Ma doare enorm...insarcinata si disperata...

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Tatal copilului va trebui sa-si dea acordul daca decizi sa te stabilesti in alta tara. Baiul e ca daca te stabilesti in Romania vei avea nevoie de acordul lui sa te duci cu copilul oriunde in strainatate (la fiecare iesire din tara va trebui sa prezinti o declaratie tip, semnata de el si legalizata la notar), iar tu fiind in Romania si el in UK... nu va fi cel mai usor lucru.

Sunt avantaje si dezavantaje. Daca el recunoaste copilul si numele lui apare pe certificatul de nastere, copilul va primi cetatenie britanica, tatal ii va plati pensie alimentara (fie ca ii convine, fie ca nu), dar asta va insemna ca va avea si el un cuvant de spus cu privire la unde si in ce conditii va locui copilul lui.
Chiar, el ce spune? El cum vede relatia voastra, statutul copilului care se va naste in curand?

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NycoNycoleta spune:

Fetelor chestia e ca el vede viitorul ca doua persoane care se iubesc normal si fac copii...el vede viitorul ca noi si bebe fiind o familie,cauta casa sa ne mutam si toate alea,dar mie imi e greu dupa toate astea sa vad totul ca fiind normal cum vede el.inca seriile lui sunt pentrcute pe nu stiu unde iar urmatoarea zi e ca si cum e totul ok si nimic nu s-a intamplat...cum am zis de miercurea viitoare nu a dormit nici o seara acasa,l-am vazut vineri cand am fost la Eco si astazi zicandu-mi ca a avut nevoie de Putin timp singur,dar in acelasi timp spunandu-i ca el s-a gandit daca am ce manca zilele astea,si a ramas fara cuvinte.deci dupa cum am inteles e ca in Romania as putea pleca dar din Romania nu as mai putea pleca nicaieri fara acordul lui...

Mergi la inceput

Nyco, daca vei vrea sa te stabilesti in Romania cu copilul vei avea nevoie de acordul lui, conform legilor britanice. Nu vei avea nevoie de acordul lui daca domiciliul vostru (al tau si al copilului) este UK si vei merge in Romania (sau oriunde altundeva) in vacanta.

Conform legilor romanesti, daca copilul are si pasaport romanesc, vei avea nevoie de acordul tatalui de fiecare data cand vei parasi Romania (nu are importanta unde locuiti, UK sau Romania). Asta este legea.

Dark Bendis

Mergi la inceput

DarkBendis multumesc de postare,chestia e ca eu nu am domiciliul aici pentru ca stii nu am acte,nu am nimic.sunt dezorientata cu legiile astea,cu cetateniile astea cu toate.nici nu stiu ce e mai bine acum...

Mergi la inceput

OK, Nyco, mai simplu, lasand in pace actele tale (sau mai bine zis lipsa lor)

-daca micutul tau e recunoscut de tatal lui, deci daca numele tatalui apare pe certificatul de nastere pe care il vei primi in UK, ai nevoie de acordul tatalui sa te stabilesti in Romania sau oriunde altundeva (deci daca cel mic nu mai locuieste in aceeasi tara cu tatal lui, ai nevoie de acordul tatalui).

-daca cel mic este recunoscut de tatal lui (deci numele tatalui apare pe certificatul de nastere) si ii faci pasaport romanesc, autoritatile romane cer mamei sa aiba acordul tatalui de fiecare data cand scoate copilul din Romania, cu orice motiv. Ca sa nu mai ai nevoie de acordul tatalui trebuie sa deschizi proces in Romania pentru incredintare definitiva a copilasului tie, automat nu se face asa ceva. Deci nu conteaza ce acte ai tu, atata timp cat copilul este recunoscut de tata, ai nevoie de acordul tatalui daca e sa parasesti UK si sa te intorci in Romania.

