Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 48-
Raspunsuri - Pagina 13

balanta_tm spune:
stefy13, tot ce pot sa iti doresc este sa ai un bebe sanatos.
miki, asa e, cand o femeie are in pantece un copil bolnav si trebuie sa aleaga ce e mai bine pt copil, este oribil, cumplit (ca sa nu mai zic ca sarcina a fost atat de greu obtinuta, ca bebe era mare, ca deja i se vedeau la eco toate trasaturile, ca plecasem cu gandul ca dupa eco de la Viena sa ii cumparam carucior de acolo - "drama" noastra dinainte de eco era ca eu vroiam un carut si sotul altul si ne impungeam pe tema asta..., vroiam sa intram si la Ikea sa ii luam diverse...).
La inceput, si eu am crezut ca o sa o iau razna din cauza dramei prin care am trecut, dar am reusit sa raman pe linia de plutire. Acum, la mai bine de 5 luni de la despartirea de Albert, am reusit sa accept ceea ce mi s-a intamplat si ma uit cu curaj spre viitor. Orice ar urma de aici inainte, Albert a fost, este si va fi mereu in inima mea.
Legat de retroversia ta uterina, eu nu stiam ca un uter normal poate deveni retroversat - sunt chiar surprinsa. Mama mea a avut dintotdeauna uter retrovers, de aceea am crezut ca este ceva cu care te nasti si care dureaza toata viata.

QiaoBing spune:
Neata la toata lumea
Se pare ca Floricica noastra e ceva mai bine, s-au mai linistit putin. O sa ne zica Brotacel mai multe.
---------------------------------------------
2000 - extrauterina
2010 - sarcina oprita in evolutie 6s
MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR HETEROZIGOTA
MUTATIA -675 4G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA
MUTATIA -844G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA

MeAlex spune:
Neata tuturor,
Si mie mi s-a spus dupa al 2-lea chiuretaj ca am uter retrovers (pana acum era antevers). Mai am o colega careia i s-a spus acelasi lucru dupa un chiuretaj. Am citit ca se poate intampla dupa nastere, daca ai endometrioza sau dupa chiuretaj. Nu stiu daca este reversibil si poate deveni iar antevers.
2 sarcini oprite in evolutie la 7 saptamani, respectiv la 9 saptamani, anticorpi lupus anticoagulant, incercam sa obtinem un diagnostic corect pentru

miki-miki spune:
Floricica ma bucur ca bbita e mai bine,te asteptam aici
Balanta
Pozitia uterului meu a fost normata pana la FIV, dupa FIV s-a intamplat ceva. BB a fost fixat fundic, ovarele marite din cauza chisturilor si constipatia sa-i fi schimbat pozitia? Nu stiu ce s-a intamplat. Cand ma duc la control o sa o intreb pe dr gineco de aici, sunt curioasa ce va zice.

QiaoBing spune:
si eu tot retrovers am. am inteles ca in sarcina ar trebui sa ajunga in pozitie normala.
Uterul retrovers presupune orientarea acestuia inspre posterior si poate avea un comportament diferit atunci cand vine vorba de preconceptie si sarcina. Uterul retrovers nu este o boala, ci doar o pozitionare diferita a uterului in corp.
Pozitia normala a uterului este una anteversa, adica usor orientata spre in fata, insa aceasta pozitie se poate schimba pe durata ciclului menstrual.
Retroversiunea uterina poate fi congenitala, dar poate aparea si pe parcursul vietii, din diferite motive, si este intalnita destul de des, la aproximativ 20% dintre femei.
Factori care determina retroversiunea uterina
In majoritatea cazurilor, femeia se naste cu uterul in aceasta pozitie (retroversiune uterina congenitala).
Atunci cand nu este congenital, uterul retrovers poate fi provocat de slabirea ligamentelor pelviene asociate cu menopauza. Alta cauza poate fi marirea uterului, fie ca implicatie a sarcinii, fie din cauza unei tumori.
Ranile din zona pelviana pot tine uterul intr-o pozitie retroversa. Cicatricile acestor rani pot proveni din:
• Endometrioza (localizarea unui tip de tesut asemanator celui uterin in alte zone decat uterul);
• O boala pelvina inflamatorie (cauzata de nastere, biopsie endometrica, introducerea unui sterilet, avort);
• Salpingita (infectia trompelor uterine);
Nu exista simptome ale retroversiunii uterine, insa uneori pot aparea durerea si disconfortul (in timpul menstruatiei sau in timpul actului sexual).
2000 - extrauterina

