Nougat "scandinav" - reteta?
Raspunsuri - Pagina 2
SabinaY. spune:
ML eu stiu ca icing powder este un amestec de albus de ou(pulbere) si zahar.Se foloseste de obicei pentru decorare torturi sau cupcakes. :)
Jurnal de "mogalnete"
Japonia prin ochii unui amator
Sabina Y.mami de www.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank">Erika Ilaria(31 august 2007) si Lisa Maria(23 iulie 2009)
fosta devylla
ML spune:
M-ati bagat de tot in ceata.
Nu ar iesi prea moale daca as amesteca Nutella cu ciocolata topita si "icing"? Da, dar nu scrie powder langa icing .
Ha, ha, astept experta sa ma lamureasca. Louisea, daca ai timp, nu te chinui, imi fac insa mare pohta toate minunatiile de acolo.
Am sa schimb si titlul, acum stiu ca-i nougat scandinav, german sau cum s-o numi.
La tzara americana (poze)
"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)
Adela99 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ML Nu am inteles-o, asta iese la traducere: If you buy nøddesmør (este cumva faina de alune?) and mixes 100 grams of it with 50 grams of melted chocolate and 100 grams of icing (ce sa fie, zaharul pudra?) do you get soft nougat. |
io inteleg ca nøddesmør ii unt. unt de alune, migdale sau din categoria "samburi grasi" :)
100 g unt din asta se amesteca cu 50 g ciocolata topita si 100 g flormelis adica zahar tos. si uite asha obtii nougatu' moale.
revin: cred ca se poate face nougatu' si doar cu alune in loc de unt de alune. in cazu' asta prajesti alunele in cuptor si le macini.
mai revin: flormelis pe google translate imi da zahar tos pe suedeza, da' cred ca e vorba despre zahar pudra, ca in suedeza la zaharu' pudra ii zice florsocker
louisea spune:
Adela a tradus bine.. flormelis e zahar pudra (din ala ca faina :)) si nøddesmør unt de alune
ML spune:
Multumesc, m-ati lamurit acum!
Am facut mai demult in casa unt de migdale, am sa incerc si cu alune. Sau de-i prea greu (alunele vor fi intregi, nu feliate ca migdalele si nu stiu daca se descurca robotul), cumpar peanut butter (probabil ca amestecul nu va iesi la fel de gustos...).
La tzara americana (poze)
"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)
crista-s spune:
off topic
ML
ca sa nu strici robotul daca or fi alunele prea mari sau prea tari, mai intii le pui in punga de congelator ca e mai zdravana sau in saculet de pinza daca ai si le dai "la cap" citeva ciocane ( ala de snitele e perfect ) sau strivesti su sucitorul/facaletul. Or sa se striveasca putin si vor fi mai usor de macinat in robot.
adra_bell spune:
ML, eu am incercat sa fac unt de alune, nu a iesit chiar unt, in loc sa fie fin, a iesit un conglomerat de grauncioare. Dar a mers folosit la biscuiti.
Little miss trimite pentru complimente
blog
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=0" target="_blank"> Eva cu obrajori ca marul - concurs CHIC - adr.jpg
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
ML spune:
Cam asa este, Andra, cred ca depinde si de robot (procesor). Cel pe care il aveam inainte era mai mititel cu motor mai puternic (ciudat, nu?), decat cel nou. Apoi spune sa pui mai multe alune, ca daca mai este si cuva larga, raman pe fund sau lipite de pereti si nu se macina cum trebuie. Dar, ce sa mai zic... merge si asa, cu gloduri, daca nu ai de unde... (am dat peste reteta de bomboane Mozart, inghit in sec si pe langa alea... tot asa cu nougat, marzipan, fistic, ciocolata, o minunatie; editez si trec reteta, imi inchipui totusi ca voi aveti de unde cumpara si nu merita bataia de cap...; vedeti blogul doamnei, are mult chestii apetisante:
http://www.deliciousdays.com/archives/2005/03/28/happy-easter/ ).
Crista, ba nu esti deloc off topic, multumesc, nu mi-ar fi trecut prin cap!
Am sa vad cum rezolv, am niste alune, toate in coaja, nu sunt sigura daca imi ajung si nici nu am de unde cumpara altele (aduc o singura data pe an la magazin). De asta ma tenteaza, mai nou, "untul" de borcan.
Ma gandeam, chiar sa cumpar faina de alune, dar nu stiu daca pastreaza procentajul de grasime din aluna intreaga, la nuca de cocos, de ex., nu.
La tzara americana (poze)
"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)
crista-s spune:
nu ma pricep la faina de alune dar cred ca merg mai bine biscuiti, pandispan etc din ea
dar ma gindesc ca poti amesteca si cu dulche de leche, pentru ca am citit cindva niste retete de crema stil nutella si acolo amestecau crema obtinuta din macinarea alunelor cu dulche de leche ( vezi retete pe net sau poate il gasesti gata facut ) si cu ciocolata topita dc vrei un gust mai ciocolatos al cremei respective
niste floricele pentru blogurile astea minunate ... salivez si eu de zor la poze
ML spune:
Crista, multumesc de idee, am sa caut reteta, imi suna cunoscut numele de la restaurantele mexicane.
Am, mai gasit o reteta, doar cu martzipan , imi plac si dansele cum arata iar ingredientele sunt usor de gasit. Musai sa modelez ceva dupa atata privit:
http://missingflavor.blogspot.com/2008/12/playing-with-marzipan.html
La tzara americana (poze)
"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)