Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (73)
Raspunsuri - Pagina 18
paula_m spune:
Ramona, eu ii bag suzeta in gura noaptea cand se trezeste si plange. Daca il iau in brate, mi-e teama ca se trezeste
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
poze luna 6
carla_2008 spune:
Noi :
TV: NU
Premergatorul e una Rotobilul e alta,voi de care vorbiti?
Eu am primit 2 premergatoare si un rotobil cadou.
Nu sunt de acord cu ele.Le voi face cadou mai departe.
Ai mei stau in scaunul de masa la pozitia aceea mai pe spate,cam cat spuneti ca am voie sa-i las asa?eu ii las doar la masa,deci nu se sprijina in fund neaparat ci pe spate mai mult.deci coloana e sustinuta cumva de spatar,la asta ma refer.daca ii tin de manute se ridica f repede,mai tare Mateo,dar repede se lasa jos sau se balangane intr-o parte si-n alta.eu spun ca ai mei nu sunt inca pregatiti cum e Isa ,sau Paul sa stea atat de bine in fund.Pai pe Isa am vazut-o stand singura pe canapea in fund.Ai mei in cateva secunde ar cadea pe o parte.Sa-mi fac probleme?noi avem 6 luni si 11zile
Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010
http://community.webshots.com/user/denyssa_catana
ramonavlas spune:
Citat: |
citat din mesajul lui paula_m Ramona, eu ii bag suzeta in gura noaptea cand se trezeste si plange. Daca il iau in brate, mi-e teama ca se trezeste Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 poze luna 6 |
Am incercat si asa, nu functioneaza
Mami fericita de Raisa - 01.08.2010
ciristina_serban spune:
citat din mesajul lui michelle1981 Vlad de CRISPRO Priscilla Serayah de 86CMM Victor Petru de KATALINA mami emushi ************************* Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) |
La multi ani si de la noi! Toate gandurile noastre bune!!!
Cris, fericita mamica de bubulina RIANA MARIA (28.07.2010) si scumpetea RAZVAN (23.11.2004)
crispro spune:
Ramona, activeaza-ti PM, din profilul personal, si atunci iti pot trimite parola.
Denisa, citeam ca de la 6 luni pot fi ajutati sa stea in fundic. iar de stat bine si singurei, cica pe la 8 luni se intampla.
A papat si ardeiul!
Copiii plang in somn, se maraie. Nu tb sa mergem la ei la fiecare scanceala. Cand incep sa planga, atunci da. Azi noapte l-am auzit pe la 11 si apoi la 3 dimineata, cate un singur chiot. si atat. l-am lasat in pace , nu am mers la el, si a readormit. Stiu ce sunete face cand va incepe sa planga, si nu e doar o simpla maraiala, si atunci merg la el.
Denisa, io stiu ca rotobil si premergator e tot una. Dar stiam ca mai exista si altceva, numit bouncer/jumper, nu se misca pe roti, are multe jucarele, muzicute pe langa, si copilul tot sare in el...
Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)
Poze
Sa-l ajutam pe Alex
crispro spune:
Michelle, Cristina, .
Azi am cantarit strumful, 8040 grame, la 6 luni. asta inseamna 700 grame intr-o luna (de cand cu diversif)
Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)
Poze
Sa-l ajutam pe Alex
carla_2008 spune:
citat din mesajul lui paula_m Ramona, eu ii bag suzeta in gura noaptea cand se trezeste si plange. Daca il iau in brate, mi-e teama ca se trezeste Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 poze luna 6 |
am sa-mi spun parerea de luat in brate cand plange,sarit la ei,etc...
sper sa nu starnesc controverse:
eu am gemeni si la noi se poate vedea foarte clar diferenta cu 2.Ma comport la fel cu fiecare,dar sunt 2 CARACTERE,TEMPERAMENTE diferite.Si au NEVOI diferite de afectiune.Cu 1 copil poti spune,da' poate il rasfata,poate inventeaza,poate il alinta,poate nu stie etc....dar cand sunt 2 de aceeasi varsta care reactioneaza diferit le difersi stimuli,e altceva.
1.De ex ,legat de somn,adormire:
Carla adoarme SINGURA de cele mai multe ori(90%),o pun in pat,povesteste pana oboseste cu jucariile,ii dau suzeta,in max 30 min adoarme(e mult 30 dar n-am ce face)
Mateo in schimb,adoarme extrem de greu,NUMAI SI NUMAI IN BRATE,dar nu oricum,cu zvarcolelile de rigoare,se zbate,se impinge,sare,urla pana in final dupa 1.30h oboseste si adoarme.Il pun in pat,dupa 10 min se trezeste incepe iar circul care mai dureaza 30 min.Apoi daca am noroc adorme de tot.ma innebuneste!!!!!!
