Sunt foarte furioasa
Si nu stiu cum sa ma calmez.Poate ati auzit de furia aia destructiva a scorpionului...asta simt eu acuma,gandurile se combina si se invartesc ca la o tornada,corpul ba imi amorteste,ba nu mai am liniste.
A fost totul bine pana am aflat de minciuni.I-am dat toata iubirea,rabdarea,timpul,grija,intelegerea.Am crezut,in naivitatea sau bunatatea mea,ca,daca ii dau toata dragostea si siguranta care i-au lipsit in copilarie,ca se va vindeca,bineinteles si cu ajutorul terapiei.Chiar am crezut si inca mai cred ca,daca ii dau aceasta baza,isi va reveni.
Nu mi-a fost greu pentru ca am facut totul din dragoste.Dar a devenit greu cand am aflat de minciuni,m-am dezumflat putin.Stiu ca un copil abuzat are tendinta asta de a-si croi o lume fantezista,unde el e mai bun,unde nevoile ii sunt indeplinite,unde se ascunde si se simte in siguranta,inteleg toate astea.L-am inteles cand se ascundea,am fost alaturi de el,nu i-am reprosat nimic chiar daca durea al naibii de tare sa vad cum ma tine la distanta si cat de taios poate vorbi.
Darrrrrr...ultima minciuna m-a infuriat la culme.M-am speriat cat de tare m-am infuriat.A avut joi un cosmar in care cineva m-a injunghiat pana am murit cat era plecat in Afghanistan.Era la mormantul meu si se simtea rece,fara sentimente in timp ce toti il invinovateau pe el.A fost furios cand s-a trezit apoi s-a simtit nefolositor pentru ca nu a fost capabil sa ma apere.Apoi s-a simtit foarte singur.Ultimul mesaj"nu stiu ce sa fac.cosmarul asta mi-a aratat inca o data ca tu esti viata mea,nu stiu ce as face daca te-as pierde"Si de atunci liniste.
Liniste pana azi.M-am gandit la inceput ca vrea sa fie singur,ca se ascunde,e ok,nu e prima data.Dar nici un semn timp de 3 zile,nu raspundea la telefon,nu era loghat,disparitie totala.Eu in timpul asta treceam de la ingrijorare la banuiala,intuitia striga in mine"liar liar pants on fire",dar n-am vrut sa acuz,m-am gandit ca e in spital.Si am zis sa incerc un bluff,i-am trimis mesaj pe telefon ca iau legatura cu grand master de la karate(pe care il respecta si nu vrea sa stie ce probleme are el),sa vedem ce e cu el,ca sunt foarte ingrijorata.Si hopa!imi raspunde imediat ca e in spital.Sa ma ierte Dumnezeu da nu l-am crezut.Scuze ca tocmai si-a primit telefonul,ca nu stie de ce nu am fost instiintata,cand am zis ca sun,alta scuza ca nu are voie cu telefonul de fapt,cand am zis ca sun spitalul,oh ca sa-l sun pe el ca a iesit pe hol.
De ce sunt asa furioasa?Pai sa vedem.Dispari 3 zile si ma minti cu sange rece ca esti in spital,3 zile in care nu te-ai gandit ca fraiera asta nu mananca si doarme prea bine din grija ta!Eh,ce ziceti?Am motive sa fiu furioasa?Stiu ca se ascunde,stiu ca e stresat la maxim dar spune-mi bai nene"am nevoie sa fiu singur"si inteleg dar cand imi vii cu minciuni din astea,m-ai calcat pe coada de scorpion si e rau de tine.
Bineinteles ca acum nu mai poate veni cum planuisem,ca nu mai poate fii trimis in Afghanistan...cunosc deja modelulFac haz de necaz dar sunt furioasa.Nu inteleg cum poate fii cu atata sange rece.Stiu ca e speriat cand se ascunde dar mama naibii,dupa atita timp nu a inteles ca e in siguranta cu mine?Am avut impulsul pentru un minut sa-i spun"vrei sa fii singur?sa treci prin durere singur cand stii ca eu vreau sa te ajut?pai singur o sa fii atunci.ma deloghez frumos si dispar si ramai iubire singur pana nu mai poti.eu de ce mai sunt pe langa tine?de ornament?"
Cum sa ma calmez?Sunt constienta ca se va ascunde si mai mult ca stie ca sunt furioasa acuma,o furie din aia care rupe totul in cale.Ziceam ca limita mea e violenta,atunci as pleca.Dar observ ca si minciuna ar putea deveni o limita.Adica eu iti dau totul,te sprijin,te inteleg si tu ma iei de fraiera,las ca trantesc o poveste acolo si gata.Cand stii ca e deja prea mult sau mai bine zis cand stii ca totul e in zadar?
