Copilasi de Iulie - August 2004 * 64

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Nu, eu fac totrt de mere doar cu mere si pandispan. Acum am vrut sa incerc unul de ciocolata si mi-a iesit o porcarie. Blatul mai era cum era, dar crema un fiasco total.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Andries, io folosesc asta:
8 albusuri batute tzapan, se adauga apoi 8 galbenusuri pe rand, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 1 praf copt.
(fac paranteza: am incercat 3 dati la rand reteta de sus, cu doar 6 linguri faina si 5 linguri nuca macinata sau 3 nuca+100 g cocos si am adaugat in ambele variante visine, dar voi incerca cu plus de locum bucati si stafide, iar deasupra cremOle cu cioco razuita).

crema de cioco:
500 ml frisca lichida pusa pe baie de aburi cu 400 g cioco cu lapte, simpla, de calitate(eu iau Milka), dupa ce s-au contopit - deci fara fierbere, lasi la racit. cand e rece, bagi mixerul la turatie maxima. iese o crema buuuna rrrau.

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Lingurile de faina cu varf sau rase?

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

eu pun cu varf

glazura delicioasa de cioco: de la praji krem a la krem:
4 linguri apa
2 linguri zahar
100 g ciocolata
100 g unt
Se infierbinta apa, se adauga zaharul, amestecind. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei; se stinge focul apoi se adauga untul si amesteci.
Se lasa la racit.
Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform. Se da la rece pentru 2-3 ore.

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Andries, baga si la mine PM ca sunt curioasa...

Tort de ciocolata am facut o singura data si atunci a fost tortul Joffre de la Roxana...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

deeeci.. tort tort?
am facut pentru Eva asa: blat pandispan simplu: adica x oua, x linguri de faina, x linguri zahar, un praf sare, un plic praf de copt. pentru o forma normala de 22cm diametru x = 6
crema de vanilie cu zmeura: 400 ml lapte rece, 4 linguri de amidon, 5 linguri zahar, un praf de sare. se amesteca toate, se pun pe foc mediu, se tine acolo pana da un clocot, amestecandu-se mereu. cand da in fiert se tine fix un minut si se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, se adauga esenta de vanilie de buna calitate (pastaie de vanilie sau esenta bourbon). se lasa sa se raceasca, se adauga vreo 2 linguri de unt la temperatura camerei si se incorporeaza un pachet de zmeura (dezghetata in sita, sa se scurga bine). se insiropeaza blaturile (cu ce sirop vreti, eu am folosic suc de la un compot de ananas), se pune intre blaturi crema, si deasupra. am turnat deasupra glazura de ciocolata (ciocolata topita cu 3 linguri de frisca lichida) si gata.

Mergi la inceput

eu nu pot sa folosesc creme din comert ca este Mircea alergic la ele si nu vreau sa il doara burta.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Cristalina, ti-am trimis PM!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andries

eu nu pot sa folosesc creme din comert ca este Mircea alergic la ele si nu vreau sa il doara burta.

Andries

vezi ca crema pusa de mine mai sus e echivalentul celor din comert. simpla, fara fructe daca vrei.

Mergi la inceput

Uite in week end voi incerca din nou. ce am incercat de data asta a fost o crema pe baza de oua frecate cu zahar la bain marine, cu ciocolata si unt...praf am facut-o ca mi s-au branzit ouale. Reteta am luat-o din cartea lui Jurcan (pe care o preciez maxim pentru fripturi) dar se pare ca la creme nu e chiar o alegere inspirata.

Andries

Mergi la inceput