In deriva
E titlul unui film si in acelasi timp o usa secreta catre cabinetul unui psihoterapeut, cunoastem pacientii, evolutia lor de la o sedinta la alta, felul in care mastile cad si straturile protectoare dispar dezgolind rani vechi. Toate par a avea radacini in trecut, toate au legatura cu bagajul "de-acasa", scenariile vietii fiecaruia par scrise inca din copilarie, mecanisme ciudate le ghideaza viata si le intind capcane. Stiu persoane care nu pot urmari nici macar un episod, desi-s scurte(cam 30min), zic ca-i limbajul gratuit brutal, subiectul aiurea...
Voua cum vi se pare?
(rog mult moderatorii sa lase subiectul aici, sa nu-l mute la Arte)
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
Raspunsuri
ina.click spune:
Groaznic de dezlanat, predictibil, plicticos, cliseistic.
Am rezistat la 3 episoade, tot spunandu-mi "poate am prins unul aiurea, sa mai incercam"
Ei bine, nu.
Totusi, vizionare placuta, daca il gasiti multumitor!
32 +
Mai avem 8 saptamani
rrox3 spune:
Un serial bine facut si foarte bine jucat.
Sigur ca nu are foarte mare lagatura cu realitatea (exagerari, accentuari, cautarea si alaturarea unor situatii mai explozive, etc), dar e un film
Il urmaresc. Noroc cu nesfarsitele reluari, altfel n-as reusi
Ina ma faci curioasa.
Pot intelege de ce zici ca-i predictibil dupa 3 episoade, pana acolo poate fi considerat asa.
Cliseistic, da, poate fi vazut si asa. Dar cred ca au cautat exact cazuri tipice, clare si ceva mai spectaculoase.
Plicticos, desigur, poate fi asa pentru multi oameni.
Cum de-l vezi dezlanat?
moonchild spune:
Haha..este clona fidela a serialului (produs de?) HBO,"In Treatment".Pana si psihologul roman seamana cu cel american! Nici nu stiu daca au voie sa copieze in halul asta...
Varianta originala insa e foarte misto.
ina.click spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rrox3 Un serial bine facut si foarte bine jucat. Sigur ca nu are foarte mare lagatura cu realitatea (exagerari, accentuari, cautarea si alaturarea unor situatii mai explozive, etc), dar e un film Il urmaresc. Noroc cu nesfarsitele reluari, altfel n-as reusi Ina ma faci curioasa. Pot intelege de ce zici ca-i predictibil dupa 3 episoade, pana acolo poate fi considerat asa. Cliseistic, da, poate fi vazut si asa. Dar cred ca au cautat exact cazuri tipice, clare si ceva mai spectaculoase. Plicticos, desigur, poate fi asa pentru multi oameni. Cum de-l vezi dezlanat? Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
Predictibil, adica stiu deja ce solutie va propune domn' psiholog, care-i treaba cu domnisoara pacienta, fara sa fiu nici telepata si nici cu scenariul pe genunchi. Pentru mine asta inseamna predictibil, in materie de filme. Cand stiu deja, fara sa fi vazut filmul / episodul ce se va intampla pe parcursul acestuia, care va fi urmatoarea replica data, cine intra pe usa, cine e nenea rau, cine a aruncat-o in piscina pe tanti cu permanent, daca renunta aia la copil sau nu, etc samd
E predictibil deoarece e cliseistic.
Dezlanat, adica spre deosebire de serialul original pe care il copiaza / plagiaza , "In Treatment", lungesc si lalaie prea mult "firul epic" al fiecarui episod. Sugerez sa cauti serialul original si sa urmaresti cateva episoade si din el.
In afara faptului ca vei remarca, intr-adevar, ca diversele cazuri dezbatute si personaje sunt uluitor de..identice...vei observa si un alt tempo, un alt mod de a inchega povestirea. Eu zic ca superior.
Satisfacut curiozitati?
