Pufii de 2010 (199) - LMA Ema! LMA Andrei!

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexia28 spune:

Citat:
citat din mesajul lui nyny

ALEXIA28acum am vazut ca m-ai intrebat ce vaccinuri i-am facut lui David la un an. Infarix si ROR

Mamica fericita de Mara (8.03.2008) si de David (1.01.2010)
Mara si David

Noi le facem separat, acum Infanrixul si la 1,3 ani Priorixul.Pupici si ma bucur ca piticul este mai bine. Sanatate multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nik0le spune:

xela, uau, o luna de zile de gradi (am inteles bine?) mi se pare o performanta, va tin pumnii s-o tineti tot asa. Ce-i drept, a fost si vacanta de iarna, dar oricum. Imi dai speranta ca se poate, eu mai mult de doua saptamani legate n-am putut s-o duc pe Isa, ca s-a tot imbolnavit. Acum merge de la inceputul saptamanii si stau cu emotii, cum o aud ca tuseste un pic cum se increteste carnea pe mine...

Alina_libra, bine ai venit! Am tot vrut sa-ti spun, dar deh, neuronul... Ai fost tare cu multumirile anticipate, considera-ma multumita. Felicitari Dianei pentru primii pasi!

Cuscra, zi asa: pppp Mi-ai placut la faza asta, cred ca s-ar distra si fetele daca le-ai spune.

Despre scaunul minune care se prinde pe masa, va pot spune asa: am luat si eu unul din Kika, dar ma bate gandul sa-l pun pe okazii, in carticica lui spune ca e pana la 9 luni sau 10 kg. La kg mai avem pana sa depasim limita, dar nu-l folosesc pentru ca Irina sta mai bine in scaunul ei mare. Ele, tu l-ai luat cu 60 de roni nou sau era folosit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nik0le spune:

Lillo, tu te-ai lovit? Sper ca esti bine, tin pumnii sa nu fie nimic serios.

Alina_libra, am uitat sa-ti spun, fa o fapta buna si scrie repejor 6 mesaje scurte, sa te citim si noi in timp real.

Despre vaccinurile de la un an, pot sa va spun ca si medicul meu de familie are de gand sa le faca odata, dar nu ma prinde. Isei i le-am facut la distanta de vreo 6 luni. Nici ca mine, dar nici amandoua odata. Parerea mea. La Irina cred ca las vreo 2-3 luni intre ele, sa fiu sigura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Va zic si eu din ce am mai auzit:
am o prietena a carei fetita facea crize de plans si isterie pe la 1 an, 1 an si ceva, seara, cand veneau parintii acasa. Si din aproape in aproape, tot incercand sa inteleaga de ce e suparata seara au observat ca ea facea aceste crize de plans pt ca ei - parintii - stateau la tv si ea considera ca nu primeste atentie indeajuns.
Bun, au inchis tv-ul si nu s-au mai uitat pana nu adormea ea.
Si pt ca sa fie totul frumos si corect, au consultat un psiholog de copii care a venit acasa, sa observe copilul in mediul lui si ce i-a zis prietenei mele a fost cam asa:
copilului i se dezvolta creierul pana la 3 ani, ma rog, mare parte din el, adica pana la 3 ani invata sa mearga, sa vorbeasca, sa manance, sa se coordoneze, sa scape de pampersi, etc...multe din achizitiile motorii si psihice sunt pana la 3 ani.
Copilul nu are voie deloc la tv pana la 3 ani pentru ca imaginile pe care le vede sunt inmagazinate in creierul lui, el primeste si are emotii despre care nu poate vorbi, simte placere dar nu poate zice nimic despre ea...cel putin la inceput, la 1-2 ani, nu stie sa povesteasca ca i-a fost frica sau ca nu i-a placut o explozie la tv....creierul lui doar inmagazineaza.
Drept pt care se stimuleaza f mult dezvoltarea partii drepte a creierului, aia cu placerea, emotiile, in detrimentul partii stangi - aia cu logica, matematica, gandirea, etc....eu ii zic ca stanga e cu "realul" si dreapta e cu "umanul", ca la liceu, real si uman.
Asa, deci prin faptul ca se uita la tv, inclusiv la desene, se stimuleaza dezvoltarea unei parti in detrimentul celeilalte. Si nu e de dorit asta.
Si cu cat nu se uita la tv pana la 3 ani, cu atat isi va dezvolta creierul mai uniform, pt ca si in natura are parte de emotii si placere, dar nu atat de mult cat la tv.
Mie imi e teama de chestia asta cu tv-ul, eu nu prea sunt de acord....dar sotul zice ca e ....chestie de a psihologilor si ca lui ii place la tv.
Nu se zice ca tv-ul prosteste? Asta de la ce mai vine? O fi si zicala asta adevarata.
Acuma poate ayanna sa ne lamureasca mai bine ce si cum.
V-am zis si eu ce am auzit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Citat:
citat din mesajul lui dandanaG

neata!

LA MULTI ANI PETRA ANASTASIA !

LA MULTI ANI ANDREI IOAN !

LA MULTI ANI BBX !

mami de shugubetz Dragos Andrei

Subscriu si eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Citat:
citat din mesajul lui blue_flower

am o prietena a carei fetita facea crize de plans si isterie pe la 1 an, 1 an si ceva, seara, cand veneau parintii acasa. Si din aproape in aproape, tot incercand sa inteleaga de ce e suparata seara au observat ca ea facea aceste crize de plans pt ca ei - parintii - stateau la tv si ea considera ca nu primeste atentie indeajuns.
Si pt ca sa fie totul frumos si corect, au consultat un psiholog de copii care a venit acasa, sa observe copilul in mediul lui si ce i-a zis prietenei mele a fost cam asa:
copilului i se dezvolta creierul pana la 3 ani, ma rog, mare parte din el, adica pana la 3 ani invata sa mearga, sa vorbeasca, sa manance, sa se coordoneze, sa scape de pampersi, etc...multe din achizitiile motorii si psihice sunt pana la 3 ani.
Copilul nu are voie deloc la tv pana la 3 ani pentru ca imaginile pe care le vede sunt inmagazinate in creierul lui, el primeste si are emotii despre care nu poate vorbi, simte placere dar nu poate zice nimic despre ea...cel putin la inceput, la 1-2 ani, nu stie sa povesteasca ca i-a fost frica sau ca nu i-a placut o explozie la tv....creierul lui doar inmagazineaza.
Drept pt care se stimuleaza f mult dezvoltarea partii drepte a creierului, aia cu placerea, emotiile, in detrimentul partii stangi - aia cu logica, matematica, gandirea, etc....eu ii zic ca stanga e cu "realul" si dreapta e cu "umanul", ca la liceu, real si uman.
Asa, deci prin faptul ca se uita la tv, inclusiv la desene, se stimuleaza dezvoltarea unei parti in detrimentul celeilalte. Si nu e de dorit asta.
Si cu cat nu se uita la tv pana la 3 ani, cu atat isi va dezvolta creierul mai uniform, pt ca si in natura are parte de emotii si placere, dar nu atat de mult cat la tv.
Mie imi e teama de chestia asta cu tv-ul, eu nu prea sunt de acord....dar sotul zice ca e ....chestie de a psihologilor si ca lui ii place la tv.
Nu se zice ca tv-ul prosteste? Asta de la ce mai vine? O fi si zicala asta adevarata.

de Daniel, n.01.02.2010
Mama fericita

Chestia asta cu tv e traita pe pielea mea.
Si pe Mara o mai lasa mamaia la tv cat eram noi la serv si la un moment dat a inceput sa viseze urat. Se trezea noaptea de nu stiu cate ori... ca a visat un furnic... o vaca in bucatarie... un om in casa ... samd. I-am scos desenele de la tel din camera de zi. Vreo luna a uitat de ele... a uitat si de vise (pe bune). De sarbatori...pt ca nu s-a mai dus la gradi... s-a gandit mamaia sa o mai delecteze putin si a lasat-o sa se uite iar la desene (au un tv micut in camera lor cu dvd pe care il foloseam doar ca sa le pun muzica ). Dupa 2 zile a inceput iar cu o mie de treziri pe noapte. Am scos posturile de desene si din camera lor si iarasi si-a revenit.

Mara si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleysa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nik0le

xela, uau, o luna de zile de gradi (am inteles bine?) mi se pare o performanta, va tin pumnii s-o tineti tot asa. Ce-i drept, a fost si vacanta de iarna, dar oricum. Imi dai speranta ca se poate, eu mai mult de doua saptamani legate n-am putut s-o duc pe Isa, ca s-a tot imbolnavit. Acum merge de la inceputul saptamanii si stau cu emotii, cum o aud ca tuseste un pic cum se increteste carnea pe mine...

Alina_libra, bine ai venit! Am tot vrut sa-ti spun, dar deh, neuronul... Ai fost tare cu multumirile anticipate, considera-ma multumita. Felicitari Dianei pentru primii pasi!

Cuscra, zi asa: pppp Mi-ai placut la faza asta, cred ca s-ar distra si fetele daca le-ai spune.

Despre scaunul minune care se prinde pe masa, va pot spune asa: am luat si eu unul din Kika, dar ma bate gandul sa-l pun pe okazii, in carticica lui spune ca e pana la 9 luni sau 10 kg. La kg mai avem pana sa depasim limita, dar nu-l folosesc pentru ca Irina sta mai bine in scaunul ei mare. Ele, tu l-ai luat cu 60 de roni nou sau era folosit?

de Isabela si Irina (februarie 2010)

Era folosit ...pe al meu scrie ca este de la 6+ si pana la 15 kg ...

Editez ca sa spun ca 6+ ..adica de la 6 luni ...nu kg

Mamica mandra de odorul ei

Mergi la inceput

lasam 200-le pe maine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

Citat:
citat din mesajul lui dandanaG

alexutzza parca vorbesti de fii-miu, idem face cu laptopul, eu scriu DOAR cand doarme el, nu am altfel cum

mami de shugubetz Dragos Andrei

eu tocmai i-am cumparat un laptop ptr copii (e ptr copii mari, de la 3 sau 4 ani, dar arata ca laptopul nostru).
Intentionez sa i-l dau cadou de ziua lui si sper sa nu mai atenteze la al meu, iti spun dupa ce i-l dau cum functioneaza sau DACA functioneaza . Nu mi s-a parut nici scump, cam 120 de RON

de Yannis

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nyny

Citat:
citat din mesajul lui blue_flower

de Daniel, n.01.02.2010
Mama fericita

Chestia asta cu tv e traita pe pielea mea.
Si pe Mara o mai lasa mamaia la tv cat eram noi la serv si la un moment dat a inceput sa viseze urat. Se trezea noaptea de nu stiu cate ori... ca a visat un furnic... o vaca in bucatarie... un om in casa ... samd. I-am scos desenele de la tel din camera de zi. Vreo luna a uitat de ele... a uitat si de vise (pe bune). De sarbatori...pt ca nu s-a mai dus la gradi... s-a gandit mamaia sa o mai delecteze putin si a lasat-o sa se uite iar la desene (au un tv micut in camera lor cu dvd pe care il foloseam doar ca sa le pun muzica ). Dupa 2 zile a inceput iar cu o mie de treziri pe noapte. Am scos posturile de desene si din camera lor si iarasi si-a revenit.

Mara si David

si eu sunt de aceiasi parere cu TV-ul ...dar ...nu reusesc de fiecare data sa o tin departe de el ...adica se intampla sa se mai uite si mama mea la TV sau chair eu la un film ....si mai arunca si Isabela cate un ochi...offf...daca alta viata sociala nu prea mai am ...ce sa fac ...ma mai uit si eu la tv ...dar incerc pe cat posibil sa o tin departe ...am citit si eu multe chestii urate despre TV la copii....cica poate fi una din cauzele ADHD-ului...hiperactivitatea la copii...cica reclamele...videoclipurile mai ales sunt facute intr-un ritm foarte alert ...un ritm care nu se regaseste in viata normala si care in creierasul lor inca in dezvoltare poate cauza chestia mai sus mentionata...cred ca ayanna poate explica mult mai bine...sper ca ati inteles totusi ce am vrut sa zic ...daca nu ...sorry

Mergi la inceput