Sunt foarte furioasa
Raspunsuri - Pagina 3
ladyJ spune:
Clara, esti asa furioasa pentru ca ti s-au confirmat temerile de care tot fugeai si nu vroiai sa le accepti sub nicio forma, in ciuda tuturor parerilor si sfaturilor pe care le-ai primit si mai ales in ciuda tuturor evenimentelor pe care le-ati trait impreuna.
Inteleg ca discutia cu matusa lui a avut loc recent, pentru ca la celalalt subiect deschis de tine erai inca convinsa ca el a fost abuzat in copilarie de mama lui(abuz sexual)...
Intamplarea asta de care zici ca te-a infuriat atat de tare nu este motorul furiei tale. Asta a fost cireasa de pe tort, intamplarea fara mare inseamnatate(comparativ cu altele dinainte), iar tu ai perceput-o ca fiind catastrofala DATORITA(da, datorita nu din cauza) tuturor informatiilor psihologice pe care le-ai cules in ultima vreme.
Te-ai interesat, ai intrebat si ai citit din dorinta de a_l ajuta(psihologic) iar ceea ce incet incet ai descoperit te-a socat. N-ai vrut insa sa accepti varinta descoperita, asta pana cand sotul tau a ´´comis´´ o mica greseala. Si atunci ai explodat.
Esti furioasa pe realitate, pe toata nebunia asta ,pentru ca ti-ai dat seama ca ceea ce ai trait tu in ultimii ani a fost minciuna si BOALA.Te simtit folosita. Nu spun ca inainte nu stiai, stiai,presupuneai, dar iti lipsea certitudinea(dovada subiectele deschise pe forum).
Sotul tau este foarte foarte bolnav. Acum stii . Alege ce faci mai departe.
claram spune:
Stiam ca are probleme,nici nu am negat.Ce m-a infuriat la culme a fost ca si-a permis sa ma ia de fraiera acum,adica mai spun o poveste si viata e frumoasa.Cum dracu sa minti ca esti in spital,asta dupa 3 zile in care mi-am facut tot felul de griji si am sunat ca disperata.Si mi-a raspuns numai dupa ce am incercat un bluff si i-am zis ca il contactez pe grand master,sa-l sune,ca stiam ca il respecta si nu vrea sa se afle ce probleme are.
Asta a fost socul,ca si-a permis sa ma raneasca pe mine,in condittile in care i-am dat totul si i-am fost mereu alaturi.Adica ce fel de sarpe am crescut la san?Sa ajunga sa ma atace pe mine?Si acum se ascunde ca lasul si tace ca mortul in papusoi.
ladyJ spune:
Greseala este a ta, Clara.
Tu stiai si simteai ca ceva-i putred acolo, dar te-ai incapatanat sa negi si sa te crezi deasupra problemelor.
El are probleme psihice, tu credeai ca daca-l mangai pe cap esti ferita de efectele pe care le lasa o problema psihica in viata de familie?
Vad ca tot nu intelegi, omul e bolnav, aici nu se pune problema de a ´´incalzi un sarpe la san´´. Boala e boala,distruge.
Laina spune:
pai bine, ladyJ, si ce trebuie facut in cazul asta? sa fugi si sa lasi omul singur pentru ca asa iti este comod tie? Mie mi se pare mai condamnabila atitudinea de "sarpe la san", aceea este voita...boala, cum spui si tu, nu alege si nu tine de vointa. De aceea nu este in intregime vina lui ca reactioneaza asa, si BOALA nu justifica parasirea omului care sufera...
buli spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui claram Stiam ca are probleme,nici nu am negat.Ce m-a infuriat la culme a fost ca si-a permis sa ma ia de fraiera acum,adica mai spun o poveste si viata e frumoasa.Cum dracu sa minti ca esti in spital,asta dupa 3 zile in care mi-am facut tot felul de griji si am sunat ca disperata.Si mi-a raspuns numai dupa ce am incercat un bluff si i-am zis ca il contactez pe grand master,sa-l sune,ca stiam ca il respecta si nu vrea sa se afle ce probleme are. Asta a fost socul,ca si-a permis sa ma raneasca pe mine,in condittile in care i-am dat totul si i-am fost mereu alaturi.Adica ce fel de sarpe am crescut la san?Sa ajunga sa ma atace pe mine?Si acum se ascunde ca lasul si tace ca mortul in papusoi. |
iti dai seama ca, daca nu adevarat ce spune despre mama lui, cam cum se simte ea in legatura cu asta.
situatia si mai aiurea decat la tine.
andacos spune:
Eu nu stiu ce sa spun...urmaresc si eu povestea clarei de la inceput,ba chuiar sunt printre cei(am fost la momentul respectiv si nici acum conceptzia mea despre meseria asta nu s-a schimbat foarte mult)care au sustzinut ca a fi sniper nu te impiedica sa ai viatza de familie normala,insa...aici nu se leaga ceva!