32 +
Mai avem 8 saptamani
corap spune:
De ce n-ar putea copia hbo de la hbo? Oricum, superslab dupa p#259;rerea mea (eu fac terapie în viata reala). Interesant dupa parerea sotului meu care habar n-are ce-i aia terapie.
ina.click spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corap De ce n-ar putea copia hbo de la hbo? Oricum, superslab dupa p#259;rerea mea (eu fac terapie în viata reala). Interesant dupa parerea sotului meu care habar n-are ce-i aia terapie. |
Exact, e acelasi trust, deci au libera decizie asupra unor produse proprii, fie din afara fie facute aici.
Daca ar fi aparut In Deriva facut de ProTV, atunci ar fi fost nasol, dar asa, e ok.
Bat pariu ca exista si In Deriva indian, polonez, frantuzesc etc.
32 +
Mai avem 8 saptamani
olympia spune:
Cliseistic si nu prea... poate pe la inceput. Dar de la un cuplu clasic de opusi, el simplut si din topor, ea pretioasa-carierista-aroganta, care se tot impung, afli mai incolo ca el chiar o iubeste in deplinatatea constientei cu toate defectele ei, chiar daca la inceput unele par inventate si exagerate de un barbat gelos. Si o vedem privind in urma la "Cenusareasa" obeza care era, la lupta cu sora mai mare si mai frumoasa, preferata mamei , la pierderea tatalui, singurul aliat si mai apoi la transformarea in femeia disperata dupa succes. Una pe care nu ti-ai dori-o colega sau amica si-n niciun caz sefa, una care-si iarta ei totul si nimic altora, si care in mod tragic ramane rece la suferinta propriului copil, la randu-i obez, indopat cu dulciuri de bunica materna ca intr-o reluare a povestii. O reluare necesara de vreme ce personajele nu par sa fi invatat mare lucru si o iau tot pe aratura.
album
gradina
Doloress spune:
Dar despre "In treatment" ce parere aveti? Mie imi place, chiar daca n-am nici o experienta in terapie si nu prea pot sa ma pronunt cat e de credibil.
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!
olympia spune:
Am citit ca scenariul de la noi are la baza unul israelian adaptat.
As vrea sa discutam la acest subiect nu atat despre film, cat despre subiectele propuse, cazurile respective. De altfel modul in care-i construit serialul si gandita si difuzarea lui,cu reluarile acelea grupate, ma refer la cel romanesc acum, alta varianta nu am vazut, te trimite singur la analiza. Ceea ce la prima vedere parea ceva simplu de transat, se desface ulterior in nenumarate ite care se impletesc si au nodul undeva in trecutul personajelor.
O femeie se simte scarbita cand sotul ii arata dragostea, e scarbita de slabiciunea lui, se simtea mai bine in relatie cand el se rastea si o ameninta. Si asta desi l-a luat din dragoste, a divortat pentru el, a facut un copil cu el, s-a chinuit apoi cu tratamente niste ani sa mai faca unul... intre timp il inseala cu cineva despre care spune ca nu-i ofera nimic deosebit. Ar vrea sa se opreasca, s-o opreasca terapeutul, caruia-i face si lui ochi dulci cand vine la imbracata in rosu si-si expune picioarele. Ce cauta de fapt? Spune ca vrea sa simta ceva, cand sotul e bland si tandru nu simte nimic. De unde anestezia asta dincolo de care nu trec decat senzatiile brutale?
Asta-i unul dintre cazuri. Parea o disputa cu privire la o sarcina, pierduta intre timp, apoi lupa s-a pus incet-incet pe ea, pe felul in care s-a construit ea, eliminand deodata cu kilogramele in plus orice sentimente, din cele prea multe adunate in trupul obez al fetitei care era odata.
album
gradina
rrox3 spune:
Merci Ina. Cand am putin timp o sa caut un episod, doua si din varianta americana.
Nu e plagiat Varianta originala e facuta de israelieni. Cea americana si cea romaneasca sunt ulterioare, dupa scenariul evreiesc tradus si adaptat.
Mie personal imi place Iures.