Fluturasi de martie-aprilie 2011 (122)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

Citat:
citat din mesajul lui cami_antonia

yasmi eu platest am inteles 45 de mil
pt nastere nat
sau 50 pt cezariana
dar la astia se mai adauga
spitalizarea insotitorului tau de peste noapte
daca vrei sa ai sotul sau pe cineva cu tine
nu e obligatorie
la voi cat este?
si din cate stiu se sta 3 zile la naturala
si nu stiu cat dar mai mult la cezariana
inca nu am banii astia
da sper sa colectez de pe la parinti

de ANTONIA IOANA TEODORA (11.02.2009) si 28+ PETRA ADRIANA

am revenit pana papa bursuca mea....
la noi este 1300 e nasterea naturala , deci aprox 55 mil. da si aici "cazarea" peste noapte a insotitorului se plateste, dar nu stiu cat,ca pe noi nu ne intereseaza. spitalul particular e la 5 minute cu masina de unde stam noi. iar peste noapte nu am nevoie de nimeni cu mine iar ziua poate sta cat doreste. in timpul travaliului ma gandeam sa stea mama cu mine, o sa mai vad. ca la nastere sigur nu vreau pe nimeni (sot, mama) cu mine acolo...

mami de fetita cu codite si baietel nazdravan am intrat in sapt 35!!!

AMR 5 s !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

yasmi de noi e departe spitalul
ca stam undeva in zona opusa lui
in afara constantei
eu imi voi lua doar daca fac cumva cezariana
pt nastere naturala nu imi iau
si cred ca voi cere ca bbe peste noapte sa nu ramana la mine in camera
sa ma pot odihni cum trebuie

raluka poate ne vedem daca vii la constanta
desi ti-as recomanda cat mai putin in zona
ca e o umiditate groaznica
care nu face bine la bebei
in schimb aerosolii sunt super buuni
noi am facut in fiecare seara tarzie cu antonia

alina06ce numeeeeeeeeeee frumosssssss
bravosssssssss
iar luca e si el nume de sfant
se serbeaza cred chiar de 2 ori
undeva pe 7 februarie
si parca ceva de octombrie sau noiembrie inca o data

pupppppppp feteleeeeee
fugim la biserica

de ANTONIA IOANA TEODORA (11.02.2009) si 28+ PETRA ADRIANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisucmic spune:

Neata!
Imi fac si eu lista clara de cumparaturi, cu preturi si tot, si vreau sa va intreb:
- de pompa electrica si sterilizator Primii Pasi stie cineva ceva? Sau toata lumea ia AVENT? La Avent ma uit si eu dar sunt socata de diferenta de pret la Primii Pasi (sub 200 RON)
- aveti Minikit ombilical? ptr ingrijit buric dupa nastere? am vazut la Chicco
- ce cantar de bebe luati/ati luat? am vazut electronic tot Primii pasi la Miniblu
- la tampoane voi lua Natracare clar; prietena mea care a nascut al doilea bebe mi-a zis ca a folosit numai Always de noapte dupa primele 3 zile in maternitate
- unde ati gasit camasa de noapte de alaptare? Nu-mi plac alea cu gauri la sani, as vrea cu nasturi si la Carrefiur de exemplu nu au. Vreau camasa fiindca va fi cezariana

Si alta intrebare: voi cum faceti cu hainutele, cele care nastem in aprilie? Practic in 2-3 luni vine vara - asa ca intrebarea este: luati hainute de 3 luni mai subtiri, nu? iar cosmonaut luati de 9 luni practic, dat fiind ca abia la 5 luni vine toamna si ma gandesc ca cel de 6 luni ramane repede mic.

Am adunat 1000 de euro de cumparaturi ca nimica, fara haine si cosmetice... Noroc ca primim caruciorul...

