Nougat "scandinav" - reteta?

Nougat "scandinav" - reteta? | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Am dat peste niste retete de dulciuri pe un blog norvegian, apoi traduse cu Google ... Printre ingrediente apare "nougat", dar scandinavii specifica "nu frantuzeasca", banuiesc eu, nu nugaua alba cu nuci.

Ce este de fapt "nougat"ul scandinav? Aici este poza in care apare, in straturi, langa martzipan:

http://translate.google.com/translate?client=tmpg&hl=en&u=http%3A%2F%2Fnordensskattkammer.blogspot.com%2F2010%2F11%2Fchristmas-candy.html&langpair=no

Eu nu gasesc aici fineturi europene si as incerca sa fac in casa "nougat"ul lor . Pe Internet dau numai peste retete de nuga alba...

Dedesubt este linkul cu pagina intreaga (si reteta, mai jos, la "Orange nougat chopper"); vad ca o folosesc si la prima rulada.
Nu va bazati prea mult pe traducerea din norvegiana, poate ma descurca cineva din "vazute" :

http://translate.google.com/translate?client=tmpg&hl=en&u=http%3A%2F%2Fnordensskattkammer.blogspot.com%2F2010%2F11%2Fchristmas-candy.html&langpair=no|en

La tzara americana (poze)


"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

uhhh, mi-au placut la nebunie, mai ales Pistasjekuler si Lakriskarameller, dar nu-mi fac iluzii ca as putea gasi ingredientele. Poate fetele din Suedia ar putea traduce/raspunde, norvegiana am inteles ca e destul de apropiata

blog


www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=0" target="_blank"> Eva cu obrajori ca marul - concurs CHIC - adr.jpg


Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Arata bine toate, Andra, inghit in sec cand le vad; am banuit ca si gustul trebuie sa fie pe masura (sa te vad pe primul loc cu merisoara ta, este dulce ca o bombonica de pe-aici !

Louisea, multumesc de detalii (ma intrebam daca nu cumva este o nuga cu ciocolata/cacao, dar dupa cate spui nu are albusuri in compozitie).
Sigur ca mi-ar prinde bine o reteta, in orice limba, daca nu ai timp de tradus. Imi inchipui ca are gust de martzipan cu ciocolata, sau...?

La tzara americana (poze)


"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Louisea, sa fie oare asta reteta? Se potrivesc ingredientele?

http://allrecipes.com/Recipe/German-Christmas-Nougatkugeln-Nougat-Balls/Detail.aspx

La tzara americana (poze)


"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Da.. se aseamana

Uite ce am gasit eu http://www.vom.dk/index.php?eid=1388&id=1 . Poti traduce cu google si daca te impotmolesti intreaba. Sunt niste tipe pe un forum care vb de retete de facut in casa

Se pare ca majoritatea retetelor au in compozitie alune, zahar, ciocolata..

Daca pui migdale in loc de alune, cred ca gustul iese mai asemanator martipanului. Dar vad ca asta de cumparat e facut cu alune din www.google.com/imgres?imgurl=http://www.havenyt.dk/images/upload/spoerg_eksperterne/hasselnoedder_p9198626.jpg&imgrefurl=http://www.havenyt.dk/spoergsmaal/frugt_og_baer/12664.html&usg=tZdWs0nw30rlFeuLKP9VEkdK4bI=&h=320&w=540&sz=136&hl=da&start=0&zoom=1&tbnid=RzMUib3bUQW-ZM:&tbnh=121&tbnw=204&ei=FvYxTe7-JoPpOcnZ5bYC&prev=/images%3Fq%3Dhasseln%25C3%25B8dder%26um%3D1%26hl%3Dda%26sa%3DN%26rls%3Dcom.microsoft:da:IE-SearchBox%26biw%3D1362%26bih%3D583%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=639&oei=FvYxTe7-JoPpOcnZ5bYC&esq=1&page=1&ndsp=18&ved=1t:429,r:0,s:0&tx=143&ty=36" target="_blank">astea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Aaa m-am uitat si pe site-ul tau si arata demential toate si daca ma uit la ingredinte cred ca se gasesc cam peste tot.. Martipan, (fulgi de) alune, ciocolata, diverse bauturi, unt, cacao. Doar sa ai rabdare sa le faci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Iti multumesc frumos, am sa am descurc cumva avand si versiunea originala (imi este cam neclar cu zaharul, Google spune ca zaharul este topit ??!! Dar vad eu cum rezolv, ma bucur ca am ingredientele de baza ).


La tzara americana (poze)


"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Mda... asa scrie. Zaharul se topeste cu grija si se amesteca (cu nucile)
La sfarsit e si o reteta super simpla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Nu am inteles-o, asta iese la traducere:

There is an easy way to make soft nougat on.

If you buy nøddesmør (este cumva faina de alune?) and mixes 100 grams of it with 50 grams of melted chocolate and 100 grams of icing (ce sa fie, zaharul pudra?) do you get soft nougat.

With nøddesmør I think finely ground hazelnuts a la peanut butter. In my neighborhood it is available in health food stores. You may also make a version with almond butter, or even with peanut butter.



La tzara americana (poze)


"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

ML,
din cite imi amintesc eu din daneza invatata de acu 10 ani tot ce era "smor" era de intins pe piine...banuiesc ca noddesmor este ceva gen nutela? adica ceva pasta de intins cred

Mergi la inceput