In deriva
Raspunsuri - Pagina 2
Tisina spune:
Si mie imi place (chiar foarte mult) Marcel Iures. In schimb la filmul acesta nu ma pot uita pentru ca nu am rabdare. Mi se pare ca toti actorii joaca fals, usor fortat iar Marcel Iures are aerul ca se plictiseste de moarte interpretand acel rol (impresia asta mi-o da mie).
olympia spune:
Mie senzatia de artificial-teatral mi se pare cumva inevitabila cand te despoi sufleteste in fata unui strain fie el si terapeut, adica nu poti vorbi cu el cum o faci cu un prieten, cand deschiderea vine firesc, dincoace tu joci un rol el (terapeutul) joaca un rol.
Nefacand terapie nu stiu daca asa e si in realitate, doar imi imaginez. Poate nici terapeutul, nici pacientul nu-si imagineaza cat de firesti ar parea daca ar fi priviti in secret de un tert, ca in filmele americane cand se uita anchetatorii pe dupa geamul oglinda.
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
rrox3 spune:
Actorii joaca extraordinar de bine. Si extraordinarul consta tocmai in abilitatea de a comunica paraverbal si nonverbal exact tipul de tensiune, de multe ori contadictorie, care macina respectivele personaje.
Poate parea fals pe langa alte filme "artistice" unde comunicarea e congruenta din toate punctele de vedere.
ina.click spune:
Cred ca impresia de "teatral" vine fix de la faptul ca avem actori de teatru, nu de film, ca formare.
N-as putea spune, totusi, ca in acest serial am sesizat o falsitate iritanta sau un ton prea declamativ.
Eu zic ca sunt ok, joaca ok si replicile / modul de a le spune sunt destul de naturale.
32 +
Mai avem 8 saptamani
olympia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corap De ce n-ar putea copia hbo de la hbo? Oricum, superslab dupa p#259;rerea mea (eu fac terapie în viata reala). Interesant dupa parerea sotului meu care habar n-are ce-i aia terapie. |
Corap, sa inteleg ca sotul tau il gaseste interesant neavand termen de comparatie in viata reala. Si mie imi starneste curiozitatea, ma uit sa vad ce rezolvari apar, cum apar de unde se trag...
Tu ce puncte slabe vis-a-vis de experienta ta in terapie, gasesti?
Mie mi-au mai zis cunoscuti ca "nu-i dom'le asta terapie, n-are cum sa fie ASA", dar ei nu facusera niciodata doar isi inchipuie ca te duci la terapeut ca la inteleptul satului si ala-ti zice ca din carti cum e corect sa traiesti, cam ca doctorul care-ti da reteta pt farmacie.
album
gradina
columbiana spune:
Doloress, pe ce program il vezi
citat din mesajul lui Doloress Dar despre "In treatment" ce parere aveti? Mie imi place, chiar daca n-am nici o experienta in terapie si nu prea pot sa ma pronunt cat e de credibil. Mami de pitic Patrick(29.04.2008) si 36+ Kevin Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim! |
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Bedrosmart spune:
citat din mesajul lui olympia te duci la terapeut ca la inteleptul satului si ala-ti zice ca din carti cum e corect sa traiesti, cam ca doctorul care-ti da reteta pt farmacie. [ |
Desi n-am facut personal terapie (in sensul de psihanaliza), cred ca tocmai asta e marea diferenta fata de viata reala: terapeutul nu iti da solutii, nu comenteaza ce zici si ce faci, ci te ajuta sa ajungi singur la solutiile proprii, identificand sau mai degraba ajutand pacientul sa identifice sursa dezechilibrelor emotionale.
B.
olympia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Bedrosmart
Desi n-am facut personal terapie (in sensul de psihanaliza), cred ca tocmai asta e marea diferenta fata de viata reala: terapeutul nu iti da solutii, nu comenteaza ce zici si ce faci, ci te ajuta sa ajungi singur la solutiile proprii, identificand sau mai degraba ajutand pacientul sa identifice sursa dezechilibrelor emotionale. B. Nu va ingrijorati dar de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei. (Matei 6,33) |
Si ti se pare ca in film se dau retete?
M-am uitat si in seara asta la cazul ofiterului din Afganistan. Ajunsesera foarte aproape de un punct cheie, dar pacientul s-a speriat si s-a-ntors inapoi pe cararea deja batuta . N-a avut curajul sa faca pasul, sa priveasca dincolo... toti trec cumva prin asta, nu? Prima reactie e fuga, chiar renuntarea, fie si temporara, la terapie.
album
gradina
IRA_LIZA spune:
citat din mesajul lui olympia E titlul unui film si in acelasi timp o usa secreta catre cabinetul unui psihoterapeut, cunoastem pacientii, evolutia lor de la o sedinta la alta, felul in care mastile cad si straturile protectoare dispar dezgolind rani vechi. Toate par a avea radacini in trecut, toate au legatura cu bagajul "de-acasa", scenariile vietii fiecaruia par scrise inca din copilarie, mecanisme ciudate le ghideaza viata si le intind capcane. Stiu persoane care nu pot urmari nici macar un episod, desi-s scurte(cam 30min), zic ca-i limbajul gratuit brutal, subiectul aiurea... Voua cum vi se pare? (rog mult moderatorii sa lase subiectul aici, sa nu-l mute la Arte) Pene colorate... cate putin din toate! album gradina |
Dragut. Pe noi ne-a prins. Ne indeamna sa discutam despre noi insine si despre cuplul nostru. (om fi noi mai tampiti, asa...)
Iures putin "sacadat". Teatru versus film. Ca pregatire ma refer.
O intrebare: de ce sunt agresivi aproximativ toti cu toti? poate mai putin Maria - ea parand ultima in acest lant de marturisiri sau pur si simplu nemaiavand asupra cui sa isi verse problemele si frustrarile...
Neverosimil (insa probabil ca nu imposibil si in viata reala): ramane cu nevasta-sa si dupa ce aia se duce intr-o plimbarica la Roma cu amantul. Exista barbati in viata reala care chiar inghit asa ceva??
Opinia unui pusti din anturajul nostru apropiat: "e noua forma de telenovela". Nu am intrat in amanunte, tocmai montam un tort si pe urma am uitat cu totul remarca asta.