vali79 spune:
Multumesc miki, am corectat semnatura!
Iar in legatura cu bifa pe reteta de Clexane la rubrica "sarcina" deja am renuntat sa mai fac ceva in sensul asta...
Bafta multa, fetelor
Nu timpul ti se potriveste tie, ci tu potriveste-te timpului. (armean)
Vali79, 32 ani, rezistenta la prot C activata, 1 sarcina reusita si patru oprite din evolutie la 2, 3, 4 luni si respectiv 3 saptamani, obtinute natural. Mutatiile au fost descoperite la a cincea sarcina reusita. Acum sarcina obtinuta natural. +12saptamani. Tratament: aspenter 1/ 2 zile, femibion 1 1/zi, acid folic 1/zi, vit. C 1g/zi,vit. E 1/zi, preventiv Clexane 0.2. Doamne ajuta-ne!
+ 12 s

brotacel83 spune:
dragelor am un mesaj de la floricica si respect dorinta ei de a va transmite urmatoarele
"noi speram sa fie totul bine, vom fi monitorizate si mai des, si cu ajutorul lui Dumnezeu vom avea o bebelusa sanatoasa si voioasa. Si ca va multumesc tuturor ca sunteti alaturi de mine. Am inceput clexane si e ok."
deocamdata nu e pregatita sa ne spuna mai multe si ne va da detalii cand va avea puterea. oricum doctorii sunt optimisti ca nu e ceva grav.
Sa ne rugam pentru ea si pentru bebita ei.
mutatie MTHRF C677T heterozigot
2 sarcini oprite din evolutie la 8s, inainte sa aflu de mutatie, acum cu voia lui Dzeu insarcinata a treia oara DPN 13.04. 2011 la Elias cu Dr Rotaru

SARA_HS spune:
Eu sunt optimista in ceea ce o priveste pe Floaredemac. Oricum, cred ca gandurile noastre bune o vor influenta si pe ea si le vor ajuta pe ea si bebica sa-si revina.
Eu incerc sa gandesc pozitiv si pentru mine, dar nu-mi prea iese. Prevad ca se lasa iar cu bocete si disperare la sfarsitul acestei luni cand vor veni rushii si nu stiu de unde sa iau puterea sa incerc iar. Toata lumea imi spune ca ma viseaza gravida, dar nu cumva o fi asta un semn rau?
Incerc sa ma gandesc la mine ca la o persoana nu cu mult mai bolnava decat majoritatea si sper ca daca ma conving ca lucrurile nu stau foarte rau, asta sa fie primul pas in gandirea pozitiva pe care incerc sa mi-o antrenez.
Vad ca vorbiti si despre uter retrovers.
Si eu traiam cu impresia ca asa te nasti si e ireversibil, pana cand, mergand la consult la un alt doctor, mi-a spus ca am uterul in pozitie normala. Am ramas perplexa, pt. ca eu stiam ca e retrovers.
N-am cerut explicatii... am plecat fericita, vrand sa cred ca primul medic se inselase. Acum imi dau seama ca probabil uterul s-a repozitionat...

stefy13 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miki-miki Stefy ![]() |
Tratamentul e prespris de medicul ginecolog, ma cunoste destul de bine , stie tot istoricul meu ...iti dai seama cat de pretioasa e aceasta sarcina pt mine , asa ca nu mi-as permite sa iau nimic care sa-i dauneze lui bb sau mie.
Am primit azi prin posta si rezultatele la celelalte analize de trombofilie... momentan sunt ok, am doar recomandarea sa port ciorapi de compresie II.
Abia asteptam pana saptamana viitoare sa mergem la ecograf sa-l vedem pe bb din nou.
Pup fetele cu drag

Mutatia protrombinica G20210A - genotip heterozigot
Factor antinuclear pozitiv
OATS girl
FIV 1 +ICSI la Kinderwunschzentrum Mittelrhein Neuwied Germany, martie 2009 nereusit
FIV 2+IMSI Germany, feb 2010 nereusit
FET mai 2010 nereusit
sarcina obtinuta natural

QiaoBing spune:
stefy sarcina usoara !
SARA nu te mai gandi la sarcina, incearca sa-ti ocupi timpul si mintea cu alte lucruri si ... iesi copacel din butoi. cum vrei sa te gaseasca barza daca tu esti pitita in butoi ?!?
2000 - extrauterina