Si la primul subiect am spus ca pentru a avea "meseria"asta,se fac controale psihice/psihologice la singe!Sottzul clarei...din ce reiese in urma subiectelor deschise de ea,e clar ca are probleme destul de grave,deci...eu una nu cred ca el practica meseria asta!
Clara,eu nu vreau sa merg cu supozitziile mai departe,te-as intreba insa cit timp ai petrecut tu ca si familista alaturi de sotzul tau?Imi amintesc ca in primul subiect(parca)spuneai ca dupa ce va casatoritzi te mutzi cu copii in Turcia(parca)la baza mnilitara!Ce s-a intimplat?De ce tu esti unde esti si el este unde este?
De ce nu suntetzi impreuna?
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
claram spune:
Ma credeam deasupra problemelor pentru ca eu eram singura care reusea sa-l linisteasca,am reusit sa-l fac sa se deschida si sa aiba incredere in mine.Mi-a luat mult timp,rabdare si dragoste dar am reusit asa ca am crezut ca daca continui astfel,si cu ajutorul terapiei,se va vindeca.Dar nu m-am asteptat sa ma faca sa ma ingrijorez 3 zile si apoi sa minta ca e in spital ca sa aiba o scuza.Si acuma sa decida EL cand intra online si cand vrea sa vorbeasca,de parca as fii facut nu stiu ce.Sigur,eu acum judec cu mintea sanatoasa un om bolnav,pentru care realitatea e alta.Il cred sincer ca nu a vrut sa ma raneasca,pentru ca altfel e un om foarte grijuliu,sunt constienta ca acum are o criza.Dar la fel de bine stiu si ca trebuie sa caute ajutor acum,nu peste 2 ani,cine stie ce mai poate face atunci.
CorinaDani spune:
laina, din pacate clara nu-l poate ajuta asa cum ar trebui/vrea, pentru ca ei mai tot timpul sunt la mii de km distanta si petrec doar cateva saptamani pe an impreuna. una e sa fii zi de zi alaturi de partenerul tau, sa-i cunosti si ultimul fir de par cum s-ar zice, alta e sa te vezi cu el cateva zile pe luna sau an...ce suport sa-i ofere, on-line ? e bun si acela, dar nu e suficient. si mai este ceva, foarte important: clara este responsabila pentru copiii ei. in primul rand la ei trebuie sa se gandeasca, la siguranta lor. si la faptul ca au nevoie de mama lor.
cine stie, poate sotul ei are si o viata dubla, nu numai personalitate dubla. poate are deja o alta familie (sotie, copii) in tara natala. se poate orice. singurul adevar din tot acest iures e faptul ca la baza relatiei lor a stat o increngatura de minciuni. acum toata aceasta baza se naruie...iar omul de langa ea se dovedeste a fi cu totul diferit fata de ce isi imagina sau credea...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
buli spune:
eu inteleg ca, atunci cand un om care ti-e drag se imbolnaveste, ramai alaturi de el pentru ca ti-e drag, pentru ca stii ca e un om bun, pentru ca a facut lucruri bune pentru tine si ai pentru ce sa il pretuiesti.
dar, daaaar, cand un om intra in viata ta si iti indruga zeci si sute de minciuni, ce treaba mai ai cu el? de ce trebuie sa ii suporti minciunile si bolile si schimbarile de personalitate?
Laina spune:
se poate orice. Sau se poate sa NU aiba o viata dubla. Eu nu sustin ideea sacrificiului suprem al Clarei, nu spun ca ea sa-si paraseasca baietii si sa i se dedice doar lui. Insa sunt impotriva mentalitatii "are probleme? lasa-l si rupe relatia si fugi", care mi se pare o atitudine egoista.
Clara mi-a demonstrat de multe ori pe parcursul acestei povesti ca este o femeie puternica si lucida si iubitoare, si stiu ca isi va proteja copiii. nici nu-mi pun aceasta problema in ce o priveste.