Bebelusi de Septembrie-Octombrie 2010 (24)
Raspunsuri - Pagina 9
Fistiq spune:
buna... noapte!
Le felicit si eu pe cele 2 sarbatorite, ghiocela si kamy! Lamulti ani fericiti alaturi de copii si cei dragi voua!
si multi de multumesc pt urari la rindul meu chichiutzei si tanamerei. muah si muah pt voi!
eu am o mare dilema la ora asta: cu ce v-ati imbracat copiii la botez, pina i-ati "predat" la biserica? adica e vreun port special gen camasuta lunga de bumbac? nush' de ce dar asa imi suna mie in minte ca ar trebui.
si tot pe tema botezului: unde v-ati alaptat bebeluseii in timpul petrecerii? sau mai bine zis: i-ati tinut in zgomot si fum? eu parca as evada acasa cu tot cu el sa nu-l stresez cu poluarea.
somn usor in continuare, ma duc si eu sa fac un nani scurt
Mami de baietel Tudor Stefan (14.10.10)
idalis spune:
Fistiq referitor la intrebarea ta, eu pt botez am ales un restaurant foarte aproape de locuinta parintilor mei,asa ca mi-a fost simplu sa alaptez la ei acasa. Noi am facut petrecerea ziua, de la ora 14 pana pe la 23, iar copilul a stat cu noi la restaurant pana la ora 18. El ar mai fi stat ca era cumintel dar mi-a fost mila de el ca era prea mult fum, galagie si aer conditionat. A mirosit a fum pana cand i-am facut baita
Nu stiu de ce m-am trezit asa in noapte dar fug sa dorm ca la 6 se trezeste copilul. Ne vedem dimineata , la cafea!
Idalis, mamica fericita cu Tavis Matei (15.10.2010)
pozele noastre
varsta lui Tavis
Mari-Mariuk spune:
Buna dimineata!!!
Va astept la cafeluta, sa sarbatorim Sf. Vasile pe stil vechi
Va urez o zi superba (nu ca nu as mai intra azi pe forum, dar asa vreau sa fie ziua tuturor!)
Mariuk, fericita mamica de VLAD-CRISTIAN (27.08.2010)
http://picasaweb.google.com/102527437167244304186
http://radiobestpower.no-ip.org:8989/listen.pls
oramona spune:
Mari, multumim de cafeluta, tare buna
Va invit si eu la o omleta cu carnaciori si laptic cu cereale. Pofta buna si o zi minunata tuturor, asa cum ne-a urat si Mari.Va
mamica fericita de mici comori- Maria Lavinia (01.03.2006) si Elena Elisa (07.10.2010)
Mari-Mariuk spune:
poze noi la semnatura (luna a 5-a)
Filmultete putem pune pe facebook...
oramona spune:
La multi ani si muuuulte , multe lunite pentru bebelusi nostri scumpi: Veronica Elena (Crina) , Maria (Alynta27), Tudor Alexandru (LUANASHANA), Tudor Stefan (Fistiq ), sa cresteti mari si sanatosi si sa va bucurati parintii.
mamica fericita de mici comori- Maria Lavinia (01.03.2006) si Elena Elisa (07.10.2010)
Mari-Mariuk spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oramona La multi ani si muuuulte , multe lunite pentru bebelusi nostri scumpi: Veronica Elena (Crina) , Maria (Alynta27), Tudor Alexandru (LUANASHANA), Tudor Stefan (Fistiq ), sa cresteti mari si sanatosi si sa va bucurati parintii. mamica fericita de mici comori- Maria Lavinia (01.03.2006) si Elena Elisa (07.10.2010) |
Urez si eu multe sanatate si LA MULTE LUNITE SI MULTI ANI celor enumerati in citat!!!
sper sa nu se supere bebelusii si mamicile, dar mi-a fost lene sa scriu si eu numele, si cum e totul oferit mai sus...
adelena spune:
Buna dimineata!
LA MULTI ANI! sarbatoritilor de azi.
MARI si ORAMONA, multumim de cafeluta si mic dejun delicios!
Obiceiurile de BOTEZ nu sunt la fel peste tot, dar o sa va spun pe care le-am tinut noi. Cand am plecat spre biserica l-am imbracat eu cu hainute (nimic special ci doar hainute frumoase), apoi l-a luat nasa. Dupa ce il scoate preotul din cristelnita i-l da nasei care-l primeste intro "crisma" (o bucata de panza alba din care se spune ca e bine sa-i croiesti ceva lui bb mai tarziu). Aceasta crisma se pune si in cadita la scaldat (la noi se vede in poze; nasica a si personalizat-o cu numele lui si data botezului).
Dupa biserica, nasa mi l-a adus acasa si mi l-a dat peste prag spunand "mi-ai dat un pagan, ti-am adus un crestin" si stinge lumanarea de botez de tocul usii.
Se spune ca e bine ca bb sa doarma putin in crisma de la botez, imediat dupa ce este adus acasa.
La scaldat, pe langa crisma, se mai pun in apa aur, bani, fulgi, tarate, orez, busuioc, un ou, lapte, petale de flori. Apoi il unge nasa cu miere (pe unde se vrea a fi dulce bebe-gurita etc) si cu ulei (pe unde transpira-picioruse, dupa urechi etc.).
Apoi eu le-am turnat nasei si moasei (ajutorul nasei la scaldat) sa se spele pe maini si le-am dat cate un sapun si un prosop. Moasa varsa apa de la scaldat la radacina unui copac unde sa nu se poata calca.
Dupa ce-l imbraca pe copil, nasa i-l da iarasi mamei peste prag spunand "de la Dumnezeu un crestin, de la noi un fin".
Cam atat imi amintesc...
Noi botezul l-am facut intr-un pub ce se afla la demisolul unui hotel si am avut si o camera gratuita. L-am tinut vreo 2 ore cu noi, apoi l-am dus in camera.
Astazi vreau sa merg si eu cu Radu la dr. deoarece i-a aparut o iritatie pe pleoapa ochisorului si sub ochi.
Va doresc o zi minunata!
pop_adelina spune:
buna dimineata, multumim de cafea!!!
la multe lunite si ani fericiti alaturi de mamici si tatici sarbatoritilor de azi!
multumesc Adelena pt impartasirea obiceiurilor de botez
Mari-mariuk...un ingeras dulce e Vlad...tare scumpic si maaare!!!
mamy de Darius-Gabriel 27.10.2010
POZE BEBE DARIUS
tanamera spune:
Neata!
Mariuk mutumim pentru cafeluta,e un scump Vladut.
La multi ani sarbatoritilor zilei Veronica,Maria si TudorX2!
Fistiq eu am convenit cu nasica lui Albert sa il imbracam inca de la inceput cu hainitele noi,deoarece la biserica nu a fost dezbracat,doar pe cap a fost udat.La restaurant am avut noroc ca sala era impartita in doua printrun paravan de sticla si caruciorul l-am tinut in incaperea alaturata.De mancat i-am dat in camera de hotel(noi nefacand botezul in Mures).Iar obiceiul cu "am dus un pagan si am adus un crestin" l-am facut pe coltul mesei,la sfatul fotografului.In zona noastra nu e obiceiul baitei de a doua zi.Incearca sa nu te stresezi prea tare,o sa iasa bine o sa vezi.
Idalis am incercat si eu sa imi adorm Printul cu acel programel pe telefon,dar parca mai tare il trezeam.la noi functioneaza mai bine shhhhh.
O zi frumoasa!