-daca numele tatalui nu apare pe certificatul de nastere, poti pleca unde vrei cu el (va trebui pui apostila pe certificatul britanic, sa il traduci si apoi sa te prezinti la ambasada Romaniei din Londra sa primesti certificat romanesc pentru bebe si o foaie de calatorie pe numele lui sa te poti intoarce in tara cu el)

Tot cu actele: tu, ca cetatean al Uniunii Europene, domiciliezi LEGAL in Marea Britanie. Din punctul de vedere al statului britanic, tu esti in UK de cateva luni, exista documente cu numele si adresa ta (bank statements etc caci aici nu exista buletine sau carit de identitate), esti inscrisa la medic in UK etc, tu LOCUIESTI in UK. Ai pasaport si carte de identitate romanesti valabile, ai acte sa locuiesti legal in UK. Ce acte nu ai si vrei sa iti rezolvi, e vorba de PERMISUL DE MUNCA.

Noi nu te putem sfatui cum e mai bine, pentru ca nu avem de unde sa stim cum e mai bine, tu stii ce iti doresti, ce variante ai, ce posibilitati ai in Romania, cum ar reactiona tatal copilului si/sau familia ta. Vezi tu, daca tatal vrea sa isi recunoasca copilul, asta pe langa avantaje (copilul primeste cetatenie britanica, legal tatal trebuie sa contribuie la cresterea lui)mai e si partea in care tatal are un cuvant de spus in ce tara locuieste copilul sau, iar daca tu duci copilul in Romania si refuzi sa te intorci cu el poti avea probleme cu autoritatile. Nu este obligatoriu, s-ar putea sa nu aiba nimic impotriva ca tu sa te intorci cu copilul in Romania, iar el sa vina sa va viziteze etc dar... exista si aceasta varianta.

Dark Bendis

Mergi la inceput

DarkBendis multumesc pentru explicatie,in sfarsit am inteles ...e Mai greu cateodata am nevoie sa desenezi ca la copii sa inteleg,multumesc mult de tot.acum e decizia care trebuie sa o iau,in familia mea sunt sprijinita de mama si fratele meu,cu tata e mai greu pentru ca nu de foarte mult timp a aflat si e ff suparat din cauza ca voi avea un copil la varsta asta fara a fi casatorita plus ca voi avea un bebe creol...eu am zis sanatos sa fie e al meu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Inca ceva adaug la cele spuse de Dark: copilul tau poate avea dubla cetatenie, poti sa-i scoti si pasaport britanic si romanesc (la fel doua certificate, cel british se transcrie si va avea si unul romanesc). Astfel incat, desi este cetatean roman, daca vei calatori cu pasaportul britanic in si din Romania, nu ti se va cere act notarial la iesirea din Romania (acordul tatalui sa parasesti Romania).

De aici catre alte tari: legal da, trebuie sa ai acordul tatalui sa te stabilesti cu copilul in alta tara. Insa fizic, la iesirea din UK singura cu copilul nu iti cere nimeni NIMIC. Adica nu e ca in Romania, unde, casatoriti sau nu, divortati sau nu, ti se cere acordul tatalui sa parasesti tara cu minorul (iar cea mai mare ineptie e ca ti se cere acest lucru chiar daca tatal e cetateanul altei tari si tu mergi la el).

Adica, concret, daca tatal nu te da in urmarire la granita, tu poti iesi din UK singura cu copilul fara probleme si te poti duce oriunde in lume. Insa da, legea stipuleaza ca tu ar trebui sa informezi tatal ca doresti sa te stabilesti pe teritoriul altei tari si sa obtii acordul lui. Insa cum spuneam, nu se aplica strict.

De aceea eu in cazul tau i-as face copilului documente britanice, astfel iti poti rezolva si tu problema actelor iar daca situatia e urgenta si necesita sa te intorci in tara vei gasi atunci o posibilitate.

