Zmeurici de iulie-august 2009 (9)
Raspunsuri - Pagina 13
muffinuta spune:
Buna dimineata,fetelor!
La multi ani tuturor cu intarziere si tot ce va doriti pt anul 2011!
Imi cer scuze ca scriem atat de rar dar sunt motive intemeiate.
va citesc din cand in cand si invat din experienta voastra ..scriam cu ceva vreme in urma ca ne-am confruntat cu probleme mari in primele 14 luni de viata care ne-au influentat viata personala nu in cel mai fericit mod.
Sper sa nu gresesc Pogos cred spuneai cred despre Tudor ca a refuzat mancarea acceptand doar pireuri.Suntem si noi in aceeasi "oala" pana acum,Nikolai are 17 luni refuza orice textura..nu e de mirare avand in vedere prin ce am trecut.Acum va pot spune o parte din cosmar a inceput la 8 saptamani,refuzand complet peste noapte orice fel de lapte sau formula..in 24 ore a baut 10 ml..am fost in decurs de 12 luni la 7 medici pediatrii,occupational therapist,psihologici,masaje ,nici nu mai imi amintesc ce si cum.Viata noastra a mea si a lui Nikolai (descoperit cu siletnt reflux extrem de sever care s-a transformat in reflux,adicca vomitat fiecare singura masa lapte sau aliment solid pe care am fost fortati sa le introduc relativ timpuriu fiid underweight pt luni intregi)cum scriam viata noastra s-a imapartit intre hranit si vomitat,iar hranit si iar curatat voma,a dat afara din corpul acela suferind fiecare masa timp de aproape 13 luni..cosmar pt manadoi.nu imi aminetsc alt miros decat cel de voma.covoarele sunt ruinate(cui ii mai pasa oricum cand iti vezi propiul copil scaldat in mancare de fiecare data cand aveam "ora de calvar'..asta ne-a afectat si viata de familie complet ma rog cum se mai poate numi..am fost singura in nebunia asta si am crezut de multe ori ca imi pierd mintile.la un moment dat stiam mai mult decat doctorii..un simplu ras sau sughit ii provoca voma..nu puteam merge nicaieri,legati de scaunul de hranit si nenorocitul de Tv care ii mai distragea atentia.
Oricum nu ma mai lungesc ,a trecut din senin,se pare ca a crescut si devenit mai puternic,a recuperat si greutatea pierduta..suntem in grafic..
problema mare a ca nu accepta mancare decat pasata..Pogos te rog dc iti amintesti cu ce ati inceput..finger food cam cat de mari bucatile..??nu vreau sa "intorc" zilele de cosmar(pt noi orice voma=refuz mancare,cerc vicios in care ne-am perindat atata amar de vreme)
va pup cu mult drag si poate ne mai dati si noua idei ce ii mai invatati la varsta asta,noi suntem inca acasa-deci plictiseala mare adoram plimbatul pe plaja si stricatul obiectelor prin casa- avem o data pe sapt(acum inca e vacanta aici) intalniri cu mame si toddleri aproape am fost dati afara atat de neastamparat si energetic este
..ma rog platim si in plus mum adica eu fac prajituri super asa ca suntem inca acceptati..![]()
cu drag va imbratisam de departe
Moniland spune:
Clara, supeeer!!!! Aceeasi pasiune o am si eu dar nu am timpul necesar. Ce mi-ar place sa castig bani din hobby si sa nu ma mai duc never la serviciu....
Din pacate nu a luat "Concertul" globul de aur. Dar poate Oscarul va fii al lui.
Fetelor, eu am un copil ascultator si unul...."greu de gestionat". Asa ca va inteleg pe toate
. Irina e cea cu fite in cap si cand o vede Laura, vrea si ea sa faca ce face Irina, adica prostiiiiiii.
