NU se zice "am decat un mar"!! Nici "doctora"!! -2

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Aolica, eu de 'a apleca' = a alapta nici macar nu auzisem:)) O sa se uite lumea la noi ca la o ciorba de mici daca ne-apucam sa zicem asa.

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

eh, sa nu exageram cu arhaismele, ca nu ne mai intelegem om cu persoana

sa evitam si "a dezmierda", caci nu se stie niciodata ce vor crede altii auzindu-ne, poate nu le va pica bine

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka
Asadar, copilul care suge e alaptat, copilul care mananca lapte matern din biberon e hranit cu lapte matern iar copilul care mananca formula e hranit cu formula.

Daca copilul mananca apa, poate manca si lapte. Daca nu, nu.
Iar daca bea laptele, atunci poate sa bea si formula. I: "Ce faci maine?" R: "Am teza la mate." I: "Si? Inveti?" R: "Da, beau formule intr-una. Ca pe ceaiuri le beau, caci apa nu are plural."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

E vreo diferenta la copiii alaptati intre 'a bea' si 'a manca'?
Daca e, atunci incredibilul s-a produs si lingvistu' a gresit.

NB. Ma refer la copiii alaptati exclusiv. Asta ca sa ma pun la adapost de cautat nod in papura cu si prin tehnicalitati sterile.

Iar 'apa' are plural, asa cum au majoritatea numelor de materie. Exceptii sunt 'sange', 'aur', 'argint' si ...hmmm...care mai erau, Monica?

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

cum se scrie corect "vi-l recomand/v-il recomand), cind vreau sa "va" recomand un film de ex?

mersi

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

vi-l

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Iosif a fost vandut de fratii lui pe 30 de arginti :).

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Iosif a fost vandut de fratii lui pe 30 de arginti :).

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Aici e vorba de polisemie, argintii aia nu aveau treaba cu metalul argint (adica aveau treaba, la origine, dar pluralul e de la "argint" in sensul de ban, nu de metal; sper ca se intelege cat de cat ce am vrut sa zic:)))

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka
Iar 'apa' are plural, asa cum au majoritatea numelor de materie. Exceptii sunt 'sange', 'aur', 'argint' si ...hmmm...care mai erau,

1. Numele substantelor (materiale) nu au forme de plural. Pentru ca ele desemneaza nume de categorii.
2. Obiectelor dintr-o anumita substanta se pot numara. Daca anumite obiecte sunt denumite prin chiar numele substantei atunci acel nume de substanta are plural. Dar el desemneaza obiectele, nu substanta.

Exemple:
Substanta apa nu are plural. Eu beau apa. Apa este incolora.
Apa cu sens de rau, fluviu, etc desemneaza un obiect. Apele curgatoare si statatoare ale Romaniei ...
Apa cu sens de bidon de apa, la fel. Chelner, adu-ne doua ape de juma'!

La fel si cu argintii.
Argintul ca substanta nu are plural. Argintul este cel mai bun conductor electric.
Argintul ca unitate monetara (moneda de argint) se poate numara. Denizel a castigat 30 de arginti. ()

PS. Greseala frecventa, si-ul pus incorect: Argintul ca si substanta nu are plural.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Exemple:
Chelner, adu-ne doua ape de juma'!

N-am auzit pe nimeni care sa ceara asa. Exista persoane care zic ´´vreau doua ape´´?

Mergi la inceput