Raspunsuri
Lo_li_Ta spune:
Clara, imi aduc aminte ceva ceva referitor la situatia ta, din alte posturi.
Pt ca si eu sunt scorpion, inteleg foooarte bine furia care te macina. Dar stii si tu ca incet incet se estompeaza. Mie mi se pare putin cam teatral domnul tau. Nu vreau sa-i subestimez traumele, dar mie una mi se pare ca incepe sa faca din ele un paravan si un tap ispasitor pt anumite actiuni . Tocmai pt ca esti scorpion, ai probabil un spirit de sacrificiu foarte bine dezvoltat, care rezoneaza cu hipersensibilitatile si nevoile lui de confirmare, iar el profita de asta, isi goleste tolba de nemultumiri si apoi se asunde dupa "am avut nevoie sa fiu singur" sau nici macar, ca in cazul de fata. Eu nu spun ca nu te iubeste sau ca nu are nevoie de tine, ci doar ca mi se pare putin smecher plasandu-se in pozitia asta care devine destul de "convenabila"
Ia-l mai putin in serios! Acum o sa depasesti momentul, dar cu timpul o sa te convingi care-i adevarata lui fire. Presupun ca nu este important sa afli chiar acum. Lasa-l sa se manifeste si daca te va calca de prea multe ori pe coada, stii tu cum e...o sa te trezesti intr-o dimineata si o spui "gata". Dar pana atunci calmeaza-te, ca-ti mor neuronii.
bird70 spune:
Cred ca trebuie sa trasezi niste linii foarte clare in relatia asta. Daca tu intelegi ca el are nevoie de timp in care sa fie singur atunci trebuie sa-i spui asta dar sa ii ceri sa inteleaga ca si tu ai nevoie sa stai linistita in timpul asta. Asta inseamna ca el trebuie sa te anunte ca vrea sa fie singur si sa faceti o intelegere de genul imi trimiti zilnic un mesaj sa-mi spui ca esti ok. Nu stiu care sunt planurile tale de viitor cu el dar ar trebui sa il faci sa inteleaga ca nu accepti minciuna si daca te minte nu te poti baza pe el si nu poti avea incredere in el, ori astea sunt fundamentale intr-o relatie.
Eu as gandi foarte serios relatia asta. Este evident ca tu il iubesti dar o relatie trebuie sa fie egala intre dat si primit de ambele parti. Probabil o idee foarte buna ar fi sa faceti niste terapie de cuplu care sa va ajute sa stabiliti un set de reguli care sa fie acceptabile pentru amandoi.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
vikinga spune:
si despre ce este subiectul asta?despre scorpioni, traume in copilarie, casatorie la distanta, soti mincinosi? o avea pe alta? asta e intrebarea de printre rinduri, la care trebuie sa ne prindem noi?scoasa acum din pozitivitatea lui marius de pe la alt subiect, dau in injunghieri, morti, lupte, lacrimi, nervi, nefericire, postate fara scop, intentie ceva, a tipat contrastul asta nu alta.chiar ca imi vine sa-ti zic doar atit: fericirea atrage fericire.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo
Fomalhauti spune:
Clara, eu nu iti stiu situatia. Asa ca nu am inteles exact cine este "domnul". E sot sau e prieten? Oricine ar fi, mie nu imi place relatia asta. Sigur ca nu mie trebuie sa-mi placa, dar.....
Ai o singura viata. Nu ai o viata sa ti-o sacrifici alaturi de o persoana cu probleme si inca una ca sa o traiesti pentru tine. Gandeste-te bine ce vrei. Gandeste-te daca vrei sa te sacrifici traind alaturi de un individ cu probleme sau vrei o viata normala, alaturi de o persoana normala, o viata in care si tu, atunci cand ai nevoie, sa ai un sprijin. Cati ani are "domnul"? Esti convinsa ca sunt sanse reale "sa-si revina"? Sau asa e el si asa va ramane?
Iti doresti copii in viitor? Iti doresti si un tata pentru ei? Sau doar un "frate mai mare" cu probleme psihice?
Gandeste-te si la tine.