Despre mutatie si situatia locativa, din momentul in care te-ai inregistrat la GP ca locuind la o adresa esti resident UK. Binenteles ca asta nu iti da drept de munca liber, se aplica legile in vigoare, insa esti in carti ca locuind la acea adresa. Iar o scrisoare de la banca de ex cu extras de cont pe numele tau face dovada locativa, adica confirma adresa ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Eu sesizez ca Nyco ar dori sa se intoarca in Romania,ma rog e decizia ei,daca ea crede ca asta e solutzia corecta,insa va intreb pe voi fetele de acolo:

-daca ea spune ca tatal copilului se intereseaza de starea ei d e gravida,o duce la controale,dorete sa recunoasca oficial copilul etc...oare daca ea paraseste teritoriul tzarii...el are totusi vreun drept asupra copilului nenascut inca?

Sper sa intzelegetzi ce vreau sa spun,daca nu revin!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Dana, pai ea mai are f putin si naste, tehnic, nu prea mai merge pusa problema.Ea zicea ca ar vrea sa mearga la o prietena, nu in ro, ci romanca din anglia.Dupa 7 luni nici bilet de avion nu mai primesti, decit cine stie cum, ca nu vor aia bebelusi nascuti in avion, si doar nu s-o duce cu maxi taxi ori autocar.Dar daca sa zicem, merge in ro si naste un copil, in dreptul numelui tatalui fiind liniuta, copilul va fi roman si numai al ei. Asta pina cind tatal, in urma unui proces de paternitate, isi va cistiga drepturile. Insa daca copilul e roman, cu domiciliul in romania, daca vine englezul ca vrea sa-i faca pass engelezsc, atunci are nevoie de incuviintarea mamei. si eu daca vreau sa fac aici pass romanesc copiilor am nevoie de incuviintarea sotului.In rest, daca ei nu sunt casatoriti, el n-are nici un drept asupra burtii:)Oricum, zapacita situatie. Daca copilul e mulatru, acum nah, stim si noi cum e prin ro in vreun sat ori colt de tara, asa ca mai bine sa stea acolo in UK. Tinara, fara studii terminate, cu copil si singura fara ajutor, ar avea sanse mai mici in ro.In uk, existind si clasa de mijloc, ea s-ar putea intretine si singura, cu ceva ajutoare sociale pt o chirie ieftina, asta chiar avind si un job fara studii superioare, un job normal. Fiind tinara, ar putea sa faca si un curs ceva acolo si s-ar adapta rapid.Nyco, dar englezul asta al tau, munceste undeva? Are viata cam imprastiata, pe tine nu te-a indrumat acolo cu actele, pai ce-i aia sex si iar sex, te lasa singura gravida, face scandaluri din nimic. Nu stiu, mie una nu-mi miroase a bine si vazui destule la viata mea.Tu ai dreptate sa te simti inconfortabil linga tipul asta, femeile gravide simt nevoie de protectie, siguranta, iubire, stabilitate, tu acum trebuie sa fii si in faza de nesting, cind o gravida isi aranjeaza ciubul, aranjeaza hainele copilului, sunt lucruri firesti.Esti si tu tinara, inca copil la minte, ai fi avut nevoie de altceva. Insa, ma rog, asta e calea ta spre maturitate, o s afie bine cumva! Acum inveti ca in viata asta intii tre sa te bazezi pe tine!Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Dana nu stiu concret ce drepturi ar putea avea tatal asupra copilului nenascut. Din cate stiu aici trebuie sa mergi de manuta sa declari copilul, adica initial primesti un certificat de nastere provizoriu in spital, apoi cu acela mergi la starea civila si inregistrezi copilul. La starea civila mergi de manuta, ambii parinti, daca sunt casatoriti merg si cu certificatul de casatorie, daca nu nu, si acolo te intreaba tanti aia f draguta (sau nenea) daca ati cazut de acord asupra numelui pe care il va purta copilul, daca tatal admite ca e copilul lui etc. Banuiesc ca daca nu vine tatal la starea civila sa-l inregistreze atunci e numai al mamei, insa banuiesc ca totusi tatal ar putea deschide un proces de paternitate in cazul in care mama ii reneaga acest drept.

Mergi la inceput