Inca nu loveste, si sper nici sa nu o faca. In schimb, pt ea "vino la mama" e un fel de fug de mama, deci trebuie sa gasesc o alta formulare sa o fac sa vina. Eu nu pot iesi singura cu fetitele afara. Caruciorul nu l-am mai folosit din octombrie. De atunci doar pe jos, pe jos, pe jos, iar cu 2 in 2 directii nu e usor. Sa ne vezi cum suntem: du-te tu dupa aia ca io stau cu asta. Cam asa conversatii am cu sotul cand suntem cu fetitele afara. Cand nu mai rezistam le urcam in masina si acasa cu noi.
De cele mai multe ori distrasul atentiei functioneaza la Irina, dar cand se incapataneaza ori o iau pe sus ori o las sa se crizeze si se sfarseste tot luand-o pe sus. Cand dati de o soluti, faceti-o publica, va rog.
O saptamana frumoasa si linistita sa aveti!!!
laura.s spune:
neata!
muffinuta, bine ai revenit! imi pare tare rau ca v-ati chinuit atat. de acum sunteti pe calea cea buna. te asteptam mai des sa ne povestesti despre leut.
"Viata nu se masoara in numarul de respiratii pe care le ai, ci in momente care iti taie rasuflarea."
Laura,
de Sara-Ruxandra (13.08.2009)
muffinuta spune:
Scuzati va rog grselile de tiparit sunt pe fuga constransa de Makka Pakka (suntem fani "in the night garden")si asta este nick name-ul lui Nikolai,e personajul lui preferat.Si inca o data imi cer scuze pt intrarile rare si furtunoase,nu e prea placut sa intri intr-o comunitate si sa coplesesti membrii cu problemele tale.
Multumim
adrianafedorca spune:
muffinuta imi pare rau ca ati avut asa probleme, ma bucur ca sunteti p[e calea cea buna si nu ne deranjezi cu problemele tale de aia ne-am adunat aici cu bune cu rele
te asteptam mai des daca ai timp 
_
Adriana mamica de Cezarica Georgian
(23 aprilie 2005)
si
Anastasia Ioana (7 iulie 2009)
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
PatriciaArdeleanu spune:
Muffi, ai fost o mamica tare incercata
multa sanatate si sper ca de acum sa nu mai stiti ce e aia vomitat
s-au discutat multe, am citit cind am putut dar de scris..pauza
, dar macar sint la curent, insa nu am vazut pozele recente.
Pooh, votat poza superba!
despre tehnologie, si eu sint mai in urma, nu ca nu mi-ar placea, dar ocupa mult prea mult spatiu pt o bucatarie mica de bloc. cu microundele nu sint prietena deloc, cafea imi place doar la ibric; am un robotel/tocator cu care imi fac treaba, am si un robot multifunctional dar pe care il folosesc din an in paste, prea multe piese, prajitor paine, rasnita cafea, si cam atit. masina de vase mi-ar placea cred, ca spal tone de vase. am mai avut steamer dar mi l-a stricat domnu' DAniel (l-a trintit de pe masa); eu sitn cu gatitul pe clasic, cuptor.
despre calypso, in zilele cind a aparut si citeam, era ceva ce nu imi placea, fara sa ma gindesc ca ar fi cineva cunoscut, insa nu am simitit nevoia sa ii spun bun venit
mi se parea intradevar prea familiara si era ceva ce nu imi placea. cind am citit ca deja aveati dubii ca e cineva cunoscut (eu citind in sens invers, de la ultima pagina, unde nu erau mentionate asemanarile) am inceput sa derulez in minte persoanele...si exact la ea m-am gindit.
nU mi-a placut deloc faza cu explicatia numelui (asta pina sa fie descoerita), cu nasa rusoaica, ca ea se scapase si ii spusese Eva) si alte citeva
. TReaba ei de ce a simtit nevoia sa faca asta, dar nu e frumos, si mai ales cind e vorba de un copil.
Lucialu, ma bucur nespus ca nu e ceva foarte grav!! 
Alina, multa sanatate mamei!