Daca totusi, in dragostea ta cea mare (amestecata si cu mila - si asta nu e bine deloc) nu il poti abandona acum, poate ar fi bine sa-ti dai "un termen". Cateva luni, un an, dar nu prea mult. Incearca sa vezi daca intr-adevar ceva se schimba, daca "merge spre bine". Poti incerca sa faci si un bilant, daca ceva s-a schimbat pana acum, de cand tu ii acorzi intelegerea, dragostea, sansa. Daca nimic nu pare sa se schimbe s-ar putea sa ramana vesnic asa. Asta vrei? Pana la urma e decizia ta.
claram spune:
Domnul e sotul meu.Sunt inca furioasa dar mai mult sunt socata.Am inteles cand a rupt toate legaturile cu familia pentru ca a fost abuzat.Dar in veci nu m-as fii asteptat sa aiba acelasi sange rece cu mine.Asta ma socheaza si ma infurie la culme.Ok mama te-a abuzat,ceilalti din familie nu te-au aparat dar eu ce ti-am facut,bai nene?Ce motiv ai sa te transformi intr-un sloi de gheata cu mine?Cum dracu treci de la"esti viata mea,nu stiu ce as face daca te-as pierde"la disparitie totala?E ca atunci cand sa zicem cresti un pui de leu de mic,ah ce fain,ce dragut e,uite ce fain ne jucam,suntem cei mai buni prieteni,imi mananca din palma,ce mai incredere totala si intr-o zi BOOM!te ataca si poate chiar reuseste sa te omoare.Nu te-ai fii asteptat niciodata cu toate ca stiai macar 1% ca exista un pericol,ca,totusi,cresti un animal salbatic.
Ma simt si vinovata pentru ca ma gandesc daca e intr-adevar in spital si eu il acuz degeaba in loc sa-i fiu alaturi?Si atunci imi spun ca tot el m-a adus in situatia asta de confuzie,cu toate povestile inventate.Cand strigi de prea multe ori"lupul!",risti sa nu mai fii crezut cand chiar vine lupul.Plus ca intuitia mea nu imi da pace si imi spune ca nu e in spital.Aceeasi intuitie care mi-a atras atentia de la inceput despre povestile care pareau prea exagerate dar am zis sa nu fiu paranoica.
Ma simt si manipulata,adica eu trebuie sa astept pana domnia sa e pregatit sa dea ochii cu mine,nu?Eu sunt dintr-o bucata si pot sa inteleg multe,pot sa duc multe dar nu ma lua de fraiera,fara mind games ca la fel de bine si taios pot sa dispar si eu.Sunt asa de furioasa ca m-am gandit sa scriu familiei si comandantului,sa trimit dovezile cu ce am vorbit,sa vada si ei cine e,sa-l trimita naibii o data la psihiatru.
I-am lasat un ultim mesaj pe telefon,i-am spus cu toata dragostea dar ferm ca sunt alaturi de el,il iubesc dar trebuie si el sa faca partea lui.Si totusi nu inteleg cum poti sa fii cu atata sange rece.
anya spune:
Esti sigura ca e doar trauma din copilarie? Inteleg ca e intr-o zona de razboi, sau ca are contact cu asa ceva. Oare nu s-a mai intamplat si altceva?
claram spune:
Anya,la ce te referi ca ar mai fii poate altceva?Acuma e intr-o baza militara in State,nu e la razboi.
vikinga spune:
mai fetelor, stiu ca sunteti bine intentionate si ea chiar are nevoie de ajutor, e o femeie care iubeste un barbat cu multe probleme.o femeie tinara care iubeste ar trebui sa fie mai fericita, nu sa adune atitea sentimente negative.3 pagini in urma apare tot la sectiunea asta, e subiectul asta al ei:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=158633din sub, respectiv se ajunge la altul.stiu ca nu e frumos sa aduci din urma ceva, cred ca e prima oara cind fac asa ceva, a fost si simplu, discutia respectiva fiind acum doar o luna cred, insa sub de fata n-are nici cap nici coada, nici intentie nici nimic si e postat la cabinetul psihologic, ea intuieste ca aici trebuie sa ajunga insa calea e gresita.´cred ca lady si denizel, aveau dreptate.clara, toate cele bune. sa stii ca ai o singura viata si e atit de frumos sa o traiesti in armonie, se poate. ce-ti fac baietii? mi-ar placea sa te aud vorbind si despre ei, nu numai despre problemele naucitoare ale noului tau sot.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo
vikinga spune:
pina la urma cind v-ati vazut ultima oara, in carne si oase?cit timp ati avut impreuna in ultimul an?Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo
claram spune:
Ne-am vazut in vara pentru 3 saptamani.Le-am trimis email si prietenilor,sa-l sune ca e in spital si sa vada daca e ok.