Sunt in mare dilema cu celulele stem. Inclin spre CBC, dar vad ca stocheaza sange integral (varianta optima ar fi celule stem izolate). Am aflat si cum fac cu generatorul, azotul lichid, e un sibuect bun pe prima pagina la care chiar o persoana de la ei rapsunde la toate intrebarile.

Si am o mare rugaminte : nu mai povestiti aici toate grozaviile de la alte odisei, fiindca oricum nu ne ajuta cu nimic, nu avem ce masuri preventive sa luam, doar ne stresam si ne necajim. Hai sa lasam ce citim de felul asta deoparte si sa incercam sa fim cat mai relaxate ca si asa avem stresuri si anxietati!

Pisuc Mic

Ce minune de la Dumnezeu! s29 cu un dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giuliaa spune:

Pisuc, eu am folosit pompa manuala de la Primii Pasi. Nu stiu cum e cea electrica, dar cea manuala a fost OK. E drept ca eu am avut nevoie de ea doar sa imi golesc sanii pentru ca am avut mai mult lapte decat papa Giulia si imi curgea efectiv lapte din sani.
Cantar electric pt bebe eu am primit de la cineva din Germania, nu stiu cum sunt cele de aici.
Cosmonaut nu are rost sa cumperi daca nasti in aprilie ca nu il folosesti, dar trebuie totusi ceva mai grosut sa ai pentru ca nu e nici chiar cald. Pentru 3 luni clar e nevoie de haine subtiri. Eu pe Giulia vara o tineam numai in body si sosetute, iar cand dormea o acopeream cu o paturica

Otilia mami de zmeurica Giulia (12.06.2009) si 26s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy_s spune:

neata burticute

cami LA MULTI ANI! Antoniei pentru maine. si mie imi place cand se sarbatoreste cineva cu nume de Sfant. este bine sa ai si un nume de Sfant.

catank tu cu cat ai luat patutul? trebuia sa iei tot de acolo si salteluta exact pe marimea lui.

pisuc stiu ca ziceau fetele ca nu prea este bine sa luam cantar de bebe ca cica este prea mare stresul. bebe se cantareste o data la 2 saptamani in primele doua luni si apoi o data pe luna si asta la pediatru. parca asa, nu?
asa ai cantarul acasa , toata ziua il cantaresti pe bebe. eu nu-mi iau.

viss trebuie sa chemi pe cineva, nu mai fa tu singura ca este greu.

bb_yasmi sa foloseasca bebe sanatos vanita si masuta

toate burticutele.

S-a intamplat minunea mult asteptata34+

AMR 5 sapt!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina06st spune:

Fetelor, eu nu prea am luat mare lucru, doar pt mine la spital cate ceva.
Pompa nu iau deocamdata, am avzut ca-s scumpicele si nu stiu exact daca imi va trebui. O prietena care a nascut acolo mi-a spus sa rog o asistenta sa imi arate cum sa desfund canalele in caz ca sunt infundate (adica sa ma mulg, banuiesc). Apoi, daca e nevoie si depompa, trimit cumnata sa-mi cumpere.

O camasa de noapte am gasit, cu nasturi pana in talie aproape, am luat de la un magazin de cartier, dar nu era decat una. De atunci m-am mai uitat dar nu am mai gasit. Dar mai caut. Mi-am mai luat niste papuci cu talpa mai groasa cauciucata, un set de chiloti de unica folosinta din Auchan si aveam pe acasa un halat nepurtat, care e numai bun. Sapt viitoare vreau sa imi iau un sutien de alaptat din Auchan, tampoane pt san si de lauzie de la Natracare (fac o comanda pe net).

Hainute pt bebe nu iau prea multe, ca toata lumea m-a avertizat ca creste repede si pe unele n-o sa apuc sa le folosesc. Asa ca voi lua doar 5 body cu maneca scurta sau lunga, 5 salopete cu picior, 2 caciulite, manusi sa nu se zgarie si un cosmonaut dar nu din cel gros de fas, ci din acelea mai subtiri de primavara toamna, ca sa-l scot din spital. In plus intentionez sa tricotez o paturica. Ma apuc de ea cand intru in luna 7. Si cand acasa, fac necesarul> Vad daca mai primesc ceva, daca nu ce mai am de cumparat in functie si de cum e vremea. Magazine cu hainute de copii am destule in zona. Sau comand pe net.

Cantar, nu stiu daca iau. Ma stiu si cred ca as ajunge sa-l cantaresc in fiecare zi. Cred ca ar fi un factor de stres pt mine, dar sa vedem ce zice si pediatrul. Daca imi zice sa cumpar, cumpar.

Nici sterilizator nu iau deocamdata, ca sper sa am lapte si pt un biberon acolo, daca o fi nevoie sa ii dau ceai ceva, pot sa il si fierb. Sa vad mai intai cum stau cu laptele.

Mimikit ombilical am vazut si eu si o sa iau.

Cat despre celule stem, am optat pt CBC. Am primit contractul, trebuie sa-l semnez si sa-l trimit la ei. Am mai citit si eu ca ar fi bine sa stochezi doar celulele nu sangele integral, dar fiecare isi lauda marfa, asa ca nu-s chiar sigura ca asa e mai bine. Si pretul la CBC e mai acceptabil pt noi. Plus ca m-a atras si suma acea de 185 de mii de euro, in cazul in care, Doamne fereste, ar fi nevoie.

in sapt 27 cu minune de sanatos si vesel.
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy_s spune:

bb_yasmi maine la 15.30 merg.

S-a intamplat minunea mult asteptata34+

AMR 5 sapt!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giuliaa spune:

Intr-adevar cantarul poate sa fie o sursa de stres. Mai ales cand mamicile nu sunt sigure daca bebe se satura, si la inceput este si riscul acesta. Nici eu nu as fi cumparat, dar daca l-am primit l-am folosit. In schimb eu o cantaream doar de curiozitate cam odata pe saptamana sa vad cat a mai luat.

Otilia mami de zmeurica Giulia (12.06.2009) si 26s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalely07 spune:

Buna fetelor,

Sunteti active chiar daca este week-end si este cald afara.
Eu zac ...ma relaxez..am intrat si in concediu si nu ma mai agit atat sa fac toata treaba in week-end.Maine merg la medic..fac doar control si la eco merg peste o saptamana la mine in oras...

Ssabrya
..eu sunt de acord sa comandam tampoanele alea impreuna si sa impartim transportul.Apropos tu in ce cartier stai??

Am o problema mare:constipatia si din cauza ei am facut hemoroizi (cred).Este pribil..nu mai scap de problema asta in conditiile in care beau lichide cam 3 l pee zi,mananc kiwi si fructe ..plus cereala..si degeaba!!!

Inainte de sarcina nu aveam probleme cu ea,dar de cand sunt insarcinata este oribil...Oare ceaiuri laxative avem voie in sarcina???

26+ David
Doamne iti multumim pt acesta minune si te rugam sa ne ajuti sa o ducem la capat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina06st spune:

Lalely, ai incercat si cu iaurt? Eu nu ma innebunesc dupa Activia, dar de vreo 2, 3 sapt am inceput sa mananc cam unul pe zi. Plus fructe ca si tine si lichide. De obicei mananc seara pe la 7 ceva fructe, un kiwi, o portocala, sau un mar, apoi bag un iaurt. Si mi-am mai revenit. Ies aproape zilnic si n-am mai avut episoade din acelea de credeam ca ma rup cu totul.

Eu intentionez sa comand mai multe chestii de pe un site de naturiste, inclusiv tampoanele acelea, de aceea nu ma amestec, ca sa nu va incurc, ca am vazut ca multi conditioneaza valoarea transportului in fct de greutate.

Unde mergi la eco? Ai luat prenatalul?
Pupici

in sapt 27 cu minune de sanatos si vesel.
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!

Mergi la inceput