Sa stii ca si eu cu rebecca la fel eram, acum trebuie sa gestionez un copil mai ....greu de gestionat![]()
si domnu' meu se enerveaza, tipa, trinteste/arunca pe jos lucruri, se uita la tine si tipa, sau se incordeaza de ii tremura mainile cind nu ii faci ce vrea. dar din fericire sint rare momentele astea cind e foarte irascibil, cind e somnoros, cind vrea sa manince el -nu sa il hranesc eu, sau in ultima vreme il doare ceva (eu suspectez ca ii dau molarii de 24 luni, ca in rest ii are pe toti la maxim, dar el tine mana in gura si baleste).
in marea majoritate a timpului e cald, afectuos, ne pupa si ne imbratiseaza toata ziua, dar si cind il apuca...
o zi si o saptamina buna tuturor
si bafta cu dietele!
elenada spune:
Muffinuta imi pare foarte rau ca ati avut asa probleme dar ma bucur ca acum s-au rezolvat. Sanatate multa va doresc iar tie mami multa putere sa iti cresti leutul mare. Va pupam
Fetelor din Timisoara ajung si eu pe la voi prin oras. Pe 29 ian o sa fiu la Timisoara si ma gandeam ca poate ne vedem si noi la o cafea.
Azi m-am cantarit si am 62,7 kg. Am dat jos 3,3 kg in 2 saptamani.
elena
fericita de pitici pretiosi
Ana Maria &
Matei Stefan - 18 iulie 2009
Piticii mei iubiti
Infertilitatea este o boala. A avea un copil nu trebuie sa fie un lux
Giova spune:
dragelor!
Ieri a fost o zi superba, asa c anu am avut timp sa deschid compul, decat aseara tarziu pt. niste mesaje si gata.
Am fost pe afara, am papat la restaurant, venit acasa si dormit de pranz cu piticii, dupa masa hranit puradeii si in vizita la fini.
Astept sa-l culc pe Edi si sa incep sa-i fac pranzul si sa bag aspiratorul...e dezastru la noi in casa...numai jucarii si reviste peste tot.
Miercuri dim. vine mama, si noi plecam dupa pranz la Munchen si retur cu opriri la Viena, outletul din Parndorf si acasa.
Elena eu ziua de fructe o cam fentam...bagam pufuleti pe langa, dar tot am slabit. ma bucur ca rezisti, asa e cand esti ocupat tare uiti si de foame.
Noce deci nu stiti incotro sa o luati?! Pai cum ati renuntat la Quatar asa repede? nu v-ati acomodat sau care a fost baiul? parca contr. era in jur de 2 ani, nu? sau ma insel?
Eu am baut si in Franta la Starbucks, dar tot nu mi-a placut. asa ca in Ro, am gustat de la sot odata si gata.
Sara_amira pai de ce sa nu ies? as vrea eu mai des, dar nu putem. stii ce bine prin iesirile astea in 2? n-ai idee...dupa o vreme de monotonie si copii energici....
Anemona doamne ajuta sa fie bun rezultatul biopsiei. asa e si Edi dupa ce sta un timp cu bunicii, cand ma prinde, nu ma mai lasa...cred ca ii e frica sa nu dispar iar.
Clara ti-am admirat colectia de impletituri. bravo mami! sa dea DD sa-ti mearga afacerea, ca numai complimente ai primit pe FB.
Pozele de la sarbatori si cele de la zapada sunt superbe. sunteti o familie tare frumoasa, cu tot cu bunici, unchi, matusi.
Pooh si eu iubesc duminicile, cand iesim greu din pijamale, sau chiar nu mai iesim. Mi-e dor de o duminica in 2, ca pe vremuri, cand nu ne ridicam din pat decat pt. papa si inapoi la vizionat filme
.
Pony, Pogos ma bucur ca ati mai dat un semn de viata. va asteptam mai des pe la noi. pupam baieteii.
Pogos super pozicile. tare dulce e Tudor, iar Ana...domnisorica frumoasa. sa scapati cat mai repede de iritatie.
Cornelia ooo bine ai revenit si tu! ce mai faceti voi? gasca? tot asa ocupata esti? va pupacim.
Motana si Edi e fan lapte, bea 1l/zi si mancare de 2x, dar mai putina...o fi o perioada, cine stie.