2.Legat de trezitul din timpul noptii:
Carla,daca incepe sa miaune,sa planga,ei ii ajunge sa-i dau suzeta sa o mangai si adoarme
Mateo,daca incepe sa planga si incerc sa-l mangai sa-i dau suzeta si nu-l iau in brate,urla de o trezeste si pe Carla si pe vecini.Asa ca trebuie sa sar sa-l iau imediat.Cateodata adoarme repede,cateodata mai urla 30 min,cu tot cu apa,ceai,plimbat.
Eu nu sunt de acord sa sarim una 2 la ei cand plang,dar sunt unele cazuri in care NU SE POATE ALTFEL.
Povesteam pe FB ieri,am fost la un minichef,picii au ramas cu mami si fratele meu,dupa o ora ma suna mami disperata(si ea nu ma suna de obicei nici daca pica ceru') sa vin ca nu se mai poate.Mateo a inceput sa urle,ceai,gengigel,chamomila,dans,nimic nu a functionat.A facut-o si pe Carla sa urle ca din gura de sarpe desi mami coborase cu el la parter,tot se aude ,stiti,ca doar si vecinii din bloc aud urletele de bebe.Am ajuns acasa in 5 min,Mateo era desfigurat,rosu cu pete,ochii umflati de plans,suspinau amandoi de mama focului.I-am luat in brate pe amandoi deodata(si au 15kg in total!!!) si de-abia i-am calmat.Plangeau dupa mine!!!!
Concluzia:faceti cum credeti ca e mai bine pt bebelusul vostru!!!!!
cred ca am fost destul de explicita si ati inteles ideea.Fiecare e diferit si au nevoi diferite,nu-i putem compara.Regulile nu sunt general valabile.Putem incerca diverse metode,de aceea suntem ma gandesc toate inscrise pe DC sa mai aflam una alta sa ne consultam,sa mai furam o idee,despre cum sa ne crestem comorile si cum sa le fie lor bine si noua pe langa ei!
sper doar ca nu am suparat pe nimeni cu postarea mea
carla_2008 spune:
Apropo,Carmen era plecata,ma gandesc ca nu stie ca noi mai vb si pe Facebook.Carmen draga daca ia cont si vrei sa fii in grupul "mamici dragi" cauta-ne sau da-ne Id-ul tau.
paula_m spune:
Denisa, nu ai suparat pe nimeni...tocmai de aceea eu (si cred ca nici o fata) in nici o postare nu am spus ca tb sa faci asa sau altcumva. Eu spun doar cum fac eu, nu stiu daca e bine sau rau, stiu doar ca metoda mea a dat roade la Raul. Poate ca si Raul a fost cumintel de la inceput si nu mi-a prea facut pb
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
poze luna 6
ciristina_serban spune:
Salutare iubitele mele...
Profit ca doarme Riana sa va mai scriu si eu.
Crispo, felicitari pt castigarea concursului. Pupam baitul frumusel.
Denisa, nu e o regula ca toti copii sa stea in fund la 6 luni. Fiecare cand se simte pregatit. Oricum, eu pe Riana in ultima vreme am tinut-o mai mult la 45grade asa, ca la orizontala nu mai statea deloc. nu vroia si pace. Si acu cateva zile, am vazut-o cum se tinea cu manutele de carucior, si s-a tras pana a ajuns in funduletz. Singura. Iar de atunci, am pus-o cate putin si in fund, si a inceput sa isi tina echilibrul si sa stea si ea pt o perioada in fundic.
Pana atunci se balanganea si nu avea echilibru sa stea, dar uite cum ea singura m-a ghidat si am atins o alta etapa.
In schimb cu somnul noaptea noi avem mari probleme... E de domeniul fantasticului sa se culce la 8 si sa se trezeasca pt papa la 6. Noi suntem ca pe vremea primei luni cu trezitul. La 3, 2 si chiar la o ora se trezeste. Si musai s-o pun la tzi-tzi... Suseta nu exista in obiceiurile ei. Cand i-o dau se enerveaza si mai tare... Ceaiul il refuza cu desavarsire... Doar cand il fac proaspat, caldut il mai bea, dar nici atunci nu mereu. Asa ca la noi noaptea trezirile sunt cu putin supt. Nu suge mult, dar trage putin si apoi adoarme. Alfelm ar plange de ar trezi toata casa. Nu stiu cum sa rezolv asta, mama ei de treaba....
Cris, fericita mamica de bubulina RIANA MARIA (28.07.2010) si scumpetea RAZVAN (23.11.2004)