In deriva

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Ira-liza, la noi, doar eu ma uit deocamdata, alti membrii ai familiei "nu rezista " la asa ceva. E complicat ca seara la opt trebuie s-o fugaresc si pe cea mica din sufragerie.
Eu cred ca Iures pare asa "sacadat" pt ca joaca un om care la randu-i joaca un rol, nu-i nici el confortabil cu el, e o lupta acolo. E terapeutul care l-a mancat practic pe omul obisnuit, l-a extras aproape total din viata de familie. De o parte a problemelor e constient, intelege chiar si unele motivele infidelitatii sotiei, dar alte mecanisme inca nedezvaluite il blocheaza sa actioneze. N-a actionat din timp sa impiedice degradarea relatiei, fantasma el insusi la o posibila relatie c-o pacienta... Multe nu-s limpezi inca .

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Pai terapeutul este cel aflat in deriva. Din punctul asta de vedere mi se pare mai inspirat titlul romanesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns astrojunkie spune:

Eu am avut un soc cand am vazut primul episod din "In Treatment", erau aceleasi replici, incepand de la "am stat patru ore in parc, am vrut sa-ti bat la usa", el se ridica, ii da o patura, etc. Mi s-a parut incredibil, o adaptare e cu totul altceva, nu se traduce mot-a-mot scenariul repectiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Nu este copiat...este un format produs de HBO si care poate fi adaptat de oricine cumpara formatul, insa ideile esentiale raman la fel, in unele cazuri (cum este si acesta) dialogurile sunt aceleasi, personajele (mai putin numele lor) sunt la fel. Poate fi facut in multiple variante (romana, maghiara, chineza, engleza, mandarina) - va fi la fel cu exceptia limbii folosite si a catorva detalii. Cat de mult poate fi schimbat de la un teritoriu la altul depinde de flexibilitatea celor care au produs formatul.

De aici si ideea ca este copiat dupa In Treatment.

Crisspy, fericita de Razvi si 7 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Ana pai In treatment l-am vazut pe internet, pe cast tv. Este un site cu toate serialele posibile, http://www.casttv.com/shows. Acolo am vazut si Mad Men. Insa vad ca de la 1 ianuarie nu mai avem acces, noi canadienii. A ramas numai pentru americani si in plus majoritatea se platesc. Asa ca astept sa iasa sezonul 3 pe dvd la In Treatment ca imi place prea mult.

Mami de pitic Patrick(29.04.2008) si 36+ Kevin
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

M-am uitat si ieri si azi.
Ieri a fost ziua gimnastei, (in treacat zic ca Maria Mitu in rolul asta e teribil de buna, episoadele cu ea par cele mai vii ) azi a fost din nou din nou cuplul cu probleme, din ce in ce mai mari.
Cum ziceam la inceput ma intereseaza mai mult partea psi a serialului si mi-a placut cum a condus-o terapeutul incetisor pe gimnasta in trecut pana la punctul in care "nu s-a intamplat nimic" a devenit altceva, ceva serios, semnificativ si cu urmari pentru viitor. Si asa a putut sa dea tatal jos de pe soclu si sa puna mama iar la locul firesc, sa inteleaga poate mai bine ce limite i-au fost incalcate in copilarie, astfel incat nu le-a mai putut recunoste ca legitime si nici nu si le-a aparat ca atare mai tarziu.
Cuplul trece prin limpeziri dureroase. Ea l-a inselat programat, am aflat cum se leaga si moartea tatalui nu doar cu durerea ci si cu umilinta si vinovatia unei fetite grase ce dorea inca o inghetata, cum adulterul a fost facut ca un sacrificiu personal pentru a obtine iertarea de sine, dupa iertarea din partea sotului.
Si ma uitam la terapeutul impietrit ce nu putea interveni nicicum in momentele confesiunii si umilintei vinovatei si la fata sotului din spate... ce fata!

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaDo spune:

Este interesanta originalitatea serialului si performantele actoricesti si ale echipei regizorale. Marcel Iures poate fi admirat pentru profesionalism si talent, este atat de profund incat te lasa fara respiratie in fata micului ecran. Totodata toate "cazurile" se leaga intr-un buchet scenaristic de valoare. Interesanta este ideea ca marele psihoterapeut nu poate gestiona propria criza psihologicain care se afla familia lui. Sunt curioasa care va fi ...finalul "corabiilor" care plutesc inca "in deriva".

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Actualizez subiectul pentru ca am vazut si eu 12 episoade. Deocamdata din asta romanesc, dar il voi cauta si pe celalalt. Mie imi place Iures si filmul e teatral pentru ca e ca un teatru, cu foarte putine scene afara, eu ma uit ca la o scena la el. Daca te uiti asa, nu-l mai gasiti artificial. Iar Iures joca precum Iures...

Dar trecind peste asta, ceea ce mi se pare mie extraordinar la faptul ca au facut varianta romaneasca este exact cum spunea Ira-Liza, indeamna oamenii sa-si puna probleme sau sa nu le mai fie teama sa le puna, sa mearga chiar la psiholog.

Imi place ce spune la un moment dat Iures, cind gimnasta ii vorbeste despre fata lui... ca normal ca e o psihopata, adca are tata psiholog sau asa ceva. Si Iures ii spune ca e si normal ca lumea sa vada asa lucrurile pentru ca oamenii nu sint obisnuiti sa vorbeasca despre ei si despre problemele lor, prefera sa se afunde in ele si sa traiasca toata viata asa decit sa mearga la un psiholog si sa se vindece.

Mie fraza asta mi s-a parut ca poate avea un impact mare asupra celor care il urmaresc. Poate ca asa va deschide calea spre vindecare si a altor probleme, mai fine decit cele medicale si mai putin palpabile si a merge la psiholog va intra in normal si in mentalitatea romanilor asa cum e normal sa mergi la medicul de familie sau la ginecolog.

De cele mai multe ori nu ai nevoie de filme complicate pentru a transmite un mesaj simplu: problemele psihologice, depresia trebuie tratate la fel cum tratezi orice boala a corpului sau a mintii! Fara teama de a fi judecat, de a fi fi considerat nebun, psihopat sau mai stiu eu cum. Acunzind sau traind cu aceste probleme, nu faci decit sa le agravezi si mai mult, exact asa cum se intimpla si cu o boala netratata la timp si adecvat.

Eu cred ca fiecare dintre noi am avea nevoie de un psiholog daca ne luam la bani marunti, pentru ca toti avem pietre pe care le ducem si fara de care ne-am simti mai liberi si mai bine in pielea noastra.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput