Risc sarcina
Salut !
Care sunt riscurile ca sa ramai insarcinata daca ai facut sex fara prezervativ doar cateva minute (5 maxim)?stiu ca e o intrebare stupida dar prietenul meu a vrut sa incerce cum e si fara si eu am acceptat.
Desigur lucru care nu ar fi trebuit sa il fac.
Maine ma voi duce sa consult un ginecolog.
Imi puteti da un sfat va rog?
Multumesc anticipat !
Raspunsuri
XIO spune:
Degeaba te duci maine sa consulti un ginecolog (asta daca raportul sexual a avut loc azi sau ieri, cum se intelege). Asteapta o saptamana de la raportul sexual si faci un test de sarcina sau si mai sigur, iti face o analiza de sange, se numeste Beta HCG.
Teoretic se poate, sansele sunt f. mici dar exista.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
inaioana spune:
Nu are importanta durata actului ci daca a existat material seminal, ori asta este atat in sperma cat si de foarte multe ori in lichidul preejaculator (adica practic poti ramane insarcinata si doar daca ai intrat in contact cu acesta, chiar daca el nu ejaculeaza deloc).
Poti folosi contraceptia de urgenta timp de pana la 72 de ore de la actul sexual cu risc. Mergi la faramacie si ceri "pilula de a doua zi". Daca au trecut 72 de ore e tardiv.
De asemenea e recomandabil sa iti faci si niste analize impotriva bolilor cu transmitere sexuala in urma sexului neptrotejat, sarcina nu e cel mai mare risc al unei astfel de experiente, din pacate.
Succes!
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=SftMo7XkXps" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
accept92 spune:
Cat timp a trecut? Exista o metoda contraceptiva de urgenta, o pastila (de fapt 2) care se ia in primele 24 de ore de la contact. Se numeste Postinor. Riscul e foarte mic daca nu a ejaculat fara prezervativ, ceva mai mare daca ati mai avut in ziua respectiva un alt contact finalizat cu ejaculare inaintea acestuia fara prezervativ. Totusi, riscul exista, mai bine ia un Postinor (ambele pastilute, conform prospectului) daca nu au trecut 24 de ore si daca vrei sa fi sigura 100%.
Mai e un aspect. Cate zile de la ultima menstruatie au trecut? Daca au trecut minim 20 si ai un ciclu regulat, riscul e atat de mic incat nu prea mai merita sa iei Postionr.