrafolosite si care ne scot din minti? (din punct de vedere gramatical, expresiile sunt cat se poate de corect cladite :)).

Balada papagalului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

"sincer", "mi se rupe" daca "ma faci"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

:)))) Multumesc, dragilor !! (nu, nu am multumit anticipat si Capcaunului, doar am vorbit corect cu fetele mele ).

M-am mai gandit si, nu, nu il voi deschide. Fiindca nu-i cu "mi se rupe" :)), ci cu "viata are multe nuante de gri" .
Deh, e mai bine sa primesti 5 stelute decat sa primesti una, gandesc ca .

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui ADRIANKA

Mianna, in mesajul pe care l-am citat, tu ma citasei pe mine, punand o intrebare.

De aceea eu am crezut ca te referisesi la intrebarea mea, nu a Craciunitzei.

scuze, am recitit si-am realizat cat de confuz era postul meu. pe larg voiam sa spun ca pentru a gasi topicul interesant sau nu, o conditie necesara e sa-l citeasca mai intai, chestie de care ma-ndoiesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

asta e un termen vechi, dar din ce stiam eu se folosea doar pentru animale ("aplecai" vitelul la vaca sau mielul la oaie) niciodata nu l-am auzit folosit pentru alaptatul copiilor;

Dear Lord, please give me the strength to not slap an idiot today

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Da, s-ar putea sa ai dreptate... asa l-am auzit si eu, la vitel.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Io l-am gasit si pentru oameni; e adevarat, era in sec. al XVIII-lea.

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui craciunitza

Topicul asta nu contravine punctului de regulament in care ni se atrage atentia ca pe acest forum importanta e comunicarea si nu corectitudinea limbii romane in care scriem?!?

Nu certati copiii cand viseaza!

Poze

In regulament zice sa nu-l paruiesti pe ala care greseste gramatical. Asa ca noi, aici, dupa cum ne-a invatat Kogalniceanu, criticam "opera, nu persoana", aplicand la situatia de fata: corectam zicerea, nu ne luam de omu' care a zis-o. De altfel, nu s-au dat nume de "gresitori" aici, toate greselile au ramas "anonime" (cu excepta persoanelor de fata, care si-au asumat riscul).

CRISTIAN (7.03.2009)
cioburi de viata in 3

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

LE: in prima propozitie, tava e plina de prajituri, ca sa nu cumva sa va ganditi ca e o tava (goala) de prajituri. 'Tava' nu se refera la obiectul in sine, e doar un clasficator.

Pentru lamurirea mea: clasificator sau cuantificator? (eu aici il vad cuantificator, iti arata cantitatea, aveam impresia ca "clasificator" se aplica pentru adjectivele calitative... sau e un arhilexem? Te intreb fiindca eu am facut sintaxa romana si am probleme de sincronizare cu terminologia internationala)

CRISTIAN (7.03.2009)
cioburi de viata in 3

Mergi la inceput