Alina asa e si Edi...daca are telefon sau telecomanda in mana, ii cer frumos, el se enerveaza si le arunca...si nu numai cu astea face asa. daca il iau de undeva de unde nu are voie, se arunca pe jos.....Nici eu nu am trecut cu Marco prin starile astea
.
Pai 15 min. pe scaunel e foarte mult. Edi nu ar sta nici 5. ba a stat la ziua lui Marco de la gradi, alaturi cu ceilalti copii, dar tot s-a ridicat la un moment dat.
Masina mea de spalat vase e tot cu incarcare la jumate, dar sunt smecheri...e partea cea mai mica, de sus, si nu-mi intra toate in ea, iar daca o pun sa spele toata merge goala. si neu folosesc cel mai lung program de spalare..de cateva ore, nu stiu exact. II dau drumuls eara cand noi mergem la nani.
Muffi ma bcuur ca ai revenit si te-ai descarcat pe forum. Ma bucur ca Nikolai a depasit problema...nici nu vreau sa ma gandesc ce a fost in sufletul tau. sa treceti cu bine peste toate si nici sa nu te mai gandesti la asa ceva.
Elena ne vedem la
cum sa nu, dar numai daca ma accepti cu remorca dupa mine. trimit PM cu nr. meu de tel.
cat stai? unde esti cazata?
super ai slabit cu Rina. eu dupa 7 zile de dieta am -1,8kg. dar in ultimele zile am fentat rau de tot, caci altfel dadeam jos mai mult.
revin imediat.
Gio
de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi
elenada spune:
Giova abia astept sa te vad si mai ales sa vad remorca. Inca nu stiu unde voi sta ca nu am primit detaliile calatoriei mele la tm da voi afla. Merg la o conferinta la Tm si se ocupa organizatorii conferintei de tot ce tine de transport cazare asa ca nu stiu inca detaliile.
elena
fericita de pitici pretiosi
Ana Maria &
Matei Stefan - 18 iulie 2009
Piticii mei iubiti
Infertilitatea este o boala. A avea un copil nu trebuie sa fie un lux
lucialu spune:
Saluti!
Elenada, stabileste o ora, m-am uitat si 29 inseamna sambata. Eu vreau sa vin
, depinde insa ft mult se sot si pupa. Oricum fara ea nu pot face prezenta
Vi cu gemenutii?
Muffi, imi pare ft ft rau ca ati trecut prin atatea necazuri.
si iti doresc, va doresc din suflet sa fie bine de acum inainte leutul vostru si voi pe langa el, sa aveti liniste si bucurii! sa stii ca din pacate sunt multi la care li se reasaza lucrurile in casa, acomodarea la un copil nu e usoara, chiar dc copilul a fost dorit, iar barbatii mai dau si cu bota in balta, important e sa nu va lasati, pt ca vin si zile cu soare
Moniland nici nu vreau sa ma gandesc cum e la voi cu alergatul afaa, ca si eu am o chitaitoare mica, imi face parul valvoi pana iesim din casa, zici ca o duc cu forta, pe afara e o idee parca mai cuminte, nu mai alerg cu limba scoasa dupa ea. Probabil cand vor mai creste un pic iti va fi mai usor, ne va fi ![]()
A mea nu se tranteste, dar face un show de mama-mama, se incoarda, sta batoasa si stramba din gurita si isi inteenste pumnisorii, ori urla direct, face ca si halterofilii
eu o iau un brate sau depinde o atentinez verbal ca nu imi place, ii distrag atentia sau o ignor, in functie de cum o simt.
Patricia, multumesc!
Molarii de 24? uau saracutul
Adriana, pana acum tot ce am cercetat m-a dus la firma asta: http://www.youtube.com/watch?v=bStno0iTPGo cand i-am spus sotului mi-a confirmat ca e o firma ft cunoscuta si ft buna in materie, pe chestii profesionale specializati. Sunt scumpi clar.
La practiker am vazut ceva, dar nu pt casa.
iar am uitat ce am citit.
mai revin io.